بهترین زمان حجامت و توصیه‌های تغذیه‌ای قبل و بعد از حجامت

حجامت یکی از روش‌های باستانی طب سنتی برای درمان امراض، تصفیه‌ی خون و پیشگیری از بیماری‌های متعدد است که طرفداران و البته منتقدان فراوانی دارد. به نقل از برخی منابع سنتی و دینی، زمان‌ حجامت در ماه حزیران از ماه‌های رومی عنوان شده است اما اعتبار علمی این زمان مورد بحث است. به گزارش بهداشت […]

بهترین زمان حجامت و توصیه‌های تغذیه‌ای قبل و بعد از حجامت
5 از 5

زمان مطالعه 5 دقیقه

تعداد بازدید 606

تاریخ انتشار

حجامت یکی از روش‌های باستانی طب سنتی برای درمان امراض، تصفیه‌ی خون و پیشگیری از بیماری‌های متعدد است که طرفداران و البته منتقدان فراوانی دارد.

به نقل از برخی منابع سنتی و دینی، زمان‌ حجامت در ماه حزیران از ماه‌های رومی عنوان شده است اما اعتبار علمی این زمان مورد بحث است.

به گزارش بهداشت نیوز، پزشکان طب ایرانی و طب سنتی زمان حجامت را تنها ملاک انجام این عمل  نمی‌دانند و فاکتورهای مهمی مثل مزاج افراد، وضعیت سلامت جسمانی و بیماری‌های زمینه‌ای فرد را در تعیین زمان حجامت اثرگذارعنوان می‌کنند.

روش انجام حجامت و فواید آن

متخصص طب سنتی در مورد روش انجام حجامت توضیح می‌دهد که این عمل، به صورت موضعی و با توجه به مشکلات مراجعه کننده انجام می‌شود.

به این صورت که از موضع مورد نظر خلط خون و صفرا خارج شده و پاکسازی آن ناحیه انجام می‌شود. بر خلاف باور عموم در حجامت معمولا حجم خون زیادی از فرد نمی‌رود و حجامت لزوما موجب کم‌خونی یا کمبود ویتامین‌ها و منابع مهم معدنی بدن فرد نخواهد شد.

آثار و فواید حجامت نه تنها در طب سنتی و روایت‌های تاریخی بلکه در مستندات پزشکی نیز به ثبت رسیده است و همچنان تحقیق در مورد تاثیرات مثبت و البته عوارض احتمالی این عمل ادامه دارد.

نتایج تحقیقات علمی نشان داده است که حجامت بر روی درمان میگرن و سردردهای مزمن بسیار اثربخش بوده است. بهبود فشار خون، روشن شدن پوست و درمان جوش و آکنه، افزایش گردش خون و درمان دردهای عضلانی از جمله فواید حجامت به شمار می‌روند.

زمان حجامت؛ یک فاکتور فرعی

در مورد زمان حجامت پزشکان و متخصصان طب سنتی تاکید دارند که افراد بدون توجه به شرایط جسمی و در مراکز نامعتبر و متفرقه اقدام به حجامت نکنند و حتما قبل از انجام این عمل با پزشک و متخصص طب سنتی مشورت کرده و حجامت را در مراکز معتبر، شرایط بهداشتی و توسط متخصص انجام دهند.

در روایات و احادیث متعدد توصیه به حجامت شده و آدابی نیز برای انجام آن ذکر شده است که بر اساس این مستندات، افراد اقدام به انجام این عمل طب سنتی می‌کنند.

حجامت انواع مختلفی دارد و فصد و بادکش کردن نیز حجامت محسوب می‌شوند. فصد از حجامت تهاجمی‌تر محسوب شده و میزان خونی که از فرد گرفته می‌شود بیشتر است.

قبل و بعد از حجامت چه خوراکی‌هایی بخوریم؟

خوردن خوراکی‌های مقوی و پروتئینی قبل از عمل حجامت، موجب تقویت بدن و کم کردن ضعف بعد از آن می‌شود.

البته بهتر است ساعتی قبل از زمان حجامت از خوردن غذاهای سنگین پرهیز کرده و با معده‌ی سبک به استقبال‌ این عمل بروید.

همچنین بعد از انجام حجامت، جهت جلوگیری از ضعف بدن نوشیدن مایعات مقوی مثل شربت عسل و خوردن غذاهایی مثل کباب و گوشت پرندگان توصیه می‌شود.

همچنین خوردن خرما، پسته و خوراکی‌های متناسب با مزاج افراد در زمان حجامت جهت کم کردن آثار ضعف و بی‌حالی احتمالی بعد از آن مفید است.

5 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-مریم سفیدرو 1403/02/02

سلام بسیار عالی وآموزنده بود

کارشناس به اندام 1403/02/03

سلام عزیزم مرسی از توجه شما

-فاطمه 1402/12/15

باتشکر از متن مفید شما

کارشناس به اندام 1402/12/16

سپاس از لطفتون عزیزم

-صداقت 1402/08/07

سلام عالی بود ممنون از مطالب مفید و آموزنده

کارشناس به اندام 1402/08/08

سلام ممنون از توجه شما عزیزم