روز پدر

7 توصیه ساده برای افزایش حافظه کودک

کودکان تاثیر پذیر هستند و می توانند از 9 ماهگی در صدا و محیط اطراف خود الگوها را کشف کنند. آنها خیلی خیلی زود شروع به ساخت حافظه می کنند. اما مانند افراد بالغ کودکان نیز به تشویق نیاز دارند، و والدین بهترین افراد برای انجام این کار هستند. در ادامه می خواهیم توصیه هایی […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 5943
تاریخ بروزرسانی
7 توصیه ساده برای افزایش حافظه کودک

7 توصیه ساده برای افزایش حافظه کودک

کودکان تاثیر پذیر هستند و می توانند از 9 ماهگی در صدا و محیط اطراف خود الگوها را کشف کنند. آنها خیلی خیلی زود شروع به ساخت حافظه می کنند. اما مانند افراد بالغ کودکان نیز به تشویق نیاز دارند، و والدین بهترین افراد برای انجام این کار هستند. در ادامه می خواهیم توصیه هایی را ارائه کنیم که با استفاده از آنها می توانید حافظه کودک خود را تقویت کنید.

1- روتین تنظیم کنید

ساخت روتین برای غذا خوردن، حمام، و خوابیدن باعث تقویت حافظه کودک می شود. اگر هر روز یکجا و با یک سری اسباب بازی مشخص بازی کند به یاد آوردن سناریو برایش راحت می شود. از همان ابتدا سعی کنید کودک را به روتین های مشخصی عادت دهید.

2- بازی کردن و آموختن

کودکتان نمی تواند از همان ابتدا بسیاری از مهارت های زندگی را بیاموزد، اما ذهنش آماده آموختن است. اگر کار با یک اسباب بازی نیاز به مهارت دارد اجازه دهید با آن بازی  کند و خودتان هم نشانش دهید چگونه می تواند از آن استفاده کند. این کار کمک می کند کودک آن مهارت را برای مدت زمان طولانی به خاطر بسپارد. از همان موقع که کودک شروع به استفاده از اسباب بازی ها کرد آموختن مهارت ها را به او آغاز کنید.

3- از نامش استفاده کنید

کودکان از چهار ماه به بعد شروع به تشخیص نام خود می کنند. زیاد از نام فرزند خود استفاده کنید این کار کمک می کند او با صدا توجه شما را تشخیص دهد. همچنین اختصاص دادن کلمه مامان و بابا به والدین به او کمک می کند سریع رابطه ایجاد کند. از 4 یا 6 ماه به بعد بیشتر روی نام فرزندتان کار کنید.

بیشتر بخوانید:  انجام چند کار با هم ممنوع!

4- برایش شعر بخوانید

کودکان می توانند الگوی کلمات و صداها را کشف کنند. وقتی برای کودک خود با لذت شعر می خوانید او هم سعی می کند صدایی مانند شما به زبان بیاورد، و یادگیری آهنگ و الگوی شعر به تقویت حافظه اش کمک می کند.

5- از عمل استفاده کنید

با کودک خود از طریق عمل ارتباط برقرار کنید. با کلمات، صداها و حرکت به او بیاموزید. مثلا وقتی برای او داستانی تعریف می کنید، چیزهایی مانند پریدن، رقصیدن، خندیدن، شنا کردن را با حرکات خود به او نشان دهید. این کار او را تشویق می کند که پیش بینی کند حرکت بعدی چیست و حافظه کوتاه مدتش را تقویت خواهد کرد. مانند صدا کردن نامش از 4 ماه به بعد باید با کودک خود صحبت کنید.

6- بی درنگ پاسخ دهید

همین که کودکتان به 6 ماهگی رسید، باید به چیزهای نامفهومی که می گوید واکنش نشان دهید، مثلا وقتی با او صحبت می کنید مکث کنید و منتظر جوابش باشید. به مرور کودک می آموزد به آنچه می گویید جواب اضافه کند. کودکان همچنین الگوی کلمات و جمله ها را می آموزد، و خیلی زود با سرعت صحبت کردن شما خود را تطبیق می دهد.

7- بازیهای تشخیص دادن

وقتی کودکتان به 9 ماهگی رسید، به خاطر سپردن روتین ها را شروع می کند. متوجه می شود که حباب با حمام کردن در ارتباط است. همچنین متوجه می شود جوراب ها برای پاهایش هستند، نه دست هایش. سعی کنید جوراب هایش را دستش کنید و خواهید دید که چطور به این کار شما می خندد چون تشخیص می دهد جوراب برای پاهایش است و دست کردن آن خنده آور است.

بیشتر بخوانید:  نگذارید ترس ها برایتان تصمیم بگیرند!

برای کودک خود بازی هایی تهیه کنید که به ذهن و هوش کمک کند، پیشنهاد های فروشگاه به اندام.

 

شما راه های دیگر برای گسترش و تقویت حافظه کودک مد نظر دارید؟ ایده های خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

 


محصولات سلامت فکری کودکان

 


کاری از گروه ترجمه به اندام ( دکتر کرمانی )

 

7 توصیه ساده برای افزایش حافظه کودک - 1 - - روانشناسی

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
سهیل امانی 1398/04/24

عالی بود.