چکار کنید تا بدنتان مواد مغذی بیشتری جذب کند؟

تصور کنید سخت تلاش می کنید تا غذاهای سالم بخورید. هر روز مکمل هایی که توصیه شده است را استفاده می کنید، مرتب به ورزش می روید و حتی تلاش می کنید زیاد در معرض سموم قرار نگیرید. اما بعضی روزها به دلایلی جدای تلاشی که می کنید بی انرژی هستید و این حس بی […]

چکار کنید تا بدنتان مواد مغذی بیشتری جذب کند؟
4.1 از 5

زمان مطالعه 14 دقیقه

تعداد بازدید 37738

تاریخ انتشار

چکار کنید تا بدنتان مواد مغذی بیشتری جذب کند؟

تصور کنید سخت تلاش می کنید تا غذاهای سالم بخورید. هر روز مکمل هایی که توصیه شده است را استفاده می کنید، مرتب به ورزش می روید و حتی تلاش می کنید زیاد در معرض سموم قرار نگیرید. اما بعضی روزها به دلایلی جدای تلاشی که می کنید بی انرژی هستید و این حس بی حالی همه جا به دنبالتان می آید.

یا ممکن است نشانه های واضحی از کمبود ویتامین یا مواد معدنی داشته باشید، نظیر گرفتگی کلی عضلات یا احساس درد در مفاصل.

با اینکه تمام تلاشتان را کرده اید که از خود مراقبت کنید در این میان چه چیزی کم است؟

ممکن است جواب در اعماق روده تان باشد جایی که میکروب ها در آنجا زندگی می کنند.

همه چیز با روده ای سالم شروع می شود!

یکی از اصلی ترین خدماتی که باکتری های روده ارائه می کنند سنتز کردن مواد مغذی غذایی است که می خورید. وقتی موضوع جذب مواد مغذی است، چیزی که می خورید زیاد مطرح نیست. موضوع این است که بدنتان چقدر خوب می تواند مواد مغذی ضروری را از برنامه غذایی و مکمل هایتان جذب کند – این یعنی حتی اگر چربی سالم و بی عیب و نقص هم بخورید باز ممکن است دچار سوء تغذیه شوید.

در یک تحقیق به دو گروه از موش ها رژیم یکسانی دادند. به یک گروه از این موش ها میکروب های روده کودکان سوء تغذیه ای را تزریق کرده بودند و به گروه دیگر میکروب های روده کودکان سالم را. نتیجه این تحقیق نشان داد گروه اول نسبت به گروه دوم
( با وجود رژیمی یکسان ) رشد کمتری داشتند. همچنین گروه موش هایی که از کودکان سالم باکتری دریافت کرده بودند تراکم استخوانی و بافت عضلانی بیشتری داشتند.

بنابراین حتی اگر مراقب هستید که زندگی سالمی داشته باشید و با آگاهی کامل بدنتان را تغذیه کنید، اگر بدنتان قادر نباشد آنچه را که می خورید به خوبی جذب کند در نتیجه نمی توانید از انتخاب صحیح غذایی هم آنطور که باید سود ببرید. چنین وضعیتی می تواند برای سلامتتان بسیار گران تمام شود ( همچنین جیبتان! )

راه هایی وجود دارد که می توانید با کمک آنها روده خود را تقویت کنید و میزان جذب غذا و مکملی که می خورید را بالا ببرید. در ادامه می خواهیم این روش ها را به شما معرفی کنیم:

1- دوباره پر کردن روده با پروبیوتیک

روده تان تیریلون ها باکتری در خود دارد، بسیاری از این باکتری ها سخت کار می کنند تا بسیاری از فرآیندهای بدنی را حمایت کنند و این فرآیندها شامل گوارش نیز می شود.

این باکتری های سودمند – پروبیوتیک نام دارند – نه تنها غذاها را به اجزاء کوچکتر می شکنند که بدن بتواند جذب کند، بلکه آنزیم هایی تولید می کنند که گوارش و جذب را بهبود می دهد. برای مثال، برخی پروبیوتیک ها لاکتاز تولید می کنند. لاکتاز به افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند کمک می کند لاکتوز را هضم کنند.

به طور معجزه آسایی، میکروب های روده حدود یک سوم ویتامین ها و مواد شیمیایی بدن را تامین می کنند، بنابراین اگر می خواهید توانایی جذب بدنتان را تقویت کنید، سعی کنید تا جای ممکن میزان این باکتری های خوب در بدنتان را افزایش دهید. برای دریافت پروبیوتیک می توانید از ماست، کفیر و غذاهای تخمیر شده مانند انواع شورها استفاده کنید.

2- حصار روده را حمایت کنید.

حصار روده مانند یک جداکننده بین جریان خون و محیط خارجی عمل می کند. قسمت شگفت انگیزش آنجاست که این حصار قابلیت انتخاب دارد، یعنی اجازه می دهد مواد مغذی وارد شوند و سموم، آنتی ژن ها و باکتری های بد را بیرون نگه می دارد.

با این حال اگر حصار معده به دلیل کمبود فلورا خوب کار نکند، بدن نمی تواند به اندازه کافی مواد مغذی جذب کند که در نتیجه باعث بروز مسائلی چون حساسیت و دیگر مشکلات ایمنی می شود. با خوردن غذاهای سرشار از گلوتامین ( مانند عصاره استخوان ) می توانید به افزایش جذب بدنتان و همچنین حفظ یکپارچگی حصار روده کمک کنید.

پروبیوتیک ها غذای باکتری های خوب معده هستند. با خوردن غذاهای سرشار از پروبیوتیک نه تنها به گوارش خود بلکه به تقویت حصار معده نیز کمک خواهید کرد.

3- آگاهی بیشتری در انتخاب غذاهای خود به کار ببرید.

متاسفانه برنامه های غذایی مدرن با چیزی انباشته شده اند که درست بر خلاف مواد مغذی است: غذاهای فرآوری شده، قند و مواد افزودنی مصنوعی که تاثیر بسیار بدی روی سلامت روده می گذارند، باکتری های خوب معده را ضعیف می کنند و گاهی به کلی آنها را از بین می برند.

بعلاوه ما می دانیم غذاهایی که می خوریم بسیار مهم هستند طوری که می توانند یک ساعت پس از خورده شدن باعث تغییر در باکتری های روده شوند. با استفاده از غذاهای کامل و گیاهی، ویتامین ها، مواد معدنی و چربی های سالم و پروبیوتیک ها می توانید همه چیز را دوباره تغییر دهید.

4- روزه داری متناوب را امتحان کنید.

بر اساس تحقیقات زمان غذا خوردن می تواند به اندازه آنچه می خورید روی باکتری های روده تاثیر بگذارد. می توانید با تنظیم زمان های غذا خوردن و غذا نخوردن تاثیر مثبتی روی باکتری های روده بگذارید.

چگونه عمل می کند؟ روزه گرفتن روزه به میکروب های روده و تمام سیستم گوارشی تان که سخت کار می کنند اجازه می دهد استراحت کنند و کاملا همه چیز را تمیز کنند. این زمان استراحت همچنین به فلورای روده فرصت می دهد روی وظایفی غیر از گوارش تمرکز کند.

روزه گرفتن همچنین به پیشگیری از حصار روده چکه کننده کمک می کند. تحقیقات روی موش ها نشان داده روزه گرفتن روزانه به تغییر ژنتیکی که حصار روده را در برابر باکتری های مضر قوی تر می نماید کمک می کند.

5- از خالی کننده های میکروب و عادات بهداشتی متعصبانه پرهیز کنید.

بسیاری از جنبه های زندگی مدرنمان از تمیز کننده های آنتی باکتریال و محصولات سمی در خانه تا آفت کش ها و داروهایی که اغلب استفاده می کنید، باعث از بین رفتن باکتری های خوبی می شود که برای گوارش، جذب مواد مغذی و سلامت کلی مان به آنها نیاز داریم.

برای مثال آنتی بیوتیک ها – هم در داروها و هم در غذاها – می توانند به یکباره باکتری های خوب و بد را با هم نابود کنند و باعث شوند روده فضایی بیمار به خود بگیرد و نتواند به درستی کارش را انجام دهد.

دیگر داروها نظیر داروهای ضد بارداری، آنتی اسیدها و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی می توانند برای فلورا که به روده کمک می کند بسیار بد باشند. و محصولات آنتی باکتریال ( که بیشتر در تمیز کننده ها و محصولات نظافت شخصی استفاده می شوند ) طوری طراحی شده اند که تمام باکتری ها را از بین ببرند بدون اینکه خوب یا بد بودن باکتری اهمیتی داشته باشد.

می توانید پروبیوتیک های ارزشمند خود را با پرهیز از هرگونه مواد و محصولاتی که وجودشان را تهدید می کند حفظ نمایید. تا جای ممکن از داروهای غیر ضروری و محصولات ضد باکتری دوری کنید.

6- کمتر استرس داشته باشید، بیشتر لذت ببرید.

یک حقیقت جالب: شرایط سیستم عصبی بدنمان تعیین می کند که چقدر خوب می توانیم یک غذا را گوارش کنیم. این یعنی اگر مرتب در حالت جنگ و گریز باشید بدنتان خود را آماده عکس العملی جدی می کند و خیلی از عملکردهایی که آن لحظه برای بقا زیاد مهم نیستند – مانند گوارش – کند یا متوقف خواهند شد تا بدنتان بتواند روی چیزهایی نظیر افزایش ضربان قلب کار کند.

مشکل این است که دائما دچار استرس شدن باعث بهم ریختگی کل سیستم بدن می شود ( علاوه بر میکروب های روده ). در نتیجه گوارش و جذب مواد مغذی نیز دچار مشکل می شود.

خوشبختانه می توانید به صورت آگاهانه بخش آرام بخش سیستم عصبی خود را فعال کنید، طوری که به حالت استراحت و گوارش بروید. این حالت همراه است با آزاد شدن آنزیم های بسیار مهم، افزایش بزاق، آرام شدن عضلات و حتی باکتری های روده سالم تر، همه اینها به معنای جذب مواد مغذی بیشتر است.

برای اینکه بدن تشویق شود بیشتر در حالت استراحت و گوارش بماند خود را بیشتر درگیر کارهایی کنید که باعث آرامش و شادی تان می شوند. این کار می تواند هر چیزی باشد از جمله یوگا، مدیتیشن، ورزش یا خندیدن.

 


کاری از گروه ترجمه به اندام ( دکتر کرمانی )
4.1 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-میلاد ابراهیمی 1403/01/19

مادرم مشکل قلبی داره و قلبش ده درصدکار میکنه.و این باعث شده که غذا را معدش جذب نکنه.باید چکار کنم.چه غذایی‌ بهش بدم که هم قلبش تقویت بشه هم باعث جذب غذاها بَه معدش.ممنون ۰۹۱۳۱۷۰۲۹۲۳

کارشناس به اندام 1403/01/20

عزیزم مادر باید ازنظر داخلی تحت نظر بود و درمان انجام بشه در رژیم غذایی هم باید همه نوع غذایی و داشته باشن تا نیاز بدن تامین بشه

-ابوالفضل 1403/01/13

سلام وقت بخیر من پسر 15سالمه و دیابت نوع یک دارم از وقتی دیابت گرفتم جذب رودم اومده پایین چکار کنم و به سرعت دارم وزن کم می کنم

کارشناس به اندام 1403/01/14

سلام وقت بخیرعزیزم باید قند خون کنترل بشه

- 1403/01/10

سلام من سالیان سالیان سال هست هرنوع مواد غذایی مفید ومقوی که بوده خوردم نتیجه نگرفتم نه وزن گرفتم نه حالم بهتر شد تا اینکه به متخصص گوارش مراجعه کردم آزمایش سلیاک دادم نتیجه مثبت شد که سلیاک دارم پرز روده ام از بین رفته ست هیچ مواد غذایی جذب بدنم نمیشده هلیوباکتری هم داشتم

-حسین ایمانی 1402/12/12

سلام و خسته نباشید.من ۲۰سالم پسر هستم.مشکلم اینه ک وزن نمیگیرم و غذا جذب بدنم نمیشه..و اینکه چکاپ دادم همه چیز هم خوبه..حتی برخی از دارو ها هم همینطوره...ورزش بدن سازی رو انجام میدم و برنامه غذایی دارم....

کارشناس به اندام 1402/12/13

سلام سلامت باشید عزیزم وقتی مشکل داخلی ندارین چرا وزن نمیره بالا؟

-منیر احمد 1402/12/01

سلام من IBS دارم وزنم ثابت است بعضی وقت بالا میرود یک دو کیلو دوباره پس پایین می آید چه کنم وزن بالا برود کدام رژیم استفاده کنم و از کدام غذاها پرهیز کنم و اگر میشه از کدام بسته های موادی غذای استفاده کنم اگر رهنمایی کند ممنون میشه

کارشناس به اندام 1402/12/02

سلام عزیزم باید این مشکل کنترل بشه که بتونین وزن بگیرید محصولات فراوری وبسته بندی وفست فود نخورید

-قاسم 1402/11/24

سلام ص تشکر اگر کاربردی تر با شد،بی نهایت از دکتر وکارگژاران ممنون

کارشناس به اندام 1402/11/25

سلام ممنون عزیزم

-زهرا 1402/09/27

سلام، مطالب بسیار خوب و ارزنده ای بود سپاسگزارم

کارشناس به اندام 1402/09/28

سلام ممنون از حسن نظرتون عزیزم

-زهره رنجبر هستم 1402/09/20

سلام دکتر خسته نباشی من کبد چرب گرید دو به سه دارم قرص لیورگل ۱۴۰ میخورم اصلا فرقی نکرده لطفا راهنماییم کنید ممنون ازلطفت🙏🤲

کارشناس به اندام 1402/09/21

سلام سلامت باشید عزیزم باید پرهیز غذایی داشته باشید روزانه ورزش وفعالیت منظمی انجام بدین اگر وزنتون بالا هست حتما کاهش بدین

-امیرحسین 1402/08/08

سلام و خداقوت.یه تشکری هم‌بکنیم از پاسخگوییتون. من ۱۵ سالم پسر هستم. وزنم ۴۷ و قدم ۱۶۱ تقریبی،فعالیت بدنی بالایی دارم و بدنم حالت عضله ای داره ولی اصلا نمیتونم وزن خودمو بالا ببرم.در بحس تغذیه هم سعی میکنم مواد مغذی و با پروتئین بالا مصرف کنم.ولی حس میکنم این مواد مغذی خیلی جذب بدنم نمیشه نمیدونم چرا البته حس میکنم.مشکل خاصی هم ندارم خداروشکر.پیشنهاد شما برای افزایش وزنم چیه؟وزنم اصلا تکون نمیخوره در حد ۲ وکیلو فقط.تشکر.

کارشناس به اندام 1402/08/09

سلام سلامت باشید عزیزم شما به نسبت فعالیتی که دارین دریافتی هم بیشتر کردین ؟ چکاب دادین ؟کم خونی یا مشکل گوارش مانع وزن گرفتنه

-نازنین 1402/07/18

سلام من ضعف معده دارم و بدنم ویتامین هارو جذب نمیکنه تمام ناخن هام قاشقی شکله ورزش هم میکنم باید چی بخورم تا بدنم بتونه ویتامین هارو جذب کنه

کارشناس به اندام 1402/07/19

سلام عزیزم مشکل داخلی باید درمان بشه تا بامصرف مواد غذایی ومکمل ها نیازبدن تامین بشه واین حالتها پیش نیاد

محسن 1402/07/09

سلام من پنج ساله سندرم روده تحریک پذیر دارم البته از نوع اسهال بدنم ویتامین جذب نمیکنه کلا بی حال وافسردم هیچ متخصصی هم نتونسته درمانم کنه چیکار کنم

کارشناس به اندام 1402/07/10

سلام عزیزم دراین بیماری باید پرهیزغذایی داشته باشید ومکمل هم با نظر پزشک استفاده کنید استرس رو هم کنترل کنید چون اسهال رو تشدید میکنه

-جعفری 1402/05/21

بسیار عالی وتشکر از آقای دکتر کرمانی بابت ارائه اطلاعات رژیم غذایی

کارشناس به اندام 1402/05/22

ممنون ازحسن نظر وتوجه شما عزیزم

ترانه 1402/05/01

سلام من شیاف حجم دهنده سینه مقعدی استفاده می کنم مشاور خرید گفت علت نتیجه نگرفتن، جذب بدنت پایین هست. با پاکسازی پرز روده جذب بالا میره؟ یا درمانش همون مصرف پروبیوتیک هست؟

کارشناس به اندام 1402/05/02

سلام عزیزم دراین مورد با مشاور وکارشناس خودتون مشورت کنید

پویا 1402/03/25

سلام ممنون از مطالب جالب شما ،من ۴۵ سالمه و ۶۴ کیلو و غذا اگر بخورم چاق میشم ولی تو شکم پهلو و غذامو کم کنم رو ۶۴ میمونم اصلا نمیتونم وزنمو بالا ببرم چون یدست بدنم چاق نمیشه چیکار باید بکنم .با تشکر از شما

کارشناس به اندام 1402/03/26

سلام ممنون ازشما عزیزم درکنار دریافت کالری بیشتر باید ورزش هم انجام بدین تا بدن به فرم دلخواه برسه

-سیاوش 1402/03/22

سلام وقت بخیر. من بدلیل کنسر معده رو برداشتن وزنم از ۷۸ کیلو رسید به ۴۲ کیلو البته بعداز دوسال شدم ۵۷ کیلو ولی خیلی سخت وزنم بالا میاد البته ۱۸۸ قدم هست وخیلی لاغر شدم چکار کنم جذب مواد غذایی بدنم بیشتر بشه. ممنون میشم راهنماییم کنید

کارشناس به اندام 1402/03/23

سلام وقت بخیر بزرگوار دراین خصوص باید با پزشک معالج مشورت کنید احتمالا مصرف مکمل تجویز میشه

-محمد 1401/12/22

قارچ کفیر استفاده کنین معجزه میکنه

کارشناس به اندام 1401/12/23

ممنون از بیان تجربتون عزیزم

-حمید 1401/12/11

سلام من 44سال دارم وقدم 170 وزنم 44 همیشه مشکل گوارش دارم نفخ سوزش درد رفلکس واسید معده دارم اشتهام خوبه ولی متاسفانه جذب نمیشه و وزنم زیادنمیشه باید چکارکنم که مشکلم حل بشه

کارشناس به اندام 1401/12/13

سلام بزرگوار باید تحت نظر متخصص داخلی باشید تا مشکل گوارش حل بشه بله مانع وزن گیری هست ورژیم هم اثری نداره

مهشید حسرتی 1401/09/19

خوشحالم که به فکر مردم هستید🤗‌خ

ناصر صادقی 1401/04/30

سلام و درود مطالب بسیار عالی بود بنده مشکل دیورتیکول دارم و خیلی از حالت‌های مقدمه اول را دارم .از این به بعد سعی میکنم مواد دارای پروبیوتیک دار استفاده کنم و همش شاد و خندان باشم اگه فشار اقتصادی لعنتی اجازه بدهد. سپاس از شما

انتظار 1401/02/16

با سلام من یک مشکلی که دارم این که خیلی لاغر هستم تغذیه سالمی دارم و غذاهای سالم میخورم ولی چاق نمیشم و کل روز ها و زندگیم با استرس میگذره امکان داره استرس باعث لاغریم باشه؟

کارشناس به اندام 1401/02/19

سلام دوست عزیز بله استرس روی کاهش وزن تاثیر داره ولی اگر هدفت افزایش وزن هست مصرف غذاهای پرکالری و سالم مثل سیب زمینی و ماکارونی و حبوبات رو افزایش بده مولتی ویتامین و آهن و زینک هم بهت کمک می‌کنه