ارتباط بیماری قلبی با برنج؛ چگونه برنج موجب افزایش ریسک بیماری قلبی می‌شود؟

نوع رژیم غذایی روزانه افراد، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را افزایش می‌دهد. محققان در حال بررسی ارتباط بیماری قلبی با برنج هستند و عوامل خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و این‌که افراد چگونه می‌توانند از به وجود آمدن آن جلوگیری کنند، را بررسی کرده‌اند. بیماری عروق کرونر زمانی اتفاق می‌افتد که در […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 7 دقیقه
تعداد بازدید 2864
تاریخ انتشار
چگونه برنج موجب افزایش ریسک بیماری قلبی می‌شود؟
میانگین امتیاز 4.7 از 5

نوع رژیم غذایی روزانه افراد، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را افزایش می‌دهد. محققان در حال بررسی ارتباط بیماری قلبی با برنج هستند و عوامل خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و این‌که افراد چگونه می‌توانند از به وجود آمدن آن جلوگیری کنند، را بررسی کرده‌اند. بیماری عروق کرونر زمانی اتفاق می‌افتد که در رگ‌های خونی که خون را به قلب می‌رسانند، پلاک ایجاد شود.

بیماری عروق کرونر می‌تواند منجر به مشکلات شدید قلبی از جمله حملات قلبی شود. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از غلات تصفیه شده که شامل برنج سفید، آرد سفید و نان سفید می‌شود با افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و این‌که چگونه افراد می‌توانند اقدامات لازم را برای جلوگیری از آن را انجام دهند، همراه هستند.

ارتباط بیماری قلبی با برنج

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که رژیم غذایی سرشار از غلات کامل با کاهش خطر ابتلا به بیماری زودرس عروق کرونر مرتبط است. دانشمندان در این تحقیقات، مصرف غلات و خطر مرتبط با عروق کرونر را بررسی کردند. محققان مخصوصا این تحقیقات را در جمعیت ایران به طور اختصاصی بررسی کردند.

در این مطالعه بیشتر از 2000 شرکت کننده وجود داشت که تعداد 1369 نفر از آن‌ها مبتلا به بیماری عروق کرونر زودرس بودند. این افراد با یک گروه کنترل شامل ۱۱۶۸ شرکت کننده که بیماری عروق کرونر زودرس نداشتند، مقایسه شدند. دانشمندان از پرسشنامه‌های مصرف غذا و ارزیابی رژیم غذایی برای بررسی میزان مصرف غلات کامل و مصرف غلات تصفیه شده شرکت کنندگان استفاده کردند.

بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از علل اصلی مرگ و میر در دنیا می‌باشند. در ایران نیز حدود 40 درصد از مرگ و میر‌ها مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی است. مهمترین عوامل بوجود آورنده بیماری های قلبی عروقی عبارتند از: فشار خون بالا، افزایش چربی خون، بیماری دیابت، اضافه وزن، چاقی، استعمال دخانیات و کم تحرکی.  در این میان نقش تغذیه مناسب و داشتن تحرک بدنی در پیشگیری وکنترل این بیماری ها بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید:  علت بیدار شدن از خواب با سرگیجه چیست؟

امروزه مردم نسبت به گذشته بیشتر غذاهای پرکالری مصرف می‌کنند و رژیم غذایی پر انرژی دارند، از طرفی تحرک و فعالیت بدنی مردم کمتر شده است. بنابراین یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی تغییر رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی ناسالم است.
امکان کاهش سطح چربی های خون بین ۵ تا ۱۰ درصد فقط با داشتن یک رژیم غذایی مناسب وجود خواهد داشت، به طور متوسط با کاهش هر ۱ درصد از سطح چربی خون به میزان ۲ درصد احتمال خطر بیماری‌های قلبی عروقی کاهش پیدا می‌کند،

بنابر این داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی عروقی با میزان چربی مناسب می‌تواند تا حد زیادی از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری نماید. مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته‌ای بخصوص قندهای ساده مانند برنج سفید، ماکارونی، شیرینی، کیک، شکلات، مربا، عسل و نوشابه‌ها باعث افزایش وزن، بالا رفتن فشارخون و چربی خون می‌شود که در نهایت منجر به بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌گردد. بنابراین باید در برنامه غذایی بیمار قلبی عروقی از مصرف بیش از اندازه آنان خودداری نمود.

در صورت مصرف موادی نظیر برنج در رژیم غذایی سعی کنید به تنهایی آن‌ها را مصرف نکنید بلکه به همراه حبوبات مصرف شود، به جای مصرف برنج سفید از لوبیا پلو، عدس پلو و … استفاده کنید. اگر می‌خواهید بیماری قلبی عروقی مبتلا نشوید نکات زیر را رعایت کنید:

1- فعالیت بدنی و ورزش متناسب با شرایط سنی و جسمی خود را داشته باشید.

2- از استرس و فشار های روحی روانی دوری کنید.

بیشتر بخوانید:  مصاحبه ای با خانم یگانه ملکی با کاهش وزن 54 کیلوگرم

3- از استعمال دخانیات جدا خودداری کنید.

4- در صورت داشتن اضافه وزن با رژیم غذایی مناسب وزن خود را کاهش دهید.

5- تنوع و تعادل در رژیم غذایی خود را رعایت کنید.

6- چربی‌های اشباع را از رژیم غذایی خود حذف کنید و سعی کنید از چربی‌های گیاهی مخصوصا زیتون و کلزا استفاده کنید.

مصرف کربوهیدرات‌های ساده و مواد قندی را در رژیم غذایی خود محدود کنید.

مصرف فیبرها را در رژیم غذایی خود افزایش دهید، منابع خوب فیبر شامل غلات کامل، میوه، سبزیجات و حبوبات است. داده‌های این مطالعه یادآوری می‌کند که چگونه رژیم غذایی می‌تواند بر سلامت قلب تأثیر بگذارد.

منبع: +

ارتباط بیماری قلبی با برنج؛ چگونه برنج موجب افزایش ریسک بیماری قلبی می‌شود؟ - 1 - ارتباط بیماری قلبی با برنج - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.7 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
علی 1401/07/24

بادرود،باید یاد بگیرم که کالری دریافتی را بسوزانیم،بامصرف غذا به. مغزمان زمان بدهیم تا با فعال کردن سیستم های فعال نشده که در مغز غیر فعال است فعال شود تا سوخت و ساز کامل صورت بگیرد ،