تخفیف یلدا

تغذیه مناسب، سپر دفاعی قوی در جنگ با کرونا

کرونا، واژه‌ای که این روزها زیاد از گوشه و کنار می‌شنوید و احتمالا از ترس آن حتی جرات بیرون رفتن از خانه را ندارید. بیماری همه‌گیری که به صورت تصاعدی، افراد را مبتلا می‌کند و حتی برخی از آنها را به کام مرگ می‌کشاند. برخلاف ظاهر ترسناکش، درصد مرگ و میر در بیماران مبتلا به […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 19 دقیقه
تعداد بازدید 612370
تاریخ بروزرسانی
کرونا و چاقی
میانگین امتیاز 5 از 5

کرونا، واژه‌ای که این روزها زیاد از گوشه و کنار می‌شنوید و احتمالا از ترس آن حتی جرات بیرون رفتن از خانه را ندارید. بیماری همه‌گیری که به صورت تصاعدی، افراد را مبتلا می‌کند و حتی برخی از آنها را به کام مرگ می‌کشاند. برخلاف ظاهر ترسناکش، درصد مرگ و میر در بیماران مبتلا به کرونا بسیار پایین و چیزی در حدود دو درصد است. اما اینکه چرا این ویروس تبدیل به یک کابوس شده، میزان بالای شیوع آن است. همچنان بعد از گذشت یکسال تمام جهان درگیر این ویروس سبز رنگ هستند.

نگرانی عزیزان و سوال‌های متعدد در مورد این بیماری، تیم به اندام دکتر کرمانی را بر آن داشت که به عنوان یک مسئولیت اجتماعی، توضیحاتی درباره‌ی این ویروس، نکات ایمنی و روش پیشگیری از آن وهچنین تغذیه دوران کرونا توضیح دهیم. امیدواریم پس از خواندن این مطلب و تماشای ویدئوی دکتر کرمانی در این باره، نگرانی شما را کمتر کرده و گامی خداپسندانه در جهت سلامت مردم عزیزمان برداشته باشیم.

ویروس کرونا چیست؟

کرونا ویروس‌ خانواده‌ی بزرگی از ویروس‌هاهستند که از سرماخوردگی معمولی تا بیماری‌های شدیدتری مثل سارس و مرس (نوعی آنفولانزا) را شامل می‌شوند. این ویروس‌ که برای اولین بار در سال ۱۹۶۵ کشف شد،به طور طبیعی در میان پستانداران و پرندگان وجود دارد. آخرین نوع این ویروس، یعنی همان ویروسی که در حال حاضر به شدت در حال انتشار است، برای اولین بار سر و کله‌اش در ووهان چین پیدا شد. مقایسه‌ی این ویروس با ویروس‌های دیگر نشان داد که منبع اصلی این بیماری به احتمال زیاد از خفاش است.

برای اینکه با این ویروس بیشتر آشنا بشید و ارتباطش رو با تغذیه متوجه بدونید، توصیه می‌کنم حتما به این پادکست گوش بدید:

علائم بیماری کرونا چیست؟

علائم این بیماری بسیار شبیه به آنفولانزا یا سرماخوردگی معمولی است که با تب بالا، سرفه، سردرد و تنگی نفس همراه می‌باشد. هرچند در موارد شدیدتر منجر به مشکلات تنفسی و مرگ نیز خواهد شد.

این ویروس چگونه منتشر می‌شود؟

با اینکه راه انتقال ویروس‌ها به یکدیگر شبیه‌اند، اما بر حسب اندازه، روش‌های انتقال متفاوتی دارند. خبر خوش اینکه ویروس کرونا جزو ویروس‌های سنگین است. در نتیجه نمی‌تواند فاصله‌های خیلی طولانی را طی کند و از فیلترهای ریز هم عبور نمی‌کند. از جمله روش‌های انتقال آن می‌توان به تماس مستقیم با قطره‌های تنفسی فرد مبتلا (ازطریق سرفه و عطسه) و تماس با سطوح آلوده اشاره کرد.

این ویروس چه کسانی را مبتلا می‌کند؟

درست است که شیوع این بیماری بالاست و ممکن است هر فردی را آلوده کند، اما سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارد. یک فرد با سیستم ایمنی قوی این خطر را همانند یک سرماخوردگی معمولی رد می‌کند. اما افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، در خطر ابتلای بیشتری هستند. آسیب پذیرترین گروه‌ها عبارتند از:

  • گروه‌های سنی بالای ۷۰ سال
  • گروه‌های سنی زیر ۲ سال
  • افراد دیابتی
  • مبتلایان به مشکلات ریوی
  • مبتلایان به مشکلات کلیوی
  • افرادی که به هر دلیلی کورتون مصرف می‌کنند
  • زنان باردار
  • زنان شیرده
  • بیماران مبتلا به ایدز و یا هر بیماری دیگری که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند.

آیا دارویی برای مقابله با این بیماری وجود دارد؟

خیر. متاسفانه برای درمان کرونا، داروی خاصی وجود ندارد. بنابراین بهترین راه درمان، پیشگیری است. هرچند که اخیرا واکسن کرونا به ایران وارد شده، اما هنوز همه واکسن‌ها ایمنی لازم در برابر نسخه‌های جهش‌یافته این ویروس را ایجاد نمی‌کنند.
متاسفانه تا کنون دارویی برای درمان کرونا ساخته نشده و تنها راه ایمنی از این بیماری، دریافت واکسن است.

بهترین راه پیشگیری کدام است؟

بهترین راه پیشگیری این است که اصول بهداشتی را رعایت کنید و موارد زیر را به خاطر بسپارید:

  • دست‌ها را مرتب با آب و صابون بشویید.
  • مدام از ژل ضدعفونی الکل‌دار استفاده کنید.
  • به هنگام عطسه یا سرفه جلوی دهان خود را با دستمال یا آرنج خم شده‌تان بگیرید.
  • دستمال مصرف شده را داخل سطل دربسته بیاندازید.
  • از تجمع در مکان‌های شلوغ بپرهیزید.
  • از تماس نزدیک با کسانی که سرما خورده‌ یا علائمی شبیه به آنفلوانزا دارند اجتناب کنید.
  • از ماسک استفاده کنید.
  • سیستم ایمنی بدن را با ورزش و تغذیه‌ی مناسب تقویت کنید.
  • استرس را کنار بگذارید.

یکی از عواملی که باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود، استرس است. در این شرایط بهترین کار حفظ خونسردی در عین رعایت بهداشت می‌باشد. دامن زدن به خبرهای بد و شایعه‌ها، جو روانی بدی در جامعه ایجاد می‌کند و همانند جذام به جان مردم می‌افتد.

علاوه بر آن پیشنهاد می‌کنیم از این فرصت استفاده کرده و:

  • زمان بیشتری را با خانواده بگذرانید.
  • اوقات خود را با مطالعه‌ی کتاب‌های ارزشمند بگذرانید.
  • فیلم های معروف دنیا و یا سریال های کمدی تماشا کنید.
  • برای خودتان موسیقی آرامش بخش پخش کنید.
  • فایل های صوتی انگیزشی گوش کنید.

و مهمتر از همه اینها به آینده امیدوار باشید.

تغذیه در دوران کرونا چقدر اهمیت دارد؟

رابطه مستقیمی بین نوع تغذیه و سیستم ایمنی بدن وجود دارد. سیستم ایمنی مجموعه‌ای از سلول‌ها و اجزایی است که باعث حفاظت بدن در برابر بیماری‌ها شده و در صورت بروز بیماری باعث بهبودی و سلامتی می‌شود. وظیفه‌ی اصلی سیستم ایمنی تخریب باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها می‌باشد. نقش دیگر سیستم ایمنی از بین بردن سلول‌های آسیب دیده و یا غیرنرمال است.

تغذیه‌ی سالم می‌تواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ما را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها محافظت کند. مواد معدنی و ویتامین‌هایی همچون ویتامین C ،D، زینک و سلنیوم موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. ویتامین D به طور طبیعی در نور خورشید وجود دارد و به صورت رایگان می‌توانید آن را دریافت کنید. عقیده بر این است که ویتامین C باعث افزایش تولید گلبول‌های سفید خون (که کلید مبارزه با عفونت در بدن است) می‌شوند. ویتامین C در این مواد غذایی به میزان فراوان وجود دارد:

  • گریپ‌فروت
  • پرتقال
  • نارنگی
  • لیمو شیرین
  • لیمو ترش
  • فلفل دلمه‌ای
  • انواع کلم
  • آویشن
  • جعفری
  • کیوی
  • آناناس

نکته‌ی مهم دیگر این است که در مصرف کربوهیدرات (قند) باید اصل تعادل رعایت شود چرا که دریافت کم و یا زیاد کربوهیدرات، هر دو باعث اختلال در فعالیت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

بیشتر بخوانید:  فیبروز کبدی؛ از علل تا تشخیص و درمان فیبروز کبدی را اینجا بخوانید!

همچنین به یاد داشته باشید که منابع غذایی امگا ۳ (مثل روغن سویا، روغن کانولا، ماهی و …) نیز باعث افزایش سطح ایمنی می‌شوند و خاصیت ضدالتهابی دارند.

ویتامین‌های A ،D ،E ،B ،C، عناصر روی و سلنیوم در فعالیت و تنظیم سیستم ایمنی نقش دارند، بنابراین مصرف آنها و یا مکمل‌های این ویتامین‌ها برای تقویت سیستم ایمنی ضروری است.

نکات اساسی در تغذیه کرونا

برای اینکه در دوران کرونا تغذیه‌ی سالم‌تری داشته باشید، موارد زیر را در نظر بگیرید:

1- تغذیه کرونا؛ تنها مواد مورد نیاز را خریداری کنید

خیلی از افراد به این دلیل که باید در دوران قرنطینه مدت زیادی را در خانه بمانند، بیش از اندازه مورد نیازشان خرید می‌کنند. خرید بیش از اندازه از روی نگرانی و ترس، می‌تواند عواقب منفی مانند بالا رفتن قیمت‌ مواد غذایی، اسراف و توزیع نابرابر آنها را در کشور به همراه داشته باشد. مهم است که علاوه بر نیاز‌های خود، نیاز دیگران را نیز در نظر بگیرید. مواد خوراکی که از قبل در خانه دارید را بررسی کرده و فقط آنچه که نیاز دارید بخرید. ممکن است فکر کنید که به خاطر ماندن طولانی مدت در منزل به مواد غذایی بیشتری نیاز دارید، اما بهتر است از آنچه که قبلا خریداری کرده‌اید، استفاده کنید. مواد غذایی که زود فاسد می‌شوند را به اندازه‌ی همیشه و به مقدار کم خریداری کنید. با این روش می‌توانید از هدر رفتن غذا جلوگیری کنید و به بقیه افراد نیز فرصت خرید را بدهید.

2- تغذیه کرونا؛ ابتدا از مواد غذایی فاسد‌شدنی استفاده کنید

مصرف مواد غذایی تازه‌ای که تاریخ انقضاء کوتاه مدتی دارند و سریع فاسد می‌شوند را در اولویت قرار بدهید. اگر برای خرید مواد غذایی تازه مانند میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات دسترسی راحتی دارید، ابتدا از همین مواد غذایی استفاده کنید و بعد سراغ مواد غذایی دیگر که فاسدنشدنی هستند بروید.

میوه‌ها و سبزیجات یخ زده نیز به اندازه نوع تازه‌ی آنها مواد مغذی و مفید دارند. در صورت نبود مواد غذایی تازه می‌توانید از نوع یخ زده آنها نیز استفاده کنید. برای دوری از هدر رفتن غذا، می‌توانید هر آنچه که از مواد غذایی باقی ماند را فریز کنید.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا و پیشگیری از چاقی در دوران قرنطینه، باید مصرف غذاهای سالمی مانند میوه و سبزیجات را در اولویت قرار دهید.

3- تغذیه کرونا؛ غذای خانگی بپزید

در مواقع عادی بسیاری از افراد به خاطر مشغله کاری فرصت کافی برای پخت غذای خانگی را ندارند و غذای آماده می‌خورند. حالا که به اجبار خانه نشین شده‌اید و وقت بیشتری را در خانه می‌گذرانید، بهتر است وقت بگذارید و غذای خانگی درست کنید. بسیاری از دستور پخت‌های سالم و خوشمزه را می‌توانید اینجا پیدا کنید. با خوراکی‌هایی که در دسترس دارید، غذای جدید درست کنید. به یاد داشته باشید که دستور غذاهای سالم را انتخاب کنید تا سلامت‌تان را در دوران کرونا بهبود ببخشید.

4- تغذیه کرونا؛ به اندازه غذا بخورید

شاید برایتان مشکل باشد که اندازه مناسب غذا را مشخص کنید مخصوصا زمانی که خودتان غذا را آماده می‌کنید. در خانه ماندن برای مدت طولانی به خصوص اگر تنها باشید می‌تواند به پرخوری و ریزه‌خواری منجر شود. به دنبال راهنمایی برای میزان مصرف مواد غذایی باشید. این راهنماها به شما کمک می‌کنند تا مواد غذایی سالم را بشناسید و اندازه مناسب برای مصرف آنها را بدانید. با استفاده از این راهنماها مقدار غذای مورد نیاز را برای بزرگسالان مشخص می‌کنید. توجه داشته باشید که کودکان به مقدار کمتری از غذا نیاز دارند.

5- تغذیه کرونا؛ روش صحیح نگهداری مواد غذایی را بشناسید

دانستن روش صحیح پخت و پز و نگهداری مواد غذایی برای سالم نگه داشتن آنها بسیار مهم است. تنها غذایی سالم محسوب می‌شود که درست نگه داری می‌شود. زمانی که برای خود و دیگران غذایی می‌پزید، به روش صحیح پخت و پز و نگهداری آن توجه کنید. استفاده از روش‌های صحیح در نگهداری و پخت غذاها از مسمومیت غذایی و دیگر بیماری‌های مربوط به آن پیشگیری می‌کند. موارد زیر نکات اصلی برای استفاده و نگهداری درست از مواد غذایی است.

  • دست‌ها، آشپرخانه و ابزارهای آشپزی را تمییز نگه دارید.
  • موادغذایی خام را از پخته جدا کنید، به خصوص گوشت خام و مواد غذایی تازه.
  • غذا را کامل بپزید. از خام خواری دوری کنید.
  • غذا را در دمای مناسب نگه‌داری کنید. دمای مناسب جهت پخت و یا نگهداری غذا پایین‌تر از 5 درجه سانتی‌گراد و بالاتر از 60 درجه سانتی‌گراد است.
  • از آب تصفیه شده و مواد غذایی خام سالم و مطمئن استفاده کنید.

با رعایت پنج نکته بالا هنگام پخت یا نگهداری غذاها می‌توانید از بسیاری از بیماری های مربوط به غذا و مسموسیت غذایی پیشگیری کنید.

6- تغذیه کرونا؛ مصرف نمک را محدود کنید

در دوران قرنطینه ممکن است مانند قبل میوه و غذاهای تازه در دسترس‌تان نباشد و به همین خاطر بیشتر از قبل سراغ غذاهای کنسروی، کمپوت و یا یخ‌زده بروید. این غذاها اصولا مقدار زیادی نمک دارند. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند روزانه کمتر از 5 گرم نمک استفاده کنید.

سعی کنید آن دسته از مواد غذایی را انتخاب کنید که نمک افزودنی نداشته و یا میزان نمک آن کم باشد. همچنین می‌توانید برای رهایی از نمک اضافه شده به مواد غذایی کنسروی، قبل از مصرف آنها را با آب و صابون بشویید. به یاد داشته باشید که ترشی‌ها و خیارشور مقدار زیادی نمک دارند. سعی کنید به غذای خود نمکی اضافه نکنید. برای دوری از مصرف بیش از اندازه نمک، نمکدان را از سر سفره حذف و طعم غذاها را با ادویه‌های متنوع و گیاهان خشک شده جبران کنید.

7- تغذیه کرونا؛ مصرف شکر را محدود کنید

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده افراد بزرگسال باید کمتر از 5 درصد انرژی روزانه مورد نیاز خود را از مصرف شکر دریافت کنند. اگر نیاز به خوردن یک خوراکی شیرین دارید، میوه‌های تازه و خشکی را که شکر افزودنی نداشته باشد در اولویت قرار دهید. اگر هوس خوراکی یا دسر دیگری را کرده‌اید، مطمئن شوید قند کمی دارند و یا مقدار کمی از آنها را نوش جان کنید. گزینه‌های کم‌چرب را انتخاب کنید چرا که غذاهای پرچرب اصولا مقدار زیادی قند دارند. هنگام پخت غذا و یا درست کردن نوشیدنی حواس‌تان به مقدار شکر و یا عسلی که به آنها اضافه می‌کنید، باشد.

رژیم فستینگ یا سفره خانواده؟

8- تغذیه کرونا؛ مصرف چربی‌های مضر را محدود کنید

سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند کمتر از 30 درصد انرژی روزانه خود را از چربی‌ها و از این 30 درصد کمتر از 10 درصد را از چربی‌های اشباع شده دریافت کنید. برای رسیدن به این مقدار لازم است دستور پخت‌هایی را دنبال کنید که کمترین میزان روغن را برای پخت نیاز داشته باشند و یا اصلا روغن نخواهد.

بیشتر بخوانید:  کشف جدید دانشمندان در مورد ویروس کرونا

می‌توانید به جای سرخ کردن غذاها بخارپز کردن، گریل کردن و یا تفت دادن غذاها را انتخاب کنید. اگر برای تهیه غذایی به روغن نیاز دارید، از روغن آفتاب گردان، روغن زیتون و یا دانه‌ی کلزا استفاده کنید. مواد غذایی را انتخاب کنید که چربی اشباع نشده داشته باشند مانند ماهی‌ها و آجیل‌ها. برای دوری از چربی‌های اشباع شده، قسمت‌های چرب گوشت را قبل از پخت جدا و مرغ‌های بدون پوست را انتخاب کنید.

همچنین از چربی‌های ترانس تا جای ممکن دوری کنید. برچسب اطلاعات تغذیه‌ای که روی مواد خوراکی بسته بندی شده درج شده را با دقت بخوانید. موادی را انتخاب کنید که چربی هیدروژنه در لیست اطلاعات تغذیه‌ای آنها آورده نشده است.

9- تغذیه کرونا؛ فیبر کافی دریافت کنید

مصرف فیبر کافی به بهبود سیستم گوارش بدن و داشتن احساس سیری طولانی مدت کمک بسیاری می‌کند؛ به همین دلیل است که فیبر‌ها جلوی پرخوری را می‌گیرند. از طرفی می‌دانید که پرخوری باعث اضافه وزن شده و اضافه وزن، تضعیف سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد. برای اینکه مطمئن شوید روزانه مقدار کافی فیبر مصرف می‌کنید، حتما سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و دانه‌های کامل را به برنامه غذایی روزانه خود اضافه کنید.

توصیه های جالب دکتر کرمانی درباره ی نقش تغذیه برای افزایش سیستم ایمنی بدن را در این ویدئو ببینید:

10- تغذیه کرونا؛ آب کافی بخورید

مصرف آب کافی و هیدراته نگه داشتن بدن برای حفظ سلامت ما حیاتی است. هر موقع که آب در دسترس‌تان بود، سعی کنید مقداری آب بنوشید. اگر احساس تشنگی می‌کنید آب تصفیه شده بهترین و ارزان‌ترین نوع نوشیدنی است. نوشیدن آب به جای آبمیوه‌های شیرین راحت‌ترین راه برای دوری از مصرف بیش از اندازه قند و کالری است. برای بهتر کردن طعم آب می‌توانید به آن میوه‌های یخ زده مانند مرکبات و یا خیار به همراه گیاهانی مانند نعناع، اسطوخودوس و رزماری اضافه کنید.

از نوشیدن چای‌ تیره و یا قهوه‌های قوی، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و کافئین‌دار خودداری کنید. این نوشیدنی‌ها آب بدن‌تان را کم می‌کنند و الگوی خواب‌تان را برهم می‌ریزند.

11- تغذیه کرونا؛ همراه با خانواده وعده‌های غذایی را نوش جان کنید

در خانه ماندن توفیق اجباری شده تا اعضاء خانواده وقت بیشتری را در کنار یکدیگر سپری کنند. این فرصت را غنیمت بشمرید و همراه با یکدیگر غذا بخورید. خانوادگی غذا خوردن فرصت مناسبی برای ایجاد الگو و برنامه غذایی سالم است. همچنین از این زمان برای قوی‌تر کردن رابطه بین اعضاء خانواده استفاده کنید.

سپری کردن زمان بیشتر در خانه این امکان را برای والدین به وجود آورده تا کودکان خود را بیشتر و بهتر از قبل به خوردن غذاهای سالم تشویق کنند. می‌توانید از کودکان برای پخت غذاهای جدید و سالم کمک بگیرید. با این روش مهارت‌های زندگی کودک نیز پیشرفت بسیاری می‌کند.

به کودکان اجازه دهید مواد اولیه‌ای که دوست دارند برای پخت غذا انتخاب کنند. این کار آنها را تشویق می‌کند تا غذایی که خودشان در طبخ آن شریک بوده‌اند را نوش جان کنند. به خاطر داشته باشید که اگر از کودکان برای پخت غذایی کمک می‌گیرید باید غذایی را انتخاب کنید که روش پخت ساده‌ای داشته باشد. از این فرصت استفاده کنید و نکات گفته شده برای حفظ و نگهداری غذا (شستن دست‌ها، تمیز کردن آشپزخانه و پرهیز از مصرف مواد خام) را به آنها آموزش دهید.

مصرف منظم وعده های غذایی در کنار خانواده می تواند از ریزه خواری و اضافه وزن جلوگیری کند.

سوالات متداول

برای درمان کرونا چه بخوریم؟

اگر به کرونا مبتلا شدید، نباید در برنامه غذایی خود، کمبودی داشته باشید. با این حال باید در انتخاب مواد غذایی، اصل تعادل را رعایت کنید. از مصرف غذاهای کافئین‌دار و تنقلات مضر دوری کنید. خوردن میوه‌های تازه، غلات، سبزی‌های تازه، مغز آجیل‌ها و گوشت قرمز را فراموش نکنید.

چه غذاهایی برای بیماران کرونایی مناسب است؟

غذاهایی که ساده پخته شده باشند، برای بیماران کرونایی مناسب است. غذاهای پرچرب و شور را از این بیمارها دور کنید. سراغ فست فودها نروید. سعی کنید غذاهای تازه بخورید و مصرف مولتی ویتامین‌ها را حتما ادامه دهید.

تغذیه مناسب، سپر دفاعی قوی در جنگ با کرونا - 1 - تغذیه کرونا - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
کردتمینی 1401/10/11

خیلی عالی بود

کارشناس به اندام 1401/10/11

نظر لطف شماست عزیزم🙏❤

نازنین 1400/07/26

سلام آقای دکتر مادرم چند روز هست کرونا گرفته همش میگه سرم درد میکنه وهیچی نمیخوره همش میگه کمرم درد میکنه چیکار کنم؟ چی بهش بدم؟

کارشناس به اندام 1400/07/26

سلام دوست خوبم از مواد غذایی مقوی بیشتر استفاده کند مغزیجات و گرمیجات رو هم فراموش نکنید از مواد غذایی استفاده کنید که سیستم ایمنی بدنشون رو تقویت کنه

ابراهیم 1400/06/20

سلام دکتر جان چند روز کرونا گرفتم سه روز اول تب شدید داشتم بعدشم سر درد و کسالت چکار کنم چ چیزی رو نباید خورد

کارشناس به اندام 1400/06/20

سلام دوست عزیز سردیجات نخورید از مواد مقوی و گرمیجات و گوشت بلدرچین استفاده کنید از مغزیجات و میوه ها و سبزیها بیشتر استفاده کنید

خانم 1400/06/19

من مادرم 25 روزه کرونا گرفته بعد الان یک هفته بود کمی خوب شده بود ولی دوباره امروز مثل روز اولش شده باید چیکارکنم میگه بدنم ضعف داره و خیلی بی حاله باید چی بخوره ؟ میگن گوشت قرمز بده ؟

کارشناس به اندام 1400/06/19

سلام دوست عزیز باید سیستم ایمنی بدنش رو تقویت کنید از مواد مقوی و گرمیجات و مغزیجات بیشتر استفاده کنه از گوشت بلدرچین به صورت سوپ استفاده کنید

رزا 1400/06/17

سلام مامان من الان 15 روزه که کرونا گرفته الان فقط عطسه میکنه من چیکار کنم تا حاش خوب شه

کارشناس به اندام 1400/06/17

سلام دوست خوبم کمک کنید که سیستم ایمنی بدنش قوی بشه تا بهتر بتونه با این میکروب مقابله کنه از گرمیجات و مغزیجات و مواد مغذی بیشتر استفاده کنه از سبزیجات و میوه جات تازه هم میل کنه

سارا 1400/06/17

سلام مامان من 5 روزه که کرونا گرفته و 50 درصد کرونا تو ریه هاش هستش من چه کار کنم تا هم حال مامانم خوب شه

کارشناس به اندام 1400/06/17

سلام سارا خانم عزیز باید سیستم ایمنی بدنش رو قوی کنه از گرمیجات و مغزیجات و میوه ها و سبزیها استفاده کنه از مشورت پزشک هم حتما استفاده کنید براش آرزوی سلامتی داریم

سارا 1400/06/11

سلام من دہ روزکروناگرفتم پزشک ھم رفتم داروباسرم مصرف میکنم چراانقدرسردردشدیددارم ویبوست شدیدواقعانمیدونم بایدچیکارکنم دکتربہ نظرتون خوب میشم

کارشناس به اندام 1400/06/11

سلام دوست عزیز بله حتما خوب میشید فقط به موارد تجویز شده عمل کنید استراحت کنید و مواد غذایی مقوی و مصرف مایعات رو فراموش نکنید

ستایش 1400/06/07

سلام من بابام واکسن کرونا زده بود بعد از چند هفته کمرش داره درد میکنه میشه بگید کرونا داره یا نه اگه داشت باید چی بهش بدیم 💜

کارشناس به اندام 1400/06/07

سلام ستایش خانم عزیز فقط از طریق تست و آزمایش میتونید متوجه بیماری ایشون بشید

یسنا 1400/06/02

سلام همسرم ۸ روزه ک تو خونه افتاده دکترم رفته .دکتر براش سی تی اسکن نوشته گرفته سی تی شو گفته ریه ها رو درگیر نکرده .کرونا هست. ولی شوهرم لب ب غذا نمی زنه همش خوابه سرفه نداره اما میگ سرم درد میکنه حوطه ندارم من باید چیکار کنم .ژه سوالی ک داشتم بهم میگن از گوشت گوساله استفاده نکنم و برنج .

کارشناس به اندام 1400/06/02

سلام یسنا خانم عزیز از گرمیجات و مغزیجات و میوه ها و سبزیجات تازه و همچنین مایعات و سوپهای مقوی به ایشون بدید

ژاله طاهرزاده 1400/05/16

سلام من بیست روزه از اولین روز کرونام گذشته الان پادرد شدید دارم باید چکار کنم، و اینکه چه غذاهایی میتونم بخورم؟ سپاسگزارم

کارشناس به اندام 1400/05/16

سلام دوست عزیز غذاهای مقوی و گرمیجات بخورید

Zahra 1400/05/06

سلام من الان مادرم کرونا گرفته تست هم داده کرونا داره بعد بهش چی بدم بخوره زود تر خوب بشه و چه قرصی بخوره زود تر خوب بشه لطفا جواب بدید

کارشناس به اندام 1400/05/06

سلام دوست عزیز گرمیجات بخورن و سیستم ایمنی بدنشون رو قوی کنن و به پزشک مراجعه کنن

Mmmmmmmyyyyyyaaaa 1400/04/29

سلام وقت بخیر کسی که در حال حاضر امکان ابتلا البته دکتر نظر قطعی در باره گرفتن کرونا ندادن به خاطر نداشتن علائم که فقط تب بوده و اسهال که خیلی کم بود الان میتونه نوبت واکسن برای زدن اقدام کنه یا نه؟

کارشناس به اندام 1400/04/29

سلام دوست عزیز باید با متخصصیبن در این زمینه مشورت کنید

فاطمه 1400/04/24

سلام همسرم شش روز پیش سردرد وتب لرز داشت الآن کمی سرفه میکنه وسر درد و تبش خوب شده از اون روز آموکسی سیلین و آستامینوفن کدئین ودیکلوفناک مصرف کرده و تست هم نداده لطفا راهنمایی کنید چه کار کنیم

کارشناس به اندام 1400/04/24

سلام دوست عزیز هرچه زودتر تست انجام بدید

مهتاب 1400/04/10

سلام وقت بخیر پسرم ۲۰ سالشه ازسه روز پیش با علائم سوزش گلو وتک تک سرفه اولش کمی تب لرز چشم درد زنگ زدیم ۴۰۳۰ گفتن ممکنه کرونا خفیف باشه ده روز از خونه بیرون نرو از همون سه روز پیش هر ۸ ساعت اموکسی سیلین ۵۰۰ داره استفاده میکنه شربت دیفن هیدرامین قرقره بعدقورت میده هرموقع هم سردرد داره استامینیفون کدوئین مصرف میکنه امروز سه روزه چیکار کنم به نظرتون کروناست

کارشناس به اندام 1400/04/10

سلام دوست عزیز به پزشک مراجعه کنید و تست انجام بدن

فرزانه رحمانی 1400/04/10

مطالب عالی شوهرم کرونا گرفته علایمش بدن درد بی حالی بدن کم اشتهایی ولی سرفه تنگی تنفس عطسه سردرد هم نداره اصلن ولی جواب تست مثبت بوده چی بهش بدم خوبه وتا چند روز باید قرنطینه باشه ممنون

کارشناس به اندام 1400/04/10

سلام دوست عزیز باید گرمیجات بخورن و سیستم ایمنی بدنشون رو قوی کنن

امیر 1400/04/10

سلام اقای دکتر مادرم تقریبن 3 روزه که کرونا گرفته الان وضعش بده به خودشم مسلط نیست هی میگه من از این بیماری میمیرم این بیماری منو از پا انداخت به خودش مسلط نیست کمی هم چاقه

کارشناس به اندام 1400/04/10

سلام دوست عزیز سیستم ایمنی بدنش رو تقویت کنید براشون آرزوی سلامتی داریم

مصطفی محمدزاده 1400/04/09

سلام اقای دکتر بابام خیلی سلفه می کند نفسش بالا نمیاد تخته سینش،درد می کند چیکار کنیم

کارشناس به اندام 1400/04/09

سلام دوست عزیز حتما به پزشک مراجعه کنید

شقايق 1400/04/08

سلام اقاي دکتر همسرم يه سه چهارروزه تست کرونا مثبت شده الان دستوپاش بي حسه دل پيچه داره وحالت تهوع چيکارکنم راهنمايي کنين

کارشناس به اندام 1400/04/08

سلام دوست عزیز گرمیجات مصرف کنن و سیستم ایمنی بدنشون رو تقویت کنن

سعید زارع 1400/04/07

سلام اقای دکتر من یکم سرم حالت گیجه ویکم درد میکنه وبدنم یکم درد میکنه یعنی خفیف سرفه که میکنم چرک می یادگلوم وعطسه هم میکنم نمیدونم کروناست یانه وکسل هستم وزیاد حس غذا خوردن ندارم

کارشناس به اندام 1400/04/07

سلام دوست عزیز باید تست بدید

سلینا 1400/04/07

مطالب مهم و خوبی دریافت کردم