روز پدر

آشنایی با قرص بیوتین و خواص آن از لاغری تا سلامت پوست و مو

اگر شما هم نمی دانید قرص بیوتین چیست و چه فوایدی برای بدن دارد باید بگوییم که بیوتین که به عنوان ویتامین H یا B7 نیز شناخته می‌شود، یک ویتامین محلول در آب است. از خواص بیوتین می‌توان به سوخت و ساز چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها در بدن اشاره کرد.ویتامین‌های محلول در آب در بدن […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 17 دقیقه
تعداد بازدید 8044
تاریخ بروزرسانی
آشنایی با قرص بیوتین و خواص آن از لاغری تا سلامت پوست و مو - 1 - قرص بیوتین - تغذیه
میانگین امتیاز 4.2 از 5

اگر شما هم نمی دانید قرص بیوتین چیست و چه فوایدی برای بدن دارد باید بگوییم که بیوتین که به عنوان ویتامین H یا B7 نیز شناخته می‌شود، یک ویتامین محلول در آب است. از خواص بیوتین می‌توان به سوخت و ساز چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها در بدن اشاره کرد.

ویتامین‌های محلول در آب در بدن ذخیره نمی‌شوند، بنابراین مصرف روزانه آن ضروری است. سلول‌های انسان نمی‌توانند ویتامین B7 را سنتز کنند، اما نگران نباشید این ویتامین در غذاهای متعددی وجود دارد.

قرص بیوتین چیست؟

اگر شما هم نمی دانید قرص بیوتین چیست و چه فوایدی برای بدن دارد باید بگوییم که بیوتین که به عنوان ویتامین H یا B7 نیز شناخته می‌شود، یک ویتامین محلول در آب و یکی از انواع ب کمپلکس است. از خواص بیوتین می‌توان به سوخت و ساز چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها در بدن اشاره کرد.

ویتامین‌های محلول در آب در بدن ذخیره نمی‌شوند، بنابراین مصرف روزانه آن ضروری است. سلول‌های انسان نمی‌توانند ویتامین B7 را سنتز کنند، اما نگران نباشید این ویتامین در غذاهای متعددی وجود دارد.

قرص بیوتین چیست
بیوتین یا ویتامین H یک ویتامین محلول در آب است.

انواع اشکال دارویی بیوتین

بیوتین به عنوان یک مکمل غذایی به اشکال مختلفی از جمله:

آمپول بیوتین: شکل تزریقی بیوتین است که معمولاً توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی برای درمان کمبود بیوتین یا برای برخی از شرایط خاص مانند ریزش مو تجویز می‌شود. آمپول‌های بیوتین به طور معمول حاوی دوز بالایی از بیوتین هستند، به عنوان مثال 5000 میکروگرم در هر آمپول.

قرص بیوتین: قرص تقویت مو و ناخن بیوتین یکی از رایج‌ترین اشکال بیوتین است. آنها به طور معمول در دوزهای 500 میکروگرم تا 10 میلی‌گرم عرضه می‌شوند.

کپسول بیوتین: کپسول‌های بیوتین شبیه قرص هستند، اما به جای یک قرص جامد، حاوی پودر یا مایع هستند.

آدامس جویدنی: آدامس‌های جویدنی بیوتین راهی خوشمزه و راحت برای مصرف این ویتامین هستند. آنها معمولاً حاوی 500 تا 1000 میکروگرم بیوتین در هر وعده هستند.

پودر: بیوتین پودری را می‌توان به آب، آبمیوه یا اسموتی اضافه کرد. این پودر برای پخت و پز یا پخت استفاده می‌شود.

مایع: بیوتین مایع را می‌توان مستقیماً مصرف یا به نوشیدنی اضافه کرد. این شکل برای افرادی که مشکل بلعیدن قرص یا کپسول دارند مفید است.

مصرف روزانه بیوتین

چه مقدار قرص بیوتین باید در روز مصرف کرد؟

توصیه می‌شود که بزرگسالان روزانه 30 میکروگرم قرص بیوتین در روز مصرف کنند. در دوران بارداری نیز باید 30 میکروگرم و در دوران شیردهی 35 میکروگرم باید مصرف شود. مقادیر توصیه شده برای کودکان به سن آنها بستگی دارد:

سن میزان مورد نیاز
تولد تا 6 ماهگی 5 میکروگرم
نوزادان 7 تا 12 ماه 6 میکروگرم
کودکان 1-3 سال 8 میکروگرم
کودکان 4-8 سال 12 میکروگرم
کودکان 9-13 سال 20 میکروگرم
نوجوانان 14 تا 18 سال 25 میکروگرم
بزرگسالان 19+ سال 30 میکروگرم

برای اکثر افراد، تا زمانی که رژیم غذایی سالم و متنوعی داشته باشند، مکمل لازم نیست.

خواص قرص بیوتین برای بدن

قرص بیوتین بیشتر برای سلامت مو شناخته شده است؛ بسیاری از افراد برای داشتن موهای بلندتر و سالم تر به سراغ بیوتین می‌روند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های بیوتین می‌تواند برای افرادی که کمبود آن را دارند یا شرایط پزشکی خاصی دارند که بر رشد مو تأثیر می گذارد، مانند آلوپسی، مفید است. اما فواید قرص بیوتین فراتر از این موارد است. برخی از آنها عبارتند از:

کنترل دیابت

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های بیوتین می‌تواند به کنترل علائم دیابت و بالطبع کاهش قند خون، کلسترول کل و چربی خون در برخی از افراد دیابتی کمک کند. 

به طور کلی ویتامین‌های B برای مغز و سیستم عصبی شما مهم هستند، چرا که می‌توانند به بهبود مشکلات عصبی ناشی از دیابت مانند نوروپاتی (آسیب عصبی) کمک کند.

قرص بیوتین برای دیابت
مصرف مکمل‌های بیوتین به کنترل علائم دیابت کمک می‌کند.

سلامت ناخن

درست مثل موف بیوتین روی ناخن‌ها نیز می‌تواند تأثیر بگذارد، اما شواهد علمی کافی وجود ندارد که بیوتین باعث بلندتر و قوی‌تر شدن ناخن‌ها شود.

بهبود سلامت پوست

محققان نقش بیوتین را در بیماری های مختلف پوستی بررسی کرده‌اند. آنها کمبود این ویتامین را با درماتیت، جای جوش و سایر مشکلات پوستی مرتبط دانسته‌اند، اما برای درک چگونگی تأثیر سطوح بیوتین بر پوست به تحقیقات بیشتری نیاز است.

مفید برای بارداری سالم

بیوتین برای داشتن بارداری سالم ضروری است. مطالعات نشان می‌دهد که حدود یک سوم از زنان باردار در ایالات متحده کمبود خفیف بیوتین دارند، اما برای درک علت آن به تحقیقات بیشتری نیاز است. در دوران بارداری، حتما غذاهای غنی از بیوتین مصرف کنید یا در مورد مصرف مکمل بیوتین با پزشک خود صحبت کنید.

بیوتین برای بارداری
بیوتین برای داشتن بارداری سالم ضروری است.

سلامت اعصاب

تصور بر این است که بیوتین به بهبود اعصاب آسیب دیده، به ویژه در افراد مبتلا به بیماری‌های پیشرونده مانند مولتیپل اسکلروزیس کمک می‌کند، اما مطالعات اخیر هیچ گونه فایده بلندمدتی از مصرف دوزهای بالای بیوتین برای سلامت اعصاب نشان نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید:  خواص روغن بادام تلخ برای پوست، مو و لاغری

کمک به کاهش وزن 

برخی مطالعات نشان می‌دهند که بیوتین به طور بالقوه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. این امر به چند دلیل احتمالی است:

  • متابولیسم را افزایش می‌دهد: بیوتین نقشی کلیدی در متابولیسم چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها دارد. با تبدیل کارآمدتر این مواد مغذی به انرژی، می‌تواند به افزایش کالری سوزانده شده در بدن کمک کند.
  • قند خون را تنظیم می‌کند: برخی تحقیقات نشان داده‌اند که بیوتین می‌تواند به تنظیم قند خون و افزایش حساسیت به انسولین کمک کند. این امر می‌تواند به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد، زیرا می‌تواند به کنترل اشتها و کاهش ذخیره چربی بدن کمک کند.
  • احساس سیری را افزایش می‌دهد: بیوتین ممکن است با افزایش تولید هورمون لپتین، که هورمون سیری است، به احساس سیری بیشتر افراد کمک کند. این امر می‌تواند به کاهش مصرف کالری و در نتیجه کاهش وزن کمک کند.
تخفیف روز پدر

کمک به بازیابی چشایی

مطالعات نشان می‌دهد که بیوتین ممکن است به بازیابی چشایی در افرادی که حس چشایی خود را از دست داده‌اند کمک کند. بیماران رژیم غذایی خود را با 10-20 میلی گرم بیوتین در روز برای ایجاد اثرات تکمیل کردند. البته تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

کدام افراد باید حتما قرص بیوتین مصرف کنند؟

مصرف قرص بیوتین برای افراد زیر ضروری است:

افراد مبتلا به نقص بیوتینیداز

در افراد مبتلا به این عارضه، بدن آنزیم لازم برای آزادسازی بیوتین از پروتئین‌های موجود در رژیم غذایی در طول هضم یا از گردش پروتئین معمولی در سلول‌ها را تولید نمی‌کند.

افراد مبتلا به کرون

افرادی که بیماری‌هایی مانند کرون دارند که جذب مواد مغذی را سخت می‌کند، بیشتر احتمال دارد کمبود بیوتین داشته باشد. زنان باردار تقریباً نیمی از زنان دارای کمبود خفیف بیوتین هستند که می‌تواند منجر به رشد غیر معمول در جنین شود.

بیوتین برای بیماری کرون

افراد مبتلا به کرون در معرض کمبود بیوتین هستند

دیالیزی‌ها

افرادی که دیالیز کلیه دریافت می‌کنند ممکن است سطوح پایین بیوتین داشته باشند و ممکن است به قرص بیوتین نیاز داشته باشند.

سیگاری‌ها

افرادی که سیگار می‌کشند ممکن است سطح بیوتین پایینی داشته باشند و ممکن است به مکمل بیوتین نیاز داشته باشند.

اهمیت و ضرورت مصرف بیوتین 

کمبود بیوتین، یک بیماری نادر است که می‌تواند باعث مشکلات مختلفی در بدن شود:

علائم کمبود بیوتین کدامند؟

کمبود بیوتین مشکلات زیر را در بدن ایجاد می‌کند و در عین حال از علائم کمبود بیوتین در بدن محسوب می‌شوند:

  • ریزش مو: این شایع ترین علامت کمبود بیوتین است.
  • ناخن های شکننده: ناخن ها ممکن است ضعیف، شکننده و مستعد شکستن شوند.
  • خشکی پوست: پوست ممکن است خشک، پوسته پوسته و ترک خورده شود.
  • خستگی: کمبود بیوتین می‌تواند باعث خستگی و ضعف شود.
  • مشکلات عصبی: در موارد شدید، کمبود بیوتین می‌تواند منجر به مشکلاتی در سیستم عصبی مانند بی حسی، سوزن سوزن شدن و درد شود.
علائم کمبود بیوتین
یکی از علائم کمبود بیوتین، ریزش مو است.

دلایل کمبود بیوتین کدامند؟

  • برخی از شرایط پزشکی: برخی از شرایط پزشکی مانند بیماری کرون و بیماری التهابی روده می تواند جذب بیوتین را از بدن دشوار کند.
  • مصرف برخی داروها: برخی از داروها مانند داروهای ضد تشنج می توانند با جذب بیوتین توسط بدن تداخل داشته باشند.
  • رژیم غذایی نامناسب: افرادی که رژیم‌های غذایی نامناسب می‌گیرند که در آن به اندازه کافی غذاهای حاوی بیوتین مانند تخم مرغ، آجیل، حبوبات و سبزیجات برگ دار مصرف نمی کنند، در معرض خطر کمبود بیوتین هستند.

تشخیص کمبود بیوتین

پزشک می‌تواند با بررسی سابقه پزشکی شما، معاینه فیزیکی و آزمایش خون، کمبود بیوتین را تشخیص دهد. با آزمایش خون می‌توانید سطح بیوتین خون خود را اندازه گیری کنید.

آزمایش خون برای کمبود بیوتین
آزمایش خون می‌تواند کمبود بیوتین را در بدن شما تشخیص دهد.

پیشگیری از کمبود بیوتین

بهترین راه برای پیشگیری از کمبود بیوتین، داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل است که شامل غذاهای حاوی بیوتین باشد. اگر در معرض خطر کمبود بیوتین هستید، مانند افرادی که رژیم غذایی محدودی دارند یا برخی از شرایط پزشکی خاص را دارند، ممکن است پزشک شما مصرف مکمل بیوتین را توصیه کند.

درمان کمبود بیوتین

درمان کمبود بیوتین معمولا با مصرف مکمل‌های بیوتین خوراکی انجام می‌شود. در اکثر موارد، مصرف مکمل بیوتین به سرعت سطح بیوتین را در بدن افزایش می دهد و علائم را از بین می‌برد.

بهترین زمان مصرف قرص بیوتین

بهترین زمان مصرف قرص بیوتین هنگام روز و صبح‌ها است؛ چون ویتامین B جزو ویتامین‌های انرژی زاست و تزریق آن در عصر یا اواخر روز می‌تواند خواب شبانه را مختل کند.

بهترین زمان مصرف بیوتین
مصرف بیوتین اگر به موقع نباشد، موجب اختلال در خواب خواهد شد.

البته به خاطر داشته باشید که این تنها قرص بیوتین نیست که می‌تواند ویتامین B7 بدن شما را تامین کند، بلکه این ویتامین را می‌توانید از غذاها نیز دریافت کنید.

غذا‌های سرشار از بیوتین کدامند؟

بسیاری از غذاها حاوی مقداری بیوتین هستند. شما می‌توانید مقادیر توصیه شده بیوتین را با خوردن غذاهای مختلف از جمله موارد زیر دریافت کنید:

  • مخمر نانوایی
  • سبوس گندم
  • تخم مرغ کامل پخته شده
  • صدف
  • گوشت، ماهی، تخم مرغ و جگر
  • دانه ها و آجیل
  • برخی از سبزیجات (مانند سیب زمینی شیرین، اسفناج و کلم بروکلی)
  • مخمر آبجو
  •  ساردین
  • آجیل (بادام، بادام زمینی و گردو)
  •  کره آجیل
  • سویا
  • سایر حبوبات (لوبیا، نخود سیاه)
  •  غلات کامل
  • موز
  • و قارچ
منابع غذایی پروتئین
شما با مصرف برخی از غذاها نیز می‌توانید بیوتین مورد نیاز بدنتان را تامین کنید.

منابع پروتئینی حیوانی مانند جگر گاو، جگر مرغ، ماهی قزل آلا و تخم مرغ دارای محتوای بیوتین بالایی هستند. همچنین در مقادیر کمتری در سبزیجاتی مانند بروکلی، سیب زمینی شیرین، اسفناج و در بسیاری از انواع آجیل و دانه‌ها یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید:  کالری چیست به زبان ساده - بیشترین کالری در چیست؟

عوارض جانبی مصرف قرص بیوتین

به دلیل پتانسیل عوارض جانبی و تداخل با داروها، باید مکمل‌های غذایی را فقط تحت نظارت یک پزشک آگاه مصرف کنید. با این وجود، مصرف قرص بیوتین با عوارض جانبی همراه نیست.

منع مصرف قرص بیوتین

مصرف مکمل‌های بیوتین ممکن است با نتایج بسیاری از آزمایش‌های خون تداخل داشته باشد. بیوتین می‌تواند نتایج آزمایش را به طور کاذب بالا یا پایین بیاورد. این ممکن است منجر به تشخیص اشتباه یا نادرست شود.

ممکن است لازم باشد قبل از آزمایش خون، مصرف بیوتین را قطع کنید. اکثر مولتی ویتامین‌ها حاوی دوزهای کم بیوتین هستند که بعید است در آزمایش خون اختلال ایجاد کند. اما برای اطمینان با پزشک خود صحبت کنید.

 تداخلات دارویی بیوتین

اگرچه شواهدی مبنی بر تداخل بیوتین با هر دارویی وجود ندارد، اما برخی داروها وجود دارند که ممکن است سطح بیوتین را کاهش دهند. اگر هر یک از داروهای زیر را مصرف می‌کنید، نباید بدون مشورت با پزشک خود از بیوتین استفاده کنید.

تداخل دارویی بیوتین
مصرف بیوتین با برخی از داروها تداخل دارد.

داروهای ضد تشنج

مصرف طولانی مدت داروهای ضد تشنج می‌تواند سطح بیوتین را در بدن کاهش دهد. داروهای ضد تشنج عبارتند از:

  • کاربامازپین (کارباترول)
  • فنوباربیتال
  • فنی توئین (دیلانتین)
  • پریمیدون (میزولین)
  • آنتی بیوتیک ها

مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ممکن است با از بین بردن باکتری‌های روده که بیوتین تولید می‌کنند، سطح بیوتین را کاهش دهد. همچنین ممکن است بر کسانی که از داروهای صرع مانند فنوباربیتال، فنی توئین یا کاربامازپین استفاده می‌کنند، تاثیر داشته باشد.

 آلفا لیپوئیک اسید

اگر از مکمل های بیوتین استفاده می‌کنید و نیاز به انجام هر گونه آزمایش خون دارید، با پزشک خود صحبت کنید. مصرف آلفا لیپوئیک اسید و بیوتین با هم می‌تواند جذب آلفا لیپوئیک اسید و بیوتین را در بدن کاهش دهد.

ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)

مصرف بیوتین و ویتامین B5 با هم می‌تواند جذب بیوتین و ویتامین B5 را در بدن کاهش دهد.

ویتامین B5
ویتامین B5 را همراه بیوتین مصرف نکنید.

آن‌چه از مقاله قرص بیوتین آموختیم:

هیچ مدرکی مبنی بر نیاز بیشتر افراد به مصرف قرص بیوتین وجود ندارد و هیچ گزارشی مبنی بر کمبود شدید بیوتین در هیچ فرد سالمی که رژیم غذایی متعادلی مصرف می‌کند، گزارش نشده است. یک رژیم غذایی متعادل احتمالاً نیازهای بیشتر افراد را تامین می‌کند، مگر اینکه پزشک به آنها توصیه کند. خواص بیوتین برای سلامت بدن تا حدودی به اثبات رسیده است. اگر سوال شما هم این است که بیوتین چیست و در بدن چه می‌کند، حتما این مقاله را مطالعه کنید.

سوالات متداول:

1- بهترین زمان مصرف قرص بیوتین 1000 چه زمانی است؟

دو زمان ایده‌آل برای مصرف قرص بیوتین 1000 وجود دارد: 1- با معده خالی یعنی حدود یک ساعت قبل از صبحانه یا دو ساعت بعد از غذا، زمانی که معده شما خالی است و 2- همراه با غذا

2- نحوه مصرف قرص بیوتین برای ریزش مو چگونه است؟

در حال حاضر، هیچ دستورالعمل دوز توصیه شده ای برای مصرف بیوتین برای ریزش مو وجود ندارد. با این حال، اکثر مکمل ها حاوی 300 تا 1000 میکروگرم بیوتین هستند.

3- آیا مصرف قرص بیوتین در دوران شیردهی مضر است؟

مصرف قرص بیوتین در دوران شیردهی به طور کلی بی خطر تلقی می شود. میزان توصیه شده روزانه بیوتین برای زنان شیرده 35 میکروگرم است. اکثر مولتی ویتامین های دوران بارداری حاوی این مقدار بیوتین هستند.

4- قرص بیوتین برای چه سنی مناسب است؟

به طور کلی، مصرف قرص بیوتین برای افراد بالای ۱۲ سال مجاز است. دوز توصیه شده برای بزرگسالان و نوجوانان ۳۰ تا ۱۰۰ میکروگرم در روز است.

5- بیوتین شامل چه ویتامین‌هایی است؟

بیوتین که به عنوان ویتامین B7 یا ویتامین H نیز شناخته می شود، یک ویتامین محلول در آب و یکی از ویتامین‌های گروه B است.

5- آیا کودکان می‌توانند قرص بیوتین مصرف کنند؟

برخی از مطالعات نشان داده که بیوتین ممکن است برای بهبود سلامت مو در کودکان مبتلا به کمبود بیوتین مفید باشد، با این حال، تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

منبع: 

https://www.medicalnewstoday.com
https://medlineplus.gov
https://www.mountsinai.org
آشنایی با قرص بیوتین و خواص آن از لاغری تا سلامت پوست و مو - 2 - قرص بیوتین - تغذیه
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.2 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
باران 1403/04/22

من الان ۱۰۰۰ میکرو گرم هست قرصم چون توجه نداشتم چقد بگیرم لطفا شما بهم بگید واسه ۱۹ سال هر روز بخوره یا ماه به ماه

کارشناس به اندام 1403/04/22

عزیزم درهفته ۴تا بخورید

-باران 1403/04/11

سلام من قرص بیوتین رو تازه گرفتم ۱۹ سالمه ۱۰۰۰میکرو گرم هست آیا ضرری نداره من بدون تجویز پزشک خریدم لطفا راهنماییم کنید

کارشناس به اندام 1403/04/11

سلام عزیزم نیاز روزانه 30 میکروگرم هست اما به عنوان مکمل میشه مصرف کرد

- 1403/04/03

مطلب مفیدی بود 👍

کارشناس به اندام 1403/04/03

مچکر عزیزم

همتا 1403/04/01

سلام عذر می خوام من بیوتین مصرف میکنم بشدت کف سرم خارش پیدا میکنه علت چیه.. سپاس فراوان.

کارشناس به اندام 1403/04/01

سلام عزیزم یکی از عوارض نادر واکنش الرژیک هست که برای شما پیش اومده وخارش دارین مصرفش و قطع کنید

-محمد 1402/12/11

سلام 28سال سنم قرص بیوتین یوروویتال2500 گرفتم روزی یکی بخورم یا دوتا ازش هم مشکل مو دارم هم پوست

کارشناس به اندام 1402/12/11

سلام عزیزم طبق تجویز ودستور پزشکتون باشه چکاب دادین که کمبود چه ویتامین هایی ودارین؟

- 1402/11/21

با سلام من قرص تیرویید مصرف میکنم کم کار آیا می توانم از آمپول یا قرص بیوتین استفاده کنم؟ ممنون از پاسخ شما

کارشناس به اندام 1402/11/21

سلام عزیزم اگر ریزش مو دارین با نظر پزشکتون استفاده کنید

-سمانه 1402/11/21

سلام ، مطالعه کردم خیلی متوجه نشدم ، اگر میشه راهنماییم کنید لطفاً ، موهام خیلی میریزه میتونم بدون نسخه دکتر استفاده کنم ؟؟؟ آمپولش بهتره یا قرصش ؟؟ دخترم ۲۴ سااشه اونم موهاش کم پشته میتونه استفاده کنه دکتر جان؟؟؟

کارشناس به اندام 1402/11/21

سلام عزیزم اول ازمایش بدین تاعلت مشخص بشه اگر کمبود ویتامینی بود پزشک براتون تجویز میکنه

-شیوا 1402/09/16

بسیار عالی ومفید بود. آیا کسانی که کبد چرب گرید2_1 رو دارن میتونن استفاده کنن یانه ممنون میشم پاسخ بدین 🙏💐

کارشناس به اندام 1402/09/16

تشکر از توجهتون عزیزم به چه منظوری مصرف کنید؟مکمل هارو با نظر پزشکتون ودرصورت کمبود ویتامین مصرف کنید

-ساره 1402/07/14

بسیار عالی

کارشناس به اندام 1402/07/14

تشکراز شما

-مریم 1402/05/30

عالی وآموزنده

کارشناس به اندام 1402/05/30

ممنون عزیزم

-آزاده 1402/05/24

سلام درود برشما میشه از بیوتین برای مشکلات پوستی استفاده کرد؟

کارشناس به اندام 1402/05/24

سلام عزیزم پزشکتون تجویز کنن بله

-الناز 1402/05/11

سلام.. آقای دکتر بیوتین برا کسایی که لیزر میرن تأثیر میذاره؟ یعنی موهای بدن و صورت رویش پیدا میکنه؟

کارشناس به اندام 1402/05/11

سلام عزیزم تقویت کننده موهست بله باعث رشدمو میشه

-آیدا 1402/05/09

سلام دکتر جان. آیا بیوتین برای کسایی که میرن لیزر ضرر داره؟

کارشناس به اندام 1402/05/09

سلام عزیزم ضرر نداره میتونه باعث برگشت بشه

-زهرا 1402/04/13

میشه بدون تجویز پزشک مصرف کرد عوارضی که نداره چون من موهام خیلی میریزه میخوام امتحان کنم ببینم اثر داره یانه

کارشناس به اندام 1402/04/13

عزیزم میشه مصرف کرد اما بهتره ازمایش بدین تا دلیلش مشخص بشه

سما 1402/02/08

عالی و جامع بود

کارشناس به اندام 1402/02/08

درود برشما

-سما 1402/02/08

خیلی جامع بود....من مدتهاست ‌که دست و پام گز گز میکرد و بیحال بودم....و مدتیه ریزش مو دارم ودکتر برام این امپول را تجویز کرد....امروز فهمیدم گز گز و بیحالی و علائمی کا قبلا داشتم هشدار کمبود بیوتن بوده که من توجه نمیکردم و حالا با ریزش و نازکی موهام شدیدتر شده

کارشناس به اندام 1402/02/08

سپاس ازشما عزیزم تحت نظر دارو رو استفاده کنید تغذیه کامل وخوبی هم داشته باشید انشالله برطرف میشه

صدیقه 1401/11/24

عالی

کارشناس به اندام 1401/11/24

عالی همراهی شماست عزیزم

محسن 1401/11/24

خیلی خوب وآموزنده بود

کارشناس به اندام 1401/11/24

لطف دارین عزیزم

عصمت جامی 1401/11/23

خیلی مفید بود ولی من که برای اجاره خونه موندم چطور میتونم رژیم بگیرم اونم با غذاهای سالم ممنون قشر ما هم اینطور از دنیا میرم😔

کارشناس به اندام 1401/11/23

خوشحالیم که موردتوجهتون بوده سلامت باشید همیشه عزیزم

زهرا 1401/11/23

ممنون از اطلاعات خوبتون عالی بود

کارشناس به اندام 1401/11/23

تشکر از لطفی که دارین عزیزم پاینده باشید