دکتر کرمانی » مجله » اخبار
آنفلوانزا از جمله ویروسهای فصلی است که در نیمه دوم سال به سرعت شیوع پیدا میکند. با وجود این که با تزریق واکسن آنفولانزا تلاش میشود، این ویروس کشنده کنترل شود، اما متأسفانه هنوز هم آمار ابتلا به این بیماری بالاست و هر ساله تعداد زیادی از افراد را گرفتار میکند. به گزارش ایسنا بهترین […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
آنفلوانزا از جمله ویروسهای فصلی است که در نیمه دوم سال به سرعت شیوع پیدا میکند. با وجود این که با تزریق واکسن آنفولانزا تلاش میشود، این ویروس کشنده کنترل شود، اما متأسفانه هنوز هم آمار ابتلا به این بیماری بالاست و هر ساله تعداد زیادی از افراد را گرفتار میکند.
به گزارش ایسنا بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا شروع فصل سرماست. به دلیل این که فصل سرما در کشور ما کمی دیرتر شروع میشود، شیوع و پراکندگی این ویروس در ماههای آبان، آذر و دی خواهد بود.
با شیوع ویروس منحوس کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین ترس مردم از این ویروس ناشناخته موجب شده تا آمار مبتلایان به آنفلوانزا با کاهش قابل توجهی مواجه شود. با این وجود کارشناسان عقیده دارند، این اواخربا عادیانگاری کرونا از سوی مردم، رعایت پروتکلهای بهداشتی نسبت به دوران اوج کرونا کمتر شده و همین مسئله احتمال شیوع آنفولانزا و دیگر بیماری های تنفسی را افزایش می دهد.
معمولاً توزیع واکسن آنفلوانزا از مهر ماه در ایران آغاز شده و در اواخر مهر ماه تقریباً به اتمام میرسد. به همین علت به افرادی که تمایل به تزریق واکسن آنفلوانزا دارند توصیه میشود که هر چه سریعتر نسبت به تهیه آن اقدام کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان در گفتگو با ایسنا تاکید کرد، کمبود واکسن آنفلوآنزا در بعضی از شهرها نداریم. ایشان گفت: افراد بالای ۶۰ سال، مبتلایان به بیماریهای زمینهای و نقص ایمنی، افراد مبتلا به آسم و آلرژی، مبتلایان به بیماریهای مزمن قلبی و عروقی، افرادی که تحت شیمی درمانی قرار دارند، بانوان باردار، مبتلایان به چاقی و کادر درمانی، دردریافت واکسن آنفولانزا اولویت دارند.
پانیذ صدرایی با اشاره به اینکه با آمدن فصل پاییز و شیوع بیماریهای عفونی حاد تنفسی و با توجه به همه گیری ویروس کرونا، بیماران و افرادی که در معرض خطر هستند، در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا قرار دارند، عنوان کرد: زمان طلایی برای تزریق واکسن آنفلوانزا، اواخر شهریور تا پایان مهر است.
به گفته ایشان، تزریق واکسن آنفولانزا از اواخر شهریور تا پایان مهر ماه باعث مصونیت، در بدن فرد واکسنزده میشود و ایمنی واکسن تا اوایل بهار در بدن باقی میماند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان با تأکید بر اینکه واکسن آنفلوآنزا از نوع ایرانی، فرانسوی و هلندی به تعداد کافی در داروخانهها موجود است، گفت: واکسن آنفولانزا مشمول بیمه نمیشود. صدرایی به شیوه دریافت واکسن آنفولانزا اشاره کرد و متذکر شد: متقاضیان میتوانند بدون نسخه پزشک با ارائه کد ملی و تاریخ تولد این واکسن را از داروخانهها تهیه کنند.
واکسن آنفولانزای سالانه برای هرفردی که میخواهد احتمال ابتلا به بیماری را در خود کاهش دهد پیشنهاد میشود. بااین حال این واکسن به خصوص برای افراد مستعد ابتلا به آنفولانزا توصیه میشود. مثل افراد مبتلا به ذات الریه . سایر افراد مستعد ابتلا به آنفولانزا عبارتند از:
آنفولانزا توسط قطرات کوچک از بینی، گلو یا دهان فرد مبتلا منتقل میشود. علائم آنفولانزا 48 ساعت پس از تماس با ویروس ظاهر میشود. این موارد شامل لرز، تب، دردهای عمومی، سردرد و علائم تنفسی (گلودرد، آبریزش بینی، سرفه) است. شدت و نوع علائم میتواند متفاوت باشد. اکثر افراد در عرض یک هفته کاملاً بهبود مییابند. خطر عوارض جدی (مانند ذاتالریه و مرگ) در افراد بسیار جوان، بسیار مسن و بیماران مزمن بیشتر است.
منبع: +
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم