
در یک تحقیق متخصصان انگلیسی متوجه شدهاند که نوشیدن قهوه به کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن کبد کمک میکند. فرقی نمیکند قهوهای که نوش جان میکنید کافئیندار باشد یا بدون کافئین، در هرصورت تاثیر مثبتی روی کبد شما دارد. نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه در روز حداکثر فایده را دارد.
متخصصین این تحقیق میگویند که در این بررسی دادههای مربوط به ۴۹۵ هزار و ۵۸۵ شرکت کننده را بر اساس عادت آنان به مصرف قهوه برای مدت بیش از ۱۰ سال مورد مطالعه قرار دادند تا مشخص شود چه تعداد از آنان به بیماری مزمن کبد یا بیماریهای مرتبط با کبد مبتلا شدند.
از مجموع شرکت کنندگان در این مطالعه، ۷۸ درصد قهوه کافئین دار آسیاب شده، فوری یا فاقد کافئین مصرف کردند و ۲۲ درصد آنان از هیچ نوع قهوهای نخوردند. در طول دوره مطالعه، ۳۶۰۰ مورد ابتلا به بیماری مزمن کبد و ۳۰۱ مورد مرگ گزارش شده است. علاوه بر این، ۵۴۳۹ مورد ابتلا به بیماری مزمن کبد و ۱۸۴ مورد سرطان هپاتوسلولار، نوعی سرطان کبد، مشاهده شد.
این متخصصان براساس مطالعه فوق نتیجه گیری کردهاند در مقایسه با افرادی که عادت به مصرف قهوه نداشتند، مصرف کنندگان قهوه با کاهش ۲۱ درصدی خطر ابتلا به بیماری مزمن کبد، کاهش ۲۰ درصدی همزمان خطر ابتلا به بیماری کبد چرب یا بیماری مزمن این عضو و همچنین کاهش ۴۹ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری مزمن کبد روبرو بودند.
نظرات شما
سامان ۳۰ آذر ۱۴۰۰
سلام آقای دکتر به این نکته هم اشاره کنید، جدا از مدر بودن قهوه و چای، کافئین این نوشیدنی ها باعث تپش قلب و ضربان های قلب نامنظم میشه، و بعدا مشکلات جدی ایجاد میکنه بی خوابی های شبانه، افسردگی، پانیک های عصبی، استرس و اضطراب به نظرم نخوردن قهوه فواید خیلی بیشتری از خوردن قهوه داره
کارشناس به اندام ۰۶ دی ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز ممنون از توجه شما بله درسته این ماده غذایی خواصی داره که اگر درست مصرف نشه عوارضی ممکنه به دنبال داشته این مطلب یک خبر و تحقیق علمی بود که برای شما دوستان عزیز در سایت قرار دادیم