آدامس های قاچاق الکل دارند؟

با این حال آدامس‌های آمریکایی با برند Trident با نرخ حداقل پنج هزار تومان (هر بسته ۱۸ عددی) در سطح شهر تهران به فروش می‌رسند که بارکدهای وارداتی ندارند و نشان می‌دهد که واردات آنها از مجاری رسمی نبوده است. در حالی که آدامس‌های آمریکایی در سطح شهر تهران به وفور مشاهده می‌شوند اما میزان […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 2823
تاریخ انتشار
آدامس های قاچاق الکل دارند؟ - 2 - - اخبار
آدامس های قاچاق الکل دارند؟ - 3 - - اخبار

با این حال آدامس‌های آمریکایی با برند Trident با نرخ حداقل پنج هزار تومان (هر بسته ۱۸ عددی) در سطح شهر تهران به فروش می‌رسند که بارکدهای وارداتی ندارند و نشان می‌دهد که واردات آنها از مجاری رسمی نبوده است.
در حالی که آدامس‌های آمریکایی در سطح شهر تهران به وفور مشاهده می‌شوند اما میزان واردات آنها در هیچ نهادی در کشور ثبت نشده است.
به گزارش سلامت نیوز، «اقتصادنیوز» در ادامه می‌نویسد: آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد که این کشور در سال ۹۲ حدود 2.7 میلیون دلار انواع آدامس از کشورهای لهستان، ترکیه و امارات متحده عربی وارد کرده است.
این روند واردات در سال ۹۳ نیز ادامه داشته و در نیمه نخست امسال میزان واردات رسمی آدامس به ایران به بیش از 1.5 میلیون دلار رسیده است.
آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد در نیمه نخست امسال هم این آدامس‌ها از کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه و سوئیس وارد شده و در این زمینه ایران تبادلی با کشور آمریکا نداشته است. با این حال آدامس‌های آمریکایی با برند Trident با نرخ حداقل پنج هزار تومان (هر بسته ۱۸ عددی) در سطح شهر تهران به فروش می‌رسند که بارکدهای وارداتی ندارند و نشان می‌دهد که واردات آنها از مجاری رسمی نبوده است.
طبق این گزارش ، این آدامس‌ها، همان آدامس‌هایی هستند که در چند وقت اخیر به واسطه داشتن «شکر الکل» شناخته شده بودند. ماده‌ای که خیلی از مراجع نیز در مورد مصرف آن فتوا دادند. مثلا دفتر مقام معظم رهبری عنوان کرد: «اگر الکل به‌کار رفته در آن الکل مست کننده‌ای باشد که در اصل مایع بوده بنابر احتیاط نجس است و در صورت شک محکوم به طهارت است.»یا دفتر آیت الله سیستانی اعلام کرد که «اگر مقدار الکل در آن خیلی کم باشد مثلا دو درصد اشکال ندارد.» همچنین دفتر آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: «در صورتی که ماده مست‌کننده‌ای نباشد اشکالی ندارد.» و دفتر آیت‌الله صافی گلپایگانی هم عنوان کرد:«چیزی که مایع مسکر نباشد یا مایع مسکر مخلوط آن نشده محکوم به طهارت است و مجرد وجود درصدی از الکل طبق تجزیه و آزمایش در بعضی از مواد غذایی موجب حرمت نیست.»
در عین حال مراکزی مانند سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده‌ بودند که برخی تولیدکنندگان ادعا می‌کنند محصولات حاوی alcohol sugar باعث پوسیدگی دندان نمی‌شوند.
در همین مورد موسسه اطلاع‌رسانی دندان پزشکی ایران نیز اعلام کرده بود که واژه sugar alcohol به ساختار شیمیایی این مواد بر می‌گردد و در واقع این مواد حاوی الکل نیستند.

بیشتر بخوانید:  زمستان خود را با رژیم چله سپید آغاز کنید!
آدامس های قاچاق الکل دارند؟ - 4 - - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*