پیشگیری از کرونا در مدارس

بازگشایی مدارس در دوران کرونا با ترس و دلهره‌ی خیلی از پدر و مادرها همراه شده. کنار اومدن با زندگی کرونایی همونطور که برای بزرگترها سخته، برای بچه‌ها هم طاقت‌فرساست. شروع مدارس در این شرایط، سوالات زیادی برای والدین و فرزندانشون به وجود میاره. در این مقاله سعی کردیم مواردی که رعایت اون‌ها در این […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 11 دقیقه
تعداد بازدید 4625
تاریخ بروزرسانی
پیشگیری از کرونا در مدارس

بازگشایی مدارس در دوران کرونا با ترس و دلهره‌ی خیلی از پدر و مادرها همراه شده. کنار اومدن با زندگی کرونایی همونطور که برای بزرگترها سخته، برای بچه‌ها هم طاقت‌فرساست. شروع مدارس در این شرایط، سوالات زیادی برای والدین و فرزندانشون به وجود میاره. در این مقاله سعی کردیم مواردی که رعایت اون‌ها در این موقعیت لازمه و موجب پیشگیری از کرونا درمدارس می‌شه، براتون شرح بدیم.

 

مدارس چه زمانی و چگونه بازگشایی خواهند شد؟

در این روزها دانش‌آموزان به مرور به مدارس برمی‌گردن و طبق آمار، بیش از یک میلیارد دانش‌آموز هنوز به دلیل شرایط کرونا در کشورشون در انتظار بازگشت به مدارس هستن. گرچه در حدود 105 کشور از 134 کشوری که درگیر کرونا هستن، تاریخ بازگشایی مدارس رو اعلام کردن اما فقط 59 مدرسه تا به امروز مجددا فعال شدن.

با توجه به شرایط سختی که در اون قرار داریم و تفاوتی که در نقاط مختلف دنیا وجود داره، کشورها شرایط مشابهی در بحث بازگشایی مدارس ندارن. تصمیمات مربوط به این مورد، توسط دولت‌ها و طی مشورت با مسئولین محلی گرفته می‌شه. برای تصمیم‌گیری در این مورد، منافع و مخاطرات مربوط به بازگشایی مدارس، سلامت عمومی و فاکتورهای اجتماعی و اقتصادی در هر محدوده جغرافیایی درنظر گرفته می‌شه. مسلما مصلحت تمامی دانش‌‌آموزان در مرکز این تصمیمات قرار داره، اما نهایتا شرایط هر مدرسه با مدرسه‌ ی دیگه متفاوت هست.

پیشگیری از کرونا در مدارس

 

آیا رفتن به مدرسه برای فرزند من خطرناک نیست؟

تصمیم‌گیری در رابطه با بازگشایی مدارس باید با توجه به تصمیم‌های اخذ شده در مباحث مربوط به فاصله‌ گذاری اجتماعی و سلامت عمومی در جامعه گرفته بشه.  مسلما تنها مدارس نیستن که مجددا بازگشایی می‌شن و بعضی از مشاغل مثل کارخانه‌ها، حمل و نقل عمومی و فعالیت‌های اقتصادی هم مثل مدارس نیاز به بازگشایی مجدد دارن.

بازگشایی مدارس نیاز به برنامه ‌ریزی دقیق مسئولین داره تا بتونن سلامت بچه‌ها، معلمان و کارکنان مدارس رو تضمین کنن تا خانواده‌ها با خیال راحت عزیزانشون رو به مدرسه بفرستن.

بیشتر بخوانید:  چطور در دوران قرنطینه به رژیم غذایی پایبند باشیم؟

مسلما در این شرایط، بازگشت به مدرسه با اون چیزی که قبلا اتفاق می‌افتاد تفاوت داره. حتی ممکنه برخی مدارس بسته به شرایط، فقط برای مدت محدودی بازگشایی بشن و مجددا تصمیم به تعطیلی اون‌ها گرفته بشه. بنابراین مسئولین باید با توجه به شرایط موجود، برای تصمیم‌گیری در این مورد و حفظ سلامت دانش‌آموزان، انعطاف داشته باشن.

 

هنگام بازگشایی مدارس در دوران کرونا، برای جلوگیری از انتشار ویروس چه مواردی رو باید رعایت کرد؟

برای حفظ سلامت افراد، مدارس باید موارد بهداشتی متعددی رو درنظر بگیرن. از جمله:

  • ساعات شروع، تعطیلی مدارس و زمان تفریح یا صرف غذا به صورت متناوب تغییر کنه.
  • کلاس‌ها در صورت امکان و به صورت موقت به محیط‌های باز منتقل بشه.
  • مدارس به صورت شیفتی فعالیت کنن تا تعداد دانش‌آموزان حاضر در هر کلاس کمتر باشه.
  • دسترسی به امکانات بهداشتی مثل ضدعفونی کننده دست باید در تمامی کلاس‌ها وجود داشته باشه.
  • به بچه‌ها آموزش داده بشه تا موقع سرفه و عطسه، سرشون رو به سمت آرنج ببرن.
  • مسئولین باید به حفظ فاصله اجتماعی توسط تمامی افراد نظارت دقیق داشته باشن و وسایل عمومی باید به شکل صحیح شسته و ضدعفونی بشه.
 

هنگام بازگشایی مدارس در دوران کرونا این سوال ها را از مسئولین مدارس بپرسید:

تو این شرایط نگران‌کننده و حساس، طبیعیه که سوالات زیادی در رابطه با رفتن فرزندتون به مدرسه داشته باشید. برای مثال:

  • مدرسه چه اقداماتی برای حفظ و تضمین سلامت دانش‌آموزان درنظر گرفته؟
  • چه تصمیماتی برای کنترل و حفظ سلامت روحی دانش‌آموزان و به خصوص منزوی نشدن افرادی که قبلا دچار کرونا شدن، گرفته شده؟
  • دانش‌آموزانی که نیاز به حمایت‌های بیشتر نسبت به سایرین دارن، چطور قراره از سمت مدرسه حمایت بشن؟
  • چطور می‌تونیم به مدارس در حمایت از حفظ سلامت بچه‌ها کمک‌های غیرمالی کنیم؟
 

برای جبران عقب افتادن فرزندمان در درس‌ها، چه کارهایی باید انجام دهیم؟

در دوران شیوع کرونا، کلاس‌های درس به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار شدن و دانش‌آموزان تحت هر شرایطی سعی کردن تا با برنامه مدارس پیش برن. اما برخی از اون‌ها هنوز هم به کمک و پشتیبانی بیشتری برای جبران عقب افتادگی درس‌ها دارن. برخی مدارس کلاس‌های جبرانی برگذار کردن تا دانش‌آموزانی که از این بابت دچار مشکل هستن، بتونن به شرایط عادی برگردن.

برای مثال سال تحصیلی جدید با مرور درس‌های سال گذشته شروع می‌شه و یا بعد از ساعات عادی مدرسه، برنامه‌های جبرانی درنظر گرفته شده و یا تکالیفی برای تمرین بیشتر درس‌های سخت به دانش‌آموزان داده می‌شه. با توجه به این که مدارس ممکنه نتونن به صورت تمام‌ وقت فعالیت کنن، ممکنه بسیاری از اون‌ها به آموزش ترکیبی (حضوری و غیرحضوری) متوسل بشن. آموزش غیرحضوری می‌تونه از طریق تکالیف، آموزش از طریق تلویزیون و یا به صورت آنلاین انجام بشه.

بیشتر بخوانید:  گلیکاسیون چیست و چگونه موجب پیری پوست می‌شود؟

لازمه تو این شرایط، حواستون بیشتر به درس‌های بچه‌ها باشه و محیط مناسبی رو برای مطالعه اون‌ها فراهم کنید. اگه فشار درس به بچه‌ها زیاده و احساس خستگی می‌کنن، سعی کنید جو خونه رو بانشاط ‌تر کنید تا به شرایط روحی دوران کرونا غلبه کنن.

اگه احساس نیاز کردید، در رابطه با مشکلات درسی و روحی فرزندتون  (برای مثال فوت یکی از اعضای خانواده یا اقوام در اثر کرونا و تاثیری که این اتفاق بر فرزندتون داشته) با معلم و مسئولین مدرسه صحبت کنید و از اون‌ها مشورت بگیرید.

پیشگیری از کرونا در مدارس

 

اگه فرزندم با برگشت به حال و هوای مدرسه و درس خوندن مشکل داشت باید چه کار کنم؟

به این نکته توجه کنید که نحوه کنار اومدن بچه‌ها با شرایط بحرانی، متفاوت از بزرگترهاست. برای بهتر شدن اوضاع در این شرایط می‌تونید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  • سعی کنید در محیط منزل فضای صمیمی و آرومی ایجاد کنید و به سوالات بچه‌ها با صبر و حوصله جواب بدید.
  • اجازه بدید نگرانی‌ها و احساساتشون رو به راحتی با شما در میون بذارن تا از فشار روحیشون کم بشه.
  • بهشون این اطمینان خاطر بدید که طبیعیه در این شرایط، احساس آشفتگی و سردرگمی داشته باشن.
  • به بچه‌ها کمک کنید تا به برنامه درسیشون پایبند بمونن و محیط آموزش در منزل رو براشون مفرح کنید. مثلا می‌تونید موقع غذا درست کردن درس‌ها رو مرور کنید یا این کار و با بازی همراه کنید.
  • همچنین می‌تونید با سایر والدین در این مورد صحبت کنید و تجربیاتتون رو با هم به اشتراک بذارید.

پیشگیری از کرونا در مدارس - 1 - پیشگیری از کرونا در مدارس - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*