دکتر کرمانی » مجله » اخبار
اگر در کنار غذا اولین انتخاب شما نوشابهی رژیمی است این خبر برای شماست؛ سازمان بهداشت جهانی از احتمال سرطانزا بودن شیرینکنندهی نوشابههای رژیمی خبر داده است!حتما تا به حال از نوشابههای رژیمی استفاده کردهاید و متوجه شیرینی فراوان آن علیرغم رژیمی بودنشان شدهاید. بله، در واقع در این نوشیدنیها به جای شکر و گلوکز […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
اگر در کنار غذا اولین انتخاب شما نوشابهی رژیمی است این خبر برای شماست؛ سازمان بهداشت جهانی از احتمال سرطانزا بودن شیرینکنندهی نوشابههای رژیمی خبر داده است!
حتما تا به حال از نوشابههای رژیمی استفاده کردهاید و متوجه شیرینی فراوان آن علیرغم رژیمی بودنشان شدهاید. بله، در واقع در این نوشیدنیها به جای شکر و گلوکز از شیرینکنندهای به نام آسپارتام استفاده میشود که از رایجترین شیرینکنندهها در آدامسها و نوشابههای فاقد شکر محسوب میشود.
یورونیوز به نقل از رویترز گزارش داده است که این شیرینکنندهها باید به مقدار مشخص و محدودی در طول روز مصرف شوند و در مورد اندازهی دقیق آن در آیندهای نزدیک اظهار نظر خواهند کرد.
این شیرین کننده ها از سال 1981 مجاز اعلام شد اما در ماههای اخیر آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان زنگ خطر این نوشیدنی را به صدا در آورده و توجه جامعهی جهانی را به عوارض این مادهی خوراکی جلب کرده است.
اگرچه مقامات مربوط به تولید مواد غذایی حاوی این شیرینکنندهها هنوز این اظهارات را نپذیرفته و ادعای آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان را در مورد سرطانزا بودن آسپارتام بی اساس و غیرعلمی دانستهاند.
در سال 2022 میلادی مطالعهای بر روی 100 هزار فرد بزرگسال انجام شد که طی آن تعدادی از افراد مورد مطالعه که مقادیر بیشتری شیرین کننده دریافت کرده بودند ریسک ابتلا به سرطان در این دسته افراد بالاتر گزارش شد.
صاحبان صنایع غذایی و به ویژه تولیدکنندگان نوشابههای رژیمی از این اخبار احساس رضایت نمیکنند و به محض منتشر شدن این اخبار از سوی سازمان بهداشت جهانی با افت سهام مواجه شدهاند، اما باید منتظر بود تا بررسیهای نهایی سازمان جهانی بهداشت به نتیجه رسیده و اعلام شود.
تحقیقات آزمایشگاهی نشان دادهاند که بیشترین آسیب شیرین کننده ها متوجه اندامهایی مثل سینه، روده بزرگ و تخمدان است و میتواند ریسک سرطانی شدن این اندامها را در این مناطق بیشتر کند.
همچنین التهاب مزمن در بدن، آسیب به DNA و تاثیر منفی بر باکتریهای روده از جمله عوارض مصرف اسپارتام تشخیص داده شده است.
پیشتر در سال 1981 اعلام شده بود که میزان مجاز آسپارتام برای بدن انسان معادل 12 تا 36 قوطی نوشابه است.
یعنی مجموع آسپارتام موجود در این حجم از نوشیدنی نمیتواند ضرری برای بدن داشته باشد.
بدیهیست که یک انسان در طول روز قادر به نوشیدن این حجم از نوشابه نیست و مقادیر آسپارتام موجود در یک قوطی نوشابه خطری برای سلامتی ندارد.
اما امروزه با بحثهای پیشآمده و بررسیهای موجود، این حرف اعتبار خود را از دست داده است و دوز مجاز نوشابههای رژیمی حاوی آسپارتام مجددا باید تعیین شود و به اطلاع مردم برسد.
آنچه تا کنون مشخص شده این است که شیرینکنندهی آسپارتام علیرغم رژیمی بودنش، بی ضرر نیست و میتواند سلامتی افراد را تهدید کند لذا از مصرف آن تا حد ممکن پرهیز شود و نوشیدنیهای طبیعی جایگزین آن گردد.
منابع غذایی حاوی فیبر نظیر غلات، سبزیجات و میوههای تازه میتوانند در سلامتی فرد و تا حدودی خنثی کردن آثار سوء مصرف نوشابههای رژیمی مثمر ثمر باشند.
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم