خواص روغن گلرنگ چیست و چه تاثیری بر کاهش وزن دارد؟

خانه » زندگی رژیمی » خواص روغن گلرنگ چیست و چه تاثیری بر کاهش وزن دارد؟
گلرنگ یک گیاه از خانواده گل آفتابگردان است که از گل و روغن دانه‌هایش به عنوان دارو استفاده می‌شود.

امروزه به دلیل مصرف مواد غذایی چرب و شیرین، میزان ابتلا به انواع بیماری‌ها مانند سکته قلبی، دیابت و چاقی رو به افزایش است. به همین دلیل متخصصان و مشاوران تغذیه، مردم را به پیروی از برنامه‌های غذایی سالم و مقوی دعوت می‌کنند. بخشی از این مواد غذایی، روغن‌های مصرفی روزانه هستند. مانند روغن گلرنگ. شاید خیلی‌ها اسم گیاه گلرنگ را نشنیده باشند و بپرسند روغن گلرنگ چیست؟

این روغن از گیاه گلرنگ گرفته می‌شود که مصارف خوراکی و آرایشی متعددی دارد. از جمله خواص روغن گلرنگ می‌توان به مرطوب‌‌کنندگی و کاهش بیماری‌های قبلی-عروقی اشاره کرد. زیرا میزان چربی این روغن بسیار کم است. سوال بسیاری از افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند این است که آیا این روغن به تنهایی در کاهش وزن موثر است یا خیر. در این مقاله به معرفی و بررسی فواید روغن گلرنگ می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

روغن گلرنگ چیست؟

گلرنگ یک گیاه از خانواده گل آفتابگردان است که از گل و روغن دانه‌هایش به عنوان دارو استفاده می‌شود. این گیاه خارمانند، بومی مناطقی مانند چین، هند، ایران و مصر است.

با این حال، در سرتاسر جهان از جمله آمریکای شمالی، عمدتاً برای روغن آن کشت می‌شود؛ هرچند به عنوان خوراک حیوانات نیز استفاده می‌شود. این روغن از دانه‌های این گیاه گرفته می‌شود.

دو نوع روغن گلرنگ وجود دارد: لینولئیک بالا و اولئیک بالا.  روغن گلرنگ با لینولئیک بالا، سرشار از چربی‌های دارای حلقه‌های اشباع نشده است، در حالی که روغن گلرنگ با اولئیک بالا حاوی چربی‌های تکِ غیراشباع است.

رایج‌ترین نوع روغن گلرنگ در بازار، نوع اولئیک آن است. این روغن به عنوان یک روغن پخت و پز پایدار در برابر حرارت، به ویژه برای غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده و چیپس استفاده می‌شود.

دلیلش این است که روغن گلرنگ دارای نقطه دود بالایی در حدود ۴۵۰ ℉ (۲۳۲ درجه سانتیگراد) است. در واقع، روغن گلرنگ نقطه دود بالاتری نسبت به سایر روغن‌های معمولی مانند روغن کانولا دارد.

ارزش غذایی روغن گلرنگ

این روغن مانند دیگر روغن‌ها یکی از منابع ویتامین E است. همچنین از نظر کربوهیدارت، چربی و ویتامین دارای چنین ویژگی‌های است:

کربوهیدرات

هیچ کربوهیدراتی در این روغن وجود ندارد زیرا این روغن صرفا یک منبع چربی است.

چربی‌ها

سه نوع مختلف چربی در روغن گلرنگ وجود دارد. روغن گلرنگ مقدار بسیار کمی چربی اشباع شده دارد، در حالی که ۱ قاشق غذاخوری از آن، ۲ گرم چربی غیراشباع چندگانه دارد.

روغن گلرنگ مقدار بسیار کمی چربی اشباع شده دارد

روغن گلرنگ مقدار بسیار کمی چربی اشباع شده دارد.

ویتامین‌ها و مواد معدنی

روغن گلرنگ ویتامین E مورد نیاز در رژیمتان را تامین می‌کند. ۴.۶ میلی‌گرم ویتامین E یا ۲۳ درصد از مقدار توصیه شده روزانه در ۱ قاشق غذاخوری روغن گلرنگ وجود دارد. مواد مغذی دیگری نیز در ۱ قاشق غذاخوری روغن گلرنگ وجود دارد، از جمله کولین (۰.۰۳ میکروگرم) و ویتامین K (۱میکروگرم).

در این بخش مشاهده می‌کنید که در یک قاشق غذاخوری روغن گلرنگ چه مقدار کالری، چربی و دیگر مواد مغذی وجود دارد:

  • کالری: ۱۲۴
  • چربی: ۱۴ گرم
  • پروتئین: ۰ گرم
  • کربوهیدرات: ۰ گرم
  • فیبر: ۰ گرم
  • ویتامین ای: ۳۲ درصد از نیاز روزانه

خواص روغن گلرنگ

این روغن دارای مزایای بالقوه مختلفی است. در ادامه درباره ۱۰ مزیت کلیدی این روغن صحبت می‌کنیم:

منبع سالمی از اسید‌چرب‌ها

روغن گلرنگ منبعی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع از جمله چربی‌های تک غیر‌اشباع و چند غیر‌اشباع است. بدن برای عملکرد به این چربی‌ها نیاز دارد. متخصصان به طور کلی اسیدهای چرب غیراشباع را سالم‌تر از چربی‌های اشباع می‌دانند.

چربی‌های موجود در رژیم غذایی، مانند آن‌هایی که در روغن گلرنگ یافت می‌شوند، برای تنظیم هورمون‌ها و حافظه، ضروری هستند. آن‌ها برای جذب ویتامین‌های محلول در چربی A، D، E و K حیاتی هستند. خوردن مقداری چربی همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند به فرد کمک کند تا احساس سیری بیشتری کند.

 بهبود سطح قند خون و ضددیابت

تحقیقات نشان داده استفاده از یک رژیم غذایی سرشار از چربی‌های اشباع نشده می‌تواند کنترل گلوکز خون فرد را بهبود بخشد. این مطالعات نشان داد که جایگزینی برخی منابع کربوهیدرات یا چربی‌های اشباع شده با اسیدهای چرب غیراشباع، به ویژه چربی‌های چند غیراشباع، تأثیر مفیدی بر سطح قند خون و همچنین مقاومت به انسولین و ترشح انسولین دارد.

یک مطالعه جدید در ایالات متحده نشان داد که مصرف روزانه این روغن در یک دوره ۱۶هفته ای می‌تواند راهی موثر برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی باشد و همچنین به پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند.

روغن گلرنگ معمولی می‌تواند به بهبود سطح کلسترول و قند خون

روغن گلرنگ معمولی می‌تواند به بهبود سطح کلسترول و قند خون کمک کند.

در این تحقیق مشخص شد نوع معمولی این روغن معمولی می‌تواند به بهبود سطح کلسترول و قند خون و همچنین حساسیت به انسولین در زنان چاق یائسه که از دیابت نوع ۲ رنج می‎برند کمک کند.

همچنین این روغن خاصیت ضد‌التهابی نیز دارد که به صورت غیر مستقیم روی کاهش احتمال ابتلا به دیابت و دیگر بیماری‌ها تاثیر می گذارد.

کاهش کلسترول، بهبود سلامت قلب

تحقیقات نشان داده افراد پس از ۴ ماه مصرف روغن گلرنگ شاهد بهبود کلسترول خون خود بوده‌اند. چربی‌های غیراشباع ممکن است لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول «بد» را در خون کاهش دهند. کلسترول بالا یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.

  • چربی‌های غیراشباع موجود در روغن گلرنگ می‌تواند خون را رقیق کرده و چسبندگی پلاکت‌ها را کمتر کند. این ممکن است به جلوگیری از لخته شدن خون که می‌تواند منجر به حمله قلبی و سکته شود، کمک کند.
  • روغن گلرنگ همچنین با شل کردن عروق خونی و کاهش فشار خون بر رگ‌های خونی تأثیر می‌گذارد.

این روغن شامل اسیدهای لینولئیک و لینولنیک (هر دو اسیدهای چرب امگا 6) است. این اسیدهای چرب برای قلب مفید شناخته می‌شوند و افرادی که از این روغن استفاده می‌کردند شاهد کاهش مشکلات قلبی بودند.

اسیدهای چرب امگا 6 نقش مهمی در عملکرد مغز و رشد و تکامل طبیعی دارند. امگا 6 به عنوان یک نوع اسید چرب غیراشباع چندگانه (PUFA)، به تحریک رشد پوست و مو، حفظ سلامت استخوان، تنظیم متابولیسم و حفظ سیستم تولید مثل کمک می‌کند.

اما اخیراً روغن‌های زیادی به دلیل محتوای اسیدهای چرب امگا 3 محبوبیت پیدا کرده‌اند و مصرف‌کنندگان را به سمت خرید آنها کشانده‌اند. نتیجه از دست دادن اهمیت اسید چرب امگا 6 است.

  • مطالعه ای توسط دانشگاه ایالتی اوهایو بر روی زنان چاق یائسه نشان داد که مصرف روزانه مکمل این روغن به افزایش حساسیت به انسولین، کاهش سطح HbA1c (پروتئینی که به عنوان نشانگر دیابت عمل می کند) و کمی افزایش سطح کلسترول HDL کمک می‌کند.
  • این اسیدهای چرب همچنین باعث افزایش آدیپونکتین، پروتئینی که به تنظیم چربی در بدن کمک می‌کند، می‌شود. این خاصیت روغن گلرنگ می‌تواند به حرکت چربی‌ها از ناحیه معده و شکم کمک کند. آیا این ویژگی خوبی برای کسانی نیست که سعی در کاهش وزن در این مناطق دارند؟ آن را امتحان کنید!
افراد پس از ۴ ماه مصرف روغن گلرنگ شاهد بهبود کلسترول خون خود بوده اند.

افراد پس از ۴ ماه مصرف روغن گلرنگ شاهد بهبود کلسترول خون خود بوده‌اند.

مقابله با التهاب

روغن گلرنگ خواص ضدالتهابی نیز دارد. طبق مطالعه‌ای در Clinical Nutrition، روغن گلرنگ و اسیدهای چرب غیراشباع موجود در آن نشانگرهای التهاب را بهبود می‌بخشند. این خاصیت می‌تواند به چندین بیماری از جمله دیابت و بیماری قلبی کمک کند.

اسید چرب امگا‌6 خاصیت ضدالتهابی دارد، اما بدن نمی‌تواند خودش آن را تولید کند. بنابراین باید از غذاها دریافتش کند. یکی از منابع سالم دریافت امگا‌6، روغن گلرنگ است.

البته حواستان باشد که درمصرف امگا6 زیاده روی نکنید، متخصصان می‌گویند هرچقدر امگا6 دریافت می‌کنید باید در کنارش ۱۴ تا ۲۵ برابر امگا3 دریافت کنید.

التیام خشکی پوست

استفاده موضعی از این روغن روی پوست خشک یا ملتهب می‌تواند به تسکین آن کمک کند و ظاهری نرم و صاف به پوست بدهد. اگرچه تحقیقات در این مورد کامل نیست، اما روغن گلرنگ یک عنصر رایج در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت از پوست است.

روغن گلرنگ حاوی ویتامین E است و یکی از دلایل تاثیر آن روی پوست همین است. ویتامین E برای چندین دهه یک عنصر مهم در محصولات پوستی بوده است.

آیا روغن گلرنگ تاثیری روی پوست دارد؟

برخی افراد از این روغن برای پوست‌شان استفاده می‌کنند و این روغن از اجزا تشکیل‌دهنده محصولات مراقبت از پوست نیز به حساب می‌آید.

با این حال هنوز تحقیقات جامعی روی مزایای این روغن برای پوست انجام نشده است. تحقیقاتی که تا به امروز انجام شده نشان می‌دهد که این روغن می‌تواند اثرات تسکین دهنده درد و همچنین فواید ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داشته باشد. روغن گلرنگ تاثیر مرطوب‌کنندگی دارد. بنابراین از آن به صورت موضعی در برخی از محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی استفاده می‌شود. این روغن می‌تواند ظاهری صاف‌تر به پوست شما بدهد و آن را نرم‌تر کند.

مناسب برای پخت و پز در دمای بالا

استفاده از همه روغن‌ها برای سرخ کردن مناسب نیست. به این دلیل که گرم شدن بیش از حد برخی روغن‌ها می‌تواند رادیکال‌های آزاد ایجاد کند. روغن گلرنگ با اولئیک بالا، برای پختن در دمای زیاد بی‌خطر است.

در واقع این روغن تک غیراشباع، نقطه دود بالاتری نسبت به بسیاری از روغن‌های دیگر دارد. همچنین این روغن نسبت به سایر روغن‌ها از جمله روغن زیتون و نارگیل، طعم ملایم‌تری دارد که آن را به گزینه‌ای عالی برای سرخ کردن عمیق، سرخ کردن در تابه یا پخت تبدیل می‌کند.

روغن گلرنگ با اولئیک بالا، برای پختن در دمای زیاد بی‌خطر است.

روغن گلرنگ با اولئیک بالا، برای پختن در دمای زیاد بی‌خطر است.

مفید برای درمان جوش

استفاده از روغن برای جوش و آکنه به نظر منطقی نمی‌آید، اما خیالتان راحت این روغن موجب بسته شدن منافذ پوست نمی‌شود. اثرات ضد التهابی آن نیز ممکن است به طور بالقوه در درمان جوش و لکه‌های آکنه مفید باشد. همچنین چند مرتبه استفاده از آن در طول هفته به باز شدن منافذ پوستی هم کمک می‌کند.

می‌توانید از این روغن به‌عنوان درمان لکه‌های پوستی هم استفاده کنید و آن را در طول شب روی پوست بگذارید. همچنین می‌توانید از آن ماسک صورت درست کنید:

1- روغن را با بلغور جو دوسر و عسل ترکیب کنید.

2-  مخلوط را به تمام یا بخشی از صورت خود بمالید.

3- بعد از ۱۰ دقیقه با آب بشویید.

مفید برای مو

روغن گلرنگ یک مرطوب‌کننده عالی به حساب می‌آید و می‌توان از آن قبل از شامپو زدن به موها استفاده کرد. این روش بهتر از افزودن آن به عنوان سرم مو عمل می‌کند، عمیقا در پوست سر نفوذ کرده و مواد مغذی را وارد فولیکول مو می‌کند و در نهایت باعث رشد و ضخامت مو می‌شود.

  • به سادگی آن را به پوست سر مالیده و حداقل پنج دقیقه ماساژ دهید. بگذارید تا ۳۰ دقیقه بماند و با یک شامپوی ملایم و طبیعی بشویید.
  • چند قطره به شامپوها و مرطوب‌کننده‌های ملایم و طبیعی اضافه کنید تا مزیت مرطوب‌کنندگی آن‌ها را افزایش دهید و فواید مواد مغذی بیشتری را به این محصولات اضافه کنید.

این روغن مانع از دست دادن پروتئین در موها می‌شود، عمیقاً مرطوب کننده است و ثابت شده که باعث رشد و ضخامت مو می‌شود. اسید اولئیک موجود در آن به عمق پوست سر می‌رود و جریان خون را در این ناحیه تقویت می‌کند و مواد مغذی حیاتی را به فولیکول‌های مو می‌رساند.

روغن گلرنگ مانع از دست دادن پروتئین در موها می‌شود

روغن گلرنگ مانع از دست دادن پروتئین در موها می‌شود.

تقویت کننده‌ی سیستم ایمنی بدن

این روغن حاوی مقدار زیادی ویتامین E است. ویتامین E، یک آنتی اکسیدان قوی محلول در چربی است که در مقایسه با سایر سلول‌های خون در غلظت‌های بالاتر در سلول‌های ایمنی یافت می‌شود، یکی از موثرترین مواد مغذی شناخته شده برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی است.

علاوه بر این روغن گلرنگ خاصیت ضد التهابی دارد، التهاب یکی از دلایل اصلی تضعیف عملکرد سیستم ایمنی بدن است. بنابراین روغن گلرنگ از این نظر هم می‌تواند روی عملکرد سیستم ایمنی تاثیر بگذارد.

مفید برای سندروم پیش از قاعدگی

این روغن می‌تواند پروستاگلاندین‌های بدن (نوعی ترکیبات چربی هستند) را با کمک اسید لینولئیک بالا تنظیم کند. تنظیم پروستاگلاندین‌ها بر تمام هورمون‌ها نظارت می‌کند و بنابراین از علائمی مانند درد و گرفتگی شکم که قبل یا در طول دوره‌های قاعدگی رخ می‌دهد جلوگیری می‌کند.

آیا روغن گلرنگ برای کاهش وزن موثر است؟

کاهش چربی بدن به ویژه چربی شکم یکی از مهمترین اهداف افرادیست که می‌خواهند وزن کم کنند. علاوه بر رژیم غذایی کم کالری و ورزش فراوان، برخی از افراد مکمل‌های غذایی را به عنوان بخشی از برنامه خود استفاده می‌کنند. یکی از مکمل‌هایی که با کاهش وزن مرتبط است، اسید لینولئیک کونژوگه یا CLA است.

از آن جایی که این روغن یک اسید لینولئیک است، اغلب به عنوان یک محصول کاهش وزن، با اسید لینولئیک کونژوگه یا CLA اشتباه گرفته می‌شود. با این حال، ادعای کاهش وزن از سوی شرکت‌هایی است که اسید لینولئیک را برای تولید CLA تغییر شیمیایی می‌دهند.

اما به عنوان یک منبع غذایی، روغن گلرنگ منبع خوبی از CLA نیست، بنابراین مصرف آن برای کاهش وزن راه خوبی نیست.

علاوه بر این، تحقیقات در مورد اثربخشی CLA و کاهش وزن، ترکیبی است، به طوری که دفتر مکمل‌های غذایی مؤسسه ملی بهداشت گزارش داده است که CLA کمترین تأثیر را بر وزن بدن و چربی بدن دارد.

همیشه قبل از استفاده چنین مکمل‌هایی با پزشک یا متخصص خود صحبت کنید. به طور کلی این روغن برای یک برنامه غذایی کم‌چرب و سالم، بسیارمفید است. همان‌طور که گفتیم، مانع بیماری قلبی و دیابت می‌شود و کلسترول خون را کاهش می‌دهد، اما به تنهایی عاملی برای کاهش وزن نیست.

campaign

ایـن شـرایط کرونایـی باعـث شـده همـه خونـه نشـین بشـیم و فرصـت خوبیـه کـه یـه تغییـر بـزرگ بدیـم و بـرای مهمونیا و عروسیای بعد از کرونا همه رو سوپرایز کنیم.

کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که میخـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه ارزوشو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

انواع روغن گلرنگ

دو نوع روغن گلرنگ داریم: لینولئیک بالا و اولئیک بالا.

روغن گلرنگ لینولئیک بالا

سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است. اسیدهای چرب همراه با گلیسرول برای عملکرد طبیعی سلول ضروری هستند. روغن گلرنگ لینولئیک بالا دارای محتوای اسید لینولئیک بالا (امگا 6) است.

نفوذ سریع به داخل پوست این روغن برای انواع پوست مناسب است. روغن گلرنگ لینولئیک بالا حاوی ۸۰ درصد اسید لینولئیک است.

مطالعات نشان داده‌اند محتوای اسید لینولئیک بالاست که به کاهش TEWL (از دست دادن آب ترانس اپیدرمی) کمک می‌کند و در نتیجه حفظ رطوبت بهتری دارد که کلید حفظ سلامت پوست است.

روغن گلرنگ اولئیک بالا

حاوی مقدار زیادی چربی‌های تک غیراشباع است. چربی‌های تک غیراشباع می‌توانند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک کنند که خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می‌دهد. این چربی‌ها همچنین مواد مغذی را برای کمک به رشد و حفظ سلول‌های بدن شما فراهم می‌کنند.

چگونگی استفاده از روغن گلرنگ

روغن گلرنگ را می‌توانید روی پوست استفاده کنید. لوازم آرایشی آماده، حاوی روغن گلرنگ نیازی به دستورالعمل خاصی ندارند. به سادگی دستورالعمل‌های محصول را دنبال کنید.

  • نسخه‌های خالص و خوراکی روغن گلرنگ و روغن بدن گلرنگ را می‌توان بدون هیچ گونه آماده‌سازی روی پوست استفاده شود.
  • از طرف دیگر اسانس‌های گلرنگ باید قبل از استفاده، رقیق شوند. قبل از استفاده، چند قطره را به مقدار کمی روغن نارگیل یا بادام بمالید. البته روغن جوجوبا و دانه انگور حامل‌های مناسب‌تری برای پوست‌های چرب هستند.

از آن جایی که روغن گلرنگ به طور کلی برای مصرف ایمن در نظر گرفته می‌شود، استفاده روزانه از آن می‌تواند بی خطر باشد. روغن‌های طبیعی قوی‌تر هستند و فقط برای استفاده کوتاه مدت طراحی شده‌اند. در صورت مشاهده هر گونه علائم تحریک یا واکنش، مانند بثورات پوستی یا کهیر، مصرف را قطع کنید.

همچنین باید به خاطر داشته باشید که سازمان‌های غذا و دارو، کیفیت یا خلوص اسانس‌ها را کنترل یا تنظیم نمی‌کنند. مهم است که مطمئن شوید که یک مارک باکیفیت را انتخاب می‌کنید.

مطمئن شوید که یک مارک با کیفیت روغن گلرنگ را برای مصرف،انتخاب می‌کنید.

مطمئن شوید که یک مارک با کیفیت روغن گلرنگ را برای مصرف، انتخاب می‌کنید.

روغن گلرنگ برای از بین بردن و التیام مشکلاتی نظیر آکنه و اگزما نیز استفاده می‌شود (بهتر است چنین مصرف‌هایی را تحت نظر یک متخصص پوست انجام دهید مخصوصا در مورد اگزما).

  • می‌توانید از روغن گلرنگ برای دستیابی به ناخن‌های سالم‌تر استفاده کنید. سرشار از ویتامین E است که ماده مغذی مناسبی برای داشتن ناخن‌های سالم است. به ویژه در ماه‌های زمستان که ناخن‌‎ها و کوتیکول‌ها خشک می‌شوند، می‌تواند مفید باشد.
  • هنگام پخت و پز و حتی سرخ کردن (چون نقطه دود بالایی دارد) می‌توانید از روغن گلرنگ به جای روغن‌های دیگر استفاده کنید. این روغن “خوب” است، روغنی که برای قلب مفید است و حتی می‌تواند به کاهش کلسترول کمک کند. می‌توانید از آن در هنگام تهیه سس‌های سالاد خانگی نیز استفاده کنید.
  • مصرف خوراکی گلرنگ یا تزریق یک امولسیون روغن گلرنگ خاص (Liposyn) به صورت داخل وریدی (به صورت IV) ایمن است، مشروط بر این که امولسیون روغن گلرنگ توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی تجویز شود.

عوارض جانبی روغن گلرنگ

مصرف خوراکی روغن گلرنگ برای اکثر افراد بی‌خطر است. اما در برخی موارد باید در مصرف آن احتیاط شود:

بارداری و شیردهی

مصرف خوراکی روغن گلرنگ در دوران بارداری بی‌خطر است. اما مصرف گیاه گلرنگ در دوران بارداری، خطراتی به همراه دارد. می‌تواند باعث قاعدگی شود، رحم را منقبض کند و باعث سقط جنین شود.

مشکلات خونریزی

گلرنگ می‌تواند لخته شدن خون را با مشکل رو به رو کند. اگر هر نوع مشکل خونریزی (بیماری‌های هموراژیک، زخم معده یا روده، یا اختلالات لخته شدن) دارید، از گلرنگ استفاده نکنید.

آلرژی

گلرنگ ممکن است در افرادی که به خانواده Asteraceae/Compositae حساس هستند، واکنش آلرژیک ایجاد کند. اعضای این خانواده عبارتند از: ابروسیا، گل داوودی، گل همیشه بهار و بابونه. اگر آلرژی دارید، قبل از مصرف گلرنگ حتما با پزشک خود مشورت کنید.

گلرنگ ممکن است در افرادی که به خانواده Asteraceae/Compositae حساس هستند، واکنش آلرژیک ایجاد کند.

گلرنگ ممکن است در افرادی که حساس هستند، واکنش آلرژیک ایجاد کند.

لخته شدن خون بعد از جراحی

از آن جایی که گلرنگ ممکن است لخته شدن خون را کند کند، این نگرانی وجود دارد که خطر خونریزی در حین و بعد از جراحی را افزایش دهد. حداقل ۲ هفته قبل از جراحی برنامه‌ریزی شده، مصرف گلرنگ را متوقف کنید.

 نفخ

روغن گلرنگ ممکن است در بعضی افراد موجب واکنش‌های آلرژیک شود که نفخ هم می‌تواند جزو آن‌ها باشد. اگر به مشکلات گوارشی مانند زخم معده مبتلا هستید، بهتر است قبل از مصرف گلرنگ با پزشک خود مشورت کنید.

از کجا روغن گلرنگ تهیه کنیم؟

خوشبختانه ایران یکی از مناطقی است که در آن روغن گلرنگ کشت می‌شود. بنابراین تهیه آن نیز کار زیاد سختی نیست. این روغن را می‌توانید از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید.

اما به خاطر داشته باشید که حتما از اعتبار محصول مطمئن شوید. یکی دیگر از جاهایی که می‌توانید گلرنگ را تهیه کنید عطاری‌هاست در این مورد نیز باید مراقب باشید و از محلی معتبر اقدام به خرید کنید.

آن چه از مقاله روغن گلرنگ آموختیم:

حالا که فهمیدید خواص روغن گلرنگ چیست حتما می‌دانید که این روغن تا چه حد برای کاهش کلسترول بد خون، کاهش خشکی پوست و مو، افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش قند خون مفید است. عواملی که هر کدام از کاهش وزن موثر هستند. با این وجود، این روغن گلرنگ تنهایی برای کاهش وزن موثر نیست و باید در کنار مصرف روغن‌های سرخ کردنی سالم مانند گلرنگ، از برنامه غذایی دارای فیبر و ورزش روزانه نیز کمک بگیرید و در این راه ثابت قدم باشید تا طی چند ماه، شاهد کاهش وزن موثر باشید. همچنین با مشاور تغدیه خود درباره مصرف روغن گلرنگ در رژیم لاغری صحبت کنید.

منابع: ++++++++

5/5 - (1 امتیاز)
این مطالب را از دست ندهید ...
    به اشتراک بگذارید

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*