نا امیدی از کاهش وزن و لاغری

تاکنون از چیزی یا کسی آنقدر ناامید شده‌اید که حس کنید دیگر نمی‌توانید از این حس خلاص شوید؟مردم در زندگی بارها احساس ناامیدی می‌کنند؛ ممکن است از خودشان، زندگی، کارها یا حتی رژیمشان هم خسته و ناامید شوند. به این می‌گوییم ناامیدی از کاهش وزن و لاغری. نا امیدی از کاهش وزن بخشی از  احساس […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 10 دقیقه
تعداد بازدید 3691
تاریخ بروزرسانی
نا امیدی از کاهش وزن و لاغری را به راحتی می‌توان حل کرد.
میانگین امتیاز 5 از 5

تاکنون از چیزی یا کسی آنقدر ناامید شده‌اید که حس کنید دیگر نمی‌توانید از این حس خلاص شوید؟

مردم در زندگی بارها احساس ناامیدی می‌کنند؛ ممکن است از خودشان، زندگی، کارها یا حتی رژیمشان هم خسته و ناامید شوند. به این می‌گوییم ناامیدی از کاهش وزن و لاغری. نا امیدی از کاهش وزن بخشی از  احساس و زندگی شماست. کاملاً طبیعی است که روزی ناامید شوید. دیگر نخواهید تلاش کنید و ادامه دهید؛ اما می‌توانید یاد بگیرید چطوری با ناامیدی بجنگید و تاثیر‌های منفی آن را در مسیر رسیدن به هدف‌ها و حتی روانتان کم کنید. برای آشنایی با روش‌های غلبه بر ناامیدی با ما همراه باشید.

راه‌های مختلفی برای رهایی از ناامیدی از کاهش وزن وجود دارد

ناامیدی چیست؟

یأس و ناامیدی در لغت به معنی نبودن امید و برآورده نشدن انتظار‌هایی است که از خودتان داشتید. به عنوان یک حس، ناامیدی به احساس پشیمانی یا اندوهی گفته می‌شود که در اثر فقدان (نبودن) ایجاد می‌گردد.

ناامیدی در چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

هرکسی خواسته‌های زیادی دارد. انسان زمانی دچار ناامیدی می‌شود که یک خواسته خیلی بزرگ دارد و برای رسیدن به آن، همه‌ی راه‌ها را امتحان کرده است؛ اما بازم به نتیجه دلخواهش نرسد. مثل کسی که همه راه‌های کاهش وزن را امتحان کرده و با هیچ‌کدام از این مسیر‌ها نتوانسته به موفقیت برسد. وقتی این وضعیت (ناامیدی) ایجاد شود، تمام خواسته‌های فرد بلاتکلیف می‌ماند. انسان فکر می‌کند دیگر هیچ ارزشی ندارد. بیهوده آفریده شده است. به درد هیچ کاری نمی‌خورد. دست به هر کاری می‌زند، نابود می‌شود. همین جاست که ناامیدی فرد را احاطه می‌کند. هر چقدر این افکار قوی‌تر شوند، ناامیدی عمیق‌تر می‌شود. ناامیدی آرام آرام افراد را در اعماق تاریکی خود غرق می‌کند.

اثر منفی نا امیدی چیست؟

نا امیدی ممکن است همیشه همراه با یک مشکل خاص رخ ندهد؛ اما افراد به دلایل مختلفی دچار ناامیدی می‌شوند. همان‌طور که هرکسی به دلیلی ناامید می‌شود، پاسخ هر فرد به این احساس نیز متفاوت است. مهم نیست که علت شروع این حس چیست. ناامیدی می‌تواند ویران کننده انگیزه‌ها باشد. در این صورت است که فرد دیگر، برای دریافت کمک از کسی درخواست نمی‌کند یا حتی از امکانات باقی مانده خودش را محروم می‌سازد.

این احساس باعث می‌شود فرد علاقه‌اش را به موضوع‌های مهم، فعالیت‌ها و رویدادها زندگی از دست بدهد. حتی چیزهای دیگر که قبلاً برای‌اش مهم بودند، بی‌ارزش می‌شود. ناامیدی احساس را در انسان کور می‌کند و دیگر از هیچ چیز لذت نمی‌برد. ناامیدی همینطور باعث ایجاد احساس شدید غم، در درون خود می‌شود. حتی ممکن است احساس کند، داخل زندانی گرفتار شده است و هر چقدر دست و پا می‌زند، به هیچ کجا نخواهد رسید. احساس ناامیدی معمولاً با حس‌های ناتوانی، درماندگی، دل کندن، اسارت، افسردگی و انزوا همراه است.

ناامید شدن از لاغری

حتی در رژیمتان هم وقتی نمی‌توانستید وزنتان را پایین بیاورید، این حس را تجربه کرده‌اید. دقیقا همینجا فکر کردید به پایان راه رژیم رسیده‌اید و با اطمینان به خودتان گفته‌اید: «غیر ممکن است که دیگر بتوانم وزنم را کم کنم»؛ اما غیر ممکنی وجود ندارد. یادتان باشد مهم‌ترین مسئله بعد از نا امیدی از کاهش وزن، ایستادن و ادامه دادن است. تا زمانی که شما زنده‌اید، می‌توانید تغیر‌هایی در زندگی خودتان ایجاد کنید.

بیشتر بخوانید:  چاقی کودک مان از کجا آب می خورد؟

دلیل ناامیدی از کاهش وزن چیست؟

1-آگاهی نداشتن

مهم‌ترین مساله آگاه بودن نسبت به تغییرهایی است که در کاهش وزنتان رخ می‌دهد. تا زمانی که از کاهش سایز و وزن و حتی تغییر‌های رفتاری جدیدی که در رژیمتان ایجاد می‌کنید با خبر نباشید؛ تعجبی ندارد که هیچ نتیجه مثبتی از کاهش وزنتان دریافت نکنید و  ناامیدی به سراغتان بیاید.

2- گرفتن رژیم‌های سریع و نادرست

رژیم‌های غلط علت دیگر ناامیدی و بی‌انگیزگی افراد از لاغری و کاهش وزن است. چرا که شما به واسطه داشتن رژیم‌های تبلیغاتی و غیراصولی چند روزه، با حذف برخی از مواد غذایی از برنامه روزانه‌تان یا خوردن خوارکی‌های نامتعارف، وزنتان را به سرعت، ظرف مدت کوتاهی در یک یا دو هفته کاهش داده‌اید. به خاطر بسپارید واقعیت این است که اضافه وزن شما یک روزه به وجود نیامده است و نمی‌توان انتظار داشت این مشکل را هم یک روزه بخواهید حل کنید.

نکته مهم‌تر اینکه این رژیم‌های سریع و بدون اصول، به‌خاطر عوارض زیادی که با خود به همراه دارند، معمولا به اصرار اطرافیان و نزدیکان، منجر به قطع و کنار گذاشته می‌شوند. همین امر باعث بازگشت سریع وزن می‌شود. در نهایت به‌خاطر نرسیدن به نتیجه رضایت‌بخش، از تلاش مجدد برای رژیم دوباره، مایوس و ناامید می‌شوید.

فکرهای غلط که باعث نا امیدی از کاهش وزن می‌شوند

به‌جزء دلایل بالا، تفکرات غلطی هم در رژیم وجود دارند که امید را از افراد می‌گیرند.

1- انتظار غیر منطقی

هدف داشتن، می‌تواند برای کاهش وزن انگیزه بدهد؛ اما داشتن انتظار‌های غیرواقعی می‌تواند نتیجه‌ی عکس داشته باشد. بیشتر وقت‌ها، توقع بیش از حدی که منطقی نیست، از خودتان دارید.

فرض کنید خانمی 35 ساله‌اید که دو بار زایمان و افزایش وزن بی‌رویه را تجربه کرده‌اید. حالا با نگاه کردن به عکس‌های دوران عروسی‌تان با خود می‌گویید: «ببین اون موقع چقدر خوب بودی. از خودت انتظار داری به وزن همان دوره برگردی.»

مسئله به همینجا ختم نمی‌شود. انتظار غیرمعقولانه دیگری که از خودتان دارید این است که اضافه وزنی را که طی سال‌های طولانی ایجاد شده، بخواهید در فرصتی چند روزه یا نهایتاً چند هفته‌ای برگردانید.

تصور کنید آقایی را که در سن 45 سالگی می‌خواهد به وزن زمان دوران سربازی خود برگردد. این آقا از نظر علمی دچار اضافه وزن یا چاقی نیست؛ اما از وزن خودش راضی نبوده و تلاش‌های بی‌وقفه‌ انجام می‌دهد تا خود را به وزن آن دوران برساند.

همچنین افراد دارای اضافه وزن که انتظار دارند کاهش وزن چشمگیری را مشاهده کنند، پس از ۶ تا ۱۲ ماه از شروع برنامه‌ی ورزشی و تغذیه‌ای خودشان، با احتمال زیادی برنامه را ترک می‌کنند. چون انتظارهای غیرواقعی می‌توانند منجر به ناامیدی و انصراف از ادامه‌ برنامه کاهش وزن شود.

بیشتر بخوانید:  فوبیا: از چه چیزی می ترسید؟

توقع غیر منطقی از خودمان باعث ناامیدی از کاهش وزن میشود

2- نادیده گرفتن موفقیت

ممکن است مدتی طول بکشد تا نتایج دلخواه خود را مشاهده کنید. پس صبر در طول راه کاهش وزن، نکته‌ کلیدی است. برای هر قدمی که روزانه بر می‌دارید و تلاش‌های مداومی که برای تغییر عادت‌های غذایی و ورزش انجام می‌دهید، اعتبار و ارزش قائل شوید.

اکثر شما در قسمت‌هایی از بدنتان، چربیِ اضافی ذخیره شده است، مثل شکم، باسن یا ران‌ها. اگر تغییری در این قسمت‌ها مشاهده نکنید‌، مابقی تغییر‌ها را هم نادیده می‌گیرید و آن را یک شکست می‌دانید.

3- فقط روی عدد ترازو تمرکز می‌کنید

مهم نیست چند سانتی‌متر از دور شکم‌تان کم کردید؟ فقط عدد روی ترازو را تنها معیار کاهش وزن ندانید. با اینکه کاملا به رژیم پایبند بوده‌اید، سرعت کاهش وزنتان کند شده است و به آن نتیجه‌ای که می‌خواستید نرسیده‌اید؛ در این شرایط ممکن است فکر کنید در حال شکست‌اید ، همینجاست که این طرز فکر شما را به ناامیدی می‌کشاند.

راه حل‌هایی برای دور کردن نا امیدی از کاهش وزن

به یاد داشته باشید کاهش وزن‌های ناگهانی، برای سلامتی مضر است و احتمال بازگشت به وزن قبلی را بیشتر می‌کند. پس اهدافتان را عاقلانه‌تر و منطقی‌تر انتخاب کنید. سپس آن‌ها را به اهداف کوچک‌تر و به‌دست‌آمدنی تبدیل کنید تا در کاهش وزن موفق شوید.

حواستان به همه تغییرهای بدن باشد. مثلاً اگر در نقطه‌ی خاصی از بدن تغییری مشاهده کردید، ولو این تغییر دقیقاً در جایی که می‌خواهید نباشد، فراموش نکنید نشانه‌ی این است که شما در مسیر درستی هستید. اگر در از دست دادن چربی مداومت کنید، در نهایت، تغییرها به آن قسمت‌ها مد نظر شما نیز خواهد رسید.

از همه مهم‌تر، موفقیت در کاهش وزن را محدود به وزن روی ترازو نکنید. به‌عنوان مثال، تنگی و گشادی لباس‌های خود را بررسی کنید. آیا لباس‌ها گشادتر شده‌اند؟ اگر بله، این یک موفقیت است! یا ممکن است راحت‌تر ورزش کنید. حتی راحت‌تر قدم می‌زنید و از پله بالا و پایین می‌روید. در طول روز، انرژی بیشتری دارید. این‌ها همگی، نشانه‌های موفقیت شما در برنامه رژیم است و فقط عدد ترازو نیست که بیانگر تغییرات در شماست.

نا امیدی از کاهش وزن را تا جایی که می‌شود از خودتان دور کنید. با آگاهی به ناامید شدن از لاغری و اثرات آن می‌توانید در مسیر کاهش وزن خود تغییرات مثبتی ایجاد کنید. انرژی روزانه‌تان را صرف گذراندن کار‌های کنید که حس و حال بهتری برای شما ایجاد می‌کند. اینگونه به مراتب ناامید از کاهش وزن هم کم کم، از زندگی شما رخت خواهد بست.

نا امیدی از کاهش وزن و لاغری - 2 - ناامیدی از کاهش وزن - روانشناسی

نا امیدی از کاهش وزن و لاغری - 3 - ناامیدی از کاهش وزن - روانشناسی

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
سلما 1400/10/09

سلام چطوری میتونم وزن کم کنم

کارشناس به اندام 1400/10/09

سلام دوست خوبم باید از یه رژیم درست و اصولی استفاده کنی و در کنارش حتما ورزش و پیاده روی روزانه داشته باشی پیشنهاد می‌کنیم از رژیم کاهش وزن دکتر کرمانی استفاده کنی که در اون هم میتونی از همه مواد غذایی استفاده کنی و گرسنگی نمیکشی و هم کاهش وزن اصولی داشته باشی برای دریافت رژیم کاهش وزن دکتر کرمانی به این لینک مراجعه کنید