برای تحقق توصیه های ذکر شده بالا باید تلاش کرد که در جامعه فرهنگ سازی کنیم، شاید بتوانیم تفکر شایع بین مردم در اهمیت دادن به افطار و عدم اهتمام به سحری را تصحیح کنیم.
- حتما اول وقت افطار کنید.
- حتما در دیرترین وقت وقبل از اذان صبح سحری بخورید.
- اگر در اواسط شب یک وعده ی سبک بخورید، عالی است.
- وعده سحری را کامل ترین وعده در نظر بگیرید.
وعده افطار
باید کم کالری و خاصیت هضم آسان داشته باشد. خیلی خوب است که از سیره پیامبر گرامی پیروی کنیم. پیامبر چند عدد رطب و اگر نبود چند عدد خرما میل می کردند. پس از آن مقداری آب می نوشیدند، نماز مغرب را اقامه می کردند و بعد یک وعده افطار سبک مصرف می کردند.
رطب یا خرما دارای قند فرکتوز و ساکاروز است که هضم و جذب آن سریع انجام می شود به خصوص هنگامی که معده خالی باشد. در زمان افطار مصرف آب احساس تشنگی را برطرف و مصرف خرما احساس گرسنگی شدید را کم می کند. چنین عادتی سبب می شود که سر سفره افطار غذای زیادی نخورید. این روش افطار هنوز در عربستان در ماه مبارک رمضان اجرا می شود. عزیزانی که ماه مبارک رمضان به عمره مشرف شوند مشاهده می کنند که سفره های افطار را در سر تا سر خانه خدا جلوی نماز گزاران می گذارند. غذاهای موجود در این سفره ها شامل رطب یا خرما، آب، چای هل، ماست یا شیر خرما است.
پس از اقامه نماز مغرب وعشا مقداری سوپ عدس و سالاد مصرف کنید این روش تشنگی و گرسنگی را کاملا برطرف می کند و پس از آن با احساس سبکی کامل به نماز و دعا بپردازید و دو ساعت بعد از افطار، به جای مصرف زولبیا، بامیه و دیگر شیرینی ها بهتر است از میوه یا آجیل های خام و بادام زمینی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است استفاده کنید زیرا این روغن ها برای افزایش تحمل ورفع تشنگی مفید هستند.

وعده سحری
از نظر شرعی مستحب است که برای سحری بیدار شویم. پیامبر گرامی فرمودند سحری برکت است و روزه داران را به بیدار شدن در هنگام سحرتشویق می کردند. سحری از نظر تغذیه مهمترین وعده غذایی روزه دار به حساب می آید چون شانزده ساعت گرسنگی در انتظار روزه دار است. بهترین وعده هارا برای سحری نگه دارید و افراد چاق بدانند که کالری غذاهای مصرفی از افطار تا سحری نباید بیش از 20 برابر وزنشان باشد. یعنی روزه داری که 90 کیلو گرم وزن دارد نباید بیش 1800 کالری دریافت کند. اگر تنها 20 برابر وزن خود کالری دریافت کنید(البته از افطار تا سحر) به این معنی است که توانستید حدود 4 کیلو از وزن خود را در ماه مبارک کاهش دهید.
افراد لاغر باید از افطار تا پایان سحری 40 برابر وزن خود کالری دریافت کنند. به عنوان مثال روزه دار لاغری که 50 کیلوگرم وزن دارد باید حداقل 2000 کالری(از افطار تا سحر) دریافت کند. اما روزه دارانی که وزن مناسب دارند باید 30 برابر وزن خودشان کالری دریافت کنند. برای موفقیت در ماه رمضان به خصوص در گرمای تابستان امسال باید از مصرف شیرینی جات، سرخ کردنی ها و غذاهای چرب در هنگام سحری خودداری کنید. سعی کنید مصرف این نوع مواد غذایی را به بعداز افطار موکول کنید زیرا این غذاها تشنگی روزه دار را بیشتر می کنند.
یا رب قَوِّ عَلَی خدمتِكَ جَوارِحـﻰ! و ﭐشْدُدْ علی العَزيمةِ جَوانِحـﻰ
پروردگارا اعضای بدنم را بر انجام خدمتت نیرو ده ودلم را برای عزیمت به سویت محکم گردان
التماس دعا
شاد، سالم، وسرافراز باشید.
با آرزوی قبولی طاعات
نظرات شما
اعظم 1397/01/20
سلام مطالب عالی بود