فقط کسی که سیاتیک دارد این موارد را درک می کند
آمارهای محققان نشان می دهد از هر 10 نفر 8 نفر در طول زندگی با درد پایین کمر درگیر بوده اند. اما درد کمر داریم تا درد کمر، این را کسی که سیاتیک را تجربه کرده خوب می تواند به شما بگوید. بیایید ببینیم این درد واقعا چیست و چه به روز کسی که اسیرش است می آورد و البته اگر از بد شانس هایی هستید که چنین مشکلی دارید چگونه با آن کنار بیایید.
1- دردش می تواند غیر قابل تحمل باشد
دکتر جانت تاپیا، متخصص فیزیوتراپ در سن دیگو می گوید: درد کمر بد است، اما سیاتیک شکنجه، عصب سیاتیک از طول هر کدام از پاها عبور می کند، از باسن تا پایین پا. این درد که تیر هم می کشد را رادیکولوپاتی می نامند و می تواند غیر قابل تحمل باشد. حتی می تواند علائمی داشته باشد که مجبور شوید به دنبال کمک های درمانی بروید. اگر به بیمار وقتی درد غیر قابل تحمل است کمک نرسد ممکن است منجر به آسیب های طولانی مدت شود.
2- دردهای سیاتیک واقعا علت فیزیولوژیکی دارند
در بیش از 90 درصد موارد، سیاتیک بر اثر فتق دیسک در ستون فقرات اتفاق می افتد. در دیگر موارد می تواند به دلیل یک آُسیب دیدگی، یک آبسه یا تومور، تنگی کانال نخاعی، دیسک تضعیف شده، یا سندروم پیریفورمیس ( گرفتگی یا اسپاسم در یک ماهیچه باسن ) باشد. برخی خانم ها نیز در زمان بارداری دچار سیاتیک می شوند، چون جنین در حال رشد به عصب سیاتیک فشار می آورد. عوامل خطر شامل سن ( افراد در سنین 30 تا 50 سالگی بیشتر در خطرند )، چاقی، نوع شغل ( حمل مرتب بارهای سنگین و یا رانندگی برای طولانی مدت می تواند خطر را افزایش دهد )، دیابت و یا عادات سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، یکجا نشینی و یا مرتب احساس استرس داشتن، می شود.
3- درد معمولا خود به خود از بین می رود
خبر خوب اینکه در بیشتر موارد، مرحله درد سیاتیک به مرور از بین می رود و بیشتر بیماران بدون نیاز به جراحی بهبود می یابند. خود درمانی هایی مانند استفاده از پک های سرد و گرم، کشش، ورزش و داروهای بدون نیاز به نسخه می توانند به التیام درد کمک زیادی بکنند.
4- حرکت – نه دراز کشیدن – بهترین کار است
در حالی که بسیاری از مردم فکر می کنند ضرورت التیام کمر درد چند روز استراحت و دراز کشیدن در تخت است، حقیقت این است که داشتن برنامه ورزشی و محدود کردن کم تحرکی می تواند بیشتر کمکتان کند. دلیلش هم این است که تحرک جریان خون را بهبود می بخشد، کمک می کند منابع تازه از خون اکسیژن به محل آسیب دیده برسد تا درد التیام پیدا کند و التهاب کم شود.
5- کایروپراکتیک می تواند مفید باشد
برخی در اینکه کایروپراکتیک تاثیر دارد یا خیر شک دارند و سوال هایی را می پرسند، اما این روش واقعا مفید است. تحقیقات نشان داده 60 درصد از بیمارانی که تاثیر کمی از داروهای کنترل درد دریافت می کردند با کایروپراکتیک توانسته اند التیام پیدا کنند. دست کاری ستون فقرات توسط متخصص کمک می کند درد کاهش بیابد و التهاب کم شود. انعطاف پذیری طبیعی به منطقه باز می گردد و درد خاموش می شود.
6- گاهی جراحی تنها چاره است
اگر درد سیاتیک به مدت دو تا سه ماه باقی ماند و کم نشد ( و یا اگر با ضعف عضلانی یا دیگر نشانه های جدی همراه شد ) ممکن است به جراحی سیاتیک نیاز پیدا شود. این جراحی هم می تواند به صورت باز انجام بگیرد که در این روش جراح یک برش بزرگ در بدن ایجاد می کند تا بتواند به محل آسیب دیده دسترسی پیدا کند و یا با استفاده از تکنیک های آندوسکوپی روشی را اتخاذ می کنند که کمترین تهاجم به بدن را داشته باشد ( شامل کوچکترین برش ها می شود ). با اینکه امکان موفقیت در هر دو روش یکسان است، روش آندوسکپی با کمترین جراحت همراه است و مدت ریکاوری بیمار نیز کوتاه است.
7- بیشتر افرادی که درد سیاتیک دارند دیگر نمی توانند برای مدت طولانی بشینند
وقتی ناحیه کمر سالم باشد، چیزهایی مانند تمام روز پشت میز نشستن یا در ترافیک گیر کردن می تواند اذیت کننده باشد، اما برای کسانی که سیاتیک دارند این وضعیت غیر قابل تحمل است. فقط کسی که درد سیاتیک را تجربه کرده می تواند درک کند عادات اشتباه روزانه چگونه می تواند به مرور زمان تبدیل به شکنجه ای تحمل ناپذیر شود. برای این افراد گاهی یک راه رفتن ساده در خانه و یا تغییر حالت هنگام خواب می تواند بسیار مشکل شود.
کاری از گروه ترجمه به اندام ( دکتر کرمانی)
نظرات شما
هادی ۰۲ آبان ۱۴۰۱
سلام وقت بخیر ممنون بابت مطالب مفیدتون دوماهی هست درد سیاتیک دارم ولی الان درد علائم کمی دارم اما یمقدار پاهام احساس میکنم لاغر شدن چیکار کنم دوباره پاهام چاق بشن ؟
کارشناس به اندام ۰۳ آبان ۱۴۰۱
برای پرحجم کردن و چاق کردن پا باید با تمرینات شدتی فشار بیشتری روی عضلات پا بیاورید.رژیم غذایی تاثیرش روی همه بدن هست و به صورت موضعی تاثیر گذار نیست با این حال بهتره که از پروتئین ها و غلات کامل استفاده کنید بیشتر.ولی برای نتیجه گیری بهتر باید بتونید تمرینات قدرتی که متمرکز میشه روی عضلات پا رو انجام بدین .
مرتضی نجفی ۱۸ مرداد ۱۴۰۱
سلام من حدودا ۱۰روزه دردسیاتیک دارم که باعث درد گرفتن سمت چپ بدن شامل باسن وپشت زانو وبی حسی انگشت کوچک پای چپ و تا حدودی بی حس در ساق پای چپم شدم ورانندگی غیر ممکن شده چون تا روی صن لی میشینم زانوی چپم درد میگیره میخواستم برای درنان چکار کنم؟ پزشک متو کاربامول تجویز کرده که چندان اثری نداشته
احد ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
سلام ممنون بابت مطالب خوبتون من از وقتی درد سیاتیکم شروع شده پاهام به شدت لاغر شدن میتونه بخاطر سیاتیک باشه
کارشناس به اندام ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
سلام دوست عزیز ممنون از همراهی شما بله تاثیر گذار هست
Zzzz ۱۸ آذر ۱۴۰۰
سلام منم دقیقا اینجوریم بخدا دیگه کلافه شدم از درد😥
زهرا ۱۷ شهریور ۱۴۰۰
سلام خیلی از مطالب شما استفاده کردم. سوالی دارم ،من دچار درد سیاتیک هستم و اضافه وزن دارم در حد ۵ کیلو اما وقتی غذا یم را کم تر کردم برای لاغری احساس کردم دردم تشدید شد این اگر میشود در این موضو ع هم توضیح بدهی ممنون
کارشناس به اندام ۰۶ مهر ۱۴۰۰
سلام زهرا خانم عزیز یه رژیم غیر اصولی احتمالا روی سیستم اعصابتون تاثیر گذاشته اگر یه رژیم درست و اصولی داشته باشید به اعصابتون آسیبی نمیرسونه و حتی به درد سیاتیکتون کمک هم میکنه
محمد. پوسلیک...از شهریار ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
با سلام بسیار ارزشمند و فوقالعاده بود.انگار دقیقا درد سیاتیک منو شما توانستید توضیح بدید .دردی که هیچ رقمه نمی تونستم واسه کسی بیان کنم، گاهی وقتا فقط دوست دارم فریاد بزنم.با خودم میگم یعنی دردی بدتر از این هم هست.خلاصه دست بوستان هستم.
کارشناس به اندام ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
سلام دوست خوبم ممنون از لطف و همراهی شما دوست عزیز
مریم ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
سلام .خسته نباشید بسیار مفید بود
ناصر احمدی ۲۶ دی ۱۳۹۹
سلام سپاس از مقاله مفید تون