دستگاه گردش خون چیست و چگونه میتوان آن را سالم نگه داشت

دستگاه گردش خون چیست و چگونه میتوان آن را سالم نگه داشت خداوند بدن موجودات زنده را از دستگاه هاي گسترده و پیچیده اي آفریده است. یکی از این دستگاه هاي مهم، دستگاه گردش خون می باشد. مغز انسان از اهمیت فوقالعاده اي برخوردار است. مغز را می توان کنترل کننده و فرمانده ي بدن […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 27694
تاریخ انتشار
دستگاه گردش خون چیست و چگونه میتوان آن را سالم نگه داشت - 2 - - بیماری و درمان
میانگین امتیاز 5 از 5
دستگاه گردش خون چیست و چگونه میتوان آن را سالم نگه داشت

دستگاه گردش خون چیست و چگونه میتوان آن را سالم نگه داشت - 3 - - بیماری و درمان

خداوند بدن موجودات زنده را از دستگاه هاي گسترده و پیچیده اي آفریده است. یکی از این دستگاه هاي مهم، دستگاه گردش خون می باشد.
مغز انسان از اهمیت فوقالعاده اي برخوردار است. مغز را می توان کنترل کننده و فرمانده ي بدن دانست. اگر لحظاتی خون به مغز نرسد، این فرمانده حیات خود را از دست میدهد؛ زیرا مغز مانند تمامی اعضاي بدن براي فعالیت و زندگی خود، به آب، غذا و هوا نیازمند است. بنابراین می توانیم بگوییم که: خون نقش اساسی در بدن انسان ایفا می کند.
خون، این مایع حیات بخش، غذا و اکسیژن را به سلول هاي مختلف بدن میرساند. خون در ریه ها اکسیژن دریافت می کند و آنرا از راه رگ ها به سراسر بدن انتقال می دهد؛ همچنین مواد زائد را، که محصول سوخت و ساز و واکنش هاي شیمیایی در سلول هاي بدن می باشند، به کلیه ها منتقل میسازد تا این مواد تجزیه یا دفع شوند.
این انتقال، به کمک رگ ها،مویرگ ها و قلب انجام می پذیرد. قلب همانند یک پمپ (تلمبه) قوي، شبانه روزي میتپبد و خون را به تمام نقاط بدن میرساند. سرخرگ ها (شریانها) لوله هاي قابل انعطافی هستند که خون را از قلب به سایر اعضا میبرند و سیاه- رگها لوله هایی هستند که خون را به داخل قلب باز می گردانند. این سیستم، بسیار پیچیده و ماهرانه کار میکند و در بین دیگر دستگاه هاي بدن از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. چنانچه روزي این دستگاه به خوبی کار نکند، سلامت تمام اعضاي بدن به خطر میافتد. هرچه مراقبت هاي انجام شده در جهت حفظ سلامت دستگاه گردش خون بیشتر باشد، هماهنگی بین سایر اعضاي بدن بیشتر خواهد بود.
برخی از بیماري هاي این دستگاه از قرار زیر است : سکته هاي قلبی، سکته هاي مغزي، بیماري هاي کرونري قلب، کلسترول بالاي خون، لخته هاي خونی، درد قفسه ي سینه، واریس، کم خونی، فشارخون بالا و … تغذیه ي سالم، ورزش منظم و تناسب اندام را می توان از عوامل اصلی سلامت این دستگاه نام برد.  فشارخون، پیشگیري و درمان عواملی همچون وضعیت روحی و سلامت روانی، سلامت عمومی بدن، ساختمان فیزیکی قلب و عروق و دیگر اعضاي بدن نیز، تاثیر زیادي روي سلامت دستگاه گردش خون دارند.

بیشتر بخوانید:  راهنمای کامل اختلالات خواب

شاد،سالم و موفق باشید

دکتر محمدصادق کرمانی

دستگاه گردش خون چیست و چگونه میتوان آن را سالم نگه داشت - 4 - - بیماری و درمان

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-خدیجه 1402/02/25

خیلیخوب بود

کارشناس به اندام 1402/02/25

لطف دارین عزیزم

-سنا 1401/12/08

خیلی طولانی است ولی خیلی خوب بود

کارشناس به اندام 1401/12/08

ممنون ازنگاهتون عزیزم مرسی که وقت گذاشتین سالم باشید

معصومه 1400/02/29

خوب بود

حسام 1400/02/25

خوب بود

ساحل 1400/02/04

عالی‌ است‌ من‌ که‌ خیلی دوست‌ دارم

آیلا 1399/12/03

عالی بود واسه من که کلاس چهارم همه خوششون امد

علی 1399/12/02

خوب

نیلوفر علیخانی 1399/01/03

اطلاعات خوبی داشت و یه جورایی من بهترین اطلاعات را دریافت کردم از شما خیلی ممنونم اما اگر میشه لطف کنید و اطلاعات را بیشتر کنید یا افزایش بدهید خیلی خیلی ممنونم