خواص آناناس چیست؟ آناناس برای کدام بیماری خوب است؟

آناناس، میوه‌ای استوایی با طعمی شیرین و دلپذیر، علاوه بر طعم خوشمزه، سرشار از خواص درمانی است. این میوه حاوی آنزیم بروملین، ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوانی است که به بهبود عملکرد بدن کمک می‌کند.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 16 دقیقه
تعداد بازدید 7037
تاریخ بروزرسانی
خواص آناناس
میانگین امتیاز 3.8 از 5

از خواص آناناس چه می‌دانید؟ این میوه محبوب علیرغم نمای بیرونی خشن، نمادی از استقبال و مهمان‌نوازی است. آناناس یک میوه استوایی بزرگ با پوستی سیخ‌دار، سخت و درونی شیرین است. هنگامی که کاشفان اروپایی در قرن هفدهم در آمریکای جنوبی با آن برخورد کردند، به دلیل ظاهر کاج مانندش آن را آناناس نامیدند. برجستگی‌های پوسته پوسته بیرونی آن «چشم» نامیده می‌شوند.

برای قرن‌ها، آناناس آن‌قدر کمیاب بود که فقط افراد بسیار ثروتمند توانایی خرید آن را داشتند. برخی از مردم حتی آناناس را برای نمایش در مهمانی‌های شام کرایه می‌کردند. این میوه معمولا در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری مانند فیلیپین، اندونزی، هند و چین رشد می‌کند. اما اکنون در سرتا سر دنیا در دسترس است.

آناناس، به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی، در پیشگیری از برخی بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی و سرطان موثر است. در این مقاله به بررسی خواص آناناس این میوه شگفت‌انگیز و خوش طعم می‌پردازیم. با مجله سلامتی دکتر کرمانی همراه باشید.

خواص آناناس چیست؟

اگر برای شما سوال است که خواص آناناس چیست، ادامه مقاله را بخوانید تا به فواید بی‌نظیر این میوه استوایی پی ببرید:

سرشار از منگنز

منگنز، نقش اساسی در سلامت بدن دارد. منگنز در متابولیزه کردن غذا، لخته کردن خون و سلامت استخوان‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند. یک فنجان آب آناناس بیش از نیمی از منگنز مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. این ماده معدنی در غلات کامل، عدس و فلفل سیاه نیز وجود دارد.

خواص آناناس چیست؟
یکی از خواص آناناس سلامت استخوان‌هاست.

سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

علاوه بر مقادیر زیادی ویتامین C و منگنز، آناناس دارای مواد مغذی مهمی مثل ویتامین B6، مس، تیامین، فولات، پتاسیم، منیزیم، نیاسین، ریبوفلاوین و آهن است که هر کدام نقش مهمی در سلامت بدن دارند.

کمک به هضم سالم غذا

آناناس تنها منبع غذایی شناخته شده حاوی بروملین است، این ماده، ترکیبی از آنزیم‌هایی است که پروتئین را هضم می‌کند. به همین دلیل است که آناناس به عنوان نرم‌کننده گوشت عمل می‌کند. اغلب، آناناس را در کشورهایی مانند برزیل در کنار گوشت و مرغ خواهید یافت. از آنجا که بروملین پروتئین را تجزیه کرده و گوشت را نرم می‌کند، در بدن شما، نیز بروملین هضم غذا و جذب آن را برای شما آسان‌تر می‌کند.

این موضوع کمک بسیار زیادی به افرادی می‌کند که غذای خود را به درستی هضم نمی‌کنند، به خصوص برای کسانی که دچار نارسایی پانکراس هستند. در نارسایی پانکراس، لوزالمعده قادر به تولید آنزیم‌های گوارشی کافی نیست.

سرشار از آنتی اکسیدان

آناناس سرشار از فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است. این دو آنتی اکسیدان از سلول‌های شما در برابر رادیکال‌های آزاد که می‌توانند باعث بیماری‌های مزمن شوند، محافظت می‌کنند.

خواص آناناس برای کمک به هضم سالم غذا
آناناس سرشار از آنتی اکسیدان‌های مفید برای بدن است.

خواص ضد التهابی و ضد درد

از جمله خواص آناناس و آب این میوه برای عفونت مفید است زیرا بروملین، آنزیم گوارشی موجود در آناناس، دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده درد است. این آنزیم زمانی که دچار عفونتی مانند سینوزیت یا آسیبی مانند رگ به رگ شدن یا سوختگی شده باشیم، برای ما مفید است.

بروملین همچنین به کاهش درد مفاصل یا آرتروز کمک می‌کند. ویتامین C موجود در آب آناناس نیز سطح التهاب را در بدن پایین نگه می‌دارد.

خواص آناناس برای لاغری

آناناس با این که میوه بسیار مقوی است، ولی کالری زیادی ندارد. هر ۱۰۰ گرم آناناس دارای ۵۲ کالری می‌باشد. آناناس به دلیل دارا بودن فیبر‌های غذایی غیر محلول در آب، حرکت مواد غذایی در روده‌ها را تسهیل کرده و به این ترتیب باعث عدم انباشته شدن مواد اضافی در بدن و در نتیجه چاقی می‌شود. همچنین بروملین موجود در آناناس باعث دفع چربی‌های اضافی، کاهش وزن و رفع سلولیت می‌شود.

اگر به دنبال کاهش وزن هستید، آناناس را در رژیم غذایی خود بگنجاید و از فواید بی‌نظیر آن برای لاغری بهره مند شوید.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

سرطان یک بیماری مزمن است که با رشد کنترل نشده سلول‌ها مشخص می‌شود. پیشرفت آن معمولاً با استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن مرتبط است. چندین مطالعه اشاره می‌کنند که آناناس و ترکیبات آن، از جمله بروملین، با به حداقل رساندن استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب، خطر سرطان را کاهش می‌دهد.

همچنین تحقیقات نشان می‌دهند که بروملین به درمان سرطانی که قبلا توسعه یافته، کمک می‌کند. به عنوان مثال، یک آزمایش نشان داد که بروملین رشد سلول‌های سرطان سینه را سرکوب کرده و مرگ سلول‌های سرطانی را تحریک می‌‎کند.

بیشتر بخوانید:  خواص سیر برای سلامتی – چه کسانی نباید سیر بخورند؟

ریکاوری بعد از تمرین شدید

فواید ضدالتهابی بروملین موجود در آناناس می‌تواند به بهبود سریع‌تر عضلات، بعد از تمرین‌های سخت ورزشی کمک کرده و از احساس درد جلوگیری کند. در حالی که این میوه به جبران ذخایر کربوهیدرات بعد از ورزش کمک می‌کند، برخی از فواید آن نیز به دلیل خواص ضد التهابی بروملین است.

خواص آناناس برای زخم و کاهش التهاب

مطالعات نشان می‌دهد که مواد مغذی موجود در آناناس به کاهش التهاب، تورم و کبودی پس از آسیب یا جراحی کمک می‌کند. مصرف آناناس حتی قبل از جراحی دندان می‌تواند مفید باشد. آناناس به کاهش درد کمک کرده و به اندازه داروهای ضد التهابی و مسکن می‌تواند موثر باشد. تحقیقات آزمایشگاهی همچنین ارزش بروملین را در بهبود زخم نشان داده است.

تسکین علائم آرتریت

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که مصرف آب آناناس یا میوه آن چقدر می‌تواند در تسکین درد التهابی مرتبط با آرتریت مفید باشد. به نظر می‌رسد که این اثر ضددرد از طریق تأثیر مستقیم بر واسطه‌های شیمیایی که در درک ما از درد دخیل هستند، وجود دارد.

آب آناناس برای آرتریت
مصرف آب آناناس می‌تواند در تسکین درد التهابی مرتبط با آرتریت مفید می‌باشد.

حمایت از سیستم ایمنی

یک مطالعه 9 هفته ای بر روی کودکان مدرسه‌ای که تعدادی از آن‌ها هر روز مقدار متوسطی آناناس کنسرو شده (140 گرم) و تعدادی از آن‌ها مقدار زیادی (280 گرم) از آن را مصرف می‌کردند، انجام شد. مشخص شد دانش آموزانی که آناناس مصرف می‌کردند نسبت به کسانی که از آن استفاده نکردند، به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی قرار گرفتند.

علاوه بر این، کسانی که مقدار بیشتری خوردند، چهار برابر تعداد گلبول‌های سفید ایمنی مبارزه کننده با عفونت داشتند. به نظر می‌رسد خواص ضد التهابی بروملین آناناس در کمک به بهبود سیستم ایمنی مفید است.

حمایت از سیستم قلبی و عروقی

بار دیگر، این بروملین است که به نظر می‌رسد به قلب و سیستم گردش خون از طریق پیشگیری یا به حداقل رساندن شدت حملات آنژین صدری و حمله ایسکمیک گذرا (TIA) کمک می‌کند. همچنین تصور می‌شود که بروملین ممکن است پلاک‌های کلسترول را که مسئول سخت شدن شریان‌ها هستند، تجزیه کند. این پلاک‌ها منجر به وضعیتی به نام آترواسکلروز می‌شود.

خواص آناناس برای مغز

مصرف آناناس می‌تواند حافظه شما را بهبود بخشد. ویتامین B1 و منگنز موجود در این میوه به تقویت حافظه کمک می‌کند و نقش کلیدی در عملکردهای شناختی دارد.

خواص آناناس برای مغز
مصرف آناناس برای مغز نیز بسیار مفید است.

خواص آناناس برای مردان

بروملین، آنزیمی که در آناناس یافت می‌شود، باعث تولید تستوسترون می‌شود که می‌‌تواند میل جنسی مردان را افزایش دهد. همچنین سطوح بالای ویتامین C و تیامین موجود در آناناس باعث افزایش انرژی در بدن می‎‌شود و در نتیجه استقامت جنسی را افزایش می‌دهد.

خواص آناناس برای زنان

خواص آناناس از چند جهت می‌تواند برای زنان مفید باشد که عبارتند از:

تسکین دردهای قاعدگی: آنزیم بروملین موجود در آناناس به کاهش التهاب و درد کمک می‌کند و می‌تواند در تسکین دردهای دوران قاعدگی موثر باشد.

مفید برای رحم: آناناس به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و ضد انعقادی (رقیق‌کننده خون) می‌تواند جریان خون را در رحم و پوشش داخلی رحم بهبود ببخشد.

مفید برای دوران یائسگی: آنزیم بروملین موجود در آناناس خاصیت ضد التهابی قوی دارد و می‌تواند به کاهش التهاب در بدن که یکی از عوامل بروز برخی علائم یائسگی مانند درد مفاصل است، کمک کند.

خواص آناناس برای زنان
زنان می‌توانند از خواص آناناس بهره مند شوند.

موثر در انعقاد خون

مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که بروملین همچنین با مهار تولید پروتئینی به نام فیبرین که در انعقاد خون نقش دارد، بر لخته شدن خون تأثیر می‌گذارد.

بهترین زمان مصرف آناناس چه زمانی است؟

بهترین زمان برای مصرف آناناس، قبل از غذا می‌باشد. البته اگر دچار ناراحتی معده هستید، بهتر است از مصرف آن هنگام صبح و به صورت ناشتا خودداری کنید. به دلیل این که مصرف آناناس بعد از غذا، جذب مواد مغذی و همچنین ویتامین‌های آن را کاهش می‌دهد، خوردن آن بعد از غذا توصیه نمی‌شود.

ارزش غذایی آناناس

آناناس کالری کمی دارد، اما بسیار مغذی است. 100 گرم آناناس حاوی مواد مغذی زیر است:

  • کالری: 50 کیلو کالری
  • چربی: 0.1 گرم
  • کلسترول: 0 میلی‌گرم
  • سدیم: 1 میلی‌گرم
  • پتاسیم: 109 میلی‌گرم
  • کربوهیدرات کل: 13 گرم
  • فیبر خوراکی: 1.4 گرم
  • قند: 10 گرم
  • پروتئین: 0.5 گرم

آناناس همچنین دارای ویتامین‌های A، B و K کلسیم، فولات، فسفر و روی می‌باشد.

آناناس حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که می تواند به تنظیم سطح قند خون و تقویت احساس سیری کمک کند. در واقع، یک پیمانه آناناس 10 درصد از فیبر توصیه شده روزانه شما را تامین می‌کند.

www.popsugar.com

طبع آناناس سرد است یا گرم؟

در طب سنتی بعضی افراد آناناس را دارای طبع سرد و تر و بعضی آن را دارای طبع گرم و تر می‌دانند. مصلح آن در طب سنتی آب لیمو و عسل و همچنین آب انار می‌باشد.

بیشتر بخوانید:  8 شگرد عجیب که لاغر میکنند

نحوه نگهداری آناناس تازه

یک آناناس رسیده و کامل به مدت 2 تا 3 روز بیرون از یخچال سالم می‌ماند. وقتی آن را برش دهید، به مدت 5-7 روز در یخچال یا 6 ماه یا بیشتر در فریزر می‌ماند. آناناس را می‌توانید به تنهایی یا به صورت کمپوت نگهداری کنید.

نحوه نگهداری آناناس تازه
آناناس را می‌توانید به مدت 5 الی 7 روز در یخچال نگهداری کنید.

مضرات آناناس چیست؟

اگر به آناناس آلرژی نداشته باشید، به طور کلی مصرف آن برای بیشتر افراد بی خطر شناخته می‌شود، اما در کنار فواید بی‌نظیر آناناس برای بدن، مصرف این میوه در بعضی افراد ممکن است عوارضی ایجاد کند. از جمله این عوارض به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

ایجاد ناراحتی گوارشی

تحقیقات نشان داده خوردن مقدار زیادی آناناس ممکن است باعث ایجاد ناراحتی گوارشی شود. همچنین بهتر است از مصرف میوه نارس آن خودداری کنید، زیرا باعث اسهال و سوزش گلو می‌شود.

خارش زبان و لب‌ها

ممکن است بلافاصله پس از خوردن آناناس دچار خارش زبان یا درد لب‌ها شوید. اما به محض قورت دادن میوه، اسیدهای معده شما آنزیم گوشت‌خوار آن را از بین می‌برند.

عوارض مصرف آناناس
آناناس به دلیل داشتن آنزیمی به نام بروملین موجب خارش زبان می‌شود.

احساس گزگز در دهان

آناناس تازه می‌تواند باعث سوزش دهان شما شود. این موضوع به این دلیل است که بافت‌های ما از پروتئین ساخته شده‌اند و بروملین موجود در آناناس پروتئین را تجزیه می‌کند. این موضوع طبیعی و موقتیست و به این معنی نیست که شما به آناناس حساسیت دارید.

واکنش‌های آلرژیک

شایع‌ترین واکنش آلرژیک به آناناس تورم، کهیر یا مشکل تنفسی است. اگر به سایر میوه‌ها، گرده گل یا لاتکس حساسیت دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری از آلرژی نسبت به آناناس باشید.

چه کسانی نباید آناناس مصرف کنند؟

آناناس یک آلرژن رایج نیست. خوردن آن‌ بسیار کم خطر در نظر گرفته می‌شود مگر اینکه آلرژی شناخته شده‌ای به آناناس داشته باشید. در این صورت باید از آناناس و عصاره‌های آن اجتناب کنید. با این حال، حتی در بعضی از افراد بدون خوردن بیش از حد آناناس، ممکن است عوارض جانبی ناخواسته‌ای بوجود بیاید. از جمله این افراد به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

مصرف‌کنندگان دارو‌های رقیق‌کننده خون: بروملین ممکن است بر لخته شدن خون تأثیر بگذارد. بنابراین، افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، باید آناناس را در مقادیر کم مصرف کنند.

افراد حساس به بروملین: افرادی که به بروملین حساس هستند ممکن است سوزش زبان، خارش، حالت تهوع یا اسهال را نیز تجربه کنند.

افراد دارای ناراحتی گوارشی: خوردن زیاد آناناس نارس باعث ناراحتی معده، حالت تهوع و اسهال می‌شود. همیشه بهترین کار این است که آناناس رسیده را انتخاب کنید. گوشت آن باید زرد روشن تا متوسط باشد.

چه کسانی نباید آناناس مصرف کنند؟
خوردن آناناس آلرژی زا نیست، اما همه افراد نمی‌توانند آن را مصرف کنند.

آن‌چه از مقاله خواص آناناس آموختیم:

دانستیم که خواص آناناس می‌تواند به بهبود زخم‌ها، هضم بهتر غذا و از بین رفتن عفونت‌های ویروسی و باکتریایی و تقویت استخوان‌ها کمک کند و یک منبع مهم انرژی برای ورزشکاران است. افزودن آناناس به رژیم غذایی می‌تواند به بهبود سلامت کلی بدن کمک کند. با این حال، برای بهره‌مندی حداکثری از خواص این میوه، بهتر است آن را به صورت تازه و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل مصرف کنید.

در نهایت، این نکته را در نظر داشته باشید که اگرچه آناناس فواید بسیاری دارد، اما نباید آن را به عنوان یک درمان معجزه‌آسا برای همه بیماری‌ها در نظر گرفت. برای تشخیص و درمان هرگونه بیماری، همیشه باید به پزشک مراجعه کنید.

سوالات متداول خواص آناناس:

1- خواص آناناس در طب سنتی چیست؟

آناناس، میوه‌ای استوایی با طعمی شیرین و دلپذیر است که از دیرباز در طب سنتی بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان یک درمانگر طبیعی برای درمان زخم، تسکین درد، درمان عفونت و کاهش التهاب شناخته شده است.

2- آیا آناناس چاق کننده است؟

خیر، آناناس به طور مستقیم چاق‌کننده نیست. در واقع حتی به دلیل فیبر بالا، افزایش احساس سیری و کالری کم به کاهش وزن نیز می‌تواند کمک کند.

3- چرا خوردن آناناس زبان را می‌سوزاند؟

دلیل سوزش زبان بعد از خوردن آناناس، وجود آنزیم بروملین است که می‌تواند پروتئین‌های موجود در سطح زبان را تجزیه کرده و باعث ایجاد احساس سوزش و گزگز شود.

4- آیا خوردن آناناس ناشتا ضرر دارد؟

به طور کلی اگر معده‌ی حساسی دارید، توصیه می‌شود هیچ میوه‌ای را به صورت ناشتا مصرف نکنید.

منابع:

خواص آناناس چیست؟ - - خواص آناناس - خواص مواد غذایی
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 3.8 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-غلامحسین‌ناصری 1403/05/07

درودخدابردکترکرمانی‌عزیز

کارشناس به اندام 1403/05/07

زنده باشید عزیزم

- 1403/02/29

عالی ۰ولی اگر درشب بخوریم جهت خواب خوب است

کارشناس به اندام 1403/02/29

سپاس عزیزم

-قاسم 1403/02/08

خیلی ممنون از شما

کارشناس به اندام 1403/02/08

تشکراز شماعزیزم

-فرشته کارگر 1403/01/30

مطالب خیلی مفیدی بود

کارشناس به اندام 1403/01/30

تشکر عزیزم

-فاطمه قربانی 1403/01/14

سلام ممنون از اطلاعات مفید تون خیلی عالی و کاربردی بود.

کارشناس به اندام 1403/01/14

سلام تشکر از حسن نظرتون عزیزم

نرجس 1402/12/04

من الان زبونم میسوزه چیکار کنم خوب بشه 🥲

کارشناس به اندام 1402/12/04

عزیزم رب انار خوبه کمی استفاده کنید

-رسول 1402/11/26

میوه خیلی عالی ولی حیف که گرانه به امید روزی که ارزان شود تا همه بتوانند استفاده کنند

- 1402/07/11

خوبه

کارشناس به اندام 1402/07/11

🙌🍁