مهم‌ترین ضرر‌های کم آبی برای بدن!

به گزارش خبر گذاری مهر، غزاله اسلامیان گفت: اگر دچار کم آبی شوید، حجم خون در گردش بدن کاهش می‌یابد و در این شرایط ضربان قلب بالاتر رفته تا حجم مناسب جریان خون در بدن را حفظ کند، این‌کار بیشتر از حد معمول به قلب فشار وارد می‌کند. ایشان با تاکید بر اینکه ۶۰ تا […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 7 دقیقه
تعداد بازدید 1571
تاریخ بروزرسانی
مهم‌ترین ضرر‌های کم آبی برای بدن!
میانگین امتیاز 5 از 5

به گزارش خبر گذاری مهر، غزاله اسلامیان گفت: اگر دچار کم آبی شوید، حجم خون در گردش بدن کاهش می‌یابد و در این شرایط ضربان قلب بالاتر رفته تا حجم مناسب جریان خون در بدن را حفظ کند، این‌کار بیشتر از حد معمول به قلب فشار وارد می‌کند.

ایشان با تاکید بر اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن را آب تشکیل می‌دهد، ادامه داد: مقدار آب مورد نیاز بدن، به وسیله دمای بدن و فعالیت کلیه‌ها برای دفع مواد زائد و میزان تعریق تعیین می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: پس از خواب شبانه اولین ادرار صبح، معمولاً غلیظ و زرد رنگ است، اما پس از آن ادرار باید بی‌رنگ و بی‌بو باشد و این موضوع نشان دهنده این است که کلیه به صورت طبیعی کار می‌کند. اسلامیان اضافه کرد: کم آبی با علامت‌های سردرد و گرفتگی عضلات همراه است.

اسلامیان در پاسخ به این سوال که نوشیدن چه میزان آب برای هر فرد کافی است، افزود: پاسخ این سوال به ظاهر ساده، قدری پیچیده است، در واقع میزان مشخصی برای دریافت آب تعیین نمی‌شود، زیرا نیاز هر فرد به آب به فعالیت بدنی روزانه، سوخت و ساز پایه‌ی بدن، دمای محیط، رژیم غذایی و نسبت وزن عضلات به چربی در بدن، سن، جنس و بیماری‌های زمینه‌ای بستگی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: مصرف مایعات دریافتی روزانه مایعات از غذا و نوشیدنی‌های متنوع است، عنوان کرد: در افراد بزرگسال با فعالیت معمولی در دمای هوای متعادل، حداقل نیاز به دریافت آب یک و نیم لیتر در روز است، که برای جایگزینی از دست دادن آب از ریه‌ها، دستگاه گوارش، ادرار و تعریق، بدن به آن نیاز دارد.

بیشتر بخوانید:  مصرف بیش از حد عسل ممنوع

کاهش ضررهای کم آبی در کودکان و نوجوانان

در مورد میزان مصرف نوشیدن آب در کودکان و نوجوانان، ایشان گفت: کودکان هنگام ورزش، هرگاه احساس تشنگی کنند به اندازه رفع تشنگی باید آب بخورند و علاوه برآن نصف لیوان آب اضافه‌تر هم بنوشند، نوجوانان نیز به همین ترتیب، فقط بعد از رفع تشنگی باید یک لیوان آب اضافه‌تر دریافت کنند.

اسلامیان افزود: در حال حاضر توصیه می‌شود که روزانه 8 لیوان آب و مایعات در طول روز مصرف کنیم، یعنی تقریباً یک میلی‌لیتر به ازای هر کالری انرژی دریافتی، البته افرادی‌که در آب و هوای گرم زندگی می‌کنند یا به دلیل کار و فعالیت شدید زیاد عرق می‌کنند، مقدار بیشتری مایعات باید مصرف کنند.

خانم اسلامی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: با این وجود توجه به رنگ ادرار نیز می‌تواند یکی از روش‌های تشخیص وضعیت کم آبی در بدن باشد، در صورتی‌که رنگ ادرار پررنگ باشد می‌تواند نشان‌دهنده کم آبی باشد.

اسلامیان با اشاره به اینکه وضعیت سلامت بدن شما به ویژه قلب و کلیه، بر میزان توصیه شده مایعات مصرفی تأثیر دارد، گفت: در صورتی‌که بیماری زمینه‌ای خاصی به‌ویژه نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی و سنگ کلیه دارید، حتماً باید با پزشک متخصص در مورد این که چه میزان مایعات مصرف کنید، مشورت کنید.

ایشان، استفاده مدام از آب و نوشیدنی‌های گازدار را تهدیدی برای سلامت دانست و گفت: آب‌های گازدار به دلیل داشتن گاز کربنیک منجر به نفخ و مشکلات گوارشی می‌شود.

خانم اسلامیان با بیان این‌که آبمیوه‌های طبیعی می‌توانند بخشی از نیاز روزانه به مایعات در بدن را تأمین کنند، خاطرنشان کرد: نکته اینجاست که این نوشیدنی‌ها به دلیل کالری بالا و نداشتن فیبر در صورت دریافت روزانه و مداوم می‌توانند باعث اضافه وزن شوند.

بیشتر بخوانید:  بحران اشعه فرابنفش در ایران و عوارض مخرب آن

ایشان به افرادی که میل به مصرف آب ندارند یا فراموش می‌کنند آب بنوشند، توصیه کرد: یک پارچ آب را همیشه در معرض دید خود بگذارید، این کار به شما یادآوری می‌کند که باید آب بنوشنید و یا از آبنوش‌ها (دتاکس‌ها) استفاده کنید. (دتاکس‌ها شامل آب و تکه‌های میوه و سبزی هستند مثل دتاکس لیمو و نعناع یا دتاکس خیار).

ایشان ادامه داد: بخشی از آب مورد نیاز روزانه بدن نیز از طریق دریافت کافی میوه و سبزی نیز تأمین می‌شود. وی با تاکید بر این‌که تاجایی که امکان دارد باید مصرف آب‌های معدنی محدود شود، اضافه کرد: بطری‌های آب معدنی عمدتاً حاوی دارای ماده‌ای به نام بیسفنول‌آ هستند. تحقیقات نشان داده‌اند استفاده مداوم از این ماده برای سلامت مضر است.

منبع: +

مهم‌ترین ضرر‌های کم آبی برای بدن! - 1 - ضرر‌های کم آبی - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
هوشمند 1401/11/15

سلام آقای دکتر مطلب بسیار مفیدی بود خیلی فیض بردم متشکرم وتمام تلاشم رامیکنم تافرمایشات شمارااجراورعایت کنم ممنون

کارشناس به اندام 1401/11/15

سلام تشکر از محبتتون عزیزم سلامت باشید همیشه