ماجرای کرونای چشمی چیست؟ از حقیقت تا شایعه!

کرونای چشمی یکی از عوارض کمتر شناخته شده کووید-19 است که در آن، ویروس کرونا علاوه بر سیستم تنفسی، به چشم‌ها نیز نفوذ می‌کند. این بیماری با علائمی مانند قرمزی چشم، خارش، احساس وجود جسم خارجی و ترشح از چشم همراه است.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 11
تاریخ بروزرسانی
کرونای چشمی

چندیست که ماجرای کرونای چشمی قوت گرفته و ترس عجیبی را در میان خانواده ها ایجاد کرده است. کروناویروس جدید (کووید-19) که جهان را در چند سال اخیر درگیر خود کرده، نوعی بیماری است که عمدتاً سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اما این ویروس می‌تواند بر سایر اندام‌های بدن از جمله چشم‌ها نیز تأثیر بگذارد. یکی از علائم کمتر شناخته شده کووید-19، التهاب ملتحمه یا همان قرمزی چشم است.

اهمیت آشنایی با کرونای چشمی

آشنایی با علائم و راه‌های پیشگیری از کرونای چشمی، به ویژه برای افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. با تشخیص زودهنگام این بیماری، می‌توان از انتقال آن به دیگران جلوگیری کرد و همچنین درمان مناسب را آغاز نمود.

همچنین، آگاهی از تفاوت بین قرمزی چشم ناشی از کرونا و سایر علل، به افراد کمک می‌کند تا اقدامات لازم برای حفظ سلامت چشم‌های خود را انجام دهند.

علائم ابتلا به کرونای چشمی چیست؟

در میان علائم مختلف چشمی که توسط بیماران COVID-19 گزارش شده، ورم ملتحمه یا چشم صورتی یکی از شایع ترین آنهاست. ورم ملتحمه یک التهاب سطح خارجی چشم، ملتحمه است و می تواند در اثر عفونتی مانند کووید-19، محرک ها یا واکنش آلرژیک ایجاد شود.

این بیماری با رنگ صورتی یا قرمز رنگ چشم مشخص می شود و می تواند با خارش، سوزش یا احساس شن در چشم همراه باشد. ورم ملتحمه معمولاً هر دو چشم را درگیر می کند و اگر عفونی باشد می تواند بسیار مسری باشد.

بیشتر بخوانید:  سس تند چگونه می تواند به کاهش وزنمان کمک کند؟

ورم ملتحمه معمولاً با علائم زیر در هر دو چشم خود را نشان می دهد:

  • احساس داشتن چیزی در چشم
  • آسیب به عصب بینایی
  • خشکی چشم
  • درد چشمی
  • ترشحات چشم
  • حساسیت به نور
  • خارش چشم ها
  • تاری دید

مسعود مردانی، متخصص بیماری های عفونی و فلوشیپ فوق تخصصی عفونی در بیماران نقص ایمنی ضمن اشاره به اینکه عفونت‌های تنفسی فوقانی با علائمی نظیر تب، سرفه، تنگی نفس، آبریزش بینی، عطسه و سردرد بروز پیدا می‌کنند، توضیح داد: گروهی از ویروس‌ها به نام آدنوویروس‌ها علاوه بر سیستم دستگاه تنفسی، چشم را نیز درگیر می‌کند و ممکن است قرمزی و التهاب چشم را به همراه داشته باشند و موجب شوند از چشم ترشحات چرکی خارج شود.

www.asriran.com

علت کرونای چشمی چیست؟

کرونای چشمی به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. مهم ترین دلایل ابتلا به این بیماری عبارتند از:

  • تماس مستقیم با سطوح یا قطرات آلوده
  • قرار گرفتن در معرض قطرات بینی و دهان افراد آلوده
  • تماس دست فرد با لمس یک سطح آلوده و سپس لمس چشمان

عوارض کرونای چشمی چیست؟

عفونت سیستمیک چشمی می تواند باعث التهاب سیستمیک شود که عوارضی مانند واسکولیت شبکیه، نوریت بینایی و ادم ماکولا را به دنبال دارد. در این بیماری التهابی که برای مبارزه با ویروس شعله ور می شود می تواند باعث تشکیل لخته های خون شود. این لخته ها ممکن است در بدن حرکت کنند و به سیاهرگ ها، شریان ها و رگ های خونی چشم برسند و همین امر قرمزی، تاری و ترشحات چشم را در پی دارد.

عوارض کرونای چشمی چیست؟

خوشبختانه این ویروس خوش خیم است و بین 5 تا 7 روز بهبود می یابد و برای درمان آن نیازی به آنتی بیوتیک نیست. توصیه می شود در صورت ابتلا به کرونای چشمی از مصرف داروهای خودسرانه پرهیز کرده و به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات ممکن است پزشک داروهای ضدالتهاب و قطره های چشمی به کاهش درد، تاری و التهابات چشم تجویز کند.

بیشتر بخوانید:  مضرات نوشیدنی های انرژی زا و ورزشی

پیشگیری، همیشه بهتر از درمان

از آنجا که همیشه پیشگیری کم هزینه تر و بهتر از درمان است، توصیه می شود برای جلوگیری از ابتلا به چنین بیماری هایی که اکثرا مسری نیز هست، به طور مکرر و هر بار به مدت 20 ثانیه دست ها را بشویید. بهترین کار این است که از تماس دست ها با افراد یا محیط های آلوده به ویروس بپرهیزید و بدن خود را در برابر بیماری های مختلف تقویت کنید.

بهترین روش ها برای افزایش ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری ها عبارتند از:

  • مصرف غذاهای سالم و تازه
  • مصرف میوه ها و سبزیجات (با شست و شوی مناسب و ضدعفونی شده)
  • پیروی از یک رژیم غذایی اصولی
  • ورزش منظم
  • خواب کافی و باکیفیت
  • و دوری از عوامل استرس زا

خوشبختانه کرونای چشمی یک بیماری قابل پیشگیری و درمان است. با رعایت پروتکل‌ های بهداشتی، تشخیص زود هنگام و درمان مناسب، می‌توان از عوارض ناشی از این بیماری جلوگیری کرد.

ماجرای کرونای چشمی چیست؟ - - کرونای چشمی - اخبار
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*