روز پدر

خواص سرکه سیب برای چی خوبه؟ سیر تا پیاز فواید سرکه سیب برای سلامتی

حتما تاکنون در مورد خواص سرکه سیب شنیده‌اید. سرکه سیب نوعی سرکه است که از تخمیر آب سیب به دست می‌ آید و با طیف وسیعی از فواید بالقوه برای سلامتی بدن همراه است. این ماده مفید از قدیم الایام به عنوان یک درمان خانگی محبوب محسوب می‌ شده است.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 25 دقیقه
تعداد بازدید 10282
تاریخ بروزرسانی
خواص سرکه سیب
میانگین امتیاز 4.4 از 5

حتما تاکنون در مورد خواص سرکه سیب شنیده‌اید. سرکه سیب نوعی سرکه است که از تخمیر آب سیب به دست می‌ آید و با طیف وسیعی از فواید بالقوه برای سلامتی بدن همراه است. این ماده مفید از قدیم الایام به عنوان یک درمان خانگی محبوب محسوب می‌ شده است.

سرکه سیب از آب سیب تخمیر شده تهیه و در سس‌های سالاد، ترشی‌ها، نگهدارنده‌ های غذا و چاشنی‌ ها استفاده می‌شود. شنیده‌ها حاکی از آن است که این نوع سرکه به علت خواص سلامتی مختلف از جمله اثرات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی می‌تواند طیف گسترده‌ای از اختلالات سلامتی را تسکین دهد.

این مایع ترش مزه، سرشار از اسید استیک، پتاسیم و آنتی‌ اکسیدان است و استفاده ازآن به هزاران سال پیش بازمی‌ گردد. بقراط، پدر طب مدرن، از این سرکه برای ضد عفونی کردن زخم‌ ها استفاده می‌ کرد. در طب سنتی نیز از آن برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله عفونت‌ ها، مشکلات گوارشی و کاهش وزن استفاده می‌ شد.

سرکه سیب چیست؟

سرکه سیب (ACV) نوعی سرکه است که از سیب تخمیر شده له شده، مخمر و شکر تهیه می شود. این سرکه از تخمیر قندهای سیب به دست می‌ آید که آن‌ها را به اسید استیک – ماده فعال سرکه – تبدیل می‌ کند. در مغازه ها ممکن است سرکه سیب را با برچسب “فیلتر شده” (مایع شفاف) یا فیلتر نشده ببینید. حتی ممکن است از میوه‌ های دیگر برای ایجاد این سرکه طعم‌ دار استفاده شود.

اسید استیک، ترکیب اصلی و مهم سرکه سیب است که به آن طعم ترش و خاص می‌ دهد. اما این سرکه تنها از اسید استیک تشکیل نشده و ترکیبات دیگری نیز در آن وجود دارد که به آن خواص درمانی مختلفی می‌ بخشند.

سرکه سیب چیست؟
سرکه سیب نوعی سرکه است که از سیب تخمیر شده له شده، مخمر و شکر تهیه می شود.

برخی از مهم‌ ترین ترکیبات آن عبارتند از:

  • پکتین: پکتین یک فیبر محلول در آب است که در میوه‌ ها و سبزیجات یافت می‌ شود. پکتین موجود در این سرکه به کاهش کلسترول خون و بهبود هضم کمک می‌کند.
  • پتاسیم: پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای عملکرد صحیح قلب و عضلات است. سرکه سیب حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم است.
  • ویتامین‌ها: این سرکه حاوی مقادیر کمی از ویتامین‌های گروه B، به ویژه ویتامین B1 و B2 است.
  • آنتی‌اکسیدان‌ها: سرکه سیب حاوی آنتی‌ اکسیدان‌ هایی مانند کاتچین و اپی‌ کاتچین است که از سلول‌ های بدن در برابر آسیب رادیکال‌ های آزاد محافظت می‌ کنند.
  • آمینو اسیدها: سرکه سیب حاوی مقادیر کمی از آمینو اسیدها است که برای ساخت پروتئین در بدن ضروری هستند.

خواص سرکه سیب برای سلامتی

طب سنتی قرن‌ هاست که ادعاهای زیادی را در مورد خواص شگفت‌ انگیز سرکه سیب مطرح کرده است. اما آیا این سرکه واقعا این همه فایده دارد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ باید ادامه مقاله را مطالعه کنید:

بهبود بیماری‌های قلبی

این سرکه به دلیل ترکیبات فعال خود مانند اسید استیک، پکتین و آنتی‌ اکسیدان‌ها، می‌ تواند نقش مهمی در بهبود سلامت قلبی عروقی ایفا کند. مطالعات نشان داده‌ اند که مصرف منظم این سرکه می‌ تواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) کمک کند. این امر به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را کاهش می‌ دهد.

کمک به کاهش وزن

خواص سرکه سیب برای لاغری هم کاربرد دارد و به روش‌ های مختلفی می‌ تواند موجب کاهش وزن و لاغری شود. اسید استیک موجود در سرکه سیب می‌ تواند سرعت تخلیه معده را کاهش و احساس سیری را افزایش دهد. این امر باعث می‌ شود مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید و در نتیجه کمتر غذا بخورید.

شما می‌ توانید انواع روش‌های مصرف سرکه سیب برای لاغری را در مقاله دیگری مطالعه کنید. با این وجود آنچه مسلم است این است که مصرف سرکه سیب در کنار پیروی از یک رژیم لاغری استاندارد و تحرک کافی در طول روز می تواند مفید باشد، در غیر این صورت تنها یک ماده غذایی نمی‌ تواند چاقی را درمان کند!

تخفیف روز پدر

مدیریت قند خون

این سرکه اغلب به عنوان یک روش طبیعی برای کنترل سطح قند خون به ویژه برای افرادی که مقاومت به انسولین دارند توصیه می‌شود:

وقتی سرکه قبل از یک وعده غذایی پرکربوهیدرات مصرف شود سرعت تخلیه معده را کاهش داده و از افزایش شدید قند خون جلوگیری می‌ کند. همچنین این سرکه حساسیت به انسولین را بهبود می‌ بخشد و به بدن کمک می‌ کند تا گلوکز بیشتری را از جریان خون خارج کرده و به سلول‌ ها منتقل کند که در نتیجه سطح قند خون کاهش می‌ یابد.

ثابت شده است که چهار قاشق چای‌ خوری (20 میلی‌ لیتر) از این سرکه با یک لیتر آب قبل از مصرف یک وعده پرکربوهیدرات، به میزان قابل توجهی سطح قند خون را بعد از خوردن غذا کاهش می‌ دهد، اما وقتی قبل از یک وعده غذایی کم کربوهیدرات یا پرفیبر مصرف شود چندان هم موجب کاهش قند خون نمی‌ شود.

یک کارآزمایی بالینی در سال 2019 نشان داد که مصرف سرکه سیب ممکن است اثرات مفیدی بر شاخص گلیسمی و استرس اکسیداتیو در افراد مبتلا به دیابت و دیس لیپیدمی داشته باشد. بررسی کار آزمایی‌ های بالینی در سال 2021 همچنین نشان داد که مصرف این سرکه می تواند به وضعیت گلیسمی در بزرگسالان کمک کند.

www.healthline.com

بهبود هضم و گوارش غذا

یکی از مهم‌ ترین خواص این سرکه، بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. اسید استیک موجود در آن به تنظیم اسیدیته معده کمک کرده و تولید آنزیم‌ های گوارشی را تحریک می‌ کند. این امر باعث هضم بهتر غذا، کاهش نفخ و گاز می‌ شود. همچنین، سرکه سیب با تسریع حرکت روده‌ها، به پیشگیری از یبوست کمک کرده و به بهبود شرایطی مانند سندرم روده تحریک‌ پذیر می‌ انجامد.

علاوه بر این، خواص ضد التهابی آن، به کاهش التهاب در دستگاه گوارش و تسکین علائم بیماری‌ هایی مانند کولیت کمک می‌ کند.

به طور خلاصه، سرکه سیب با مکانیزم‌ های مختلفی از جمله افزایش ترشح آنزیم‌ های گوارشی، تنظیم اسیدیته معده، تحریک حرکت روده‌ها و کاهش التهاب، به بهبود هضم و گوارش کمک می‌ کند.

بهبود هضم و گوارش غذا
یکی از مهم‌ ترین خواص این سرکه، بهبود عملکرد دستگاه گوارش است.

تقویت سیستم ایمنی

سرکه سیب، علاوه بر فواید متعدد برای سلامتی، در تقویت سیستم ایمنی نیز نقش مهمی ایفا می‌ کند. یکی از دلایل اصلی این خاصیت، وجود اسید استیک در سرکه سیب است. اسید استیک خاصیت ضدعفونی‌ کنندگی قوی دارد و به همین دلیل از دیرباز برای تمیز کردن زخم‌ ها و جلوگیری از عفونت استفاده می‌ شده است.

اسید استیک موجود در سرکه سیب، بسیاری از باکتری‌ ها و قارچ‌ های مضر را از بین می‌ برد و از این طریق به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌ کند.

از بین بردن باکتری‌ های مضر

سرکه سیب می‌تواند عوامل بیماری‌زا مانند باکتری ‎‌ها را از بین ببرد. از همان ابتدا مردم از خواص سرکه سیب برای ضد عفونی کردن، پاکیزگی سطوح، درمان قارچ ناخن، شپش، زگیل و عفونت گوش استفاده می‌کردند.

سرکه سیب همچنین یک ماده نگهدارنده مواد غذایی است. مطالعات نشان می‌ دهد که این ماده از رشد و فساد مواد غذایی در باکتری‌ هایی مانند E.coli جلوگیری می‌ کند. اگر به دنبال راهی برای نگهداری مواد غذایی هستید، این سرکه انتخاب خوبی است.

بیشتر بخوانید:  کدام افراد قد بلندتری خواهند داشت

بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک وضعیت هورمونی است که با چرخه‌ های قاعدگی غیرطبیعی، سطوح بالای هورمون‌ های آندروژن، کیست‌ های تخمدان و مقاومت به انسولین مرتبط است.

یک مطالعه سه ماهه نشان داد که سطح هورمون‌ های زنان مبتلا به PCOS که بلافاصله بعد از شام یک قاشق غذاخوری (15 میلی‌ لیتر) سرکه‌ سیب را با 100 میلی‌ لیتر آب می‌نوشیدند، بهبود یافته و دوره‌ های منظم‌ تری را تجربه کردند.

سرکه سیب برای بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
یکی از خواص سرکه سیب، بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک است.

تاثیر بر مشکلات ریوی

سرکه‌ای که از سیب حاصل می‌شود دارای خواصی است که ممکن است برای افراد مبتلا به آسم مفید باشد، اما هنوز هیچ مطالعه معتبری در این رابطه منتشر نشده است که ثابت کند این ماده اسیدی به کاهش علائم بیماری‌های مزمن تنفسی کمک می‌کند.

بنابراین در حال حاضر، نظریه‌هایی که بیان می‌کنند این سرکه به افراد مبتلا به آسم کمک می‌کند، التهاب ریه‌ها را کاهش می‌دهد و رشد باکتری‌ها و ویروس‌ها را متوقف می‌کند هنوز فقط در حد نظریه هستند.

خواص سرکه سیب برای پوست و مو

سرکه سیب با توجه به خواص ضد باکتریایی خود، یک درمان رایج برای بیماری‌ های پوستی مانند خشکی پوست، آفتاب سوختگی، کاهش برنزه شدن و اگزما است. پوست به‌طور طبیعی کمی اسیدی است و استفاده از این سرکه به‌ صورت موضعی می‌تواند به تعادل مجدد pH طبیعی پوست کمک نموده و سد محافظ پوست را بهبود بخشد.

خواص سرکه سیب برای پوست

از مهم ترین خواص سرکه سیب برای پوست به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • درمان آکنه و جوش: خاصیت ضد باکتریایی این سرکه، آن را به یک درمان موثر برای آکنه و جوش تبدیل کرده است. اسید استیک به کاهش التهاب و قرمزی پوست کمک کرده و موجب بهبود سریع‌ تر جوش‌ ها می شود.
  • کاهش لک‌های پوستی: این سرکه به روشن شدن پوست و کاهش لک‌ های تیره و جای جوش کمک می‌ کند.
  • تنظیم PH پوست: سرکه سیب با تنظیم PH پوست، به حفظ تعادل طبیعی پوست کمک کرده و از بروز مشکلات پوستی جلوگیری می‌کند.
  • کاهش چین و چروک: خواص آنتی‌ اکسیدانی سرکه سیب، موجب کاهش آسیب‌ های رادیکال‌ های آزاد و کند شدن روند پیری پوست می شود.
  • مرطوب‌ کنندگی پوست: سرکه سیب با حفظ رطوبت طبیعی پوست، موجب نرمی و لطافت پوست می شود.

خواص سرکه سیب برای مو

دلایل زیادی وجود دارد که چرا این چاشنی اسیدی برای سلامت مو توصیه می‌شود که از این میان مهم‌ترین دلایل به صورت زیر فهرست شده‌اند:

خواص سرکه سیب برای مو
خواص سرکه سیب برای مو بسیار زیاد است و موجب درخشندگی موها می شود.
  • تقویت و درخشش مو: سرکه سیب با بستن کوتیکول‌ های مو، باعث می‌ شود موها درخشندگی بیشتری داشته باشند.
  • درمان شوره سر: سرکه سیب با خاصیت ضد قارچی خود، به درمان شوره سر و کاهش خارش پوست سر کمک می‌ کند.
  • خاصیت اسیدیته و pH: این سرکه حاوی اسید استیک است و موهایی که کدر، شکننده یا وز به نظر می‌ رسند، از نظر مقیاس pH قلیایی‌ترند. به این ترتیب، ماده اسیدی سرکه‌ به کاهش pH کمک کرده و سلامت مو را به تعادل می‌ رساند.
  • خاصیت ضد میکروبی: این سرکه یک ضد عفونی کننده خانگی محبوب است که می‌ تواند به کنترل باکتری‌ ها یا قارچ‌ هایی که می‌ توانند منجر به مشکلات پوست سر و مو (مانند عفونت‌ های جزئی یا خارش) شوند، کمک کند.

چگونگی استفاده از سرکه سیب برای مراقبت از مو

با مخلوط کردن دو قاشق غذاخوری سرکه سیب با آب (پس از شامپو کردن مو) و شستن یکنواخت موها با این مخلوط اسیدی به مدت چند دقیقه و آبکشی موها می‌ توان به سلامت و درخشندگی موها کمک نمود.

تکرار این عمل پس از مدتی موجب بازگرداندن تعادل موها می‌ شود، اما اگر مشکلات مو یا پوست سر بدتر شد، باید استفاده از آن متوقف شود؛ زیرا این سرکه حاوی اسیدهای استیک است که به عنوان اسید سوزآور شناخته شده‌اند و ممکن است پوست را تحریک کنند یا بسوزانند.

سرکه سیب برای کبد چرب و چربی خون

از مهم‌ ترین فواید سرکه سیب، تاثیر مثبت آن بر کبد چرب و چربی خون است. در ادامه تاثیر آن را بر کبد چرب و چربی خون خواهیم گفت:

تأثیر مثبت سرکه سیب بر پاکسازی کبد

کبد یکی از مهم‌ ترین اندام‌ های بدن است که وظیفه سم‌ زدایی خون را بر عهده دارد. تجمع چربی در کبد، عملکرد این عضو حیاتی را مختل می‌ کند. سرکه سیب با خاصیت آنتی‌ اکسیدانی قوی خود، به پاکسازی کبد از سموم کمک و از آسیب سلول‌ های کبدی جلوگیری می‌ کند. همچنین، اسید استیک موجود در آن موجب کاهش التهاب کبد شده و به بهبود عملکرد آن کمک می‌ کند.

سرکه سیب برای کبد چرب و چربی خون
کبد یکی از مهم‌ ترین اندام‌ های بدن است که وظیفه سم‌ زدایی خون را بر عهده دارد.

نقش سرکه سیب در کاهش چربی خون

یکی دیگر از فواید مهم سرکه سیب، کمک به کاهش چربی خون است. مطالعات نشان داده‌ اند که مصرف منظم سرکه سیب می‌ تواند سطح کلسترول بد (LDL) و تری‌ گلیسیرید را کاهش داده و سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. این امر به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی و عروقی را کاهش می‌ دهد.

چگونه سرکه سیب تهیه کنیم؟ یک راهنمای گام به گام

تهیه این سرکه در خانه نه تنها لذت‌ بخش است، بلکه به شما امکان می‌ دهد که سرکه‌ ای کاملاً طبیعی و باکیفیت داشته باشید. این فرآیند شامل تخمیر طبیعی سیب‌هاست. در ادامه، مراحل ساده تهیه آن را به شما آموزش خواهیم داد:

مواد لازم:

  • سیب‌های تازه و ارگانیک (هر نوع سیب مناسب است)
  • آب جوشیده سرد شده
  • ظرف شیشه‌ ای تمیز و بزرگ با دهانه گشاد
  • پارچه تمیز و کش

مراحل تهیه:

آماده‌سازی سیب‌ ها: سیب‌ ها را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید. نیازی به پوست کندن آنها نیست.

پر کردن ظرف: سیب‌ های خرد شده را در ظرف شیشه‌ای بریزید و ظرف را تا سه چهارم پر کنید.

اضافه کردن آب: آب جوشیده سرد شده را به ظرف اضافه کنید تا روی سیب‌ ها را بپوشاند.

پوشاندن ظرف: دهانه ظرف را با پارچه تمیز بپوشانید و با کش محکم کنید. این کار اجازه می‌ دهد تا هوا جریان داشته اما از ورود حشرات جلوگیری کند.

چگونه سرکه سیب تهیه کنیم؟
سرکه سیب را خیلی راحت می توانید در منزل تهیه کنید.

تخمیر: ظرف را در دمای اتاق و در مکانی تاریک قرار دهید. فرآیند تخمیر معمولاً بین 4 تا 8 هفته طول می‌ کشد. در این مدت، می‌ توانید هر چند روز یکبار ظرف را تکان دهید تا تخمیر به طور یکنواخت انجام شود.

صاف کردن: پس از پایان دوره تخمیر، مایع حاصل را با استفاده از یک صافی یا پارچه تمیز صاف کنید. تفاله سیب‌ ها را دور بریزید.

بطری کردن: مایع صاف شده را در بطری‌ های شیشه‌ای تمیز بریزید.

نحوه مصرف سرکه سیب

برای بهره‌ مندی از فواید این سرکه باید آن را به صورت اصولی و صحیح مصرف کنید. برای بهبود طعم و افزایش اثر بخشی سرکه سیب، می‌ توانید آن را با مواد طبیعی دیگری ترکیب کنید:

  • عسل: ترکیب این سرکه و عسل، یک نوشیدنی خوش طعم و مقوی است. عسل به کاهش اسیدیته سرکه سیب کمک کرده و خواص آنتی‌ اکسیدانی آن را افزایش می‌ دهد.
  • آب لیمو: ترکیب این سرکه و آب لیمو، یک نوشیدنی سم‌ زدای قوی است. این ترکیب به بهبود هضم، کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌ کند.
  • زنجبیل: ترکیب سرکه سیب و زنجبیل، یک نوشیدنی گرم و انرژی‌ زاست که به بهبود گردش خون، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌ کند.
  • دارچین: ترکیب سرکه سیب و دارچین، به تنظیم قند خون، کاهش وزن و بهبود سلامت قلب کمک می‌ کند.
بیشتر بخوانید:  خواص طالبی + کالری و ارزش غذایی | طالبی به لاغری کمک می‌کند؟

بهترین زمان مصرف سرکه سیب

زمان مصرف سرکه سیب به هدف شما از مصرف آن بستگی دارد:

  • ناشتا: مصرف سرکه سیب به صورت ناشتا، به تنظیم قند خون، بهبود هضم و افزایش متابولیسم کمک می‌ کند.
  • قبل از خواب: مصرف سرکه سیب قبل از خواب می‌ تواند به کاهش قند خون ناشتا کمک کرده و موجب بهبود کیفیت خواب شود.
  • قبل از وعده های غذایی: مصرف سرکه سیب قبل از غذا به کاهش اشتها، کنترل قند خون و بهبود هضم غذا کمک می‌ کند.
بهترین زمان مصرف سرکه سیب
زمان مصرف سرکه سیب به هدف شما از مصرف آن بستگی دارد.

مقدار مصرف ایمن سرکه سیب

مقدار مصرف این سرکه به عوامل مختلفی مانند وزن، سن و شرایط سلامتی فرد بستگی دارد. اما به طور کلی، مصرف روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه رقیق شده در آب، برای اکثر افراد مناسب است.

توجه: مصرف بیش از حد سرکه سیب می‌ تواند باعث مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل، حالت تهوع و آسیب به مینای دندان شود. بنابراین، بهتر است به مقدار توصیه شده پایبند باشید.

عوارض جانبی مصرف سرکه سیب

همانطور که در بالا خواندید خواص سرکه سیب زیاد است، اما در هرصورت مصرف بیش از اندازه هر ماده غذایی به بدن ضررهایی می‌رساند و این سرکه نیز از این قاعده مستثنا نیست. چند عارضه جانبی که برای این سرکه ذکر شده را در ادامه بررسی خواهیم کرد:

به تاخیر انداختن عمل دفع در معده

سرکه سیب با کاهش میزان خروج غذا از معده و ورود به دستگاه گوارش از افزایش قند خون جلوگیری می‌ کند. با این حال، این اثر ممکن است علائم گاستروپارزی که یک بیماری شایع در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 است را بدتر کند. در این بیماری عصب‌ های موجود در ناحیه شکم به درستی کار نمی‌ کنند، در نتیجه غذا بیش از اندازه در معده باقی می‌ ماند و در نتیجه نظم سیستم گوارش برهم می‌ خورد.

علائم گاستروپارزی شامل سوزش قلب، نفخ شکم و حالت تهوع است. یک تحقیق روی ده بیمار مبتلا به گاستروپارزی نشان داد نوشیدن آب همراه با دو قاشق غذاخوری سرکه سیب مدت زمانی که غذا در معده باقی می‌ماند را به طور چشمگیری افزایش می‌ دهد.

عوارض جانبی مصرف سرکه سیب
یکی از عوارض جانبی مصرف سرکه سیب معده درد است.

فرسایش مینای دندان

نوشیدنی‌ ها و غذاهای حاوی اسید به مینای دندان‌ آسیب می ‎‌رسانند. بعضی از تحقیقات نشان داده که استیک اسید موجود در این سرکه منجر به فرسایش مینای دندان‌ها می‌ شود. در یک مطالعه آزمایشگاهی، مینای دندان عقل در سرکه‌های مختلف غوطه ور شد که سطح pH آنها از 2.7-3.95 متغیر بود.

سرکه‌ ها پس از چهار ساعت مواد معدنی از 1 تا 20 درصد دندان‌ ها را از بین بردند. نکته مهم این است که این آزمایش در آزمایشگاه انجام شد و نه در محیط دهان. بذاق خود به اسیدی شدن محیط دهان کمک می‌ کند. این آزمایش به ما نشان می‌ دهد که سرکه سیب باعث آسیب رساندن به مینای دندان‌ ها می‌ شود.

سوختن مری در کودکان

سرکه سیب موجب سوزاندن مری می‌شود. یک آزمایش روی بچه‌ هایی که به صورت اتفاقی مایعات خطرناکی خورده بودند نشان داد استیک اسید موجود در سرکه یکی از دلایل رایج سوزاندن مری است. به همین دلیل محققان توصیه کردند که والدین، سرکه را به عنوان یک ماده سوزانند قوی در نظر بگیرند و آن را از دسترس کودکان خارج کنند.

تداخلات دارویی

اگر داروهای زیر را مصرف می‌ کنید قبل از مصرف این سرکه با پزشک خود مشورت کنید. این سرکه با داروهای زیر تداخل دارد:

  • داروهای دیابت: افراد دیابتی که انسولین و موارد شبیه به آن را مصرف می‌ کنند، ممکن است افتادگی سطح قند خون و پتاسیم بسیار شدید و خطرناکی را تجربه کنند.
  • دیگوکسین (لانوکسین): این دارو باعث کاهش سطح پتاسیم خون می‌ شود. مصرف همزمان این دارو همراه با سرکه سیب سطح پتاسیم خون را بیش از اندازه پایین می‌ آورد.
  • داروهای ادرارآور: داروهای ادرارآور باعث از دست رفتن مقدار قابل توجهی پتاسیم می‌ شود. برای جلوگیری از کاهش پتاسیم، مصرف زیاد آن همراه با این داروها پرهیز کنید.
تداخلات دارویی سرکه سیب
از مصرف سرکه سیب همراه با داروهای دیابت بپرهیزید.

چطور از عوارض جانبی سرکه سیب پیشگیری کنیم؟

اکثر افراد می‌ توانند بدون ایجاد هیچ مشکلی از سرکه سیب مصرف کنند به شرط آنکه به موارد زیر توجه شود:

  • با میزان کم شروع کنید: با مقدار کمی از این سرکه شروع کنید و بعد کم کم مصرف را به دو قاشق غذاخوری در روز برسانید.
  • قرار گرفتن دندان در معرض اسید استیک را به حداقل برسانید: سعی کنید سرکه را در آب رقیق کرده و با نی بنوشید.
  • دهان خود را بشویید: بعد از مصرف سرکه سیب دهان را با آب بشویید. برای جلوگیری از آسیب بیشتر به مینای دندان، حداقل 30 دقیقه صبر کنید و بعد مسواک بزنید.
  • اگر به بیماری گاستروپارزی مبتلا هستید، از مصرف آن صرف نظر کنید: اگر با این بیماری دست و پنجه نرم می‌ کنید بهتر است از مصرف آن دوری و یا میزان مصرف آن را تا یک قاشق غذاخوری در روز، آن هم همراه با آب یا سالاد، پایین بیاورید.
  • نسبت به حساسیت و آلرژی‌ها آگاه باشید: حساسیت و آلرژی نسبت به این سرکه بین افراد شایع نیست اما اگر یکی از علائم آلرژی را داشتید مصرف سرکه سیب را فورا قطع کنید.

آنچه از مقاله خواص سرکه سیب آموختیم:

سرکه سیب، این نوشیدنی ساده و در عین حال قدرتمند، قرن‌ هاست که به عنوان یک درمان طبیعی برای طیف وسیعی از بیماری‌ ها استفاده می‌ شود. تحقیقات علمی نیز بسیاری از خواص درمانی این سرکه را تایید کرده‌ اند.

بسیاری از وب‌ سایت‌ ها و طرفداران درمان‌ های طبیعی ادعا می‌ کنند که خواص این سرکه بر سلامتی بدن بسیار موثر است اما متأسفانه تحقیقات کمی برای حمایت از بیشتر ادعاها در مورد مزایای سلامتی آن وجود دارد. در مجموع، به نظر می‌ رسد که سرکه سیب بی‌ خطر است به شرطی که مقادیر زیادی از آن مصرف نشود. همچنین کاربردهای مختلفی از قبیل مراقبت از پوست، مو و ضدعفونی‌ کنندگی دارد.

سوالات متداول مقاله خواص سرکه سیب:

1- آیا سرکه سیب برای همه افراد مناسب است؟

هرچند سرکه سیب فواید بسیاری دارد، اما برای همه افراد مناسب نیست. افرادی که مشکلات معده، دندان یا بیماری‌ های خاصی دارند، باید قبل از مصرف سرکه سیب با پزشک خود مشورت کنند. همچنین، مصرف بیش از حد سرکه سیب می‌تواند باعث سوزش سر دل، حالت تهوع و آسیب به مینای دندان شود.

2- بهترین نوع سرکه سیب برای مصرف کدام است؟

سرکه سیب طبیعی و ارگانیک بهترین انتخاب است. سرکه سیب تصفیه شده یا پاستوریزه شده بسیاری از خواص خود را از دست می‌ دهد.

3- آیا سرکه سیب عوارض جانبی دارد؟

مصرف بیش از حد سرکه سیب می‌تواند باعث سوزش سر دل، حالت تهوع، آسیب به مینای دندان و کاهش سطح پتاسیم شود.

منبع: 

خواص سرکه سیب برای چی خوبه؟ - - خواص سرکه سیب - خواص مواد غذایی
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.4 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-هادی 1403/09/21

با سلام سرکه سیب برای من که مدتی هست استفاده میکنم از شر زود انزالی خلاص شدم و در حد خسته کنندگی هم در آمده ممنون برای آگاهی اعلام کردم خیلی هم پوزش میخوام

-رضا 1403/05/18

سلام با تشکر از زحمات و تدوین شما، مفید بود

کارشناس به اندام 1403/05/18

سلام ممنوم از همراهیتون عزیزم

-م ،ه 1403/05/11

سلام آیا سرکه سیب با ماست وسیاه دانه برای کوچک شکم خوب است

کارشناس به اندام 1403/05/11

سلام عزیزم اشتها رو کاهش میده وبه جذب ویتامین ها کمک میکنه بدون رژیم غذایی لاغر نمیکنه حتما برنامه دقیقی هم دنبال کنید

کارشناس به اندام 1403/05/11

سلام عزیزم اشتها رو کاهش میده وبه جذب ویتامین ها کمک میکنه بدون رژیم غذایی لاغر نمیکنه

- 1403/05/05

برای درمان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین چند روزمی توان از سرکه سیب استفاده کرد

کارشناس به اندام 1403/05/05

عزیزم صرفا درمان کننده نیست هفته 4 5 بار استفاده نکنید

-معصی 1403/04/22

من بعد از چندین سال نازایی و داشتن تخمدان پلی کیستیک با خوردن سر که سیب پس از دو ماه باردار شدم ،پریودهام رو منظم کرد

-خاتم 1403/03/09

باور کردنی نیست ولی من پادردم را که نود درصد نمیتونستم راه برم....با سرکه سیب درمون کردم... فایده های خیلی زیادی داره....به من زندگی دو باره داده.... من خیلی میخورم...

کارشناس به اندام 1403/03/09

خداروشکر ممنون از بیان تجربتون عزیزم

-س.ج 1403/02/28

سلام سرکه سیب برای پروستات مضر یا مفید است.ممنون

کارشناس به اندام 1403/02/28

سلام عزیزم مصرف به قاعد مشکلی نداره زیاده روی نکنید

انسانيت 1403/01/27

سلام خسته نباشید، آیا مصرف سرکه سیب پسوریازیس را درمان می‌کند، اگه آری نحوه‌ی مصرفش چگونه است؟🙏🏻

کارشناس به اندام 1403/01/27

سلام سلامت باشید نه عزیزم

-دانیال 1402/12/05

شما خب بیشتر گفتید ضرر داره تا نفع. تازه خیلی از ادعاها درباره سرکه سیب رو هم رد کردید

کارشناس به اندام 1402/12/05

عزیزم هر چیزی بیشتر از نیاز بدن مصرف بشه ضرر داره

زهرااز تهران 1402/11/27

سلام من فقط برای آب کردن شکم میخوام بخورم آیا تأثیر داره یا نه البته چسبندگی روده داشتم عمل کردم یک سال پیش موردی ندارد بخورم یا نخورم

کارشناس به اندام 1402/11/27

سلام عزیزم به تنهایی بدون رژیم و ورزش که تاثیری نداره منعی از سمت پزشک ندارین روزی یک قاشق بخورید

محضیار مهربان _ گیلان 1402/11/06

ضمن عرض سلام واظهاراحترام؛ مطلبی رو خواستم از شما جویا بشم،اینکه؛ متأسفانه سرکه سیب طبیعی و نوع شرکتی آن تفاوتی چون،(دانه فلفل وخال مهرویان) در بین اونهاست! آیا تذکر شما در این باره به بنده کم اطلاع ، مصرف نوع طبیعی هست؟ یا فرقی نیست؟! و یا درمان به نسبت خلوص دارو، صورت خواهد گرفت؟ متشکرم (خداوند به علم شما برکت بیشتری بدهد 🌹💚🌲).

کارشناس به اندام 1402/11/06

سلام ودرود عزیزم طبیعتا سرکه طبیعی توصیه به مصرف میشه

-لیلا 1402/11/01

سلام من خار پاشنه دارم و درد زیادی هنگام راه رفتن دارم به حدی که الان چند روزه نمیتونم از درد راه برم آیا سرکه سیب میتونه برای درمان مناسب باشه؟ الان دو هفته هس هم صبح با آب‌جوش میخورم هم پاهام رو در آب ولرم و سرکه میذارم ولی هنوز درد دارم

کارشناس به اندام 1402/11/01

سلام عزیزم بله تا حدودی میتونه موثر باشه

مسافرخان رباطی 1402/10/29

سلام وقت تان بخیر پا چپ من مدت دو میشه درد میکنه پیش دکتر رفتم گفت پای شما واریس داره . سرکه سیب می توانت که برای بهبود کردن پایم موثرباشه و چطور می توانم استفاده کنم

کارشناس به اندام 1402/10/29

سلام عزیزم سرکه نمیتونه درمان واریس باشه در طول هفته سه چهار بار میتونین استفاده کنید ولی برای درمان اصلی باید تحت نظر باشید

-فرحناز 1402/10/27

خیلی عالی بود ممنون از اطلاعاتی که میدید

کارشناس به اندام 1402/10/27

نظر لطف شما هست

-سمانه 1402/10/14

من قندخونم ی ذره از حد نرمال بالاتره مثلا ۱۰تا بالاتر هستش ایا سرکه سیب میتونه برای کاهش قندخون کمک کنه و چجوری استفاده کنم؟؟؟؟

کارشناس به اندام 1402/10/14

عزیزم یک ماده خوراکی نه معجزه نمیکنه پرهیزغذایی بایدباشه یک قاشق روزانه داخل یک لیوان اب ریخته ومیل کنید

- 1402/10/10

سلام دوستان عزیز من خودم سرکه سیب تولید می کنم صددرصدارگانیک واز سیب های باغ خودمون اگربه اندازه مصرف بشه خیلی خوبه هم برا کبد چرب هم چربی خون وهم بررفع شوره سر معمولا باسالاد مصرف می کنیم وترکیب آن به مقدار مشخص با شیره انگور چاشنی لذیذی درکنارکاهو می تونه باشه . انشاالله همیشه سلامت باشید

-ارسلان 1402/10/06

با تشکر از مطالب ارزنده شما . موفق باشید

کارشناس به اندام 1402/10/06

ممنون ازتوجهی که دارین عزیزم

-مصطفی 1402/09/24

سلام مصرفش ب بیماری پوستی درماتیک سبوره خوبه یا نه؟

کارشناس به اندام 1402/09/24

سلام عزیزم به نوع وحساسیتی که فرد داره میتونه متفاوت باشه باید امتحان کنید به طور قطع نمیشه تایید یا رد کرد

- 1402/09/12

سلام برای لاغری چقدر مصرف کنیم قبل یا بعد غذا

کارشناس به اندام 1402/09/12

سلام عزیزم به اندازه یک قاشق داخل اب حل کنید و قبل وعده مصرف کنید فقط روزی یکبار

-مژده 1402/09/07

من تجربه شخصیمو میگم سرکه سیب بعد از غذا ،فقط یک قاشق غذاخوری مخلوط با یک لیوان اب ولرم،موجب میشه سموم بد از بدن دفع بشه،البته مصرف زیادش اونم بدون اب،در بعضی دوستان دچار سنگ کلیه شده بنظر من مداومت طولانی مدت مصرف و حتما مخلوط با اب ولرم بهترین نوع مصرفش هست.من که خیلی حس راحتی و سبکی بهتون میده.سرکه هم باید خونگی باشه نه صنعتی