روز پدر

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند

این تیک ها را از بین ببرید عادات عصبی معمولا برای اطرافیان بیشتر از خودتان آزار دهنده است، اما بعضی از این تیک ها و بی قراری ها میتواند واقعا ضرر داشته باشد. در این مقاله متخصصان به شما توضیح میدهند که چگونه ناخن خوردن، پیچاندن مو، و دیگر عادات عصبی میتوانند برای سلامتی تان […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 8 دقیقه
تعداد بازدید 5151
تاریخ بروزرسانی
10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 12 - - روانشناسی
میانگین امتیاز 5 از 5
این تیک ها را از بین ببرید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 13 - - روانشناسی عادات عصبی معمولا برای اطرافیان بیشتر از خودتان آزار دهنده است، اما بعضی از این تیک ها و بی قراری ها میتواند واقعا ضرر داشته باشد. در این مقاله متخصصان به شما توضیح میدهند که چگونه ناخن خوردن، پیچاندن مو، و دیگر عادات عصبی میتوانند برای سلامتی تان خطرناک باشند.

ناخن میجوید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 14 - - روانشناسی مایکل شاپیرو، متخصص پوست در نیویورک میگوید: ناخن جویدن در طول دیدن یک فیلم ترسناک با عادت کردن به انجام مرتب این کار فرق دارد، وقتی ناخن جویدن تبدیل به کار هر روز شود میتواند هم به ناخن و هم به پوست اطراف آن آسیب وارد کند. میکروب از دهان به پوست منتقل میشود، و بالعکس. دکتر شاپیرو میگوید: باکتری هایی که زیر ناخن هستند ممکن است به دهان منتقل و باعث عفونت لثه و گلو شوند. لاک زدن ناخن ها میتواند مانع شما بشود تا دیگر آنها را نجوید، فایده ندارد؟ برای اینکه این عادت را بشکنید سر انگشتان خود را بپوشانید.

موهای خود را میپیچانید و میکشید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 15 - - روانشناسی آریل استاد، متخصص پوست در نیویورک میگوید: کشیدن و پیچاندن مو به دور انگشت به مرور زمان میتواند باعث آسیب رسیدن به ریشه ی مو شود، این کار مانند عفونت میتواند باعث ریزش موقت یا دائمی موها در برخی نقاط شود. کشیدن وسواسی مو میتواند نشان از یک ضربه روانی به نام تریکوتیلومانیا باشد، که نیاز به روان درمانی و دارو دارد.

گردن خود را تق تق میکنید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 16 - - روانشناسی مایکل گلیبر، جراح و ارتوپد، و استادیار کالج اشمیت دانشگاه پزشکی فلوریدا آتلانتیک میگوید: چرخاندن شدید سر به اطراف باعث تخلیه گازهای ساخته شده در مفاصل بین مهره ها میشود، و باعث میشود گردن صدای تق بدهد. همانطور که این کار احساس خوبی به فرد میدهد، انجام این کار به صورت مرتب میتواند رباط های اطراف گردن را مستعد آسیب دیدن کند. بعلاوه این حرکت به غیر از مفاصل میتواند آُسیب های دیگری نیز در پی داشته باشد و به مرور باعث آرتریت شود. در موارد نادر تق تق کردن گردن ممکن است منجر به سکته مغزی شود.

صورت خود را لمس میکنید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 17 - - روانشناسی جسیکا کرانت، بنیانگذار هنر پوست و استادیار بالینی پوست در مرکز پزشکی دانشگاه SUNY در شهر نیویورک میگوید: لمس کردن دائم صورت و یا فشار دادن جوش ها میتواند به لایه های میکروسکوپی بسیار نازک از پوست آسیب برساند. اگر خونریزی کنید تنها یک خراش دائمی به جا میگذارید. مناطقی که میخارد و یا جوش زده را زیاد تحریک نکنید. این مناطق را با کرمهای موضعی و مقدار زیادی مرطوب کننده درمان کنید.

دندان ها را بهم میسایید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 18 - - روانشناسی فشار دادن دندانها و ساییدن آنها به هم ( دندان قروچه ) هنگامی که زیر فشار استرس هستید میتواند باعث آسیب رسیدن به دندان ها شود. ساییدن دندان میتواند باعث ترک خوردن و شکستن دندان شود، که در اینصورت باید توسط دندانپزشک ترمیم شود. جاستین فیلیپ، جراح دندان میگوید: همچنین این کار میتواند به مفاصل فک به صورت اختلال مفصل گیجگاهی فکی آسیب برساند. مردم در پاسخ به استرس دندانهای خود را بهم میفشارند و یا میسایند، درمان این مشکل شامل ارتودنسی برای بهبود جویدن، و تزریق بوتاکس به عضلات برای کاهش نیروی وارد شده توسط فک است.

آب نبات های سخت میمکید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 19 - - روانشناسی مکیدن آب نبات های سخت باعث میشود دندانها در قند فرو بروند، که ممکن است باعث ایجاد حفره بشوند. باکتری ها از قند تغذیه میکنند، که میتواند یک محیط کامل برای پوسیدگی دندان ایجاد کند. جک رینگر، رئیس آکادمی دندان پزشکی آمریکا میگوید: جویدن آبنبات های سخت نیز میتواند به دهان و دندان آسیب برساند. کم کردن مصرف آبنبات و استفاده از آبنبات های کم شیرین و کم اسیدیته میتواند چاره ساز باشد.

لب خود را گاز میگیرید یا زبان میزنید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 20 - - روانشناسی وقتی به صورت عصبی لب های خود را زبان میزنیم آنها را در معرض آنزیم های گوارشی دهان قرار میدهیم. ویتنی باو، متخصص پوست میگوید: این آنزیمها پوست لب را دچار مشکل و التهاب میکنند و در نهایت باعث خشکی و ترک خوردگی آن میشوند. گاز گرفتن لب هنگامی که دچار استرس هستید، میتواند باعث گسترش فیبروماس و تغییر رنگ لبها شود، که ممکن است نیاز به جراحی پیدا کند. باید سعی کنید از روشی سالمتر برای فروکش کردن استرس خود استفاده کنید.

داخل گونه ی خود را گاز میگیرید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 21 - - روانشناسی مانند جویدن ناخن ها، گاز گرفتن داخل گونه نیز میتواند تبدیل به یک عادت عصبی شود. اغلب داخل گونه متورم می شود و پس از آن ادامه گاز گرفتن همان منطقه آسان میشود. حتی بعد از اینکه تورم التیام پیدا کرد دوباره عادت ادامه پیدا میکند. با گذشت زمان این عمل میتواند باعث التهاب مزمن، خونریزی احتمالی، و زخمی شدن منطقه شود.

آدامس میجوید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 22 - - روانشناسی جویدن و ترکاندن آدامس تنها باعث اذیت همکارتان نمیشود. این کار ممکن است شما را در خطر استفاده بیش از حد از عضلات فک قرار دهد. آدامس های بدون شکر گونه ای دیگر از مشکلات را بوجود می آورند. اکثرا بیماری گوارشی. سوربیتول، نوعی شیرین کننده مصنوعی، زمانی که بیش از حد خورده شود اثر ملین ناخوشایندی تولید میکند. بلعیدن هوا هنگام جویدن آدامس نیز باعث بروز نفخ معده میشود، معمولا جایگزین کردن یک عادت جای دیگری آسانتر از کنار گذاشتن کامل آن عادت است، پس سعی کنید برای مثال جای این کار آب بنوشید.

ته مداد و خودکار خود را میجوید

10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 23 - - روانشناسی تد میات، مدیر پژوهشی در دانشگاه رود آیلند میگوید: جرم های چسبیده به انتهای قلمی که آن را میجوید میتواند به سادگی شما را به انواع بیماری مبتلا کند. فردی که به بیماری مبتلا است ویروس را با خود حمل میکند و توسط انگشتان آن را روی قلم، کیبورد ، تلفن و دیگر وسائل پخش میکند. به غیر از اثر جوهری که به خاطر جویدن خودکار روی دهان میماند، جویدن خودکار و مداد به دندان و لثه ها نیز آسیب میزند و باعث بروز مشکلاتی برای فرد میشود.

کاری از گروه ترجمه به اندام (دکتر کرمانی)
10 عادت عصبی که به سلامت آسیب میرساند - 24 - - روانشناسی

مریم اصیلی

بیشتر بخوانید:  سیستم عصبی خود را این گونه آرام کنید

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*