چرا هنگام گرسنگی عصبی می شویم؟

چند سال پیش در یک روز دلپذیر پائیزی، همسر الان من ( نمی دانم بعد از آن ماجرا چرا باز قصدش برا ازدواج با من تغییر نکرد ) مرا کنار جاده منتظر نگه داشت، از دیدن یک مسابقه می آمدیم و من به شدت گرسنه بودم. واکنش من به این انتظار خیلی بدتر از آن […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 5939
تاریخ انتشار
چرا هنگام گرسنگی عصبی می شویم؟
میانگین امتیاز 5 از 5

چرا هنگام گرسنگی عصبی می شویم؟

چند سال پیش در یک روز دلپذیر پائیزی، همسر الان من ( نمی دانم بعد از آن ماجرا چرا باز قصدش برا ازدواج با من تغییر نکرد ) مرا کنار جاده منتظر نگه داشت، از دیدن یک مسابقه می آمدیم و من به شدت گرسنه بودم.

واکنش من به این انتظار خیلی بدتر از آن چیزی بود که فکرش را می کنید، اصلا زنانه یا متمدنانه نبود! حتی دیگر نمی خواهم حرف هایی که زده شد را دوباره اینجا تایپ کنم. در نهایت فقط یک همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده توانست دیو درونم که بیدار شده بود را دوباره بخواباند.

حساسیتی که عاملش گرسنگی است برای چیست؟ شما هم وقتی گرسنه هستید عصبی می شوید؟

سه شاخص اصلی وجود دارد که به بد اخلاق شدنمان هنگام گرسنگی کمک می کند.

1- وقتی غذا می خوریم کربوهیدرات ها به قند های ساده شکسته می شوند، که یکی از آنها گلوکز است. درست بعد از یک وعده، سطح گلوکز در خونمان بالا می رود. با گذشت زمان گلوکز خون افت می کند. در نهایت اگر این مقدار به اندازه کافی افت کند، بدن آن را به عنوان عامل تهدید کننده جان شناسایی می کند. برخلاف دیگر ارگان ها که پشتیبانی انرژی دارند، مغز تنها از گلوکز به عنوان سوخت استفاده می کند، بنابراین به یک منبع مداوم نیاز دارد. در واقع جدای اینکه مغز تنها 2 درصد از توده بدن را در بر گرفته اما تخمین زده شده 20 تا 23  درصد از انرژی که در طول روز دریافت می کنید توسط مغز مصرف می شود. حتی هنگام استراحت، سطح گلوکز پایین به مغز این پیام را می رساند که جانت در خطر است همین حالا وارد عمل شو!

بیشتر بخوانید:  روزانه چه مقدار باید فیبر بخوریم؟

2- در دیگر ارگان های ما، گلوکز پایین باعث افزایش ترشح هورمون هایی می شود که گلوکز در بدن را افزایش می دهند. در میان این هورمون ها اپی نفرین و کورتیزول، مه در غدد آدنال سنتز می شوند وجود دارند. هر دوی اینها هورمون های استرس هستند، و هنگامی ترشح می شوند که بدنتان تهدیدی دریافت کند، مثل زمانی که یک شیر دنبالتان کند و یا استاد ناگهان اعلام کند که می خواهد امتحان بگیرد، همه اینها برای تغییر خلق و خو یک فرد کافیست نه؟

3- اینطور که فهمیده شده گرسنگی و عصبانیت توسط ژن های یکسانی کنترل می شوند. یکی از این ژن ها پروتئینی تولید می کند با نام نوروپپتید وای (neuropeptide Y )، که نه تنها رفتار خوردن را تحریک می کند، بلکه خشم و پرخاشگری را نیز تنظیم می کند. خلاصه بگویم، فکر کنم بعد از آن مسابقه نوروپپتید وای بدنم خیلی خیلی بالا بود!


کاری از گروه ترجمه به اندام ( دکتر کرمانی )
چرا هنگام گرسنگی عصبی می شویم؟ - 1 - گرسنگی - خواص مواد غذایی

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*