تخفیف یلدا

۱۵ دلیل فشار خون بالا + بهترین غذاها برای درمان فشار خون

از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در جهان فشار خون بالا است. همچنین این بیماری نیمی از موارد مرگ و میر در ایران را به خود اختصاص داده است و متاسفانه در حال افزایش است و ۴۰ درصد مرگ و میر در ایران را شامل می‌شود. درمان فشار خون به چند عامل مهم و کلیدی […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 41 دقیقه
تعداد بازدید 389635
تاریخ بروزرسانی
فشار خون بالا یک عامل مهم در ایجاد سکته قلبی و مغزی است.
میانگین امتیاز 4.3 از 5

از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در جهان فشار خون بالا است. همچنین این بیماری نیمی از موارد مرگ و میر در ایران را به خود اختصاص داده است و متاسفانه در حال افزایش است و ۴۰ درصد مرگ و میر در ایران را شامل می‌شود. درمان فشار خون به چند عامل مهم و کلیدی مانند ژنتیک، سبک زندگی و استرس بستگی دارد و در تمام این موارد کاهش فشار خون و کنترل آن به تغذیه سالم و غذاهای کاهنده فشار خون بستگی دارد.

چه غذاهایی فشار خون را بالا می‌برند؟ چه غذاهایی فشار خون بالا را کاهش می‌دهند؟ دلایل ایجاد فشار خون بالا چیست و چگونه می‌توان آنها را کنترل کرد؟ در این مقاله جواب تمام این سوالات را خواهید یافت.

فشار خون چیست؟

هایپرتنشن یا فشار خون مشکلی شایع برای بیشتر افراد پا به سن گذاشته است. فشار خون نیرویی است که خون به دیواره‌های عروق وارد می‌کند. وقتی این فشار بیش از حد می‌شود فعالیت قلب بسیار بالا می‌رود و آسیب‌های جدی به رگ‌ها وارد می‌کند.

درمان نشدن این مشکل در طولانی مدت، باعث بروز مشکلات قلبی، سکته و مشکلات کلیوی می‌شود. فشار خون بالا بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلی‌متر و فشار خون طبیعی (یا حداقل) بین ۶۰ تا ۹۰ میلی‌متر است.

در صورتی که فشار خون به مدت طولانی، برابر یا بیش از ۱۴۰ بر روی ۹۰ میلی‌متر باشد، فرد از فشار خون بالا رنج می‌برد.

اگر فرصت مطالعه ندارید، این فایل صوتی را گوش کنید:

انواع فشار خون کدامند و فشار خون بالا چند است؟

پیش از آنکه فشار خون را در دسته‌های مختلف قرار دهیم، باید یک منطقه‌ی خطر برای آنها تعیین کنیم. اگر دستگاه فشارسنج ۱۴۰/۹۰ یا بیشتر را نشان دهد یعنی فشار بالا دارید. در این حد شاید باز هم نشانه‌ای وجود نداشته باشد.

در ۱۸۰/۱۱۰ و بیشتر با بحران فشار بالا درگیر هستید. در چنین مواقعی چند دقیقه استراحت کنید سپس دوباره فشار خود را اندازه بگیرید اگر باز هم بالا بود با اورژانس تماس بگیرید.

فشار خون در سطح بحرانی می‌تواند سبب سکته مغزی، سکته قلبی، صدمه به کلیه و یا از دست دادن هوشیاری شود. بر این اساس انواع فشار خون را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

پیش فشار خون

منظور پیش فشار خون این است که فشار خون یک فرد کمی بیش از حد طبیعی باشد (چیزی بین ۱۲۰ و ۱۳۹ برای فشار سیستولیک و یا ۸۰ تا ۸۹ برای فشار دیاستولیک) افرادی که فشار خون‌شان در این حد است بیشتر از کسانی که فشار خون پایین‌تری دارند در خطر بیماری‌های قلبی هستند.

پزشک با دیدن این میزان فشار به شما توصیه می‌کند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید تا منجر به کاهش این فشار شود.

فشار خون اولیه

فشار خون اولیه در ۹۰ تا ۹۵ درصد از بزرگسالان مبتلا، علت مشخصی ندارد. این نوع فشار خون به صورت تدریجی و بعد از چندین سال به وجود می‌آید.

فشار خون بالا انواع مختلفی دارد که با تغییر عادات غذایی قابل کنترل و درمان خواهد بود.
فشار خون بالا انواع مختلفی دارد که با تغییر عادات غذایی قابل کنترل و درمان خواهد بود.

فشار خون ثانویه

فشارخون بالا در ۱۰ درصد باقی مانده‌ افراد بر اثر مشکلات کلیوی، تومور غده فوق کلیه و نقص مادرزادی قلب به وجود می‌آید. این نوع را فشار خون ثانویه می‌نامند که ناگهانی ایجاد می‌شود و نسبت به نوع اولیه، شدیدتر است.

برخی داروها نیز ممکن است منجر به ابتلا به فشار خون ثانویه شود. این داروها شامل موارد زیر می‌شود:

  • داروهای جلوگیری از بارداری
  • داروهای ضد احتقان
  • داروهای مُسکنی که به صورت آزاد فروخته می‌شوند
  • داروهای غیرقانونی مانند کوکایین و آمفتامین

علائم فشار خون چیست؟

حتما شنیده‌اید که به فشار خون بالا، قاتل خاموش نیز گفته می‌شود؛ چراکه نشانه خاصی ندارد. در حقیقت از هر ۵ نفر، ۱ نفر از داشتن آن بی‌خبر است. این بیماری اگر درمان نشود آرام آرام، به قلب، ریه، رگ‌های خونی، مغز و کلیه‌ها آسیب می‌رساند. متاسفانه در بسیاری از موارد، فشارخون بالا، دارای نشانه یا علائم خاصی نمی‌باشد.

در چنین مواردی تنها راه تشخیص ، اندازه‌گیری آن است. اندازه‌گیری فشارخون یکی از اولین کارهایی است که پزشکان هنگام معاینه‌ی بیماران در هر نوبت انجام می‌دهند. این کار نقش مهمی در تشخیص به هنگام این بیماری دارد.

یکی از علائم فشار خون بالا، کرختی و سستی بدن است.
یکی از علائم فشار خون بالا، کرختی و سستی بدن است.

از بین هر چهار نفر احتمال دارد یک نفر مبتلا به فشارخون بالا باشد. بنابراین اندازه‌گیری مرتب فشارخون حداقل هرشش ماه یک مرتبه، به همه توصیه می‌شود.

یکی از علائم فشار خون بالا در بعضی افراد، سردرد صبحگاهی است که کم کم در طول روز از درد آن کاسته و برطرف می‌شود. به طور کلی علائمی که در ادامه ذکر شده گاهی به طور مستقیم و گاهی غیر‌مستقیم خبر از فشار خون بالا می‌دهند:

  • سردرد
  • سرگیجه
  • تپش قلب
  • خستگی و بی‌حالی
  • کم شدن دید یا تاری آن (ضعیف شدن چشم)
  • درد قفسه سینه
  • مشاهده خون داخل بینی یا ادرار
  • تنگی نفس شدید
  • کرختی و مور مور شدن دست و پاها
  • تهوع و استفراغ

علت فشار خون بالا چیست؟

دلایل بالا رفتن فشار خون متعدد است و صرفا به نوع تغذیه بستگی ندارد. بعضی از این عوامل شامل موارد زیر می‌شود:

وراثت و سابقه فامیلی

تاثیر وراثت در ایجاد این بیماری بسیار زیاد است، حتی بعضی نقش آن را بیشتر از تاثیر محیط می‌دانند. افرادی که یکی از اعضای خانواده‌شان (مخصوصا پدر یا مادرشان) فشارخون بالا دارند، احتمال زیادی دارد که به این بیماری مبتلا باشند یا در آینده مبتلا شوند.

البته این موضوع برای همه صادق نیست. زیرا همه افراد با پیشگیری مناسب می‌توانند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند. حتی درصد زیادی از افرادی که به فشارخون بالا مبتلا شده‌اند، می‌توانند با مطالعه روش‌های تغذیه صحیح از عوارضی که این بیماری در پی خواهد داشت جلوگیری کنند و فشارخونشان را به حد طبیعی برسانند.

 سن

در مورد فشارخون می‌توان گفت هرچه سن بالا می‌رود، احتمال ابتلا به فشارخون نیز بیشتر می‌شود. البته این نکته را باید بدانید که فشارخون بالا ممکن است در هر سنی به سراغ آدم بیاید ولی بیشتر مواقع، افراد میانسال به این بیماری مبتلا می‌شوند.

افراد بالای ۴۰ سال باید گوش به زنگ باشند و مرتب فشارخون خود را اندازه بگیرند؛ چرا که غالبا ابتلا به بیماری فشارخون در سنین بالاتر از ۴۰ سالگی اتفاق می‌افتد.

گروهی از محققان معتقدند که سن به خودی خود تاثیر مستقیمی روی ایجاد فشارخون بالا ندارد. در واقع با بالا رفتن سن، فعالیت بدنی‌ افراد کم می‌شود، بعضا وضعیت روحی مناسبی ندارند و به دنبال تغذیه سالم نیستند. این عوامل به خودی خود ایجاد کننده‌ی فشارخون بالا و دیگر عوارض پیری می‌باشد.

یکی از روش ها برای کنترل فشار خون و کاهش آن، فعالیت بدنی مستمر به ویژه در سنین بالا است.
یکی از روش‌ها برای کنترل فشار خون و کاهش آن، فعالیت بدنی مستمر به ویژه در سنین بالا است.

جنسیت

به طور کلی فشارخون بالا در مردان بیشتر از زنان است. در بدن زنان هورمون‌های جنسی خاصی ترشح می‌شود که یکی از مهم‌ترین آنها استروژن نام دارد. تا قبل از یائسگی که این هورمون ترشح می‌شود احتمال فشار خون در زنان بسیار پایین است.

اما بعد از این سن، نسبت ابتلای زنان به فشار خون برابر با مردان هم‌سن و سال و یا حتی بیشتر است. با این حال به طور کلی مردان در زمینه‌ فشارخون آسیب پذیرترند و خطرات قلبی و عروقی بیشتری در آنها مشاهده می‌شود؛ بنابراین باید بیشتر مواظب فشارخون خود باشند.

چاقی و اضافه وزن

کاهش وزن یک راه موثر در درمان فشار خون بالا است زیرا ۲۰ الی ۳۰ درصد از موارد ابتلا به فشار خون را به اضافه وزن فرد نسبت می‌دهند. هرچه اضافه وزن بیشتر باشد، فشارخون نیز بیشتر است.

در تمام سنین، وزن بدن می‌تواند تعیین کند که دچار فشار خون می‌شوید یا خیر. فشارخون بالا در افراد چاق علل گوناگونی دارد. برخی از این موارد عبارتند از:

  • افزایش عملکرد قلب برای خونرسانی به تمام اعضای بدن
  • افزایش عملکرد اعصاب خودکار بدن (فعال شدن اعصاب سمپاتیک)
  • زیاد بودن انسولین در افراد چاق (هایپر انسولینی)
  • مقاومت به انسولین
  • زیاد بودن هورمون لپتین
  • مصرف بیشتر نمک
  • بالا بودن قند خون
  • مصرف غذاهای پرکالری
  • اختلالات خواب
  • تغییرات فیزیکی کلیه
رژیم فستینگ یا سفره خانواده؟

سطح دریافت کالری در افراد چاق بالاتر از افراد معمولی است؛ زیرا افرادی که دارای اضافه وزن هستند معمولا، هم غذای بیشتری می‌خورند و هم از غذاهای پرکالری استفاده می‌کنند.

افزایش کالری دریافتی سبب افزایش سطح انسولین پلاسمای خون می‌شود که خود، محرکی قوی برای بازجذب سدیم توسط کلیه‌هاست. با بازجذب سدیم، فشارخون نیز بالا می‌رود. تحقیقات نشان داده است که ۱۰% اضافه وزن، فشارخون را به اندازه‌ی ۷ میلی‌متر جیوه بالا می برد.

 مصرف نمک

استفاده‌ زیاد از نمک سبب تجمع مایعات در بدن می‌شود که این مسئله فشارخون را بالا می‌برد. مصرف نمک در کشور ایران ۳ برابر میزان مناسب و ۲ برابر میانگین جهانی است. افراد مختلف را در رابطه با تاثیر نمک می‌توان به دو دسته حساس وغیرحساس به نمک تقسیم کرد.

می‌توان گفت حساسیت افراد به نمک از فردی به فرد دیگر فرق می‌کند. ارتباط بین نمک و فشارخون در افراد حساس به نمک مستقیم است. این افراد هرچه نمک بیشتری مصرف کنند٬ فشارخونشان بالاتر می‌رود.

محدود کردن نمک برای افرادی که حساس به نمک هستند باعث کاهش فشار خونشان می‌شود، ولی برای بقیه افراد تاثیری ندارد. با توجه به این موضوع تشخیص این که فردی حساس به نمک است یا نه، بسیار سخت یا غیرممکن است.

 فعالیت بدنی

به طور کلی، نداشتن فعالیت بدنی و همچنین ورزش نکردن، احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف را زیاد می‌کند. افرادی که فعالیت بدنی متوسطی در روز دارند و هم چنین به صورت منظم ورزش می‌کنند، از سلامت عمومی بیشتری نسبت به افراد دیگر برخوردارند.

احتمال ابتلا به فشارخون بالا برای افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند، مانند کارمندان، بازنشسته‌ها، خانه داران و راننده‌ها بیشتر از دیگران است. هم چنین هنگامی که عدم تحرک کافی و ورزش نکردن با عوامل فشار خون همراه شود، احتمال خطر بسیار بالا می‌رود.

تحرک و ورزش روزانه با فشار خون بالا مبارزه می‌کند.
تحرک و ورزش روزانه با فشار خون بالا مبارزه می‌کند.

مصرف الکل

افرادی که از الکل استفاده می‌کنند، فشارخون بالاتری نسبت به دیگران دارند. هم چنین مواد الکلی احتمال بروز سکته‌ مغزی را افزایش می‌دهد.

تداخل دارویی

داروهای ضدبارداری خوراکی ممکن است باعث افزایش فشارخون خفیف شود که معمولا با قطع آنها، فشارخون به حد طبیعی برمی‌گردد. ولی در بعضی افراد پس از مصرف طولانی مدت این داروها(حدود 5 تا 6 سال) فشارخون به حد طبیعی‌اش برنمی‌گردد.

معمولا هنگامی این اتفاق می‌افتد که مصرف‌کننده‌ این داروها افراد چاق، سیگاری یا الکلی باشند. خانم‌هایی که باید قرص‌های قوی ضد بارداری مصرف کنند، بهتر است زیر نظر پزشک باشند. توصیه می‌شود که زنان بالای ۳۵ سال چاق الکلی و یا سیگاری و یا زنانی که فشارخون بالا دارند از روش‌های دیگر جلوگیری از بارداری استفاده کنند.

استرس

ممکن است در موقعیت‌های مختلف مثل تصادف، مرگ عزیزان و … دچار اضطراب شوید و فشارخونتان به صورت موقت افزایش یابد. اما ناراحتی‌های عصبی در طولانی مدت روی دستگاه خونرسانی بدن اثر می‌گذارد و سبب فشارخون بالا می‌شود.

محققان این گونه تغییرات فشارخون را آنی یا زودگذر می‌نامند. داشتن ناراحتی‌های عصبی، استرس و … می‌تواند تاثیر نامناسبی روی سلامت دستگاه خون‌رسانی و فشار خون داشته باشد. بنابراین در هنگام عصبانیت خونسردی خود را حفظ کنید و صبور باشید.

استرس از جمله دلایل مهم در افزایش فشار خون است.
استرس از جمله دلایل مهم در افزایش فشار خون است.

 اشکالات تغذیه‌ای

سوء تغذیه یا نداشتن تغذیه‌ی صحیح منشا بسیاری از بیماری‌هاست. عادات تغذیه‌ای ناسالمی که در ادامه نام برده شده‌ با فشار خون مرتبط هستند.

  • مصرف بی‌رویه غذاهای آماده کنسروی و غذاهای رستورانی که نمک زیادی دارند
  • مصرف سوسیس کالباس و غذاهای فرآوری شده
  • عدم مصرف کافی لبنیات ودیگر منابع کلسیم
  • مصرف ناکافی میوه‌ها، سبزیجات و دیگر عناصر مورد نیاز بدن به خصوص پتاسیم و منیزیم
  • استفاده از چربی‌های مضراشباع وترانس (روغن جامد)
  • مصرف ناکافی اسید چرب ضروری امگا ۳

دیابت

طبق تحقیقات بیش از نیمی از افراد دیابتی دارای فشارخون بالا هستند. شاید این عامل به خاطر چسبنده بودن خون این افراد باشد. دیابت همراه با فشار خون خطر سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

در یک تحقیق علمی ثابت شد که فشار خون در افراد دیابتی در طول شب و روز تغییری نمی‌کند. در حالیکه فشارخون افراد سالم شب‌ها پایین‌تر از روزهاست. متاسفانه این تغییر برای افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، اتفاق نمی‌افتد.

 بیماری کلیه

یکی از دلایل فشارخون بالای ثانویه عدم سلامت کلیه است. بین سلامت کلیه‌ها و فشارخون رابطه‌ی تنگاتنگی برقراراست. فشارخون‌های شدیدا بالا به بیماری‌های کلیه منجر می‌شوند و بالعکس.

بیشتر بخوانید:  11 عادت بد که باعث نفخ معده می شود

کلیه یکی از مهم‌ترین اندام‌های تنظیم کننده فشارخون است که فشار خون را به صورت بلند مدت تنظیم می‌کند. به افرادی که فشار خونشان بیشتر ازحد طبیعیست توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنند تا درصورت نیاز آزمایش ادرار گرفته و سلامت کلیه‌ها بررسی شود.

تنگ شدن سرخرگ خون‌رساننده به کلیه

این عامل یکی از شایع‌ترین علت‌های بیماری فشارخون بالاست. به‌علاوه یکی از دلایل ابتلای کودکان و افرادی که ناگهان به این بیماری مبتلا شده‌اند نیز به حساب می آید. از مهمترین دلایل تنگ شدن سرخرگ خون‌رساننده به کلیه، آترواسکلروز (یا تصلب شرائین) است.

با تنگ شدن این رگ‌ها خون کمتر از حد طبیعی به کلیه‌ها می‌رسد. در این حالت بدن انسان فشارخون را افزایش می‌دهد تا خون کافی به کلیه‌ها برسد. این مکانیسم، عاملی برای افزایش فشارخون است.

هم چنین تنگ شدن مادرزادی قسمتی از رگ آئورت سبب می‌شود خون کمتری به اندام‌های تحتانی از جمله کلیه برسد. این عامل یکی از علت‌های مرگ و میر در سال اول زندگی کودکان محسوب می‌شود.

مصرف دخانیات

مصرف دخانیاتی مثل سیگار، فشارخون را افزایش می‌دهد؛ چون مواد شیمایی موجود در آن به سطح دیواره‌ی رگ‌ها آسیب وارد می‌کند و منجر به باریک شدن آنها و افزایش فشارخون می‌شود.

نیکوتین سیگار ودیگر مواد مخدر٬ باعث انقباض رگ‌های خونی می‌شود و ضربان قلب را سریع‌تر می‌کند که هر دو مورد سبب افزایش فشارخون می‌شوند. حتی افرادی که خود سیگار نمی‌کشند ولی در معرض دود سیگارهستند نیز دچاراین گونه عوارض می‌شوند.

بعضی از پژوهش‌ها نشان داده است که افراد سیگاری با ترک سیگار می‌توانند فشارخونشان را نزدیک به ۴ درجه کاهش دهند.

سیگار و قلیان موجب افزایش فشار خون و سکته قلبی می‌شوند.
سیگار و قلیان موجب افزایش فشار خون و سکته قلبی می‌شوند.

وجود تومور در غده‌های فوق کلیوی

ایجاد نوعی تومور در غده‌ی فوق کلیوی می‌تواند باعث ایجاد فشارخون بالا شود. این افزایش به دلیل ترشحات هورمونی این تومور و تاثیر آنها روی مکانیسم‌های تنظیم فشارخون صورت می‌گیرد.

فشارخون افرادی که به دلیل داشتن چنین توموری در غده فوق کلیوی بالاست را می‌توان با جراحی و برداشتن تومور درمان کرد.

راه‌های كاهش فشار خون کدام است؟

روش‌های زیادی برای درمان فشار خون و یا کاهش آن وجود دارد. در ادامه به برخی از این واحدها اشاره شده است:

کاهش فشار خون با ورزش

ورزش منظم کمک می‌کند فشار خون پایین بیاید. افراد بالغ باید هرهفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط انجام دهند. این ورزش می‌تواند شامل باغبانی، پیاده‌روی سریع، دوچرخه سواری یا سایر ورزش‌های هوازی باشد.

ورزش‌های تقویت عضلات هم هفته‌ای دو روز توصیه می‌شود. این ورزش‌ها باید تمام عضلات اصلی بدن را درگیر کند.

کاهش فشار خون با دارو

پزشک با توجه به سطح بیماری فشار خون افراد، ممکن است داروهایی مختلفی را تجویز ‌کند:

دیورتیک‌ها

اگر ورزش و تغییر برنامه غذایی جواب ندهد؛ معمولا اولین انتخاب دیورتیک‌ها هستند. دیورتیک‌ها را قرص آب نیز می‌نامند. این قرص کمک می‌کند آب و نمک اضافی بدن کم شود و فشار خون پایین بیاید. یعنی با مصرف این قرص بیشتر ادرار خواهید کرد.

بعضی از این داروها ممکن است پتاسیم بدن را خالی کنند که سبب ضعف عضلانی، گرفتگی عضلات پا و خستگی می‌شود. بعضی نیز قند خون را در دیابتی‌ها بالا می‌برد. اختلال نعوظ نیز از عوارض جانبی کمتر شایع است.

با استفاده از مسدودکننده های بتا میتوان ضربان قلب و در نتیجه فشار خون را کاهش داد.
با استفاده از مسدودکننده های بتا میتوان ضربان قلب و در نتیجه فشار خون را کاهش داد.

مسدود کننده‌های بتا

مسدود کننده‌های بتا ضربان قلب را پایین می‌آورند، به این معنا که قلب دیگر مجبور نیست سخت کار کند. آنها برای دیگر مشکلات قلبی مانند ضربان قلب غیر طبیعی که آریتمی نام دارد نیز استفاده می‌شوند.

عوارض جانبی مصرف این دارو می‌تواند شامل بی‌خوابی، سرگیجه، خستگی، سرد شدن دست‌ها و پا و اختلال نعوظ باشد.

مهارکننده‌های ACE

مهار کننده‌های ACE ذخایر آنژیوتانسین بدن را کاهش می‌دهند. آنژیوتانسین ماده‌ایست که سبب می‌شود رگ‌ها باریک شوند. نتیجه این است که آرامش پیدا می‌کنید، رگ‌ها باز می‌شوند، فشار خون پایین می‌آید و قلب کمتر کار می‌کند.

عوارض جانبی می‌تواند شامل سرفه خشک، جوش‌های پوستی، سرگیجه و بالا رفتن سطح پتاسیم بدن باشد.

ARBها

این دارو به جای اینکه ذخایر آنژیوتانسین را کاهش دهد، گیرنده‌های آنژیوتانسین را متوقف می‌کند. این جلوگیری سبب می‌شود تاثیرات شیمیایی باریک شدن رگ‌ها کم شود و فشار خون کاهش بیابد.

چند هفته طول می‌کشد تا ARBها کامل اثر کنند. عوارض جانبی احتمالی شامل سرگیجه، گرفتگی عضلانی، بی‌خوابی و بالا رفتن سطح پتاسیم است. خانم‌های باردار نباید این دارو را مصرف ‌کنند.

مسدود‌ کننده کانال کلسیم

مسدودکننده‌های کانال کلسیم حرکت کلسیم به درون سلول‌های قلب و رگ‌ها را کند می‌کند. از آنجا که کلسیم سبب می‌شود قلب قوی‌تر منقبض شود، این دارو انقباض قلب را کندتر می‌کند و فشار پایین می‌آید.

این داروها سبب سرگیجه، تپش قلب، تورم مچ پا و یبوست می‌شوند. مسدود کننده‌ها را با میوه یا شیر بخورید و از خوردن آنها با آب گریپ فروت یا نوشیدنی‌های الکلی خود‌داری کنید.

دیگر داروها

دیگر داروهایی که سبب درمان فشار خون می‌شوند شامل بازکننده‌های عروقی، مسدودکننده‌های آلفا و آگونیست مرکزی هستند. اثرات جانبی احتمالی شامل سرگیجه، تپش قلب، سردرد یا اسهال می‌شود.

دکتر در صورتی که دیگر داروها کارساز نباشند و یا شرایطی خاص داشته باشید این موارد را تجویز می‌کند.

مصرف داروهای تجویز شده در کنار عادات غذایی سالم به بهبود فشار خون بالا کمک می‌کند.
مصرف داروهای تجویز شده در کنار عادات غذایی سالم به بهبود فشار خون بالا کمک می‌کند.

درمان فشار خون در خانه

درمان فشار خون بالا در خانه با کنترل تغذیه و انجام یک سری از کارها میسر است. البته در کنار رعایت این امور، باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم برای شما دارو تجویز کند. در ادامه روش‌های کاهش و پیشگیری از فشار خون بالا در خانه را خواهید خواند.

بهترین غذاها برای درمان فشار خون

سوال بسیاری از کسانی که درگیر این بیماری هستند این است که چگونه فشار خون را سریع پایین بیاوریم تا دچار سرگیجه و بیهوشی نشویم. شما می‌توانید فشار خود را با استفاده از مواد غذایی مناسب پایین بیاورید؛ به عنوان مثال این مواد غذایی را میل کنید:

لبنیات

لبنیات می‌تواند بهترین غذا برای فشار بالا باشد. کلسیم یک ماده معدنی است که به میزان زیاد در استخوان‌ها و دندان‌ها وجود دارد و تنها ۱% درصد آن در دیگر اندام بدن است.

کلسیم به باز و بسته شدن درست رگ‌های خونی کمک می‌کند و فشار اضافی از روی دیواره رگ‌ها را برمی‌دارد؛ در نتیجه فشار خون را پایین می‌آورد. هرچه میزان کلسیم مصرفی‌ بالاتر برود فشارخون‌تان کمتر می‌شود.

میزان کلسیم توصیه شده برای مردان و زنان در ۱۹ تا ۵۰ سالگی ۱۰۰۰ میلی‌گرم، برای زنان بالای ۵۰ سال ۱۲۰۰ میلی‌گرم و برای نوجوانان در سن رشد ۱۳۰۰ میلی‌گرم است. غذاهای حاوی کلسیم عبارتند از:

  • لبنیاتی از قبیل شیر، ماست، کشک، بستنی و پنیر
  • لوبیا چشم بلبلی
  • سالمون
  • نخود فرنگی
  • تخم شربتی
  • بادام
  • کاهو
کلسیم از تجمع چربی در جداره های رگ جلوگیری می‌نماید. بنابراین مصرف آن می‌تواند به کنترل فشار خون منجر شود.
کلسیم از تجمع چربی در جداره های رگ جلوگیری می‌نماید. بنابراین مصرف آن می‌تواند به کنترل فشار خون منجر شود.

کاهش مصرف نمک

مصرف نمک زیاد سبب بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، پوکی استخوان، سرطان معده و آسم می‌شود. با مصرف نمک بیش از اندازه بدن مقدار زیادی آب را در خود نگه می‌دارد تا بتواند سدیم اضافی را خارج کند.

در نتیجه همین مسئله سبب افزایش فشارخون در برخی افراد می‌شود و باری اضافه بر قلب وارد می‌کند. سازمان جهانی بهداشت میزان دریافت نمک در افراد بالغ را کمتر از ۵ گرم اعلام کرده است. در سنین پایین‌تر نیز (۲-۱۵ سال) حداکثر میزان مصرف ۳ گرم در روز است.

غذاهای سرشار از نمک که باید از مصرف آنها پرهیز کرد شامل موارد زیر است:

  • سوسیس و کالباس
  • غذاهای کنسرو شده
  • زیتون شور
  • انواع ترشی‌های آماده
  • شورها مثل خیارشور
  • غذاهای فست فود مثل پیتزا
  • تنقلاتی مثل ذرت بو داده، آجیل‌ها و مغزهای شور
  • انواع سس‌ها از قبیل کچاپ، سس سویا، سس سالاد و رب گوجه فرنگی
  • انواع سوپ‌های آماده
  • سیب زمینی سرخ شده همراه با نمک
  • مواد غذایی دارای کافئین از قبیل قهوه، چای، نوشابه و شکلات
  • جوش شیرین
  • بکینگ پودر
هیچ خطری نباید سلامتی تو رو تهدید کنه
می دونستی فشار خون افراد چاق سه برابر افراد با وزن طبیعیه؟
متن: نگران نباش ماهی رو هروقت از آب بگیری تازه‌س. کافیه فقط یه کوچولو به فکر تغذیه‌ت باشی تا برای همیشه قرص‌های فشار خون رو بذاری کنار!
تا دیر نشده فرصت رو از دست نده
برای ثبت نام کلیک کن
kermany

مصرف بذر کتان

بذر کتان منبع خوبی از امگا ۳، فیبر و آنتی اکسیدان است. مصرف بذر کتان می‌تواند به پیشگیری از برخی سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی- عروقی و دیابت کمک کند. بهترین حالت استفاده از بذر کتان زمانی است که به خوبی خرد شده باشد. چون در این وضعیت بدن می‌تواند بیشترین مواد مغذی را از آن جذب کند.

اگر بذر کتان را به صورت کامل بخورید ممکن است همانطور دست نخورده و بدون اینکه چیزی از آن جذب بدن‌تان شود از سیستم گوارشی عبور کند. روغن بذر کتان نیز به عنوان مکمل مورد استفاده قرار می‌گیرد. به خاطر داشته باشید مصرف بذر کتان به تنهایی تاثیر جادویی بر فشار خون ندارد. همچنان باید روی رعایت برنامه‌ای سالم تمرکز کنید.

بذر کتان به صورت کلی بی‌خطر شناخته می‌شود، اما خانم‌های باردار و شیرده نباید به برنامه غذایی خود بذر کتان اضافه کنند.

مصرف بذر کتان می‌تواند به کنترل و درمان فشار خون کمک کند.
مصرف بذر کتان می‌تواند به کنترل و درمان فشار خون کمک کند.

استفاده از غذاهای پرفیبر (میوه‌ها و سبزیجات)

میوه‌ها و سبزیجات جزء مهمی از برنامه غذایی سالم هستند که هم فیبر زیادی دارند و هم بدون نمک هستند. مصرف روزانه و به اندازه این مواد نقش مهمی در پیشگیری و یا کاهش برخی بیماری‌های قلبی، فشارخون دارند.

ترکیبات شیمایی موجود در سبزیجات و میوه‌ها عامل ضد استرس هستند و در کنترل فشارخون نقش مهمی دارند. استرس یکی از عوامل مهم در فشارخون بالاست و ممکن است فرد زمینه ژنتیکی نداشته باشد و در اثر استرس به فشارخون مبتلا شده است.

سبزی‌های زیر برای کنترل فشار خون مفید هستند:

کرفس: ترکیبات موجود در این گیاه روی عضلات نرم خونی اثر می‌گذارد و آنها را گشاد می‌کند در نتیجه سبب کاهش فشارخون می‌شود.

 پیاز: آنتی اکسیدان موجود در پیاز سبب کاهش لخته شدن خون در سرخرگ‌های قلب می‌شود و تاثیری شبیه به آسپرین در بدن دارد.

 سیر: مصرف این گیاه سبب تعدیل فشارخون می‌شود و چیزی حدود ۵ تا ۱۰ درجه فشارخون را کاهش می‌دهد.

 تره فرنگی، پیازچه و ترب: به دلیل فیبر و ویتامین‌های گروه B، Cو گوگرد خاصیت ضدعفونی کننده دارند و به کاهش فشارخون کمک می‌کنند.

گوجه فرنگی: آب گوجه فرنگی را «خون گیاهی» می‌نامند و برای پایین آوردن فشارخون بسیار موثر است.

شنبلیه: این گیاه به دلیل دارا بودن نیکوتینیک اسید تا حدود زیادی فشارخون را پایین می‌آورد. دو قاشق چایخوری از این گیاه را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در آب بجوشانید. سپس آب آن را دور ریخته و دانه‌ها را بکوبید و یک خمیر نرم درست کنید. مصرف این خمیر در حالت ناشتا به کاهش فشارخون کمک می‌کند.

فلفل قرمز: از تجمع پلاک‌ها در رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند و باعث کاهش تدریجی فشارخون می‌شود.

مصرف میوه و سبزیجات به علت داشتن فیبر، به کاهش فشار خون کمک می‌کند.
مصرف میوه و سبزیجات به علت داشتن فیبر، به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

 گشنیز: پژوهش‌های انجام شده بر روی این گیاه نشان داده که مواد موجود در گشنیز تاثیر بسیار خوبی در کاهش فشارخون دارد.

انواع توت‌ و زغال اخته: سرشار از آنتی اکسیدانی است که از فشارخون بالا پیشگیری می‌کند.

 آب انار: از سالم ترین نوشیدنی هاست که توانایی بالایی در کاهش فشارخون دارد. آب انار برای کاهش فشارخون در طولانی مدت و کوتاه مدت تاثیر دارد.

 کیوی: سرشار از ویتامین C است که تاثیر فوق‌العاده‌ای در کاهش فشارخون دارد.

موز، آووکادو، طالبی، خربزه و هندوانه: این میوه‌ها به دلیل پتاسیم فراوان اثرات سدیم را کاهش می‌دهد و فشار از دیواره رگ‌های خونی را کمتر می‌کند. توصیه می‌شود افراد بزرگسال نیز روزانه ۴۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم مصرف کنند.

 لیموترش: یکی از مرکبات سرشار از ویتامین C و همچنین فلاوونوئیدهاست. این دو ترکیب به نگهداری رگ‌های خونی در شرایط خوب کمک می‌کند. بنابراین مانع از فشار زیاد به رگ‌های خونی می‌شوند.

آلو: سرشار از پتاسیم است و به حفظ سطح طبیعی فشارخون کمک می‌کند. مصرف به اندازه پتاسیم در حفظ تعادل مایعات در بدن موثر هستند.

 آناناس: ترکیب بروملین موجود در این میوه سبب حل شدن لخته‌های خونی می‌شود و جریان خون را کاهش می‌دهد.

گلابی هندی: این میوه سبب کاهش علائم چربی خون و کلسترول بد می‌شود.

 زالزالک: زالزالک قادر است جریان خون را بهبود دهد، فشار خون را پایین بیاورد و خطر لخته شدن خون را کم کند. تمام این موارد می‌توانند سطح انرژی را افزایش دهند و از حمله قلبی و سکته مغزی پیشگیری کنند.

بیشتر بخوانید:  درمان دارویی مقاومت به انسولین

چغندر: چغندر حاوی ترکیباتی هستند که رگ‌های خونی را شل می‌کنند. مصرف روزانه‌ یک فنجان آب آن می‌تواند فشار خون را تا ۵ درجه پایین بیاورد. برگ چغندر به غیر از نیترات، منبعی غنی از پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که روی درمان فشار خون تاثیر مثبت دارند.

گوجه فرنگی: گوجه فرنگی و فرآورده‌های گوجه‌فرنگی سرشار از بسیاری از مواد مغذی از جمله پتاسیم و رنگدانه کاروتنوئیدی لیکوپن هستند. لیکوپن به طور قابل توجهی با اثرات مفیدی بر سلامت قلب مرتبط است و خوردن غذاهای سرشار از این ماده مغذی، مانند محصولات گوجه فرنگی، ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا کمک کند.

شکلات تلخ: دانه‌های کاکائو در خود چیزی به نام فلاونول دارند که منبع آنتی‌اکسیدان است. شکلات تلخ حاوی بالاترین درصد کاکائو است و در نتیجه مقدار زیادی از فلاونول‌ها را به همراه شیر و یا شکلات سفید دارد.

دانه‌های کاکائو همچنین منبعی غنی از منیزیم هستند که می‌تواند به پایین آوردن فشار خون کمک کند. وقتی فلاونول‌های کاکائو هضم و جذب بدن می‌شوند، می‌توانند تاثیر عمیقی روی شل کردن عضلاتی که در خط رگ‌های خونی قرار دارند بگذارد.

شکلات تلخ با درصد بالا یکی از بهترین مواد غذایی کاهنده فشار خون بالا است.
شکلات تلخ با درصد بالا یکی از بهترین مواد غذایی کاهنده فشار خون بالا است.

کرفس: کرفس یک سبزی محبوب است که ممکن است اثرات مثبتی بر فشار خون داشته باشد. این حاوی ترکیباتی به نام فتالید است که ممکن است به شل شدن عروق خونی و کاهش سطح فشار خون کمک کند. همان مطالعه‌ای که مصرف هویج خام را با کاهش فشار خون مرتبط کرد، نشان داد که در میان سبزیجات پخته شده معمول مصرف شده، مصرف کرفس پخته به طور قابل توجهی با کاهش فشار خون مرتبط است.

منیزیم: منیزیم برای شل شدن عضلات بعد از انقباض نیاز است و می‌تواند به کنترل فشار خون بالا کمک کند. منیزیم را از سبزیجاتی بگیرید که برگ‌های سبز و تیره دارند مانند اسفناج، کلم بروکسل، برگ چغندر و از غلات کاملی مانند برنج قهوه‌ای، آجیل‌ها و دانه‌هایی مانند کاشو(بادام هندی) خام، کنجد و تخم کدو دریافت کنید.

درمان فشار خون با ماهی چرب

ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، سالمون وحشی، ساردین و ماهی خال مخالی حاوی اسید چرب‌های ضدالتهابی هستند که به عنوان کلسترول‌های خوب نیز شناخته می‌شوند. سعی کنید هفته‌ای دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید.

کنترل فشار خون با چای سبز

چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌، ترکیبات فنلی و مواد ضدالتهابی است و می‌تواند تمام آسیب‌هایی که در اثر فشار خون بالا ایجاد می‌شود را از بین ببرد. تحقیقات نشان داده مصرف مرتب چای سبز می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. نوشیدن ۳ تا ۵ فنجان چای سبز در روز مشکلی ندارد.

کنترل فشار خون با هل

تحقیقات نشان داده این ادویه به شدت با کاهش فشار خون در ارتباط است. ثابت شده که استفاده‌ی مرتب از آن می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد و خطر ابتلا به عوارض قلبی- عروقی را کاهش دهد. این ادویه همچنین با کاهش سطح استرس و افسردگی نیز در ارتباط است. هردو می‌توانند از عوامل افزایش دهنده فشار خون باشند.

مصرف هل به کاهش استرس و فشار خون کمک زیادی می‌کند.
مصرف هل به کاهش استرس و فشار خون کمک زیادی می‌کند.

دانه کدو تنبل

دانه کدوتنبل منبع غلیظی از مواد مغذی مهم برای کنترل فشار خون است، از جمله منیزیم، پتاسیم و آرژنین، یک اسید آمینه مورد نیاز برای تولید اکسید نیتریک، که برای آرامش عروق خونی و کاهش فشار خون ضروری است.

روغن دانه کدو تنبل همچنین یک درمان طبیعی قوی برای فشار خون بالا نشان داده شده است. مطالعه‌ای روی 23 زن نشان داد که مصرف مکمل 3 گرم روغن تخم کدو در روز به مدت 6 هفته، منجر به کاهش قابل توجهی در فشار خون در مقایسه با گروه دارونما شد.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از مواد مغذی هستند که به تنظیم فشار خون کمک می کنند، مانند فیبر، منیزیم و پتاسیم. مطالعات متعدد نشان داده است که خوردن لوبیا و عدس ممکن است به درمان فشار خون بالا کمک کند.

مروری بر 8 مطالعه که شامل 554 نفر بود، نشان داد که زمانی که لوبیا و عدس با سایر غذاها مبادله می‌شوند، به میزان قابل توجهی SBP و میانگین فشار خون را در افراد مبتلا و بدون فشار خون بالا کاهش می‌دهند.

اسفناج

اسفناج نیز مانند چغندر سرشار از نیترات است. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که آن را به گزینه‌ای عالی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا تبدیل می‌کند.

در مطالعه‌ای روی 27 نفر، افرادی که روزانه 16500 میلی لیتر سوپ اسفناج با نیترات بالا به مدت 7 روز مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که سوپ مارچوبه با نیترات کم مصرف کردند، درمان فشار خون را تجربه کردند. سوپ اسفناج همچنین سفتی شریان را کاهش می‌دهد که ممکن است به درمان فشار خون و بهبود سلامت قلب کمک کند.

پسته

پسته بسیار مغذی است و مصرف آن با سطح فشار خون سالم مرتبط است زیرا سرشار از تعدادی مواد مغذی ضروری برای سلامت قلب و تنظیم فشار خون مانند پتاسیم است. یک مطالعه بر روی انواع آجیب نشان داده است که در بین تمام آجیل‌های موجود، مصرف پسته قوی‌ترین اثر را در کاهش فشار خون بالا دارد.

برای درمان فشار خون پسته مصرف کنید که در بین انواع آجیل، فشار خون را کم می‌کند.
برای درمان فشار خون پسته مصرف کنید که در بین انواع آجیل، فشار خون را کم می‌کند.

هویج

هویج ترد، شیرین و مغذی یکی از سبزیجاتاصلی در رژیم غذایی بسیاری از افراد است. هویج سرشار از ترکیبات فنلی مانند اسیدهای کلروژنیک، پی کوماریک و کافئیک است که به شل شدن عروق خونی و کاهش التهاب کمک می‌کند، که ممکن است به کاهش سطح فشار خون کمک کند.

اگرچه هویج را می‌توان به صورت پخته یا خام میل کرد، اما خوردن آن به صورت خام ممکن است برای درمان فشار خون مفیدتر باشد. مطالعه‌ای که شامل ۲۱۹۵ فرد ۴۰ تا ۵۹ ساله بود نشان داد که مصرف هویج خام به طور قابل‌توجهی با سطوح پایین‌تر فشار خون مرتبط است.

راه‌های جلوگیری از فشار خون بالا چیست؟

توصیه‌های غذایی برای کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به این بیماری بدین شرح است:

  • در میان‌وعده به جای استفاده از تنقلاتی مثل پفک، چیپس از ذرت بدون نمک، ماست کم چرب، مغزیجات بدون نمک مثل فندوق، پسته و گردو استفاده کنید.
  • به جای نمک از چاشنی‌هایی مثل نعناع خشک، ریحان، گشنیز و سیر استفاده کنید.
  • در هنگام خرید مواد غذایی آماده به میزان نمک آن توجه کنید.
  • مصرف قند، شکر و نوشابه را محدود یا حذف کنید.
  • مصرف نان‌های تهیه شده از آرد سفید را به حداقل برسانید و از نان‌های سبوس‌دار استفاده کنید.
  • مصرف چای را محدود کنید و تا یک ساعت بعد از غذا چای مصرف نکنید.
  • به جای کره و خامه از روغن زیتون، ماهی و سویا استفاده کنید.
  • گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کنید.
  • پیاده‌روی، شنا و دوچرخه سواری ورزش‌های مناسبی برای کاهش فشارخون هستند.
  • به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشارخون از سبزی‌ها و سالاد کنار وعده های غذایی و میان وعده استفاده کنید.
  • مصرف غذاهای رستورانی را به حداقل برسانید چون سرشار از نمک و روغن هستند.
  • به اندازه آب بنوشید چون کم‌آبی سبب افزایش فشارخون می‌شود.

برای درک بهتر این مقاله پیشنهاد می‌کنیم این ویدئو را تماشا کنید:

کوئیز فشار خون بالا: چقدر در موردش می‌دانید؟

۱- اگر دچار فشار خون بالا هستید، نباید ورزش کنید:

درست

غلط

۲- استرس باعث می‌شود دچار فشار خون بالا شوید:

درست

غلط

۳- وقتی فشار خونتان شروع به بالا رفتن می‌کند می‌توانید آن را حس کنید:

درست

غلط

۴- در خواندن فشار خون، تنها عدد شماره پایینی اهمیت دارد:

درست

غلط

۵- اگر دچار فشار خون بالا باشید، باید دارو مصرف کنید:

درست

غلط

۶- فشار خون بالا باعث بیماری کلیوی می‌شود:

درست

غلط

۷- استفاده نکردن از نمک بهترین روش برای کاهش سدیم است:

درست

غلط

۸- مدیتیشن می‌تواند فشار خونتان را کاهش دهد:

درست

غلط

جواب‌ها

جواب سوال ۱: غلط

ورزش منظم با فشار متوسط نه تنها فشار خون را پایین می‌آورد بلکه قلب را قوی می‌کند ، استرس را از بین می‌برد و کمک می‌کند در وزن سالم باقی بمانید.

جواب سوال ۲: غلط

وقتی دچار استرس هستید ممکن است برای مدتی فشار خون را بالا ببرد. اما استرس به خودی خود باعث فشار خون طولانی مدت نمی‌شود. اگر بیشتر اوقات زیر فشار استرس باشید این موضوع می‌تواند روی سلامتتان تاثیر بگذارید.

جواب سوال ۳: غلط

ممکن است بدون اینکه بدانید سال‌ها دچار فشار خون بالا باشید. متاسفانه بسیاری از مشکلشان خبر ندارند و حتی اگر احساس بدی هم نداشته باشید این بیماری می‌تواند به قلب و دیگر ارگان‌های بدنتان آسیب برساند.

جواب سوال ۴: غلط

در خواندن فشار خون هر دو عدد مهم هستند. عدد پایین ۱۲۰/۸۰ طبیعی به حساب می‌آید. اگر عدد بالایی دستگاه ۱۲۰ تا ۱۲۹ باشد و و عدد پایینی ۸۰ یا کمتر باشد دچار پیش فشار خون هستید. این یعنی ممکن است مبتلا به فشار خون بالا شوید. اگر عدد بالایی ۱۳۰ یا بالاتر باشد و عدد پایینی ۸۰ یا بالاتر دچار فشار خون بالا هستید. عدد هرچه بالاتر باشد، خطری که سلامتتان را تهدید می‌کند بزرگتر است.

جواب سوال ۵: غلط

برای فشار خونی که کمی بالا است تغییر سبک زندگی اولین گامی است که صورت می‌گیرد. اگر ورزش کنید، سالم غذا بخورید، وزن کم کنید، سیگار را ترک کنید، مصرف الکل را قطع کنید و یا نمک را محدود نمایید شاید نیازی به مصرف دارو نداشته باشید.

اگر این موارد کار نکردند پزشکتان مجبور به تجویز دارو می‌شود. اگر داروها فشار خونتان را به حالت عادی بازگرداند مصرفش را قطع نکنید. عادات سالم سبک زندگی را ادامه دهید. شما باید جلوی سکته مغزی و دیگر مشکلات جدی که فشار خون برای سلامتتان ایجاد می‌کند را بگیرید.

جواب سوال۶: درست

فشار خون بالا دومین علت اصلی مشکلات کلیوی است. این بیماری می‌تواند باعث شود کلیه سخت‌تر کار کند و نهایتا دیگر درست کار نکند. کار نکردن درست کلیه فشار خون را بالاتر هم می‌برد. اگر از مشکل کلیوی مزمن رنج می‌برید فشار خون خود را با تغییر در سبک زندگی و دارو پایین ۱۳۰/۸۰ نگه دارید.

جواب سوال ۷: غلط

مسلما غذاهای فرآوری شده اصلی‌ترین منبعی است که بیشترین نمک را از آن دریافت می‌کنید. غذاها حتما نباید مزه شوری بدهند تا بگوییم سدیمشان بالاست. برخی نان‌ها و رول‌ها، سوپ‌ها، پیتزاهای منجمد و دیگر مواد غذایی فرآوری شده بدون طعم شور، سدیم بالایی دارند.

جواب سوال ۸: درست

تحقیقات نشان داده انجام مدیتیشن می تواند مقداری از فشار خونتان بکاهد. مدیتیشن شامل تمرکز روی یک صدا یا واژه می‌شود تا فرد به وضعیت آرامش ذهنی برسد. با این حال داروها همچنان تاثیر بیشتری دارند. بنابراین اگر فشار خون بالایی دارید، مدیتیشن در کنار دارو می‌تواند کمک زیادی کند.

در این مقاله درباره علائم فشار خون بالا و راهکارهایی برای کنترل فشار خون بالا خواندید. یادتان باشد، بهترین کار برای درمان فشار خون بالا پیروی از رژیم غذایی مناسب، کاهش مصرف غذاهای شور و چرب و ورزش کردن است.

آنچه از مقاله فشار خون بالا آموختیم:

برای درمان فشار خون بالا همراه با سایر اصلاحات در شیوه زندگی، اتخاذ یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به میزان قابل توجهی سطح فشار خون را کاهش دهد و به دنبال آن به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. بر اساس تحقیقات، افزودن برخی مواد غذایی مانند سبزیجات برگ‌دار، انواع توت‌ها، لوبیا، عدس، دانه‌ها، ماهی‌های چرب، مرکبات و هویج به وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها در کاهش فشار خون بالا بسیار موثر است. در این مقاله به بررسی جامع مواد غذایی کاهنده فشار خون پرداختیم؛ با این حال فشار خون بیماری است که حتما باید زیر نظر پزشک باشید تا درمان‌تان کامل شود زیرا کمترین بی‌دقتی ممکن است منجر به سکته قلبی و بیماری‌های دیگر شود.

۱۵ دلیل فشار خون بالا + بهترین غذاها برای درمان فشار خون - 1 - فشار خون بالا - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.3 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
Eli 1403/09/17

سلام و عرض ادب خدمت تیم تخصصی جناب آقای دکتر کرمانی عزیز با فشار ۱۳۵ روی ۸۰ میشه با اصلاح سبک زندگی و کاهش وزن به فشار نرمال رسید؟

کارشناس به اندام 1403/09/17

سلام وقت بخیر بله قطعا با اصلاح سبک زندگی تغییرات فوق العاده ای و شاهد هستین

-ho.sĥah.553@gmail.com 1403/06/24

سلام عالی بود.من راعضو کنید.مادرم ناگهانیفشارخونش بالا می‌رود.سریع ترین کاربلد ازرساندنش به بیمارستان چیست.وچه داروهایی باعث افت فشارخون سریع می‌شود.

کارشناس به اندام 1403/06/24

سلام ممنون عزیزم دارو فقظ با تجویز پزشک معالجشون باشه نکات بالا رو هم رعایت کنید

-افراسیاب 1403/05/31

با عرض سلام و احترام جناب دکتر من قرص وراپامیل 40 برای فشار خون و تنگی عروق می خورم و جهت پوکی استخوان قرص استیو فوس 70 میلی گرم آیا تداخل با هم ندارند؟

کارشناس به اندام 1403/05/31

سلام نه عزیزم تداخل نداره ولی داروهای مختلف مصرف میکنید با پزشک تون حتما مشورت کنید

-نادر 1403/02/20

سلام طلب درست است؟ من شنیده ام جلق ناشتا برای آقایان فشار خون را پایین می آورد آیا از نظر طب سنتی این مطلب درست است؟

کارشناس به اندام 1403/02/20

سلام اطلاعی در زمینه طب سنتی نداریم

-علی علیزاده 1403/02/11

با سلام و خسته نباشید دکتر آیا قرص وراپامیل با قرصهای آپلوپرس و لوزاتن تداخل داویی دارد یا خیر.

کارشناس به اندام 1403/02/11

سلام سلامت باشید بله عزیزم

آقایی ،،،، 1402/11/30

با تا شکر وسپاس از مطالب خوب ومفیدتون همسر من دیابت نوع ۲دارن و همیشه فشارخون ۱۲ بوده ولی الان مدتی با وجود اینکه هم دیابتشون وهم تغذیه شوند کنترل ولی فشار خونشون بالای ۱۳ هست خیلی نگران هستیم اگه میشه راهنمایی کنید خیلی ممنون

کارشناس به اندام 1402/11/30

ممنون از شما عزیزم سابقه خانوادگی وژنتیک استرس بالا هم تاثیر داره تفاوت زیادی با قبل نداره همینکه تحت نظر بوده وحالشون خوب باشه جای نگرانی نیست

-عباس 1402/11/19

سلامدکترجان خیلی خوب وعالی بودوظمنا مادرم ۶۰ ساله هست دوساله که فشارخون داره باهر بیماری بهدکت مراجعه میکنیم دارو تجویز میکنن دوروز میخوره بعد دوباره فشارش میره بالادوباره اون داروهاراکنار میگذاریم میریم سراغ دکتر دیکه به نظر شما چکار کنیم توروخدایه کمکی به مابکنین باتشکر

کارشناس به اندام 1402/11/19

سلام عزیزم کنترل استرس وپرهیز غذایی خیلی به ثابت وپایین موندن فشار کمک میکنه وقتی دارویی اثر نداره پزشک و تغییر ندین اطلاع بدین

-اسدی 1402/10/24

سلام از مطالبتان ممنون وسپاسگزارم بسیار بسیار عالی و کاربردی و مفید و......بود ومن الله التوفق

کارشناس به اندام 1402/10/24

سلام ممنون از محبتی که دارین عزیزم

-اسدی 1402/10/24

بسیار بسیار عالی و کاربردی و مفید و......

کارشناس به اندام 1402/10/24

مرسی از توجه شما عزیزم

-ربیعی 1402/10/16

ممنون از مطالب کاربردی و مناسب شما عالی

کارشناس به اندام 1402/10/16

مرسی از توجهتون عزیزم

صدف علی پور 1402/10/01

این مطلب حرف نداشت

کارشناس به اندام 1402/10/01

مرسی عزیزم

متخصص 1402/09/24

با اجازتون بازنشر شد

کارشناس به اندام 1402/09/24

تشکرعزیزم حتما با ذکر منبع باشه

درمان HPV 1402/09/23

حرفتون خیلی عالیه دکتر جان

کارشناس به اندام 1402/09/23

تشکراز همراهیتون عزیزم

-خ فرهین مددی 1402/09/19

سلام خوبین من تازه چکاپ کامل دادم کلسترول 20 عددبالاست امروز داداشم اومدخونمون منو بایه خبرترسوندبعدناهارفشارم 16 بود آتورواستاتین 20 میخورم بعلت استرس واضطراب شدیدهیچ تاثیری نداشت.ناگفته نمونه دچارپنیک زیادمیشم واختلال استرس،واضطراب شدید .همش تواینترنت هستم بازآخرشب گرفتم همون 16 بودفهمیدم بخاطراسترس واضطراب شدیدپایین نیومده ومن داروهای ضدافسردگی ترانکوپین 100میخورم ولیتیوم 300 پروپرانول 10 کلونازپام 1 داروهام تموم شده فقط پروپرانول و کلونازپام خوردم ازاسترس واضطراب خوابم نمبره چایی سبزهم خوردم ولیموترش تازه احساس آبریزش بینی.سرفه.وعطسه دارم ازصبح زود 47سالمه خانم مجردم منوراهنمایی کنین بخاطرپنیک یا اختلال استرس واضطراب سابقه نداشتم هیچ علائمی هم ندارن فقط همش حمله پانیک بهم دست میده واختلال واضطراب شدید

کارشناس به اندام 1402/09/19

سلام عزیزم باید تمام تلاش برای مدیریت استرس باشه چای سبزمیتونه هم فشار وبالاببره هم استرس وتشدید کنه پس نخورید با پزشکتون هم مشورت کنید

-رضا 1402/09/10

بسیار عالی بود متشکرم

کارشناس به اندام 1402/09/10

مرسی ازتوجهتون

-علیرضا 1402/08/18

تشکر فراوان از شما.بسیار مفید و سازنده بود جزاکم الله خیرا

کارشناس به اندام 1402/08/18

ممنون از حسن نظرتون عزیزم

-سيمين ناصرى 1402/08/01

بسيارمفيد

کارشناس به اندام 1402/08/01

سپاس فراوان

-اسماعیل 1402/07/12

با سلام بسیار عالی وجامع بود

کارشناس به اندام 1402/07/12

سلام لطف دارین عزیزم

مهناز 1402/06/25

مطالب بسیار عالی بود. خیلی ممنون

کارشناس به اندام 1402/06/25

تشکر از لطف شما عزیزم

-اسمان 1402/06/12

سلام .پدر من دارای فشار خون بالا ببن ۱۸تا ۱۵ هستش .ایا من میتونم ممک را کلا از برنامه غذاییش حذف کنم یا باید مقدار خیلی کمی باشه

کارشناس به اندام 1402/06/12

سلام عزیزم به مقدار کم میتونن استفاده کنن