چرا کرونا در برخی شدید و در برخی خفیف است؟

مطمئنا متوجه شده‌اید که ویروس کرونا روی افراد مختلف، تاثیرات متفاوتی می‌گذارد. بسیاری از افراد بعد از ابتلا به ویروس کرونا، دچار سرماخوردگی خفیف تا متوسط می‌شوند. اما در بعضی از افراد نشانه‌های این بیماری بسیار شدیدتر است. 20 درصد از افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند وضعیت وخیم‌تری پیدا می‌کنند و دچار عفونت […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 6 دقیقه
تعداد بازدید 6663
تاریخ انتشار
چرا کرونا در بعضی ضعیف است

مطمئنا متوجه شده‌اید که ویروس کرونا روی افراد مختلف، تاثیرات متفاوتی می‌گذارد. بسیاری از افراد بعد از ابتلا به ویروس کرونا، دچار سرماخوردگی خفیف تا متوسط می‌شوند. اما در بعضی از افراد نشانه‌های این بیماری بسیار شدیدتر است. 20 درصد از افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند وضعیت وخیم‌تری پیدا می‌کنند و دچار عفونت شدید می‌شوند. این دسته از بیماران با مشکلات ریوی و تنفسی مانند تنگی نفس دست و پنجه نرم می‌کنند. عوامل زیادی بر میزان اثرگذاری ویروس در افراد مبتلا دخیل است.

به نقل از خبرگزاری ایسنا این موضوع مهم، موجب شده که یک تیم پژوهشی از دانشگاه تربیت مدرس در مطالعه‌ای به بررسی این مطلب بپردازند و دلایل آن را پیدا کنند. در این مطالعه علل بروز انواع شدید و خفیف بیماری کووید-19 در افراد مختلف بررسی شده است. در ادامه دلایل این امر را بررسی می‌کنیم.

چرا کرونا در برخی افراد هیچ نشانه ای ندارد و برخی دیگر را به شدت درگیر میکند؟

1- دوز عفونی

این تحقیق نشان داد که بیشترین عامل تاثیرگزار بر شدت این بیماری، میزان ورود ویروس به بدن فرد میزبان است. «دوز عفونی» به متوسط تعداد ذرات ویروسی مورد نیاز برای ایجاد عفونت در بدن گفته می‌شود. با توجه‌ به سرعت گسترش بیماری کووید-19، دوز عفونی ویروس کرونا نسبتاً کم است و در برخی منابع، 1000 ذره ویروسی ذکر شده است.

مهرداد روانشاد، محقق گروه ویروس‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس، در این مورد می‌گوید:«ویروس کرونا، یک ویروس RNA تک رشته‌ای است که توانایی جهش سریعی دارد و این جهش‌ها می‌توانند به گسترش راحت‌تر و بیماری شدیدتر منجر شوند».

2- تنوع ژنتیکی و سیستم ایمنی

به اعتقاد محققان دانشگاه تربیت مدرس عامل دیگر در بروز انواع شدید و خفیف بیماری کویید-19 تنوع ژنتیکی و سیستم ایمنی افراد گوناگون است. محققان فوق در این باره می‌گویند:«تنوع ژنتیکی و پیشینه قومی می‌تواند در شدت بیماری کووید-19 تأثیرگذار باشد. از طرفی به نظر می‌رسد افرادی که به بیماری شدید مبتلا هستند، پاسخ ایمنی تغییر یافته را حتی در مراحل اولیه‌ی بیماری نشان می‌دهند. آن‌ها سلول‌های ایمنی در گردش کمتری دارند که قادر نیستند ویروس را به‌طور مؤثر کنترل کنند و در عوض از یک التهاب شدید ناشی از عاملی به نام سایتوکین رنج می‌برند»  .

3- جنسیت

مهرداد روانشاد اشاره کرد علاوه بر بیماری‌های زمینه‌ای و داروهای مرتبط با آنها که خود در تضعیف سیستم ایمنی بدن نقش دارند، جنسیت نیز از عوامل مهم و تاثیرگذار بر شدت بیماری کروناست. به اعتقاد محققان،« درحالی ‌که به نظر می‌رسد مردان و زنان با میزان تقریباً یکسانی به کرونا مبتلا می‌شوند، در اکثر کشورها نسبت یا درصد میزان مرگ ‌و میر در مردان بیشتر است و این موضوع احتمالاً به دلیل عادت‌های ناسالم و شیوه زندگی نامناسبی است که در مردان بیش از زنان وجود دارد. برای مثال مصرف مشروبات الکلی به تضعیف سیستم ایمنی و افزایش حساسیت به بیماری‌های دستگاه تنفس و ذات‌الریه منجر می‌شود. همچنین مصرف دخانیات در آقایان بیشتر از خانم‌هاست که این امر موجب بروز بیماری‌های ریوی و کاهش تحمل و توانایی بدن در مقابله با اثرات بسیار مخرب ویروس در ریه و سایر ارگان‌های بدن می‌شود».

بیشتر بخوانید:  کرونا و روزه؛ آیا در دوران شیوع کرونا می‌توان روزه گرفت؟

متاسفانه وضعیت واکسن برای درمان بیماری کرونا مشخص نیست. به یاد داشته باشید همچنان بهترین راه و مناسب‌ترین روش برای جلوگیری از پیشروی بیشتر این ویروس ماندن در خانه، شستن مرتب دست‌ها و زدن دو ماسک به خصوص در مکان‌های شلوغ است.

چرا کرونا در برخی شدید و در برخی خفیف است؟ - 1 - - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
شيما گردانى 1400/02/10

سلام ممنون از ليست عذايى متنوع و خوبتون ولى بنظرم اگه هر وعده غذايى كه تو ليستتون هست همراه با تعداد كالرى بود خيلى بهتر ميشد و اينكه هر فرد ميدونست با توجه به رژيمى كه داره در طول روز چقدر كالرى ميتونه مصرف كنه