دکتر کرمانی » مجله » ورزش و سلامتی » حرکات ورزشی
شروع یک برنامه تمرین قدرتی میتواند دلهرهآور باشد، اما هنگامی که نکات تمرین قدرتی – به خصوص برای عضلات پشت بالاتنه- را یاد بگیرید متوجه خواهید شد که این تمرینها چقدر می تواند لذت بخش و قدرتمند باشد. تمرینات قدرتی جهت عضلات بالاتنه مزایایی را به دنبال خواهد داشت که تنها پس از اتمام یک […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
شروع یک برنامه تمرین قدرتی میتواند دلهرهآور باشد، اما هنگامی که نکات تمرین قدرتی – به خصوص برای عضلات پشت بالاتنه- را یاد بگیرید متوجه خواهید شد که این تمرینها چقدر می تواند لذت بخش و قدرتمند باشد. تمرینات قدرتی جهت عضلات بالاتنه مزایایی را به دنبال خواهد داشت که تنها پس از اتمام یک دوره متوجه آن خواهید شد. در این مقاله، به بررسی اهمیت تمرینات قدرتی برای عضلات بالاتنه و معرفی تعدادی از بهترین حرکات برای تقویت این عضلات خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.
عضلات بالاتنه عضلاتی هستند که در قفسه سینه، پشت، شانهها و بازوها قرار دارند. آنها برای انجام بسیاری از حرکات روزمره مانند بلند کردن، هل دادن، کشیدن و حتی تایپ کردن ضروری هستند.
عضلات اصلی بالاتنه عبارتند از:
انجام تمرینات قدرتی برای عضلات بالاتنه فواید متعددی برای سلامتی و تناسب اندام شما به همراه دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:
تمرینات قدرتی عضلات بالاتنه را قویتر میکنند و به شما کمک میکنند تا کارهای روزمره را با قدرت و سهولت بیشتری انجام دهید. این تمرینات همچنین استقامت عضلات شما را افزایش میدهند، به این معنی که میتوانید برای مدت طولانیتری فعالیت کنید بدون اینکه خسته شوید.
تمرینات قدرتی با افزایش تراکم استخوان به تقویت آنها کمک میکنند. این امر میتواند به کاهش خطر پوکی استخوان در زنان و مردان کمک کند.
تمرینات قدرتی بالاتنه موجب افزایش متابولیسم شما میشوند، به این معنی که حتی در حالت استراحت کالری بیشتری میسوزانید. این امر میتواند به کاهش وزن و از بین رفتن چربیهای بدن شما کمک کند.
تمرینات قدرتی موجب تقویت عضلات مرکزی بدن شما کمک شده و میتواند به بهبود تعادل و هماهنگی شما کمک کند. این امر منجر به کاهش خطر زمین خوردن و آسیب دیدگی میشود.
داشتن عضلات بالاتنه قویتر و خوش فرمتر موجب افزایش اعتماد به نفس شما شده و بهبود عزت نفستان را به دنبال دارد.
تمرینات قدرتی میتوانند به کاهش سطح استرس شما کمک کنند. این امر به دلیل ترشح هورمونهای اندورفین است که در بدن شما احساس شادی و آرامش ایجاد میکنند.
تمرینات قدرتی برای عضلات بالاتنه تنوع زیادی دارند و میتوانید از بین تمرینات مختلف برخی از آنها را انتخاب کنید تا از یکنواختی تمرینات خود جلوگیری کنید. این امر میتواند به جذابتر شدن تمرینات شما نیز کمک کند.
پیش از انجام تمرینات قدرتی بالاتنه، بدن خود را گرم کنید. تمرینات زیر برخی از موثرترین تمرینات قدرتی برای افزایش قدرت بالاتنه هستند:
عضلات هدف: شانهها و شکم
برای انجام این حرکت:
عضلات هدف: سینه، شانهها و عضلات سه سر
عضلات هدف: عضلات سه سر، ساعد، سینه
عضلات هدف: وسط کمر، شانهها و عضلات دوسر
عضلات هدف: عضله دوسر و ساعد
عضلات هدف: شانه، سینه، عضلات دوسر
عضلات هدف: عضلات دو سر بازو
عضلات هدف: پشت، شانه، عضلات سه سر بازو
بسیاری از افراد این سوال برایشان پیش میآید که هر چند وقت یکبار باید تمرینات بالاتنه انجام داد. نکتهی مهم در مورد این سوال این است که، هرکس باید روتینی بیابد که برای بدن خودش کارساز باشد و به او کمک کند تا به هدف خود دست پیدا کند. بسیاری از افراد ترجیح میدهند که یک بار در هفته یک تمرین کامل بالاتنه انجام دهند.
برخی دیگر ترجیح میدهند حرکاتی انجام دهند که شامل تمرینات قدرتی کامل بدن حداقل سه روز در هفته است. تمرینات قدرتی بالاتنه برای سه روز در هفته موجب میشود تا تمام گروههای عضلانی را به کار گرفته و روزهای استراحت را در بین آنها قرار دهید. تا زمانی که حداقل یک بار در هفته زمان و انرژی خود را به رشد عضلات بالاتنه اختصاص دهید، میتوانید پایه و اساس برنامه ای را ایجاد کنید که نتایج بلندمدتی را به همراه دارد.
حرکات قدرتی جهت عضلات بالاتنه حرکات بسیار مفیدی هستند که میتوانید آنها را به بخشی ثابت از تمرینات خود تبدیل کنید. به یاد داشته باشید که میتوانید از انجام حرکات کوچک شروع کنید. انجام فقط یک یا دو مورد از این تمرینات بالاتنه، همراه با روتین فعلی شما، جای بسیار خوبی برای شروع است. به یاد داشته باشید که به بدن خود گوش دهید و نشانه های آن را دنبال کنید.
اکثر متخصصان توصیه میکنند که 2 تا 3 بار در هفته برای عضلات بالاتنه تمرین کنید. با این حال، تعداد دفعات تمرین شما به عوامل مختلفی مانند سطح تناسب اندام، اهداف تمرینی و زمان ریکاوری شما بستگی دارد.
هر جلسه تمرینی برای عضلات بالاتنه باید حدود 30 تا 60 دقیقه طول بکشد. این مدت زمان شامل گرم کردن، تمرین، سرد کردن و زمان استراحت بین ستها میشود.
تعداد ست و تکرارهایی که باید انجام دهید به نوع تمرینی که انجام میدهید، سطح تناسب اندام و اهداف تمرینی شما بستگی دارد. به طور کلی، برای مبتدیان 8 تا 12 تکرار در 2 تا 3 ست و برای افراد باتجربهتر 4 تا 6 تکرار در 4 تا 5 ست توصیه میشود.
وزنهای را انتخاب کنید که به شما امکان میدهد فرم صحیح را در طول تمام تکرارها حفظ کنید. اگر در انجام تمام تکرارها با مشکل مواجه هستید، وزنه را سبکتر کنید. اگر میتوانید تمام تکرارها را به راحتی انجام دهید، وزنه را سنگینتر کنید.
بله، میتوانید بدون وزنه تمرین کنید. تمرینات با وزن بدن مانند شنا، بارفیکس و دیپ میتواند راه موثری برای تقویت عضلات بالاتنه باشد.
منابع:
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم