درک فشار خون پایین: تشخیص و درمان

چگونه بفهمیم که فشار خونمان پایین است؟فشار خون پایین همیشه نشانه یک مشکل نیست. اما اگر نشانه های آن را داشته باشید، پزشکتان می تواند این شرایط را تشخیص دهد و علتش را نیز متوجه شود. گیجی و سبک شدن سر هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا خوابیده ممکن است نشانه حالتی باشد که […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 6 دقیقه
تعداد بازدید 13367
تاریخ بروزرسانی
درک فشار خون پایین: تشخیص و درمان
میانگین امتیاز 5 از 5

درک فشار خون پایین: تشخیص و درمان

چگونه بفهمیم که فشار خونمان پایین است؟

فشار خون پایین همیشه نشانه یک مشکل نیست. اما اگر نشانه های آن را داشته باشید، پزشکتان می تواند این شرایط را تشخیص دهد و علتش را نیز متوجه شود. گیجی و سبک شدن سر هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا خوابیده ممکن است نشانه حالتی باشد که به آن افت فشار خون وضعیتی می گویند. طیف گسترده ای از بیماری های اساسی نیز ممکن است باعث بروز چنین نشانه هایی شود. شناسایی دلیل فشار خون پایین بسیار مهم است تا بتوان راه حل و درمان مناسب را ارائه کرد.

پزشک به سابقه دارویی، نگاه، سن، نشانه های خاص، و شرایطی که علائم تحت آن رخ داده نگاه می کند. سپس تست فیزیکی انجام می دهد و ممکن است مرتب فشار خون و نبضتان را چک کند – بعد از چند دقیقه دراز کشیدن، بلافاصله پس از ایستادن، و چند دقیقه پس از اینکه آرام ایستاده اید.

آزمایش های دیگری نیز ممکن است گرفته شود از جمله، ECG ( الکتروکاردیوگرام ) تا ضربان قلب و ریتم آن اندازه گرفته شود، یک اکوکاردیوگرام نیز گرفته می شود. ممکن است تست خون نیز داده شود تا مشخص شود مشکل از کم خونی یا سطح قند خون نباشد.

تست ورزش و یا آزمایش الکتروفیزیولوژی که کمتر معمول است نیز ممکن است کمک کند.

ممکن است آزمون شیب نیز از فرد گرفته شود. در این آزمایش واکنش بدن به تغییر موقعیت ارزیابی می شود. فرد روی یک میز دراز می کشد، و به آن بسته می شود تا نیفتد. سپس میز به حالت قائم در می آید و یک ساعت به همین شکل بیمار باید روی آن دراز بکشد. در طول این یک ساعت فشار خون، ضربان قلب و دیگر نشانه ها ثبت می شود.

بیشتر بخوانید:  رژیم هاشیموتو + بایدها و نبایدهای غذایی مبتلایان به هاشیموتو

درمان های فشار خون پایین چیست؟

برای بسیار از افراد فشار خون مزمن را می توان با رژیم غذایی و تغییرات سبک زندگی به صورت تاثیر گذاری درمان کرد.

بسته به علت علائم، پزشکتان ممکن است به شما بگوید با این تغییرات ساده فشار خونتان را افزایش دهید:

  • استفاده از برنامه غذایی که نمک بیشتری داشته باشد.
  • نوشیدن مقدار زیادی مایعات غیر الکلی.
  • قطع مصرف الکل.
  • مصرف مایعات بیشتر در آب و هوای گرم و یا زمانی که مبتلا به یک بیماری ویروسی نظیر سرما خوردگی و آنفولانزا شدید.
  • پزشکتان داروهایی که مصرف می کنید را مورد ارزیابی قرار می دهد تا متوجه شود کدام یک از آنها ممکن است باعث کاهش فشار خون شده باشد.
  • مرتب ورزش کنید تا فشار خونتان بهبود پیدا کند.
  • وقتی از حالت خوابیده یا نشسته بلند می شوید مواظب باشید. برای کمک به بهبود گردش خون، قبل از اینکه بلند شوید پا و مچ پای خود را کمی تکان دهید. سپس به آرامی بلند شوید. وقتی از خواب بیدار می شوید مدتی روی لبه تخت یا روی زمین بنشینید و سپس بایستید.
  • از بلند کردن بارهای سنگین پرهیز کنید.
  • در دستشویی به خود فشار وارد نکنید.
  • از قرار گرفتن برای مدت طولانی در معرض آب خودداری کنید. اگر سرتان گیج رفت بنشینید. بهتر است در حمام یک صندلی داشته باشید که در صورت نیاز روی آن بنشینید. برای پیشگیری از آسیب بهتر است از صندلی های مخصوص حمام که لیز نمی خورند استفاده کنید.
  • برای پرهیز از مشکل فشار خون پایین و کاهش دوره های سرگیجه بعد از وعده های غذایی، سعی کنید وعده های کوچک تر و به فاصله های کمتر میل کنید. مصرف کربوهیدرات را کم کنید. پس از غذا خوردن استراحت کنید. قبل از وعده های غذایی دارویی که باعث کاهش فشار خون می شود استفاده نکنید.
بیشتر بخوانید:  سیر تا پیاز علائم و درمان مشکلات گوارشی

داروهایی برای فشار خون پایین

اگر موارد بالا مشکلتان را کم نکردند پس مجبورید دارو استفاده کنید. داروهایی که در ادامه نام برده می شوند معمولا برای درمان فشار خون پایین به کار گرفته می شوند.

فلودروکورتیزون: فلودروکورتیزون دارویی است که برای درمان بیشتر موارد فشار خون پایین به کار گرفته می شود. این دارو احتباس سدیم توسط کلیه را افزایش می دهد، در نتیجه باعث احتباس مایعات و مقداری تورم می شود، که برای بهبود فشار خون ضروری هستند. اما این احتباس سدیم باعث کاهش پتاسیم نیز می شود. پس زمانی که از فلودروکورتیزون استفاده می کنید باید هر روز به اندازه کافی پتاسیم نیز میل کنید. فلودروکورتیزون هیچ یک از خواص ضد التهابی کورتیزون یا پردنیزون را ندارد و مانند استروئیدهای آنابولیک عضله نمی سازد.

میدودرین: میدودرین گیرنده های کوچک ترین شریان ها و رگ ها را فعال می کند تا فشار خون را افزایش دهد. این دارو برای کمک به افزایش فشار خون در افرادی که افت فشارخون وضعیتی مربوط به اختلال در عملکرد اعصاب دارند استفاده می شود. دربرابر اینکه این دارو چقدر می تواند تاثیر گذار باشد همچنان تحقیقاتی در حال انجام شدن است.

درک فشار خون پایین: تشخیص و درمان - 1 - فشارخون - بیماری و درمان

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
مهری امیرخانی 1402/06/11

ممنون اطلاعات مفیدی بود دکتر سئوالی دارم آیا کسی که کم کاری تیروئید و هاشیموتو دارد قرص فلودروکورتیزون که تجمع آب در بدن میکند مضر نیست سپاس از پاسخگویی شما ضمنا بیمار تست تیلت مثبت داشته

کارشناس به اندام 1402/06/11

تشکر از همراهی شما عزیزم وقتی دارویی با نظر پزشک باشه مشکلی نداره مراقب باشید سیستم ایمنی بدن ضعیف نشه