
یکی از مهمترین عوامل، برای پیشگیری از دیابت، داشتن رژیم لاغری و غذایی دیابت درست و انجام ورزش است. با غذاهایی که میخوریم میتوانیم قندخون را کنترل یا درمان کنیم. پس، کاهش وزن میتواند موجب مهار دیابت نوع دو شود. حتی کاهش ۵ درصدی از وزن تأثیر بسیاری در کنترل دیابت دارد. بنابراین، افراد مبتلا به این بیماری، برای کنترل آن، به برنامه غذایی برای دیابتیها نیاز دارند. در این مقاله بایدها و نبایدهای رژیم دیابت را بررسی خواهیم کرد. در انتهای این مقاله مجموعهی کاملی از ویدئوهای دکتر کرمانی را برای شما آوردهایم؛ هرآنچه در مورد دیابت و رژیم غذایی دیابت نیاز دارید را میتوانید در این ویدئوها تماشا کنید.
درمان نکردن دیابت چه عوارضی دارد؟
اگر دیابت نادیده گرفته شود، در بلندمدت آسیبهای جدی به بدن وارد میکند، مانند آسیبهای زیر:
-
- فشارخون بالا؛
- از دست دادن شنوایی؛
- از دست دادن کلیهها؛
- بیماری قلبی- عروقی؛
- ضعف سیستم ایمنی؛
- عفونتهای پوستی.
آیا رژیم دیابت بر درمان آن تاثیرگذار است؟
افراد میتوانند با کاهش ۱۵ کیلوگرم از وزن، دیابت نوع ۲ را تا حدود زیادی کنترل یا درمان کنند. درست خلاف این نظریه که میگویند بیماری دیابت، همیشگی است.
افرادی میتوانند بعد از دنبال کردن برنامه غذایی دیابت، میزان قند خون خود را به حالت طبیعی بازگرداندن که بهتازگی به دیابت نوع دو مبتلا شدهاند. همچنین، در یک تحقیق در سال ۲۰۱۶، افرادی توانستند بعد از کاهش ۱۵ کیلوگرم وضعیت قند خون خود را به حالت عادی باز گردانند که بیش از ۱۰ سال مبتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
رژیم غذایی دیابت باید چگونه باشد؟
بهطور کلی، افرادی که مبتلا به دیابت نوع دواند باید میزان مصرف گوشت، چربیهای حیوانی و قندهایی که سریع جذب میشوند را کاهش دهند. بهجای آنها، باید میزان مصرف غذاهایی سرشار از قندهای کامل، مانند غلات کامل، نشاستهها و میوههای خشک را کم کنند. در عمل، دیابتیها باید قسمت عمدهای از خوراکشان را به غلات کامل (قندهای کامل)، سبزیها و میوها اختصاص دهند.
باید شکرهای سفید را با خوراکیهای مناسب، گوشتهای چرب را با گوشت پرندگان و ماهیها و چربیهای حیوانی را با روغن کلزا یا زیتون جایگزین کرد. دیابتیها باید از فرآوردههای صنعتی دوری کنند و خودشان غذا بپزند.
این حرفها را درباره بیماری دیابت باور نکنید!
همه ما از گوشه کنارها حرفهایی درباره بخور و نخورهای دیابتی میشنویم. بعضی از این حرفها، هیچ پایه و بنیاد علمی ندارند. در ادامه شایعاتی درباره بیماری دیابت را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
1- افراد دیابتی اجازهی خوردن هیچ گونه شیرینی را ندارید
خوردن کمی شیرینی، برای افراد دیابتی، هیچ اشکالی ندارد. به شرطی که از یک برنامه غذایی متعادل پیروی کنند. با این وجود، بهتر است دیابتیها میزان مصرف قند و شیرینیها را کم کنند. اگر مصرف غذاها و خوراکیهای قنددار بیش از اندازه شود، دیگر کنترل قند خون و وزن کار سادهای نخواهد بود.
2- افراد دیابتی هرچقدر میخواهند میوه بخورند
میوه خوب است؛ اما مقدار بیش از اندازه آن میتواند کنترل دیابت را به هم بزند. میوه در کنار ویتامینها و مواد معدنی، قند هم دارد. قند میوهها میتواند گلوکز خون را بالا ببرد. میوه تازه نسبت به آب میوه یک برتری دارد. اینکه میوهی تازه حاوی فیبر است و روند افزایش گلوکز را کند میکند. از میوههای تازه لذت ببرید؛ اما به مقدار آن دقت کنید.
3- نمک به حساب نمیآید
نمک روی سطح قند خون تأثیری ندارد؛ اما با فشار خون در ارتباط است. فشار خون و حساسیت به نمک، در افرادی بسیار شایع است که دیابت نوع ۲ دارند. افراد مبتلا به دیابت نوع یکی در خطر فشار خون بالا قرار دارند که کلیهشان هم دچار مشکل است. فشار خون بالا، از دلیلهای اصلی افزایش خطر بیماریهای قلبی و سکتهی مغزی است. به افراد دیابتی توصیه میشود نمک مصرفی خود را به کمتر از ۱۵۰۰ میلیگرم در روز برسانند.
4- چربی را کنار بگذارید.
از آنجا که چربی در دستگاه گوارش، تخلیه معده را کند میکند. مقداری چربی میتواند جلوی افزایش گلوکز خون بعد از یک وعدهی غذایی را بگیرد و به کنترل قند خون کمک کند. از آنجا که افراد دیابتی، بیشتر در خطر بیماریهای قلبیاند، خوردن مقداری چربی سالم میتواند آثار مفیدی روی سلامت داشته باشد.
5- بسیاری از غذاها ممنوع است
حتی اگر دیابتی باشید، هیچ غذایی ممنوع نیست؛ حتی پیتزا! به شرط آنکه به میزان پروتئین، کربوهیدرات، چربی و نمک آن دقت کنید. اگر دیابت دارید، از پروتئینهای بدون چربی، غلات کامل، محصولهای لبنی کمچربی، میوه و سبزیهای تازه استفاده کنید. کمتر از غذاهای پرچرب و مواد غذایی استفاده کنید که حاوی قند متمرکزند.
6- کربوهیدرات کم، کلید کار است
برنامههای غذاییای میتوانند به کنترل دیابت کمک کنند که کربوهیدرات پایین دارند؛ اما این روش ممکن است برای همه کارساز نباشد. برخی از رژیمهای کمکربوهیدرات، میزان بالایی چربی دارند که برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ خوب نیست. چراکه این افراد در خطر بیماریهای قلبیاند. به دنبال رژیم کمکربوهیدراتی باشید که بین مواد پروتئینی و چربی سالم، تعادل ایجاد کرده باشد. کنترل کربوهیدرات در برنامه غذایی مهم است؛ اما شاید یک رژیم کم کربوهیدرات مناسب شما نباشد.
بدترین عادات غذایی برای افراد دیابتی چیست؟
1- جا انداختن صبحانه
بارها و بارها شنیدهاید که صبحانه مهمترین وعده روز است. این موضوع مخصوصاً درباره افراد مبتلا به دیابت بخوبی صدق میکند. به تأخیر انداختن صبحانه میتواند باعث هیپوگلیسمی یا کاهش شدید گلوکز خون شود. حتی اگر فرد، بیشتر اوقات صبحانه نخورد. باید حداقل یک میان وعده کوچک را در برنامه صبح خود قرار دهد. این میان وعده میتواند ماست چکیده ساده یا یک تخم مرغ آب پز با مقداری نان سبوسدار باشد. این وعده را حتماً مجبور نیستید بنشینید و میل کنید. میتوانید چیزی سبک برای خود آماده کنید که در حال حرکت هم بتوانید بخورید.
2- برنامه غذایی سرشار از چربیهای اشتباه
محققان اظهار کردهاند مصرف اضافی چربی، بیش از ۳۰ درصد کالری دریافتی روزانه، ممکن است مقاومت به انسولین را بدتر کند. از وعدههایی پرهیز کنید که سرشار از چربیهای اشباع شدهاند، مانند چربیهای موجود در فست فودها. برخی تحقیقها نشان دادهاند که چربیهای غیراشباع میتوانند روی مقاومت به انسولین تأثیری مثبت داشته باشند. این نوع چربیها باعث کاهش چربی کبد نیز میشوند. چربیهای غیر اشباع را میتوانید در غذاهایی مانند روغن زیتون، مغزها و دانهها پیدا کرد. برنامه غذایی که سرشار از چربیهای غیر اشباع باشد و چربی اشباع کمی هم داشته باشد، باعث بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش LDL یا کلسترول بد، کاهش تریگلیسیرید و فشار خون میشود.
3- مصرف بیش از اندازه گوشت
افراط ورزیدن در مصرف پروتئین روی سطح گلوکز خونتان تاثیرگذار است. مخصوصاً اگر پروتئین آن وعده، حاصل از گوشت قرمز باشد. گوشت قرمز روی حساسیت به انسولین تأثیر مضری دارد. تحقیقها نشان دادهاند افزایش مصرف گوشت قرمز، با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط است. برای کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی نیز میتوانید روی پایین آوردن مصرف گوشت قرمز حساب کنید.
4- وعدههایتان متعادل نیستند
مصرف بیش از اندازه از یک چیز، مانند کربوهیدرات، و کم خوردن چیزی دیگر، مانند سبزیها و پروتئینهای بدون چربی میتواند باعث بالا رفتن قند خون شود. یک وعده متعادل میتواند هم سیرتان کند و هم مواد مغذی که نیاز دارید را به بدنتان برساند. پروتئین کمچرب، مانند سینه مرغ بدون استخوان و پوست را با یک غذای کربوهیدراتی، مانند برنج قهوهای، ترکیب کنید. این کار هضم را کند میکند و باعث میشود برای مدت طولانیتر احساس سیری کنید. همچنین، پس از وعده قند خونتان بیش از حد بالا نمیرود.
5- غذا خوردن را فراموش میکنید
بله شاید کاملاً فراموش نکنید؛ اما ممکن است خیلی سر خودتان را شلوغ کنید و ناگهان متوجه شوید از وعده قبلیتان چند ساعت میگذرد. با این کار، در واقع خود را در خطر قرار دادهاید. فاصله انداختن زیاد بین وعدهها نیز میتواند باعث هیپوگلیسمی در افراد مبتلا به دیابت شود. مخصوصاً اگر داروهای خاصی را برای دیابتشان مصرف کنند.
هیپوگلیسمی اگر درمان نشده رها شود، میتواند بدتر و باعث سرگیجه، بیحالی و حتی بیهوشی شود. هیپوگلیسمی شدید میتواند منجر به تشنج، کما و حتی مرگ شود. توجه به زمانِ وعدهها میتواند به دیگر عادتهای خوب نیز کمک کند، مانند نظارت مرتب روی قند خون. اگر مبتلا به دیابت یا پیش دیابتید، بهتر است نزدیک خود شکلات، شیرینی، آب میوه یا شیر نگه دارید تا در صورت پایین آمدن قند خون بتوانید سریع آن را بالا ببرید.
6- میان وعدهتان با آرد سفید ساخته شده
شاخص گلیسمی غذاها و کیفیت کربوهیدرات موجود در برنامه غذاییتان مهم است. تحقیقها نشان داده کربوهیدراتهای تصفیه شده، مانند نان سفید و چیپس، میتوانند باعث بالا رفتن نرخ مقاومت به انسولین شوند. محصولهای فرآوری شدهای را محدود کنید که با آرد سفید و قندهای اضافی ساخته شدهاند. در عوض روی میان وعدههای سالمی تمرکز کنید که سرشار از فیبرند و با غلات کامل درست شدهاند، مثل مقداری پنیر به همراه نان سبوسدار و یا ذرت بو داده.
7- نمیدانید قبل از ورزش چه چیزی باید بخورید
چک کردن قند خون قبل از ورزش برای دیابتیها بسیار مهم است. چون ورزش قند خون را کاهش میدهد. این اطلاعات به ما کمک میکند که بدانیم قبل از ورزش و برای پایین نیامدن قند خون، نیاز به یک میان وعده کوچک داریم یا خیر. یکی از توصیهها این است که بیماران دیابتی با خود، قرص گلوکز به تمرین ببرند تا در صورت پایین آمدن بیش از حد گلوکز، سریع آن را رفع کنند. ژلهای گلوکز یا حتی نوشیدنیهای ورزشی نیز میتوانند برای درمان هیپوگلیسمی، در طول ورزش، مفید باشند. اگر با فعالیت بدنی مرتب دچار هیپوگلیسمی میشوید، حتماً با پزشک مشورت کنید. شاید نیاز باشد دوباره به داروهایی نگاه شود که مصرف میکنید.
8- پرخوری میکنید
کاهش وزن میتواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد. مدیریت وزن، بخش مهمی از کنترل بیماری دیابت نیز است. در بیمارانی که مبتلا به دیابت نوع ۲اند، اضافه شدن وزن بر اثر پرخوری میتواند باعث افزایش مقاومت به انسولین و حتی افزایش نیاز به دارو شود. خوردن وعدههای بزرگ، مخصوصاً آنهایی که کربوهیدرات بالایی دارند، باعث میشوند قند خون پس از غذا بسیار بالا برود. معمولاً، قند خون افراد مبتلا به دیابت، پس از وعدهشان، باید کمتر از ۱۸۰ میلیگرم باشد. اگر میخواهید ببینید غذا واقعاً چگونه روی گلوکز خونتان تأثیر گذاشته، قبل از وعده و دو ساعت پس از آن، قند خون خود را چک کنید. اگر گلوکز خون قبل از وعده غذایی ۱۲۰ و پس از آن ۲۵۰ بود، این ۱۳۰ شماره اختلاف نشان میدهد که وعده خورده شده کربوهیدرات بسیار بالایی داشته.
9- شام یا میان وعده به ساعت خواب بسیار نزدیک است
دیر وقت غذا خوردن میتواند روی سطح گلوکز خون ناشتا روز بعد، تأثیرات مخربی داشته باشد. وعدههای آخر شب معمولاً باعث میشود سطح قند خون صبح روز بعد بالاتر از حد معمول باشد. این مقدار اگر حد معمول قند خون ناشتا بالاتر باشد، دردسرساز است. افراد دیابتی شبها باید بیشتر غذا و میان وعدههایی میل کنند که سرشار از فیبر و کربوهیدرات به همراه پروتئین بدون چربی باشند. قبل از غذا خوردن، از خود بپرسید آیا چون گرسنهاید غذا میخورید یا چون به غذا خوردن در آخر شب عادت کردهاید. اگر فقط عادت است، بهجای غذا خوردن برای خود یک دمنوش گیاهی درست کنید و از آن لذت ببرید.
در برنامه غذایی برای دیابتیها باید چه سبزیهایی وجود داشته باشد؟
حتی با اینکه دیابت دارید، میتوانید غذاهای خود را سالمتر و حتی خوشمزهتر از پیش کنید. نگاهی به طبیعت و گیاهان کامل بیندازید. تمام گیاهان و ادویههایی که در این مقاله لیست کردهایم، خاصیت ضد دیابتی و ضد التهابی دارند. میتوان آنها را در هر وعدهای استفاده کرد و از خواص آن بهرهمند شد. پس دفعه بعد که آشپزی میکردید، ادویهها و سبزیهای زیر را فراموش نکنید. از آزمون و خطا نترسید. ترکیبهای تازه اختراع کنید تا به مرور متوجه شوید، کدام ادویه و گیاهان میتوانند با هم طعمی خاص به غذایتان بدهند.
1- ریحان
ریحان گیاه معطری است که همیشه ما را به یاد تابستان میاندازد. عطر آن در سالاد، سوپ و ماکارونی فوقالعاده است. در یک تحقیق که روی گیاهان و ادویههای انجام شد، زردچوبه، رزماری، مرزنجوش، پونه و ریحان، بیشترین مقدار فلاونوئید را در خود دارند. بهویژه ریحان میتواند سطح قند خون را پایین بیاورد.
2- بابونه
بابونه قند خون را پایین میآورد. بابونه با بیرون آوردن قند از خون و گذاشتن آن در ذخایر کبد، از عوارض دیابت، پیشگیری میکند. بعد از یک روز کاری سخت، هیچ چیز مانند یک فنجان دمنوش بابونه نمیتواند به انسان آرامش دهد.
3- دارچین
تاکنون تحقیقهای متعددی نشان داده دارچین میتواند سطح قند خون را پایین بیاورد. بهتازگی در تحقیقی مشخص شد که دارچین سطح هموگلوبین A1c را پایین میآورد. همچنین دارچین سرشار از خواص گیاهی است که التهاب را کاهش میدهد. دارچین به کاهش کلسترول و بالا بردن سرعت سوخت و ساز در کاهش وزن کمک میکند. دارچین را روی لوبیا، عدس، برنج قهوهای یا آب گوشت امتحان کنید.
4- زیره سیاه
زیره سیاه ادویهای از خانواده جعفری است. ترکیب آن با حبوبات و برنج قهوهای خوب میشود. زیره سیاه را زیاد استفاده کنید؛ چون باعث میشود قند خون و کلسترول خونتان پایین بیاید. همچنین، زیره سیاه روی محصولهای گلیکوزیله تأثیر خوبی دارد که آسیبهای جدی به دیابتیها میزند.
5- قاصدک
قاصدک یک گیاه فوق العاده و همه کاره است. به همین دلیل هرگز نباید آن را از باغچهی خود حذف کنید. برگ سبز پررنگ این گیاه فشار خون را پایین میآورد و کبد را تسکین میدهد. مانند گزنه، قاصدک نیز جریان ادرار را تقویت و به پاکسازی بدن کمک میکند. از آنجایی که قاصدک برای بیماران دیابتی مفید است، وزن را نیز کم میکند.
6- شوید
شوید با ماهی، تخم مرغ یا قارچ طعم خوبی میگیرد. شوید نشات گرفته از خاورمیانه و جنوب غربی روسیه است. ابتدا، شوید برای افزایش تولید شیر در مادران شیرده استفاده میشد. اما حالا بهعنوان یکی از سبزیهای مفید برای دیابتیها شناخته میشود. متخصصان ۷۰ ماده شیمایی مختلف در شوید یافتهاند که به مبارزه با دیابت کمک میکند.
7- رازیانه
دانههای این گیاه عطری قوی دارند. از دانههای آن برای درست کردن چای رازیانه برای کودکان کولیکی استفاده میشود. هم گیاه و هم دانههای آن هر دو مواد شیمایی دارند که برای بیماران دیابتی مفید است. آنتول یکی از مواد شیمیایی گیاهی موجود در رازیانه است که جلوی التهاب و سرطان را میگیرد. در هند، جویدن دانههای رازیانه بعد از وعده غذایی یک سنت است. هندیها این کار را برای تمیزی دندان و خوشبو کردن دهان انجام میدهند. رازیانه برای جلوگیری از سرفه نیز بسیار مفید است. همچنین، روغن مفیدی دارد.
8- سیر
سیر برای قلب مفید است. همچنین، در برابر سرطان محافظتمان میکند. درست مانند پیاز، موسیر و پیازچه. همه اینها در یک خانواده قرار دارند. سیر در میان آنها قویترین خاصیت ضد التهابی را دارد. اما خاصیت سیر بیش از اینهاست. سیر قند خون و چربیها را پایین میآورد. کم و بیش هر گیاهی با سیر و روغن زیتون خوش طعم میشود. استفاده از پودر سیر نیز بد نیست اما خاصیت سیر تازه را ندارد. سیر تازه و خام بیشترین مزیت را دارد.
9- زنجبیل
زنجبیل گیاهی کامل، برای مبارزه با دیابت و چربی خون بالا است؛ چون از چند جناح به آن حمله میکند. حتی وزن را کم میکند. در یک تحقیق مشخص شد کسانی تا سه ساعت بعد از غذا خوردن احساس سیری میکردند که دمنوش حاوی ۲ گرم پودر زنجبیل را نوشیدند. همچنین در تحقیق دیگر که روی بیماران دیابتی انجام شد، مشخص شد نوشیدن دمنوش حاوی ۳ گرم پودر زنجبیل، در طول ۳۰ روز، باعث کاهش گلوکز خون، تریگلیسرید، کلسترول کلی، LDL، و کلسترول VLDL میشود. پس تا میتوانید از زنجبیل در چای یا غذاهای خود استفاده کنید.
10- نعناع
نعناع حاوی آنتیاکسیدانهای طبیعی است که با دیابت، بیماری قلبی، پیری و سرطان مبارزه میکند. همچنین، طعمی عالی به چای اضافه میکند. سعی کنید از نوع طبیعی آن بهجای انواع چای کیسهای استفاده کنید. نعناع عضلههایی را آرام میکند که از مری نزدیک معدهاند. افرادی که رفلاکس معده دارند باید از نعناع پرهیز کنند.
11- رزماری
رزماری تقویتساز قلب است. در درمان سندروم متابولیک نیز نقش مهمی دارد. کارنوسول، فعالترین فیتوشیمیایی موجود در رزماری، استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد. همچنین در مبارزه با التهاب و سرطان نیز مؤثر است. تمام این خواص را با استفادهی رزماری در غذاها جذب کنید. غذاهایی مانند گوشت، خورشها، و سرخ کردنیها. رزماری را بهصورت چای نیز میتوانید میل کنید.
ورزش، بهترین
خودت بـاشهمین الان ثبت نام کن

12- مریم گلی
مریم گلی حاوی آنتیاکسیدانهایی است که مشخص شده با دیابت مبارزه میکنند. طعم قوی آن در خورشها، خوب کار میکند. چای مریم گلی نیز مسکن و آرامشبخش است. مانند دیگر سبزیها، معطر مریم گلی نیز سرشار از پلی فنل است. محتوای رزمارینیک اسید آن بالاتر از خود رزماری است. ترکیب فنولی موجود در این گیاه، برای جلوگیری از آلزایمر، بسیار مفید است. مریم گلی و چای عسل در برابر سرماخوردگیهای ویروسی و باکتریایی خوب عمل میکنند؛ چون وقتی مریم گلی و عسل ترکیب میشوند، قدرت ضد میکروبی را افزایش میدهند.
13- استویا
استویا تنها شیرین کنندهای است که برای افراد مبتلا به دیابت مضر نیست. حتی با اینکه چندین بار از شکر معمولی شیرینتر است. با استفاده از استویا دیگر نیازی نیست نگران شیرینی بیش از حد باشید، استویا تأثیری مثبتی روی قند خون و انسولین پس از مصرف غذا دارد. حتی میتوانید گیاه آن را در یک گلدان کنار پنجره خانه پرورش دهید. یک برگ کوچک آن کلی مصرف دارد.
14- ترخون
ترخون گیاه خوبی است که نشان داده میتواند مقاوت به انسولین را کاهش دهد و پرخوری در افراد دیابتی را کم کند.
15- آویشن
آویشن شامل ۷۵ فیتوکمیکال فعال است که علیه دیابت کار میکنند. آویشن در هر غذایی استفاده شود، عطر و طعمش را فوقالعاده میکند. آویشن از سیکوتینی حمایت میکند که با التهاب میجنگد. همچنین، به سلولهای ایمنی کمک میکند که ضد التهاباند.
نمونه برنامه غذایی برای دیابتیها از رژیم دیابت دکتر کرمانی
وعده غذایی | میزان |
صبحانه | 40 گرم نان+20 گرم پنیر+ یک و نیم عدد گردو+ خیار و گوجه فرنگی |
میان وعده صبح | یک و نیم واحد میوه+ 2 عدد بیسکوییت ترد |
قبل از ناهار | یک واحد سیب+ دو لیوان آب |
ناهار | 64 گرم نان+ یک و نیم عدد کباب تابهای (هر عدد 50 گرم دارد) + سالاد کاهو |
عصرانه | یک واحد میوه+ 8 عدد بادام زمینی+ یک و نیم لیوان ذرت بوداده (کم چرب) |
شام | دو لیوان آش رشته |
بعد از شام | سه عدد انجیر خشک + عدد گردو |
سهمیه لبنیات | یک لیوان شیر یا ماست نیم چرب + دو لیوان دوغ |
سهمیه چاشنی | نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون+ یک قاشق غذاخوری سس مایونز رژیمی |
حالا میدانید زمانی که میگوییم رژیم غذایی دیابت، منظورمان حذف کرد همه کربوهیدراتها و مواد قندی نیست. منظور از رژیم غذایی برای دیابتیها، ایجاد یک رابطه متعادل بین مواد مغذی متفاوت است. رژیم دیابت کمکتان میکند تا قند خونتان را کنترل و حتی تا اندازهای این بیماری را درمان کنید.
- بایدها و نبایدهای تغذیه دیابت
- نکات ورزشی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2
- دیابت و روزه داری؛ تاثیر روزه بر قند خون
- چگونه دیابت پدرم را، تنها در 4 ماه درمان کردم؟
- دیابت کودکان؛ با نشانههای خطر دیابت نوع 1 در کودکان آشنا شوید!
- دیابت نوع 2 چیست و بهترین راه مهار دیابت نوع دو کدام است؟
- دیابت شیرین یا ملیتوس و نقش تغذیه در بهبود آن
- رژیم غذایی دیابت؛ یک برنامه غذایی کامل برای دیابتیها
- دیابت بی مزه چیست و چه تفاوتی با دیابت شیرین دارد؟
- دیابت چیست و چه بلایی بر سر شما میآورد؟
- مقایسه انواع دیابت و علت به وجود آمدن هر کدام را اینجا بخوانید!
- معرفی انواع دمنوش دیابت به همراه میزان مصرف
نظرات شما
اسمل ۳۰ دی ۱۴۰۱
سلام میشه یه برنامه هفتگی برای دیابت نوع 1 بگین ممنون
کارشناس به اندام ۰۱ بهمن ۱۴۰۱
سلام عزیزم دیابت نوع یک باتوجه به شرایط و دریافت دارویی که دارد برای تغذیه ودرمان باید تحت نظرمتخصص داخلی و پزشک معالج باشد تا افت شدید قند اتفاق نیوفته
علی ۲۷ دی ۱۴۰۱
با سلام ظاهرا اشتباهی سهوی در جایی از متن رخ داده است، لطفا اصلاح کنید: در بخش رژیم غذایی دیابت باید چگونه باشد؟ سطر دوم و سوم: ابتدا نوشته اید: باید میزان مصرف غذاهایی سرشار از قندهای کامل، مانند غلات کامل،... را کم کنند. و بعد نوشته اید: در عمل، دیابتیها باید قسمت عمدهای از خوراکشان را به غلات کامل (قندهای کامل)... اختصاص دهند. ایندو متناقض هستند. ضمنا مطمئنید که قندهای کامل در داخل پارانتز درست است؟ ظاهرا باید از قندهای کامل پرهیز کرد.
کارشناس به اندام ۲۸ دی ۱۴۰۱
سلام تشکر از توجه شما حتما بازنگری و ویرایش انجام میشه
محمدحسین ۱۹ دی ۱۴۰۱
سلام. قند ناشتا ۱۳۸. ولی بعد از. صبحانه یا نهار. قند خون زیاد تغییر نمی کند ودر حدود ۱۴۰تا ۱۵۰ است فقط قند ناشتا زیاد است .کنترل غدایی هم دارم. ۱۰ ماه است این وضعیت را دارم قند میانگین هم ۶.۸ است دارو مصرف ف نمی کنم لطفا جهت کاهش قند ناشتا راهنمایی بفرمایید
کارشناس به اندام ۲۰ دی ۱۴۰۱
سلام دوست عزیز توصیه های تغذیه ای درمقاله کاملا ذکر شده ودر قند وبیماریهای زمینه ای باید ژنتیک رو هم لحاظ کرد حتما با متخصص داخلی مشورت کنید
خلیل دگاری ۰۵ دی ۱۴۰۱
سلام آقای دکتر من خلیل بلوچ هستم قندخون من خیلی بالاست حدودن ۶۰۰تا۶۹۰ هست چیکار کن که قندم بیاد پایین
کارشناس به اندام ۱۴ دی ۱۴۰۱
سلام بزرگوار در ابتدا باید تحت نظر متخصص باشید وداروبگیرید پرهیزغذایی محدود کردن قندهای ساده واستفاده از غلات کامل وسبوس دار سبزیجات به برنامتون اضافه کنیدچربی های ناسالم وجامد رو حذف کنید فعالیت بدنی داشته باشید استرس روکنترل کنید
مهدی ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
سلام من خودم دیابت نوع 1 دارم و انسولین میزنم برنامه ی غذایی ندارم و پر خوری میکنم از غذا های پرچرب تا کم چرب فرقی نمیکنه بیشتر از آدم عادی غذا میخورم اما انسولین بیشتری تزریق میکنم قند صبح 80 هست و نرماله میخواستم بدونم انسولین زیادی ک میزنم عوارضی داره یا مشکلی پیش نمیاد
کارشناس به اندام ۲۷ مهر ۱۴۰۱
سلام وقت بخیر .معلومه که با این کار مشکلات جدی برای سلامتیتون پیش میاد .انسولین تزریقی باید تحت نظر پزشکتون باشه و حتما برنامه غذایی مناسبی داشته باشید .
سانا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
محض رضای خدا جواب منو بدید من دیابت دارم آیا میتونم باردار شم،رو بچه تإثیر منفی میذاره؟مثلا عقب ماندگی یا نقص عضو
کارشناس به اندام ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
سلام دوست خوبم با توجه به پیشرفت علمی و مراقبتهای قبل و بعد از بارداری امکان باردار شدن هست ولی حتما با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید
زهرا ۱۹ اسفند ۱۴۰۰
سلام همسر من قندش ۵۰۰ شده دکترم نمیره میشه ی برنامه غذایی بهم بدید ممنون میشم
کارشناس به اندام ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
سلام زهرا خانم عزیز برای دریافت رژیم و سبک تغذیه سالم دکتر کرمانی به این لینک مراجعه کنید
عزیزالله ۱۶ اسفند ۱۴۰۰
سلام اضافه وزن دارم وغند م ۲۸۰ هست یک رژیم غذایی از شما جناب دکتر خواستارم تشکر
کارشناس به اندام ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز برای دریافت رژیم کاهش وزن دکتر کرمانی به این لینک مراجعه کنید
کیوان کرج ۰۹ اسفند ۱۴۰۰
خیلی خوب و عالی بود کلی استفاده بردیم ممنون
فاطمه ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
سلام اضافه وزن دارم قند در ناشتا ۱۶۰ رو نشان داده خواهشمندم راهنماییم کنید و من کرج زندگی میکنم مطب دکتر کرمانی کجا هست ممنون میشم ادرس و شماره تلفن بگید
کارشناس به اندام ۰۹ اسفند ۱۴۰۰
سلام فاطمه جان خدمات کاهش یا افزایش وزن دکتر کرمانی به صورت غیر حضوری و آنلاین هست و شما برای دریافت برنامه رژیم لاغری کافیه به سایت ما مراجعه کنید شما میتونید از خدمات کارشناسان و پشتیبانهای ما در طول رژیم استفاده کنید و هر مشکلی که داشتید با اونها در میون بذارید برای دریافت رژیم کاهش وزن دکتر کرمانی به این لینک مراجعه کنید
ماهان ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
تموم شد این واقعا خیلی تاثیر گذار بود عالییییی
مریم ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
سلام و عرض ادب، بدون سابقه ژنتیک و قبلی و با وزن ۶۵ کیلو، قند خون ۲۸۸ ناشتا برام بوجود اومده، لطفا رژیم غذایی می فرمایید؟
کارشناس به اندام ۰۱ اسفند ۱۴۰۰
سلام مریم جان پیشنهاد میکنیم از رژیم کاهش وزن دکتر کرمانی استفاده کنی که 26 سال هست امتحانش رو بین هموطنان داخل و خارج از کشور پس داده برای دریافت این رژیم به این لینک مراجعه کنید
مهسا ۲۴ آبان ۱۴۰۰
سلام وقت به خیر . قند خون ناشناس من 120است . آیا با پیروی از رژیم غذایی سالم می تونم قند خونم را به زیر 100برسانم ؟ چند ماه طول می کشه تا رژیم جواب بده؟ ممنون
کارشناس به اندام ۱۷ آذر ۱۴۰۰
سلام مهسا خانم عزیز بله رژیم غذایی سالم بهت کمک میکنه که هم به وزن مناسب برسی و قندت رو پایی نمیاره در یه رژیم درست و اصولی شما میتونی بین 3 تا 4 کیلو وزن کم کنی
شهره ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام جناب دکتر قند ناشتای من ۱۲۶ هست ولی دکتر گفت فعلا دارو نیاز نداری فقط رعایت کن . ولی متاسفانه من وزنم داره کم میشه و دوست ندارم کم بشه چیکار کنم آیا شما رژیمی میدید که هم دیابتم کنترل بشه هم وزنم یه کم بالا بره . وزن من از ۷۳ به ۶۵ رسیده دوست دارم به وزن قبلی برگردم
کارشناس به اندام ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز با شماره پشتیبانی تماس بگیرید شماره ی پشتیبانی: ۰۲۵۳۲۱۴۳
حمید ۰۷ مرداد ۱۴۰۰
درود بر شما دکتر عزیز من مادرم وزنش حدود ۱۲۰ کیلو هست و سنش ۵۸ سال انسولین مصرف میکنه روزی ۳ بار خیلی از اینکه وزنش رفته بالا رنج میبره و دچار افسردگی داره میشه،آیا شما قادر هستید که به ایشون کمک کنید؟
کارشناس به اندام ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز با شماره پشتیبانی تماس بگیرید شماره ی پشتیبانی: ۰۲۵۳۲۱۴۳
شیدا لایقی ۲۷ تیر ۱۴۰۰
سلام جناب دکتر ،چکار کنیم که بیمار دچار دیابت نوع۱ سرحال باشه یعنی وزنش خوب باشه لاغر نباشه ؟
کارشناس به اندام ۱۰ مرداد ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز مصرف داروهای تجویزی بهتون کمک میکنه
خالقی ۲۷ تیر ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید آقای دکتر قند خونم ناشتا120هست می تونم با رعایت رژیم غذایی و ورزش به 90برگردونم ممنون
کارشناس به اندام ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز بله میتونید اون رو کنترل کنید
رضا ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
سلام آقای دکتر وقت بخیر برای قند خون ناشتا 98 و A1c4/7 چه رژیم غذایی مناسبه چه خوراکی هایی نباید مصرف کرد یا ورزش و پیاده روی نیازه تا بیاد پائین خیلی استرس دارم ممنون از پاسختون خدانگهدار
کارشناس به اندام ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز باید از رژیمی استفاده کنید که قند خونتون رو پایین بیاره و مواد لازم رو به بدنتون برسونه پیاده روی و ورزش کمک زیادی بهتون میکنه
رضوان ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
سلام آقای دکتر برنامه افزایش وزن دیابتی هارو هر کارشناسی انجام نمیده.اگر ممکنه یک برنامه کلی رو در همین سایت قرار بدید.ممنون
کارشناس به اندام ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز رژیم دیابت نوع 2 راه اندازی شده به زودی می تونید اون رو توی اپلیکیشن مشاهده کنید
امیر حسین حبیبی ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰
سلام آقای دکتر کسی که قند اش 102 هست چی کار باید کنه تا قندش پایین بیاد درس شه.
کارشناس به اندام ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز فیبر و سبزیجات بیشتری مصرف کنید آب بیشتری بنوشید مصرف پروتئین رو کنترل کنید تخم مرغ؛جو دو سر؛جو؛لوبیا؛عدس؛دانه های خوراکی؛سیب زمینی شیرین؛ذرت؛سیب زمینی هندی؛اکثر میوهها و سبزی جات بدون نشاسته را بیشتر مصرف کنید