تخفیف یلدا

چرا خانم ها در طول بارداری 13 کیلوگرم اضافه می کنند؟

همه می دانیم خانم های باردار شکمشان جلو می آید. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که این همه اضافه وزن از کجا می آید؟ مانند میلیون ها زن باردار دیگر که از اضافه وزن ناگهانی خسته می شوند، ما هم دوست داریم دلیل این 13 کیلو ( حدودا ) اضافه وزن را […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 16654
تاریخ بروزرسانی
چرا خانم ها در طول بارداری 13 کیلوگرم اضافه می کنند؟
میانگین امتیاز 4.7 از 5

چرا خانم ها در طول بارداری 13 کیلوگرم اضافه می کنند؟

همه می دانیم خانم های باردار شکمشان جلو می آید. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که این همه اضافه وزن از کجا می آید؟ مانند میلیون ها زن باردار دیگر که از اضافه وزن ناگهانی خسته می شوند، ما هم دوست داریم دلیل این 13 کیلو ( حدودا ) اضافه وزن را بدانیم. اولین سوالی که به ذهن می آید این است، اگر یک نوزاد هنگام زایمان چیزی حدود 3.15 کیلوگرم وزن دارد، چرا مادرها چیزی حدود 4 برابر آن وزن اضافه می کنند؟

خانم هایی که وزنی معمولی دارند انتظار می رود در طول بارداری 11 تا 15 کیلوگرم وزن اضافه کنند و خانم های چاق باید 7 تا 11 کیلوگرم وزن اضافه کنند. دکتر جنیفر وایدر متخصص زنان و زایمان در این مقاله به تمام سوالات ما درباره اضافه شدن وزن در طول بارداری پاسخ می دهد.

1- کودک ( 3.6 کیلوگرم )

این قسمت نیازی به معرفی ندارد، مسلما کودکی درون شما در حال رشد است باعث بالا رفتن وزن و بزرگ شدن شکمتان می شود. وقتی کودک درون رحم قرار می گیرید، به مرور به وزن مادر چیزی حدود 3.6 کیلوگرم اضافه می شود.

2- جفت ( 1 تا 1.3 کیلوگرم )

جفت ارگانی است که به جنین در حال رشد در دیواره رحم متصل می شود، تا اجازه دهد فرآیندهایی مانند حذف زباله ها، جذب مواد غذایی، تبادل گاز، و تنظیم حرارتی جنین برای آماده کردن فضا جهت رشد نوزاد پیش برود. این ارگان 1 تا 1.3 کیلوگرم از اضافه وزن دوران حاملگی تان را به خود اختصاص می دهد.

3- مایع آمنیوتیک ( 1 تا 1.3 کیلوگرم )

آب دوران بارداری یا مایع آمنیوتیک، مایع موجود در کیسه آمنیوتیک است. این مایع از الکترولیت ها ساخته شده، اما پس از 3 ماه اول، این مایع پروتئین، کربوهیدرات، و دیگر مواد مغذی نیز در خود ذخیره می کند. مایع آمنیوتیک درست مانند جفت 1 تا 1.3 کیلوگرم از اضافه وزن دوران بارداری را به خود اختصاص می دهد.

بیشتر بخوانید:  آنچه باید درباره جلوگیری از بارداری و کاهش وزن بدانید

4- سینه ها ( 1 تا 1.3 کیلوگرم )

این قسمت از لیست نیاز به مقداری توضیح دارد، سینه های مادر در طول بارداری متورم می شوند، تا برای شیردهی آماده شوند، به همین دلیل 1 تا 1.3 کیلوگرم ممکن است به وزن مادر اضافه شود.

5- خون اضافی ( 1.8 کیلوگرم )

خون اضافی که کودک برا رشد نیاز دارد نیز باعث بالا رفتن وزن در دوران بارداری می شود. خون اضافی که بدن در این دوران پمپاژ می کند وزنش از جفت یا آب دوران بارداری نیز بیشتر است.

6- ذخیره چربی برای زایمان / پرستاری ( 2.7 تا 4 کیلوگرم )

کودک به روش های مختلفی برای زمان زایمان آماده می شود. و یکی از مهمترین فرآیندها ذخیره چربی برای زایمانی ساده تر است، بدن برای پرستاری های آتی نیز به این چربی نیاز دارد. در طول بارداری، بدنتان شروع به ذخیره سازی چربی می کند، و در یک نقطه، مقدار چربی که ذخیره کرده اید وزنش از کودکی که می خواهید به دنیا بیاورید هم بیشتر می شود.

7- بزرگ شدن رحم ( 1 تا 2.2 کیلوگرم )

می دانستید که رحم در طول بارداری می تواند 50 برابر سایز معمول خود گسترش پیدا کند؟ اما جای نگرانی نیست وقتی بچه را بدنیا بیاورید دوباره به اندازه طبیعی خود باز می گردد. اما، با بزرگ شدنش همچنان حجم قابل توجهی به وزن دوران بارداری تان اضافه می کند. بزرگ شدن رحم 1 تا 2.2 کیلوگرم وزن به دوران بارداری تان اضافه می کند.

تمام مواردی که در بالا به آنها اشاره شد می توانند تا 13 کیلوگرم به وزنتان اضافه کنند. حالا می دانید که چرا سالمترین افراد هم در طول بارداری وزن قابل توجهی را اضافه می کنند. هرگونه سوال خود را می توانید در قسمت نظرات مطرح نمایید تا در اسرع وقت پاسخ داده شود.

چرا خانم ها در طول بارداری 13 کیلوگرم اضافه می کنند؟ - 1 - بارداری - رژیم بارداری

مریم اصیلی

بیشتر بخوانید:  انجام این کارها در زمان بارداری خطرناک است

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.7 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
M 1395/04/06

پس از هر بار فارغ شدن چقدر از این وزن باقی میمونه؟ آیا زایمان اول و دوم با هم متفاوت هستند در اضافه وزن یا نه؟ و چکار کنیم شکم بعد از زایمان خیلی بد شکل و برآمده نشه؟