آشنایی با 6 خاصیت ریحان

کاهش بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از بروز سرطان، حفظ سلامتی پوست، ‌مو و استخوان برخی از خواص ریحان است. اصل این گیاه دارویی مروط به نواحی هند و آسیا است که قدمت کشت آن حداقل به پنج هزار سال پیش برمی‌گردد. مردم سراسر دنیا از کشورهای ویتنام تا هند و ایتالیا از این سبزی خوش […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 6 دقیقه
تعداد بازدید 2711
تاریخ بروزرسانی
میانگین امتیاز 5 از 5
آشنایی با 6 خاصیت ریحان - 2 - - اخبار

کاهش بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از بروز سرطان، حفظ سلامتی پوست، ‌مو و استخوان برخی از خواص ریحان است. اصل این گیاه دارویی مروط به نواحی هند و آسیا است که قدمت کشت آن حداقل به پنج هزار سال پیش برمی‌گردد.
مردم سراسر دنیا از کشورهای ویتنام تا هند و ایتالیا از این سبزی خوش عطر و طعم برای انواع پخت و پز استفاده می‌کنند.

این گیاه علاوه بر استفاده در امور پخت و پز،‌دارای خواص درمانی بسیاری نیز می‌باشد که در این جا به 6 مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

• سلامت دستگاه قلبی عروقی

ریحان سرشار از کارتنوئیدهایی مانند بتا کاروتن است که می‌توانند در بدن تبدیل به ویتامین A شوند. بتا کاروتن نسبت به ویتامین A دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بیشتری است چرا که نه تنها ازسلول‌ها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت می‌کند بلکه از اکسیده شدن کلسترول خون توسط رادیکال‌های آزاد در رگ‌های خونی نیز پیشگیری می‌کند.
با اکسیده نشدن، کلسترول در دیواره رگ‌های خونی ایجاد نمی‌شود و به این ترتیب، از ایجاد تصلب شرائین یا گرفتگی رگ‌ها و حمله قلبی نیز پیشگیری می‌شود.
ریحان منبع خوبی از منیزیم نیز می‌باشد. این گیاه با ایجاد آرامش در عضلات و رگ‌های خونی موجب تقویت دستگاه قلبی عروقی می‌شود و جریان خون را در رگ‌ها بهبود بخشیده و خطر نامنظم بودن ریتم‌های قلبی و اسپاسم‌های قلبی‌ عروقی را کاهش می‌دهد.

• پیشگیری از سرطان

ریحان دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قوی می‌باشد. آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی موجود در این گیاه می‌تواند از بدن در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و به این ترتیب با اکثر فرم‌های سرطان مبارزه کند.

• سلامت پوست و مو

روغن فرار ریحان به عنوان مرطوب کننده برای شفافیت پوست و موی کدر شده نیز به کار می‌رود. از این گیاه دارویی برای درمان آکنه نیز استفاده می‌شود.

• سلامت استخوان و بافت همبند

ماده اوژنول روغن‌های فرار ریحان موضوع مطالعات گسترده بوده است. چون این ماده می‌تواند جلوی فعالیت آنزیمی بنام سایکلواکسیژناز در بدن را بگیرد. بسیاری از داروهای ضد‌التهابی از قبیل آسپرین و ایپوبروفن، جلوی فعالیت چنین آنزیمی را می‌گیرند. این اثر مهارکنندگی اوژنول در ریحان، به آن خاصیت ضدالتهابی می‌دهد و می‌تواند نقش اساسی در درمان داشته و انسان را از درد ناشی از بیماریهای التهابی مثل روماتیسم مفصلی مصون نگهدارد.

• خواص ضد باکتریایی

محققان ثابت کرده‌اند که روغن‌های اساسی ریحان در برابر رشد ناخواسته انواع بسیاری از باکتری‌ها مانند گونه‌های مختلفی که در برابر آنتی‌بیوتیک‌های معمول مقاومت نشان داده‌اند اثر درمانی و محافظتی خوبی از خود نشان داده‌اند. مطالعات نشان داده، اگر محصولی را در محلولی که فقط حاوی یک درصد روغن ریحان باشد، شستشو دهیم منجر به از بین رفتن چنین باکتری‌هایی می‌شود. پس با تمایل بیشتری از این سبزی پرخاصیت در سالاد خود استفاده کنید.

• تقویت سیستم ایمنی بدن

شواهد نشان می‌دهد آنتی‌اکسیدان‌ها و روغن‌های فرار موجود در ریحان باعث شده تا این گیاه عامل خوبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن به شمار رود. برگ‌ها و روغن ریحان هر دو دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند که می‌توانند حتی برای از بین بردن بیماری‌های عفونی نیز مفید باشند. استفاده موضعی از برگ‌های ریحان بر روی زخم‌ها، می‌تواند موجب از بین رفتن عفونت‌های باکتریایی شود. مادامی که از خوردن ریحان در غذا لذت می‌برید از خواص ضد ویروسی آن برای درمان بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و تب‌خال نیز بهره‌مند می‌شوید.

http://www.healthdiaries.com

بیشتر بخوانید:  عسل واقعا مرهم پوست است؟

آشنایی با 6 خاصیت ریحان - 3 - - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*