با تغییرات هورمون ها در دوران بارداری آشنا شوید

باردار هستید؟ تبریک می گویم! حالا قرار است چه اتفاقاتی برایتان بیفتد؟ باردار شدن برای هر خانم می تواند معنایی داشته باشد، یکی نگران خواهد شد و یکی دیگر بسیار خوشحال! اما همه خانم ها در تغییرات هورمونی این دوره یکسان هستند. بدن خانم ها هنگام تولد انسانی دیگر فوق العاده حیرت انگیز، انعطاف پذیر […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 11 دقیقه
تعداد بازدید 34142
تاریخ انتشار
با تغییرات هورمون ها در دوران بارداری آشنا شوید
میانگین امتیاز 2 از 5

با تغییرات هورمون ها در دوران بارداری آشنا شوید

باردار هستید؟ تبریک می گویم! حالا قرار است چه اتفاقاتی برایتان بیفتد؟

باردار شدن برای هر خانم می تواند معنایی داشته باشد، یکی نگران خواهد شد و یکی دیگر بسیار خوشحال! اما همه خانم ها در تغییرات هورمونی این دوره یکسان هستند. بدن خانم ها هنگام تولد انسانی دیگر فوق العاده حیرت انگیز، انعطاف پذیر و حسی است. حتی اگر خودتان مطمئن نباشید که چه اتفاقی می خواهد برای بدنتان بیفتد او خود دقیقا می داند چکار می کند. در این مقاله می خواهم در مورد تمام تغییرات هورمونی دوران بارداری راهنمایی تان کنم تا درست و کامل درک کنید که قرار است چه اتفاقی برای بدنتان بیفتد تا به کمک آن بتوانید در طول بارداری احساس قدرت و کنترل داشته باشید.

همه چیز با آزاد شدن یک تخمک از تخم دان در زمان تخمک گذاری شروع می شود. اگر آن تخمک با اسپرم باردار شود، شروع به تقسیم شدن به گروهی از سلول ها به نام تروفوبلاست می کند. این اتفاق شش روز پس از تخمک گذاری رخ می دهد. همین تروفوبلاست است که هورمون تشخیص بارداری به نام گنادوتروپین جفتی انسان ( hCG ) را تولید می کند. hCG حدود 10 روز پس از تخمک گذاری / باردار کردن در ادرار قابل تشخیص است.

1- hCG

وقتی تخم از تخمدان جدا شد، پوشش خارجی خود را به جا می گذارد که جسم زرد نام دارد. وظیفه hCG این است که جسم زرد را تثبیت کند تا جسم زرد بتواند برای حمایت از رشد جنینی، پروژسترون و استروژن بسازد. اگر تخمک بارور نشده باشد و شما hCG تولید نکنید، جسم زرد به مرور از هم می پاشد و پریود خواهید شد. hCG در تمام طول بارداری تان حضور دارد اما در هفته های 9 و 10 به اوج خود می رسد، در این نقطه جفت می تواند کنترل تولید هورمون را بدست بگیرد.

2- استروژن

استریول (E3 ) فرم غالب استروژن در طول بارداری است. کلسترول از گردش خون وارد جفت می شود و برای ساخت تمام هورمون های استروئیدی لازم است. تولید استروژن به مادر و جنین بستگی دارد. شما و کودک در کنار هم برای تولید استروژن کار می کنید در ادامه می گویم چگونه این اتفاق می افتد:

  • کلسترول وارد جفت می شود و تبدیل به پرگننولون می شود.
  • پرگننولون در غده آدرنال و کبد جنین تبدیل به DHEA می شود.
  • DHEA دوباره به گردش خون مادر باز می گردد.
  • مادر از آنزیم آروماتاز برای تبدیل DHEA به استروئید استفاده می کند.
بیشتر بخوانید:  رژیم بارداری برای لاغری!

به این می گویند یک کار تیمی! استروژن چکار می کند؟

  • ایجاد بافت سینه
  • پشتیبانی از پوشش داخلی رحم
  • افزایش جریان خون به رحم و همه جاهای دیگر که می تواند باعث راش های پوستی و استازهای وریدی شود.
  • تحریک توسعه اندام جنین
  • شل کردن عضلات نرم، باعث رفلاکس و یبوست می شود.
  • پروستاگلاندین را تحریک می کند تا انقباضات رحمی را افزایش دهد و با هورمون DHEA گردنه رحم را کامل کنند.

3- پروژسترون

در مقایسه با استروژن، تولید پروژسترون ساده است! کاملا توسط جفت تولید می شود و مادر لازم نیست کاری کند. درست مانند استروژن، پروژسترون از کلسترول ساخته می شود. ابتدا به پرگننولون تبدیل شده و سپس به پروژسترون تبدیل می شود.

پروژسترون چکار می کند؟

  • اجازه کاشت جنین را می دهد.
  • سرکوب واکنش ایمنی مادر – این کار به پیشگیری از پس زدن جنین کمک می کند و باعث ایجاد ثبات در شرایط ایمنی بدن مانند مولتیپل اسکلروزیس کی شود.
  • تثبیت جفت
  • پشتیبانی از پوشش داخلی رحم
  • پیشگیری از انقباضات رحمی
  • شل کردن عضلات نرم
  • شل کردن رباط های لگن تا مادر بتواند هنگام زایمان فشار بیاورد.

4- هورمون های تیروئید

دو نوع هورمون تیروئید وجود دارد که در طول بارداری باید مورد توجه قرار بگیرند. T4 یک هورمون پیش ساز غیر فعال است. T3 هورمون تیروئید فعال شما است که از T4 مشتق شده است. افزایش هورمون استروژن باعث افزایش T3 و T4 جهت کمک به سوخت و ساز و تنظیم هورمون های استروئیدی کمک می کند.

5- hPL

لاکتوژن جفتی انسانی توسط جفت ترشح می شود تا به مادر کمک کند برای بچه چربی ها و کربوهیدرات ها را بشکند. متاسفانه این هورمون، مخالف انسولین است بنابراین می تواند منجر به مقاومت به انسولین در مادرها شود. به همین دلیل است که در پایان سه ماهه دوم باید آزمایش دیابت بارداری بدهید.

6- کورتیزول

کورتیزول هورمون استرستان است. همین که به نزدیکی 40 هفته از بارداری می رسید، تولید کورتیزول از غده آدرنال کودک افزایش می یابد. این افزایش رحم را به انقباضات حساس تر می کند. همچنین استروژن در جریان خون را افزایش و پروژسترون را کاهش می دهد تا انقباضات بیشتر هم بشوند. ممکن است با انقباضات براکستون هیکس آشنا باشید، انقباضات اشتباهی هستند که بر اثر فشار به رحم ایجاد می شوند نه بالا رفتن استروژن.

بیشتر بخوانید:  رژیم دیابت بارداری: راهنمای جامع برای مادران باردار

7- اکسی توسین

آماده فشار آوردن باشید! اکسی توسین توسط مادر تولید می شود و به گشاد شدن رحم و تحریک انقباضات قوی رحم برای به دنیا آمدن نوزاد کمک می کند. بعد از به دنیا آوردن کودک، اکسی توسین با مکیدن شیر توسط کودک از سینه مادر تحریک می شود و باعث آمدن شیر از پستان مادر می شود.

8- پرولاکتین

پرولاکتین هورمونی است که بافت سینه را تحریک می کند تا شیر تولید نماید. استروژن از غده هیپوفیز مادر ترشح پرولاکتین را تقویت می کند تا آماده شیردهی شود. اما معمولا تا بعد از به دنیا آوردن کودک شیردهی نخواهید داشت چون مقدار زیادی استروژن و پروژسترون از عملکرد پرولاکتین در بافت سینه جلوگیری می کنند. بعد از زایمان و زمانی که سطح هورمون ها کاهش پیدا کرد، پرولاکتین می تواند باعث شیردهی شود. وقتی کودک سینه مادر را می مکد، پرولاکتین و اکسی توسین برای تولید شیر ترشح می شوند. اگر مرتب به کودک شیردهید و به اندازه کافی پرولاکتین تولید کنید این هورمون می تواند یک ضد بارداری طبیعی باشد، چون پرولاکتین یک مهار کننده تخمک گذاری به حساب می آید.

هورمون ها بلافاصله پس از به دنیا آوردن کودک به حالت طبیعی باز می گردند و پنج روز بعد به اندازه پیش از بارداری می رسند. این تغییر هورمونی بسیار سریع اتفاق می افتد و به همین خاطر است که مادران پس از به دنیا آوردن کودک تا مدتی احساس افسردگی می کنند. هرچقدر بیشتر از تاثیر این هورمون ها روی بدنتان بیشتر مطلع باشید راحت تر با آنچه حس می کنید کنار می آیید.


کاری از گروه ترجمه به اندام ( دکتر کرمانی )

ثبت نام رژیم اینترنتی به اندام دکتر کرمانی

با تغییرات هورمون ها در دوران بارداری آشنا شوید - 1 - - رژیم بارداری

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 2 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
زهره 1399/09/24

عالیه خیلی خوب راهنمایی مون کردید

کارشناس به اندام 1399/09/24

زهره عزیز، ممنون از همراهیتون و اینکه مطالب رو دنبال می کنید.

مرجان 1397/11/23

هلیا جان ما در حال حاضر از 2% مغزمون استفاده میکنیم و دانشمندی مثل انیشتین 5% از مغزش استفاده کرده ما اگر تنها بتوانیم از 10% مغز استفاده کنیم قادر به خیلی کارها از جمله طی الارض هستیم که عرفا انجام میدادند ما آفریده شدیم که به این جایگاه برسیم ما از ذات پروردگار هستیم پس نباید به این سطح پست مادی قانع باشیم که این بی لطفی و ناشکری هست این ماده cph4 در 42 روزگی جنین توسط غده صنوبری یک میلیاردم گرم تولید میشود که مثل بمب اتم برای جنین هست و شروع میکنه به دست و پا درآوردن و اکثر اندام و جوارح ساخته میشود.

کارشناس به اندام 1397/11/23

بسیار عالی

علی عبدی 1397/07/04

خانم محترم بنده هم خیلی کنجکاو شدم اما چیزی دستگیری نشد و بعد از کلی تحقیق متوجه شدم هدف این فیلم همون کنجکاو کردن من و شماست که خیلی دوست داریم ابر انسان بشیم و نخواهیم شد چون اگر چنین چیزی. وجود داشت با مصرف کم اون هم مرگ ما حتمی هست و قرار نیست در کار خدا دست ببریم مگر به قیمت از دست دادن جان خودمون این یه امر الهی هست امیدوارم توضیحات من موثر و مفید باشه

هلیا کارگر 1397/06/17

ببخشید یه سوال داشتم اگه لطف کنید جوابمو بدید من دانش آموز دبیرستانی هستم . میخواستم درباره ی یه ماده برای تحقیقات خوارزمی کار کنم اما توی اینترنت مطلب به درد بخور و قابل توجهی پیدا نمیکنم . اسم اون ماده cph4 هستش . اگه لطف کنید برام یه مقدار دربارش توضیح بدید ممنون میشم. من درباره ی این ماده اطلاعات محدودی دارم شامل اینکه هورمون سی پی اچ فور در هفته ی ششم بارداری مقدار کمی ازش ترشح میشه که باعث میشه استخوان های جنین خوب رشد کنن .و همین مقدار کم هم برای جنین مثل بمب اتم کار میکنه .به این هورمون هورمون رشد هم میگن . و در فیلم لوسی که محصول کشور امریکا در سال 2014 هستش هم نشون داده شده که یه خانم ماده ی سی پی اچ فور رو در قالب مواد مخدر مصرف میکنه و تبدیل میشه به موجودی فرا انسانی که میتونه از کل توانایی های مغزش نظیر کنترل بدن به صورت خودجوش و توانایی درک امواج استفاده کنه . ممنون میشم اگه یه مقدار بیشتر برام توضیح بدید و راهنماییم کنید.