سریع‌ترین راه درمان نفخ نوزاد چگونه باد شکم نوزاد را بگیریم؟

نفخ نوزاد به معنای تجمع گازهایی در معده است که نمی‌توانند از دستگاه گوارش کودک خارج ‌شوند و انقباضات دردناک شکم را به وجود می‌آورند.
ما در این مقاله در مورد نفخ، علائم و علت‌های آن و روش‌های پیشگیری و درمان نفخ نوزاد صحبت کرده‌ایم. با ما همراه بمانید.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 19 دقیقه
تعداد بازدید 16603
تاریخ بروزرسانی
درمان نفخ نوزادان
میانگین امتیاز 4.2 از 5

نفخ نوزاد به معنای تجمع گازهایی در معده است که نمی‌توانند از دستگاه گوارش کودک خارج ‌شوند و انقباضات دردناک شکم را به وجود می‌آورند. این اختلال با توجه به سیستم گوارشی ظریف و نابالغ نوزاد، پدیده‌ای کاملاً عادی و طبیعی است. اما از آنجا که پدیده ای دردناک است، اهمیت درمان نفخ نوزاد را بیش از پیش نشان می دهد.

نفخ نوزاد موجب ناراحتی و بی‌قراری نوزاد و کودک شده و اگر به موقع درمان نشود، ممکن است به بیماری‌های دیگری منجر شود. ما در این مقاله در مورد نفخ، علائم و علت‌های آن و روش‌های پیشگیری و درمان نفخ نوزاد صحبت کرده‌ایم. با ما همراه بمانید.

علت نفخ در نوزادان چیست؟

مشکلات نفخ شکم نوزاد معمولاً بلافاصله یا زمانی که نوزادان فقط چند هفته دارند، شروع می‌شود. خوشبختانه، بیشتر نوزادان در سن 4 تا 6 ماهگی بهبود می‌یابند. با این وجود، معمولا نفخ معده نوزاد به علل زیر رخ می‌دهد:

  • بلعیدن هوا هنگام شیر دادن یا گریه کردن، که در میان نوزادان بسیار رایج و طبیعی است.
  • سیستم گوارشی توسعه نیافته که قبل از تجزیه کامل شیر در معده، آن را عبور می‌دهد و موجب نفخ می‌شود.
  • حساسیت‌های غذایی به انواع خاصی از شیرخشک یا غذاهای مصرفی در رژیم غذایی مادر نیز از علل نفخ در کودکان است.

تاثیر تغذیه بر نفخ نوزاد

یکی از دلایل نفخ نوزادان غذاهاییست که مادران آنها مصرف می کنند. برخی بر این باورند که نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند از تمام غذاهایی که مادر مصرف کرده و در شیر او موجود است، تاثیر می‌پذیرند و برخی از مادران نیز احساس می‌کنند که غذاهای اسیدی و لبنیات اضافی در رژیم غذایی آن‌هاست که باعث کج خلقی و ناراحتی نوزاد می‌شود.

علت نفخ در نوزادان چیست؟
یکی از دلایل نفخ نوزادان غذاهاییست که مادران آنها مصرف می کنند.

با این وجود، واقعیت این است که نفخ نوزاد فقط مربوط به آن‌چه مادر می‌خورد نمی‌شود. حتی اگر نوزاد با شیشه شیر تغذیه شود، ممکن است نسبت به شیرخشک خود واکنش نشان دهد و این عدم تحمل غذایی اغلب به صورت گاز معده و نفخ ظاهر می‌شود.

علائم نفخ شکم نوزاد

تقریبا تمام نوزدان در اوایل تولد دچار نفخ می‌شوند که اغلب با دل پیچه خود را نشان می‌دهد، اما علائم زیر نیز ممکن است در اثر نفخ طولانی مدت به وجود بیایند:

  • نوزاد روزی یک ساعت یا بیشتر گریه می‌کند و عصبانی است، این مورد می‌تواند نشانه‌ای از یک نفخ طبیعی باشد که به علت سیستم گوارشی کوچک و توسعه نیافته نوزاد رخ می‌دهد، اما اگر این اتفاق هر روز تکرار شد، باید با پزشک مشورت شود.
  • نوزاد به خوبی شیر نمی‌خورد یا نمی‌خوابد. مشکلات خواب یا خوردن، می‌تواند به علل متفاوتی رخ دهد که نفخ شکم یکی از آن‌هاست.
  • صورتش قرمز می‌شود و پاهایش را به شکل ناراحت کننده‌ای به سمت قفسه سینه جمع می‌کند.

بسیاری از مادران نگران بی‌قراری و گریه‌های بیش از اندازه نوزاد خود هستند غافل از اینکه با مصرف غذاهای نفاخ موجب نفخ نوزاد و دل‌درد او شده‌اند. البته نفخ کودکان به عوامل دیگری نیز بستگی دارد و برای درمان نفخ نوزاد باید به نحوه بلعیدن و حساسیت‌های گوارشی او نیز توجه کنید.

اگر موارد زیر نیز همراه با نفخ مشاهده شد، حتما باید به پزشک مراجعه شود:

  • مشاهده خون در مدفوع نوزاد
  • یبوست
  • اسهال
  • تب
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • کاهش وزن یا کاهش اشتها

علیرغم این‌که نفخ شکم معمولا نیازی به درمان ندارد، اما گاهی پزشک ممکن است بنا به تشخیص خود آزمایش خون یا مدفوع را تجویز کند و درمان آن نیز بستگی به نوع بیماری دارد.

روش تشخیص نفخ نوزاد چیست؟

نوزادان مبتلا به نفخ شکم ممکن است کج خلق شوند، گریه کنند و بیش از حد معمول عصبانی باشند، پاهای خود را به سمت سینه خود بیاورند و لگد بزنند یا مشکل خواب داشته باشند.

همه این حرکات برای این است که بتوانند سیستم گوارش خود را از انقباض برهانند و راحت شوند. اما برخی نیز ممکن است برای عمل دفع گاز معده نیاز به کمک داشته باشند.

روش های پیشگیری از نفخ نوزاد چیست؟

راهکارهای مختلفی وجود دارد که انجام آن‌ها در حین و بعد از شیردهی ممکن است به کاهش نفخ نوزادان کمک کند. این روش ها عبارتند از:

  • تکنیک لب‌ های مهر و موم شده: ساده‌ترین راه برای جلوگیری از بروز نفخ در نوزادان، به حداقل رساندن میزان هواییست که آن‌ها می‌بلعند. در صورت استفاده از شیشه شیر یا سینه، مادر باید مطمئن شود که کودک لب‌هایش کاملا چسبیده و مهر و موم شده به شیشه یا سینه مادر است.
  • کج کردن شیشه شیر هنگام شیر دادن به نوزاد: مادر باید شیشه را با زاویه 30 یا 40 درجه کج کرده و در دهان نوزاد قرار دهد.
روش های پیشگیری از نفخ نوزاد چیست؟
یکی از روش های پیشگیری از نفخ نوزاد این است که موقع شیر دادن با شیشه، آن را کج کنیم.
  • آرام شیر دادن به نوزاد: مادران باید به آرامی به نوزاد شیر بدهند تا هوای بلعیده شده قبل از اینکه به روده کودک برود، از طریق نفس‌های وی خارج شود. یکی از نشانه‌های این‌که نوزاد نیاز به آروغ زدن در اواسط غذا دارد این است که او پس از چند دقیقه شیر خوردن با بی‌حوصلگی از سینه یا شیشه شیر دور می‌شود که این رفتار بیشتر با تجمع گاز در معده ارتباط دارد تا احساس سیری.
  • گرفتن آروغ نوزاد
  • عدم تکان دادن بیش از حد شیشه شیر: از تکان دادن بیش از حد شیشه شیر خودداری شود، چرا که می‌تواند حباب‌های هوا را وارد شیر کند.
  • کاهش مصرف غذاهای گازدار برای مادر: باید توجه شود که حذف بیش از حد غذاها از رژیم غذایی مادر، می‌تواند خطراتی برای سلامتی داشته باشد.
  • تغییر برند شیر خشک با مشورت پزشک
بیشتر بخوانید:  سلولیت چیست و چرا به وجود می آید؟

راه‌های درمان نفخ نوزاد چیست؟

اگر مشکلات شکم نوزاد آزاردهنده شده، پیشنهادات زیر برای کمک به پایان نفخ شکم نوزاد مفید هستند:

حرکت دادن پاها به صورت دایره ای

می توانید کودک را صاف به پشت بخوابانید و با زانوهای خمیده پاهای او را بلند کند. حرکت دادن پاها در یک حرکت دایره ای ممکن است به کودک کمک کند گاز حبس شده را از بین ببرد.

بالا بردن سر نوزاد

بلند کردن سر کودک بالای شکم ممکن است نفخ شکم او را از بین ببرد. همچنین می توانید برای آروغ گرفتن او را در حالت عمودی نگه دارید.

راه‌های درمان نفخ نوزاد
برای درمان نفخ نوزاد می توانید سر او را بالا نگه دارید.

در آغوش گرفتن نوزاد رو به پایین

برای کاهش نفخ و رهایی نوزاد از این عارضه کودک را در آغوش بگیرید، اما به جای رو به بالا، رو به پایین. برای این کار فقط سر کودک را نگه دارید و آن را کمی بالا بیاورید، مطمئن شوید که هیچ چیزی صورت یا بینی کودک را نپوشانده است.

درمان‌های بدون نسخه (OTC)

برای درمان نفخ شکم نوزاد می‌توانید چند داروی OTC را امتحان کنید. از پزشک یا داروساز خود بخواهید که یکی را توصیه کند. همچنین از آن‌ها بخواهید داروهایی را برای شما تجویز کنند که کودک شما به آنها حساسیت ندارد. می‌توانید قطره‌های گاز سیمتیکون را برای نفخ نوزادان امتحان کنید.

مصرف قطره سیمتیکون برای نوزادان ممکن است تا 12 بار در روز بی خطر باشد، با این حال، یک بررسی در سال 2015 از نشان داد که این قطره ها اغلب در کاهش گریه یا گاز بهتر از دارونما نیستند، به علاوه شواهد قطعی برای موثر بودن آنها وجود ندارد.

www.medicalnewstoday.com

شربت گریپ میکسچر

شربت گریپ میکسچر، یکی از راهکارهای خوب برای درمان نفخ نوزادان است. این شربت معمولاً ترکیبی از بی‌کربنات سدیم و گیاهان (اغلب نعناع، رازیانه و زنجبیل) است و تجربه نشان داده که می‌تواند به تسکین درد و تسهیل عبور گاز از معده نوزاد کمک کند. اما بهتر است قبل از مشورت با پزشک اطفال (و درخواست برندهای توصیه شده) مصرف نشود.

تغذیه مادر و کودک با پروبیوتیک‌ ها

یکی از روش های درمان نفخ نوزادن این است که مادر و کودک پروبیوتیک مصرف کنند. پروبیوتیک ها باکتری‌هایی هستند که از سیستم گوارش پشتیبانی می‌کنند و به طور طبیعی در غذاهای تخمیر شده، مانند کیمچی، دوغ، ماست، پنیر و همچنین در مکمل‌ها و شیر خشک‌هایی که برای مشکلات شکمی نوزادان به بازار عرضه می‌شوند، یافت می‌شوند.

تحقیقات روی افراد مبتلا به بیماری‌های روده مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) نشان داده است که پروبیوتیک‌ها ممکن است به کاهش نفخ شکم کمک کنند. در عین حال، در حالی که پروبیوتیک‌ها به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می‌شوند، قبل از دادن هر گونه محصول پروبیوتیکی به نوزاد باید حتما با پزشک مشورت شود.

تغذیه مادر و کودک با پروبیوتیک‌ ها
یکی از روش های درمان نفخ نوزاد این است که مادر و کودک پروبیوتیک مصرف کنند.

استفاده از شیر خشک های ضدنفخ

برخی از شیر خشک‌ها باعث کاهش نفخ در نوزادان می‌شوند، مانند شیر خشک‌های مبتنی بر هیدرولیز پروتئین، شیر خشک‌هایی با لاکتوز پایین یا شیر خشک‌های حاوی آب پنیر یا سویا به جای شیر گاو، اما تعدادی از والدین گزارش داده‌اند که نوزادانشان به این شیر خشک‌ها حساسیت داشته‌اند.
پس لازم است قبل از تغییر شیر خشک با پزشک مشورت شود. قابل توجه است که لاکتوز قند اصلی شیر مادر است، بنابراین به طور طبیعی نوزادان دچار عدم تحمل لاکتوز نمی‌شوند. پس ممکن است لازم نباشد از شیر خشک بدون لاکتوز استفاده شود.

درمان نفخ نوزاد با داروی گیاهی

برخی از گیاهان دارویی برای درمان نفخ شکم نوزادان و نفخ در کودکان موثر است مانند:

  • ترکیب ترنجبین و آب ولرم
  • نعناع
  • ترکیب دمنوش رازیانه و زنجبیل
  • گلاب
  • عرق شیرین بیان
  • بابونه

توجه:

هرگز بدون مشورت با پزشک، به نوزاد یا کودک خود داروی گیاهی ندهید زیرا عوارض این مواد خوراکی ممکن است به نوزاد شما آسیب‌های جدی وارد کند.

ماساژ برای درمان نفخ نوزاد

انجام ماساژ شکم می‌تواند به آرام شدن دستگاه گوارش نوزاد و کودک کمک کند:

  • بهتر است مادر در هنگام نفخ نوزاد، او را روی زانوهای خود بخواباند یا زیر شکمش را با ساعد خود نگه دارد و به آرامی پشت او را ماساژ دهد. این ماساژ و فشار اندک روی شکم نوزاد علاوه بر کمک به دفع گاز معده، از نظر روانی نیز برای او آرامش‌بخش است.
  • مادر می‌تواند نوزاد را هنگام نفخ به پشت بخواباند و پاهایش را به حالت دوچرخه به سمت شکمش حرکت دهد و به صورت دستی به بیرون راندن هوای محبوس شده کمک کند و یا به آرامی زانوهای او را به سمت شکم فشار داده و به مدت 10 ثانیه نگه دارد و سپس پاهای کودک را رها کرده و صاف کند. این حرکت باید چند بار تکرار شود.
  • ماساژ شکم علاوه بر کمک به رفع نفخ شکم نوزاد، برای تقویت عضلاتی که نوزاد برای بلند کردن سر و در نهایت برای خزیدن و راه رفتن نیاز دارد نیز خوب است. این فشار ملایم روی شکم نوزاد می‌تواند به کاهش گاز کمک کند، اما توجه شود که نوزاد هرگز روی شکم خوابانیده نشود، زیرا ممکن است در معرض خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) قرار گیرد.
ماساژ برای درمان نفخ نوزاد
برای درمان نفخ نوزاد می توانید از روش هایی همانند ماساژ شکم استفاده کنید.
  • روش دیگر ماساژ برای درمان نفخ شکم کودک به این صورت است که مادر به نرمی از قسمت شکم نوزاد شروع به مالش کند و سپس به آرامی تمام قسمت‌های بدن – شانه‌ها، پشت، پاها – را بمالد. همین حرکات نرم ممکن است به سیستم بدنی او کمک کند تا آن‌قدر آرام شود که گاز را دفع کند.
بیشتر بخوانید:  فوبیا: از چه چیزی می ترسید؟

مصرف غذاهای مفید

اگر مادر رژیم غذایی متعادلی داشته باشد، گزینه‌های غذایی سالم زیادی مانند سبزیجات، میوه‌ها، غلات، پروتئین و چربی‌های سالم وجود دارد که مشکلی برای مادر و کودک ایجاد نمی‌کند. علاوه بر این، مادر با مصرف روزانه یک عدد موز می‌تواند کمک بزرگی به کاهش نفخ شکم نوزاد بکند. علاوه بر این، مصرف خربزه، انگور، طالبی، لیمو و سیب‌زمینی نیز از نوزادان در برابر نفخ محافظت می‌کند.

پرهیز از مصرف غذاهای ممنوع

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که غذاهای موجود در رژیم غذایی مادران ممکن است باعث ایجاد نفخ در نوزادانی شود که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، اما شواهد کاملاً قطعی نیستند. بنابراین، بهتر است مادران شیرده قبل از این‌که بخواهند غذایی را از برنامه خود حذف کنند، ابتدا راهکارهای پیشگیری از نفخ شکم کودک را امتحان کنند.

اما با این وجود اگر هنوز هم نوزاد دچار نفخ است و مادر متوجه شده است که هر بار که غذای خاصی می‌خورد، نوزاد بیش از حد معمول اذیت می‌شود، حذف آن غذا از رژیم غذایی‌ ضرری ندارد. علاوه بر این، مصرف برخی از مواد غذایی نیز بهتر است در دوران شیردهی محدود شوند، مانند:

  • نوشیدنی‌های حاوی کافئین، مانند قهوه، چای، نوشابه و غیره.
  • میوه‌های حاوی اسید سیتریک، مانند توت فرنگی، مرکبات، گیلاس و آناناس
  • سبزیجات چلیپایی، مانند کلم، کلم بروکسل و گل کلم
  • لبنیات و تخم مرغ
  • غذاهای بسیار تند
  • سیر و پیاز
  • خیار
  • هندوانه
  • گوجه سبز، آلوها و آلوچه
  • هلو، شلیل
  • حبوبات به خصوص عدس، نخود و لوبیا
  • شیر گاو
  • بادمجان
  • فلفل
  • غذاهای داغ و تند
  • شکلات
  • نخود سبز
  • قارچ
  • انبه
  • نوشیدنی‌های الکلی
غذاهای مضر برای نفخ نوزاد
مصرف غذاهای تند و برخی از سبزیجات موجب تشدید نفخ نوزاد می شود.

اگرچه نفخ شکم یکی از مشکلات متداول بین نوزادان است، اما گاهی می‌تواند برای مادر و کودک آزارنده شده و به طول بینجامد که باید پس از تشخیص علائم و علل آن، پیشگیری یا درمان شود.

چه زمانی باید برای درمان نفخ نوزاد به پزشک مراجعه کرد؟

درصورت مشاهده موارد زیر باید به پزشک مراجعه شود:

  • اگر نوزاد وزن اضافه نمی‌کند: اگر نوزاد شیرخوار اغلب تمایل به خوردن شیر ندارد یا به سختی شیر می‌خورد (این مورد می‌تواند نشانه‌ای از رفلکس اسید معده در کودک یا مشکل گوارشی دیگر نیز باشد که هر دو نیاز به درمان دارند).
  • اگر به نظر می رسد نوزاد دچار یبوست است: گاز ممکن است در پشت مدفوع گیر کرده باشد.
  • اگر نوزاد پس از امتحان یک دارو یا شیر خشک جدید واکنش آلرژیک، از قبیل: کهیر، استفراغ، بثورات پوستی، تورم صورت و مشکل تنفسی نشان دهد.

اما اگر نوزاد دچار نفخ است، ولی وزنش افزایش می‌یابد و ادرار و مدفوع طبیعی دارد، احتمالاً همه چیز مرتب است.

آنچه از مقاله نفخ نوزاد آموختیم:

نفخ نوزاد به دلایل مختلفی از جمله، نارس بودن سیستم گوارش، عدم بلع درست نوزاد و همچنین به مواد غذایی که مادر مصرف می‌کند بستگی دارد. نفخ کودکان عموما با دردهای شکمی و بی‌قراری کودک همراه است و حتی ممکن است نوزاد ویا کودک دچار یبوست و دیگر بیماری‌های گوارشی شود؛ به همین دلیل درمان نفخ نوزاد یکی از مسائلی است که اگر مادر متوجه آن شده است باید حتما به نوع تغذیه خود دقت کرده و به پزشک مراجعه کند.

پزشک با تجویز داروهای ملایمی به درمان نفخ شدید نوزاد کمک می‌کند. نکته مهم دیگر این است که برای پیگشیری از نفخ کودک می‌توان به پزشک متخصص تعذیه مراجعه کرد تا با یک تغذیه مناسب و عدم مصف غذاهای نفاخ از نفخ شکم نوزاد جلوگیری کرد.

سوالات متداول مقاله درمان نفخ نوزاد:

1- غذاهای نفخ‌ آور چه مدت در شیر مادر باقی می‌مانند؟

شیر تقریبا دو ساعت پس از آخرین باری که نوزاد توسط مادر تغذیه شده، دوباره در سینه مادر تولید می‌شود و در این دو ساعت، آثار هر آن‌چه که مادر خورده یا نوشیده باشد، در شیر او ظاهر شده و به نوزاد نیز انتقال خواهد یافت و سپس ممکن است تا سه روز طول بکشد تا کاملا از بدن خارج شود.

2- تفاوت نفخ و قولنج در کودکان چیست؟

قولنج با نفخ متفاوت است. قولنج در نوزادان عللی فراتر از یک سیستم گوارشی توسعه نیافته دارد و ممکن است به خاطر تحریک بیش از حد یا سیستم عصبی ناکامل روده رخ دهد.
روش تشخیص ابتدایی این دو اختلال به این صورت است که اگر نوزاد در همان روز تولد (اغلب در اوایل عصر) شروع به گریه کند، احتمال بیشتری دارد که مبتلا به قولنج باشد تا نفخ ساده شکمی! (به خصوص اگر این گریه‌ها ادامه یابد و حداقل سه ساعت و به مدت سه بار در هفته تکرار شود).
نوزادان دچار قولنج، اغلب تسلی‌ ناپذیر هستند و گریه‌های مکرر و شدیدی دارند که می‌تواند به جیغ زدن‌های طولانی تبدیل شود.

3- تا چه زمان نفخ نوزاد ممکن است ادامه داشته باشد؟

مشکلات گاز معده در نوزادان معمولاً بلافاصله بعد از تولد و شیر خوردن یا زمانی که نوزادان فقط چند هفته دارند شروع می‌شود و تا سن 4 تا 6 ماهگی ادامه دارد؛ اگرچه برای برخی نوزادان، نفخ شکم می‌تواند بیشتر طول بکشد.

منبع:

سریع‌ترین راه درمان نفخ نوزاد - - درمان نفخ نوزاد - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.2 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
فولادی 1403/08/02

سلام بچه ام دوماهش از دیشب هنوز نخوابیده ینعی نفع اش درد می کنه شکمش خیلی باد داره

کارشناس به اندام 1403/08/02

سلام عزیزم مشکل گوارش و کولیت میتونه باشه بهبود پیدا نکرد حتما به متخصص مراجعه کنید راهکارهای بالا رو هم امتحان کنید

-ایسان 1403/07/27

دخترمن الان۳ماه و۱۵روزه اش بردمش پیش متخصص ولی وقتی گریه میکنه دردخیلی شدیدی داره جوری که خودش روب غش میندازه وگریه شدیدداره وقتی بردمش سونوگفت همه چیش خوبه فقط داخل شکمش گازجمع شده متخصص بهش گریپ میکسچرداده ولی بازم خوب نشده واصلاخواب نداره توروزب نظرتون بایدچیکارکنم خواهشاراهنمایی کنین؟؟؟

کارشناس به اندام 1403/07/27

عزیزم تغذیه مادر هم مهمه تغییرات و اعمال کنید غذاهای حساسیت زا نخورید و در اخر نطر متخصص مهمه

- 1403/05/06

سلام پسر من دوماه یبوست کرده یک هفته خیلی بی قرار می‌کنه در روز یه بار مدفوع می‌کنه چیکار کنم

کارشناس به اندام 1403/05/06

سلام عزیزم یکبار اگر به سختی نباشه یبوست نیست از روغن‌ زیتون جوانه ها درغذاها استفاده کنید شکم وبا روغن ماساژ بدین

-مهدی 1403/04/27

سلام بچه من پنجاه روزشه بادشدید شکم داره جوری ک میپیچه ب خودش و رنگش عوض میشه ممنون میشم راهنماییم کنید چ دارویی بهش بدم

کارشناس به اندام 1403/04/27

سلام عزیزم تجویز دارویی به عهده متخصص هست

rtin@ 1403/03/15

سلام من پسرم ۲۰روزشه و از ده روزگی یبوست و نفخ داره دو یا سه روزه یکبتر مدفوع میکنه اینم با درد و فشار زیاد چیکارش کنم

کارشناس به اندام 1403/03/15

سلام عزیزم هر شب شکم و باروغن زیتون ماساژ بدین

عباسی 1402/09/02

ممنونم از مطالب مفید شما موفق باشید

کارشناس به اندام 1402/09/02

تشکر ازهمراهی شما عزیزم

-عباسب 1402/09/02

ممنونم از مطالب مفید شما موفق باشید

کارشناس به اندام 1402/09/02

سپاس ازحسن نظرتون عزیزم

- 1402/08/30

بسیار معلومات عالی بود تشکر

کارشناس به اندام 1402/08/30

ممنون بزرگوار

- 1402/07/09

سلام ممنون ازراهنمای هاتون موفق باشید

کارشناس به اندام 1402/07/09

سلام تشکرازهمراهی وتوجه شما عزیزم

-علی کنعانی 1402/06/04

تقدیروتشکر فراوان از شما خیلی کمک بزرگی کردین برای بنده انشاالله سالم و تن درست باشین

کارشناس به اندام 1402/06/04

خداروشکر که براتون مفید بوده سلامت باشید همیشه عزیزم

- 1402/06/04

سلام خسته نباشید واقعا دست گلتون درد نکنه خیلی کمک بزرگی برای ما کردید نوزادما خیلی گریه می کرد همین که به سایت شما اومدم کمک بزرگی برامون کردین انشاالله هرجا که هستین سلامت و تن درس باشید.

کارشناس به اندام 1402/06/04

سلام سلامت باشید بزرگوار ممنون از اینکه وقت گذاشتین برقرار باشید

-محمدماهان 1402/05/26

سلام من بچه ام مریض هرچی که خوندم توچندماهی که دکتروبیمارستان رفتم روتجربه کردم فقط خواستم بگم درودبرشما که بااین مقاله به خیلی هاکمک میکنید

کارشناس به اندام 1402/05/26

سلام تشکر از محبت وتوجهی که دارین همیشه سلامت باشید

- 1402/04/31

ممنون از اطلاعات کامل و بی نظیرتون

کارشناس به اندام 1402/04/31

سپاس ازحسن نظر وهمراهی شما عزیزم

فروتن نسب 1402/03/12

سپاسگزارم

کارشناس به اندام 1402/03/12

درود

-علی کریمی 1402/01/13

سلام ممنونم از راهنمایتون

کارشناس به اندام 1402/01/13

سلام تشکر ازتوجه شما

امیرعلی 1401/10/27

سلام تشکر‌از راهنمایی شما بزرگوار

کارشناس به اندام 1401/10/27

سلام ممنون از لطف وتوجه شما عزیزم