ویتامین های ضد آلودگی هوا را بشناسید!

میوه‌هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، از سلول‌های بدن در مقابل آسیب‌دیدگی در شرایط آلودگی هوا محافظت می‌کنند. در چنین شرایطی مصرف ویتامین های ضد آلودگی هوا بهترین راه برای پیشگیری از مشکلات و بیماری‌ها است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، با توجه به افزایش آلودگی هوا و قرار‌ گرفتن وضعیت هوا […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 6 دقیقه
تعداد بازدید 1356
تاریخ انتشار
ویتامین های ضد آلودگی هوا را بشناسید!
میانگین امتیاز 4.1 از 5

میوه‌هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، از سلول‌های بدن در مقابل آسیب‌دیدگی در شرایط آلودگی هوا محافظت می‌کنند. در چنین شرایطی مصرف ویتامین های ضد آلودگی هوا بهترین راه برای پیشگیری از مشکلات و بیماری‌ها است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، با توجه به افزایش آلودگی هوا و قرار‌ گرفتن وضعیت هوا در شرایط آلوده و ناسالم برای گروه‌های حساس مثل سالمندان، خانم‌های باردار، کودکان و افراد دارای بیماری ریوی و قلبی، همه باید از میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده کنند.

مصرف میوه و سبزیجات تازه در کاهش آثار و عوارض ناشی از آلودگی هوا مؤثر هستند. مصرف میوه‌هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و دارای ویتامین آ، سی و ای هستند، در مراقبت از سلول‌ها در برابر آسیب‌دیدگی در شرایط آلودگی هوا کمک می‌کنند.

میوه‌هایی که دارای ویتامین های ضد آلودگی هستند!

از جمله میوه‌ها و سبزیجات دارای آنتی‌اکسیدان می‌توان به مرکبات و میوه‌هایی با رنگ زرد، نارنجی و قرمز،مثل موز، خرمالو، انار، کیوی و انواع فلفل‌های سبز و نارنجی اشاره کرد.

در مجموع، مصرف روزانه حداقل ۴۰۰ گرم میوه و سبزیجات توصیه می‌شود که معادل ۳ عدد میوه متوسط و ۲ عدد محصولات فرنگی نظیر گوجه فرنگی و هویج است.

مصرف آب و مایعاتی مثل شیر کم‌چرب و همچنین مصرف ماهی، به دلیل داشتن امگا3 و ویتامین ای به کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا کمک می‌کنند.

همچنین مصرف سبزی‌هایی مانند کاهو، هویج، گشنیز، جعفری، تره، کرفس، خُرفه، ریحان، کلم، گُل‌کلم، سبزی خوردن، پیازچه، سیر و لیموترش در روزهای آلوده ضروری است.

در روز‌های آلوده، وعده‌های غذایی سبک جایگزین وعده‌های غذایی سنگین شده و عموم افراد به‌ویژه سالمندان، غذاهای بخارپز و آب‌پز را در برنامه غذایی خود قرار می‌دهند. علاوه بر این‌که سوپ‌ها و آش‌هایی مانند آش سبزیجات به دفع سموم ناشی از آلودگی هوا از بدن کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید:  تاثیر غذاهای شور بر بدن؛ چگونه غذا‌های شور استرس را افزایش می‌دهند؟

تا آنجا که می‌توانید، آنتی اکسیدان مصرف کنید. آنتی اکسیدان‌ها شامل سلنیوم و بتاکاروتن هستند که بهترین دوستان شما در طول رو‌زهای آلودگی می‌باشند.

طالبی، انبه، کدوحلوایی، فلفل دلمه‌ای، اسفناج، کلم برگ و زردآلو سرشار از بتاکاروتن هستند. سلنیوم در غذاهای دریایی، مرغ، نان، مغزها و غلات کامل و سبوس دار یافت می شود.

خوردن کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و کاهو را در هرجا هستید، در ماشین، خانه یا در اداره فراموش نکنید. این موادغذایی سرشار از ویتامین ث هستند و طبق مطالعات، اثرات مضر آلودگی هوا را کمتر می‌کنند.

ویتامین E در جوانه گندم، روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون و سبزیجات با برگ‌های سبز یافت می‌شود. شیر، کره و زرده تخم مرغ نیز منابع خوبی از ویتامین E هستند.

سعی کنید، هر روز یک سیب بخورید زیرا پکتین موجود در آن از شما در برابر مسمومیت با سرب ناشی از آلودگی هوا محافظت می‌کند.

سیر و پیاز به شما کمک می‌کنند تا ریه‌های سالمی داشته باشید. آلسین در سیر به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی و قدرتمند در بدن عمل می‌کند و می‌تواند به نابودی عفونت‌های تنفسی که باعث انسداد ریه ها می‌شود، کمک کند.

هنگامی که در هوای آلوده تنفس می‌کنید، ذرات معلق و سایر آلاینده‌ها به لایه‌های لوله‌های‌ برونش و ریه‌های شما نفوذ کرده و باعث تورم و التهاب آن می‌شوند.

این امر منجر به بیماری‌های تنفسی مانند برونشیت مزمن، آمفیزم، بیماری قلبی، سرطان ریه، آسم، خس‌خس سینه، سرفه و دشواری در تنفس می‌شود. اگر سابقه‌ی بیماری قلبی و تنفسی داشته باشید، به دلیل قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های هوا، وضعیت این بیماری‌ها نیز بدتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید:  دانلود کتابهای دکتر کرمانی

منبع: +

ویتامین های ضد آلودگی هوا را بشناسید! - 1 - ویتامین های ضد آلودگی هوا - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.1 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*