دکتر کرمانی » مجله » تغذیه
بوی بد دهان در ماه رمضان، ناشی از کاهش ترشح بزاق و تجمع باکتریها، با رعایت بهداشت دهان و دندان، نوشیدن آب کافی و تغذیه مناسب قابل پیشگیری است. مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه بدون الکل، از مهمترین راهکارها هستند. در صورت بوی بد دهان شدید، مراجعه به پزشک توصیه میشود.
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
بوی بد دهان یا هالیتوز یکی از مشکلاتیست که بسیاری از روزه داران در ماه مبارک رمضان با آن روبرو هستند. لازم نیست در مورد بوی بد دهان در ماه رمضان چیز زیادی بگوییم، همهی ما آن را در خود یا دیگران تجربه کردهایم. برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان اول باید علت آن را شناسایی کنیم. اول باید بدانیم علت بوی بد دهان در ماه رمضان به خاطر روزه است یا دلیل دیگری دارد.
یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان در ماه رمضان، کاهش ترشح بزاق دهان است. البته دلایل دیگری نیز وجود دارد؛ در این مقاله علاوه بر بررسی دلایل بوی بد دهان، به ارائه ی راهکارهای عملی و کاربردی برای رفع آن خواهیم پرداخت. با ما بمانید:
دلایل مختلفی برای بوی بد دهان در ماه رمضان وجود دارد. یکی از اصلی ترین دلایل را بالاتر بیان کردیم، که به علت کاهش ترشح بزاق دهان است. دیگر دلایل عبارتند از:
برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان می توانید کارهای زیر را انجام دهید:
در ادامه هر یک از این راهکارها را توضیح خواهیم داد:
یک راه ایدهآل و معمول برای حفظ سلامت دندان و رهایی از بوی آزار دهندهی آن مسواک زدن است. همچنین برخی از علمای اسلام حکم کردهاند تا زمانی که خمیر دندان وارد حفره گلو نشده یا توسط روزه دار بلعیده نشود، استفاده از خمیر دندان و مسواک جایز است.
برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان، بعد از افطار و سحر دندان های خود را به مدت 2 تا 3 دقیقه با خمیر دندان فلورایددار مسواک بزنید تا ساخت پلاک دندان کاهش یابد. مسواک زدن موجب از بین رفتن ذرات غذایی و باکتری هایی می شوند که در دهان تولید بوی بد می کنند. www.drmichaels.com
برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان، بعد از افطار و سحر دندان های خود را به مدت 2 تا 3 دقیقه با خمیر دندان فلورایددار مسواک بزنید تا ساخت پلاک دندان کاهش یابد. مسواک زدن موجب از بین رفتن ذرات غذایی و باکتری هایی می شوند که در دهان تولید بوی بد می کنند.
www.drmichaels.com
یکی از مهم ترین کارهای برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان، مسواک زدن است. سعی کنید بین افطار تا سحر با تمیز کنندههای زبان دوبار زبان خود را به آرامی تمیز کنید، این کار از تاثیر گذارترین راهها برای کنترل بوی بد دهان در ماه رمضان است. با انجام این کار باکتریهای باقی مانده و مخاط را پاک میکنید.
از دندان پزشک خود بخواهید برای استفاده از تمیز کنندهی زبان کمکتان کند. از آنجا که پشت زبان یکی از منابع بوی بد دهان است، زبان را میتوان با شستشو با آب و نمک نیز تمیز کرد تا باکتریهایی که باعث بوی آزار دهنده میشوند از بین بروند.
نوشیدن آب به طور منظم در خارج از زمان روزه نه تنها به تامین آب بدنتان کمک میکند، بلکه میتواند در طول روزه بوی بدن دهان را کم کند. یکی از راههایی که میتوانید از طریق آن بفهمید به میزان کافی آب مینوشید یا خیر رنگ ادرار است. اگر ادرار رنگ روشن دارد و بو نمیدهد پس به اندازه کافی آب نوش جان کردهاید.
کسانی که قهوه و نوشیدنیهای کافئیندار دوست دارند، بهتر است در ماه رمضان از نوشیدن آنها خودداری کنند، چرا که کافئین باعث کمآبی بدن میشود.
چوب مسواک یا سواک نیز یکی از مواریست که میتوانید برای تمیز کردن دهان از آن استفاده کنید. فرد روزه دار میتواند در طول روز از سواک استفاده کند. سواک، از شاخههای درخت سالوادورا پرسیکا معروف به درخت اراک ساخته شده است.
فواید چوب مسواک شامل موارد زیر میباشد:
چوب مسواک با خواص ضدباکتریایی قوی و موی عمود، ترکیبی از یک مسواک، خمیر دندان و نخ دندان طبیعی است.
خیلی از افراد نخ دندان کشیدن را فراموش میکنند. حتما باید دو بار در روز به مدت نیم ساعت از نخ دندان استفاده کنید. همچنین استفاده از نخ دندان را نیز فراموش نکنید. در دوران روزه میتوانید این کار را در بین افطار تا سحر انجام دهید.
گاهی اوقات علت بوی بد دهان به سادگی خرابی دندانهاست. چند بار مراجعه به دندان پزشک در طول سال بسیار مهم است حتی اگر از رفتن به دندان پزشکی خوشتان نمیآید. ممکن است در دندانها شکستگی، حفره و یا فاصله باشد که غذا در آنجا گیر میکند و در طول روز سبب بد بو شدن دهان میشود.
پروبیوتیکها به سلامت روده کمک کرده و باکتریهای خوب آن را افزایش میدهند. با بهبود سلامت روده میتوان از پروبیوتیکها برای درمان بوی بد دهان استفاده کرد. مصرف غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده، باکتریهای سالم روده را کاهش میدهد، بنابراین تغذیهی بدن با باکتریهای خوب بسیار مهم است.
برخی از نمونههای پروبیوتیک عبارتند از: ماست با محیط کشت زنده، کفیر، کلم ترش، کیمچی یا مصرف سادهی محصولات حاوی پروبیوتیک در روز.
هنگام افطار، از غذاهایی مانند پیاز، سیر و ادویه جات خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد بوی بد دهان شوند. مواد فرار موجود در این غذاها تمایل دارند در دهان باقی بمانند و بوی نامطبوعی ایجاد کنند. در عوض سعی کنید غذاهای حاوی آب بیشتری مانند کرفس، خیار و هندوانه مصرف کنید که میتوانند به دفع باکتریها و ذرات غذا کمک کنند.
نوشیدنیهای کافئین دار مانند چای و قهوه، اثر ادرارآور دارند که میتواند منجر به کم آبی بدن شود. نوشیدنیهای شیرین نیز با تشویق رشد باکتریها در دهان، میتوانند باعث بوی بد دهان در هنگام روزه شوند. بهتر است به جای آنها از آب یا دمنوشهای گیاهی به عنوان جایگزین استفاده کنید.
استفاده از روغن نارگیل یکی بهترین راهها برای از بین بردن باکتریها، سلامت دندان و لثهها، سفید کردن دندانها و رفع بوی بد دهان در ماه رمضان به روش طبیعی است. ثابت شده که تاثیرگذاری روغن نارگیل به اندازهی دهان شویه قوی است. یعنی روغن نارگیل به اندازهی دهان شویه موجب از بین بردن بوی بدن دهان و کاهش میکروارگانیزمهایی میشود که باعث ایجاد بوی بدن میشوند.
از روغن نارگیل برای بهداشت و سفید کردن دندانهایتان میتوانید قبل از خواب و یا بعد از خوردن سحر استفاده کنید. این کار را باید قبل از مسواک زدن انجام دهید. یک یا دو قاشق روغن نارگیل برای 10 تا 15 دقیقه در دهان و بین دندانها بگذارید و پخش کنید. مطمئن شوید روغن نارگیل را قورت نمیدهید. سعی کنید آرام آرام روغن را در دهان پخش کنید و بین دندانها بمالید.
بعد از گذشت 15 دقیقه اضافهی روغن را از دهان خارج کنید و بعد با آب ولرم دهان را بشویید. برای افزودن خاصیت آنتی باکتریایی بیشتر میتوانید از آب نمک برای شستن دندانها استفاده کنید. در آخر دندانها را مثل همیشه مسواک بزنید.
استفاده از این روش را سه تا چهار بار در هفته توصیه میکنیم به خصوص در ماه رمضان. این راه یکی از بهترین روشها برای رفع بوی بدن دهان در ماه رمضان است.
برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان بهتر است علت را جویا شوید. زمانی که علت بوی بد دهان در ماه رمضان را پیدا کردید، میتوانید از روشهای مناسب برای رفع این مشکل استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که رعایت بهداشت دهان و دندان، نوشیدن آب کافی در فاصله افطار تا سحر، و مصرف غذاهای سالم و مغذی، از مهمترین راهکارهای پیشگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان هستند. با رعایت این نکات، میتوانید از این ماه پربرکت با دهانی خوشبو و نفسی تازه بهرهمند شوید.
برای پیشگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان بهتر است در فاصله ی افطار تا سحر، مسواک بزنید، به اندازه کافی آب بنوشید و غذاهای بدون بو مصرف کنید.
غذاهای پر ادویه، سیر، پیاز، غذاهای چرب و سنگین، و غذاهای حاوی قند زیاد، میتوانند باعث بوی بد دهان در ماه رمضان شوند.
منبع:
www.newtowndental.co.uk
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
عااااااااااااااااااااااااااااااااااااالی به امتحانش می ارزه
تشکر از شما
بد نبود خوبع
👌تشکر
من خییییلی دهنم بو میگیره ماه رمضان.کسی هست این روشها رو رفته باشه وجواب گرفته باشه
عالیه سپاس
ممنون از لطفتون
عااالی
مثل همیشه عالی بود دکتر
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم