رژیم کبد چرب | چی بخوریم و چی نخوریم؟

رژیم کبد چرب مهمترین عامل پیشگیری و بهبود این بیماری است.

رژیم کبد چرب یکی از مهمترین راه‌های درمان این بیماری مزمن و خطرناک است. کبد چرب وضعیتیست که در آن اندام چربی بیش از حد ذخیره می کند. اگر درمان نشود، کبد شما در نهایت ممکن است از کار بیفتد. اما می‌توانید با تغذیه سالم از کبد چرب پیشگیری کرده یا آن را درمان کنید.

ممکن است لازم باشد بر روی برخی غذاها تمرکز کنید و از برخی دیگر اجتناب کنید. بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) یکی از شایع ترین علل بیماری کبدی در ایالات متحده است. این وضعیتیست که در آن چربی اضافی در کبد ذخیره می‌شود.

اگر فرصت مطالعه مقاله را ندارید، می‌توانید به فایل صوتی آن گوش دهید:

NAFLD در افرادی که با شرایط خاصی مانند چاقی و دیابت نوع 2 زندگی می‌کنند شایع تر است – و برخلاف بیماری کبدی مرتبط با الکل، NAFLD ناشی از مصرف زیاد الکل نیست.

در ادامه به معرفی و بررسی رژیم کبد چرب و غذاهای مفید و مضر برای این بیماری می‌پردازیم. با مجله سلامتی دکتر کرمانی همراه باشید:

صحبت‌های دکتر کرمانی در مورد کبد چرب:

فواید رژیم کبد چرب

کبد اولین جاییست که خون پس از مسیر گوارش به آن می‌رود و ترکیبات پروتئین و چربی‌هایی که بدن برای بقا به آنها نیاز دارد را تولید می‌کند و در صورت رعایت نکردن برنامه غذایی سالم به کبد چرب تبدیل می‌شود.

سطوح بالای قند و انواع خاصی از چربی‌ها می‌تواند باعث ساخت چربی‌های اضافی و  آسیب رسیدن به سلامت کبد شود. به همین خاطر، کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی در سطح جهان است و بسیاری از افراد به بیماری کبد چرب غیر الکلی دچار هستند.

رژیم کبد چرب | چی بخوریم و چی نخوریم؟ - 1 - رژیم کبد چرب - بیماری ها

یکی از شاخص‌های خطر مهم این بیماری، چاقی است و برنامه غذایی و ورزش برای درمان و پیشگیری از کبد چرب غیر الکلی بسیار مهم هستند. افراد چاقی که به کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند با کاهش 5 تا 10 درصد از وزن خود می‌توانند به بهبود این بیماری کمک کنند. رژیم غذایی مناسب برای افراد چاق علاوه بر کاهش وزن به بهبود یا پیگشیری از کبد چرب کمک خواهد کرد.

اگر به این بیماری مبتلا هستید قبل از هرگونه تغییر در برنامه غذایی، مصرف دارویی جدید و یا در صورت داشتن سوال با پزشک خود مشورت کنید. رژیم دکتر کرمانی برای بهبود کبد چرب روشی مطمئن به منظور رفع مشکلات این بیماری و همچنین کاهش وزن است.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

 

در ادامه با غذاهای مفید برای کبد چرب غیر الکلی آشنا می‌شوید:

در رژیم کبد چرب چه بخوریم؟

به طور کلی، رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر است:

  • میوه‌ها و سبزیجات
  • گیاهان پر فیبر مانند حبوبات و غلات کامل
  • کاهش قابل توجه مصرف برخی غذاها و نوشیدنی‌ها از جمله آنهایی که حاوی شکر افزوده، نمک، کربوهیدرات‌های تصفیه شده و چربی اشباع شده هستند.
  • عدم مصرف الکل
پرهیز غذایی کبد چرب مهمترین روش مبارزه و پیشگیری از این بیماری خطرناک است.

پرهیز غذایی کبد چرب مهمترین روش مبارزه و پیشگیری از این بیماری خطرناک است.

به طور کلی یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و مبتنی بر غذای کامل و غنی از فیبر، پروتئین و چربی‌های غیراشباع برای افراد مبتلا به NAFLD توصیه می‌شود. در ادامه برخی از مهمترین مواد غذایی مفید برای کبد چرب را می‌خوانید:

ماهی و گوشت بدون چربی

دو بار در هفته ماهی بخورید. تخم‌مرغ و مرغ بدون چربی و بوقلمون، در حد اعتدال خوب هستند.

غلات کامل

مصرف غلات کامل و فرآوری‌نشده مانند لیست زیر به درمان این بیماری کمک می‌کند: نان گندم کامل، برنج قهوه‌ای، جو کامل، پاستا سبوس‌دار

ویتامین E

در تغذیه کبد چرب ویتامین e یک عنصر اساسی است. ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان است که ممکن است التهاب ناشی از کبد چرب غیرالکلی را کاهش دهد. محققان دوز روزانه 800 واحد بین‌المللی ویتامین E در روز را برای درمان کبد در افرادی که دیابت ندارند و استئاتوهپاتیت غیرالکلی (NASH) را تجربه می‌کنند، توصیه می‌نمایند.

البته مانند بسیاری از مکمل‌ها، خطرات مرتبط با مصرف دوز بالای ویتامین E وجود دارد و قبل از مصرف حتما باید با پزشک مشورت نمایید.

قهوه تلخ

طبق تحقیق‌های انجام شده در سال 2016، قهوه مزایای محافظتی زیادی برای کبد دارد. به طور خاص، تولید آنزیم‌های کبدی را تحریک و با التهاب مبارزه می‌کند. همان تحقیق گزارش داد که در میان افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی، مصرف منظم قهوه، آسیب کلی کبد را کاهش می‌دهد. به نظر می‌رسد دو تا سه فنجان قهوه در روز، برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی مناسب است.

قهوه در رژیم کبد چرب، تولید آنزیم‌های کبدی را تحریک و با التهاب مبارزه می‌کند.

قهوه در رژیم کبد چرب، تولید آنزیم‌های کبدی را تحریک و با التهاب مبارزه می‌کند.

قهوه تلخ بهترین گزینه است. از آنجایی که قهوه کافئین دارد، بهتر است همیشه مراقب مقدار مصرفی‌تان باشید. اگر دو یا سه فنجان قهوه باعث عصبانیت یا اضطراب می‌شود، بهتر است از آن دوری کنید.

 زنجبیل

ریشه زنجبیل یک عنصر محبوب در آشپزی است و همچنین به عنوان یک درمان دارویی برای بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری کبد استفاده می‌شود. ریشه زنجبیل حاوی ترکیبات قدرتمندی، از جمله جینجرول و شوگاول است که به مهار التهاب و محافظت در برابر آسیب سلولی کمک می‌کند که برای سلامت کبد مفید است.

همچنین زنجبیل می‌تواند به محافظت از کبد شما در برابر سمومی مانند الکل کمک کند. این گیاه به طور کلی بی‌خطر است، حتی برای کسانی که بیماری‌های کبدی دارند. با این حال، همیشه باید قبل از مصرف مکمل زنجبیل با دوز بالا، با پزشک خود مشورت کنید.

زردچوبه

زردچوبه و جزء فعال اصلی آن کورکومین، با انواع فواید سلامتی چشمگیر مرتبط است. زردچوبه خواص ضد ‌التهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی قوی دارد که این گیاه را به گزینه‌ای محبوب برای مبتلایان به بیماری کبد تبدیل می‌کند.

مصرف مکمل با زردچوبه و کورکومین به طور کلی بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود. با این حال، مواردی از آسیب حاد کبدی گزارش شده است. اما مشخص نیست که این موارد به دلیل آلودگی محصولات کورکومین بوده یا خود زردچوبه.

امگا 3

خوردن غذاهای سرشار از امگا 3 در رژیم غذایی کبد چرب چرب ضروری است و می‌تواند برای افراد مبتلا به این بیماری مفید باشد و استفاده روزانه یک گرم مکمل روغن ماهی برای درمان این بیماری توصیه شود.

  • منابع غنی امگا 3 شامل ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین، ماهی خال مخالی، هالیبوت و یا ماهی تن هستند.
  • علاوه بر این‌ها، گوشت دام‌‌هایی که با علف تغذیه شده‌اند در مقایسه با دام‌هایی که با ذرت تغذیه شده‌اند نیز امگا 3 بیشتری دارند.
  • منابع گیاهی امگا 3 شامل گردو، بذر کتان، شاهدانه و روغن زیتون می‌شود.
در رژیم کبد چرب، منابع غذایی امگا 3 به کاهش التهاب کبد کمک می‌کنند.

در رژیم کبد چرب، منابع غذایی امگا 3 به کاهش التهاب کبد کمک می‌کنند.

امگا 3 می‌تواند به کاهش التهاب نیز کمک کند که برای درمان مفید است. بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها مانند کبد چرب غیر الکلی، به دلیل التهاب بدتر می‎‌شوند. بنابراین، کاهش التهاب می‌تواند به بهبود بیماری‌هایی که با التهاب در ارتباط هستند کمک کند.

خارمریم

این گیاه بیش از ۲۰۰۰ سال است که برای درمان بیماری‌های مجرای صفراوی و کبد استفاده می‌شود و تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است خواص محافظتی از کبد داشته باشد. خارمریم دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی قوی است و می‌تواند به ترویج بازسازی سلول‌های کبدی، کاهش التهاب و به افرادی که بیماری کبدی دارند، کمک کند.

این گیاه بی‌خطر است و با عوارض جانبی نامطلوب همراه نیست اما با این حال در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.

جینسینگ

این گیاه یک مکمل گیاهی محبوب است که به دلیل خواص ضدالتهابی قوی شناخته می‌شود. مطالعات نشان داده که جینسینگ دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند به محافظت در برابر آسیب کبدی ناشی از ویروس‌ها، سموم و الکل و درمان کبد چرب کمک کند.

علاوه بر این، برخی از مطالعات انسانی نشان داده‌اند که درمان با جینسینگ ممکن است عملکرد کبد را بهبود بخشد و خستگی و التهاب را در افراد مبتلا به بیماری کبد و اختلال عملکرد کبد کاهش دهد. با این حال، جینسینگ پتانسیل واکنش با داروها را دارد و ممکن است منجر به آسیب کبدی و سایر عوارض جانبی بالقوه خطرناک شود.

در رژیم کبد چرب، جینسینگ خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی بالایی دارد.

در رژیم کبد چرب، جینسینگ خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی بالایی دارد.

چای سبز

برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مکمل عصاره چای سبز ممکن است به درمان مبتلایان به بیماری کبد کمک کند. چای سبز و عصاره چای سبز با اثرات محافظتی قوی از کبد مرتبط هستند. به خاطر داشته باشید که عصاره چای سبز در موارد نادر با آسیب کبدی همراه بوده است.

 شیرین‌بیان

شیرین بیان یک گیاه با خواص دارویی قوی است که ریشه آن اثرات ضد التهابی، ضد ویروسی و محافظتی از کبد دارد. جزء فعال اصلی ریشه شیرین‌بیان، ترکیب ساپونین گلیسیریزین است که در طب سنتی چینی و ژاپنی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله درمان کبد چرب استفاده می‌شود.

مکمل‌های شیرین‌ بیان ممکن است برای افراد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی مفید باشد و از آسیب کبدی مرتبط با الکل محافظت کند. البته توجه به این نکته ضروری است که افراد خاصی ممکن است به مکمل‌های شیرین‌ بیان حساسیت بیشتری داشته باشند و ممکن است این امر منجر به عوارض جانبی شود.

سیر

اگرچه سیر از نظر گیاه‌شناسی یک سبزی محسوب می‌شود، اما در داروهای گیاهی جایگاه ویژه‌ای دارد. سیر حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی قوی، مانند آلیسین، آلیین و آجوئن است که می‌تواند به پیشگیری و درمان کبد چرب کمک کند.

سیر خام و پودر سیر دارای خواص محافظتی از کبد هستند و ممکن است سلامت کبد را در افراد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی بهبود بخشند. خوردن سیر خام می‌تواند از سرطان کبد محافظت کند. این گیاه به طور کلی بی‌خطر است، اما شاید در برخی افراد باعث آسیب کبدی شود.

سیر از جمله مواد غذایی مهم در رژیم کبد چرب است که موجب کاهش التهاب کبد می‌شود.

سیر از جمله مواد غذایی مهم در رژیم کبد چرب است که موجب کاهش التهاب کبد می‌شود.

پرهیزات کبد چرب

اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، پزشک شما ممکن است توصیه کند از برخی غذاها اجتناب کنید – یا حداقل آنها را کم مصرف کنید. این غذاها به طور کلی به افزایش وزن کمک می‌کنند و می‌توانند قند خون را افزایش دهند.

چربی‌های ترانس و اشباع

نوع چربی‌هایی که در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنید نیز نقش مهمی در ابتلا یا عدم ابتلا به کبد چرب غیرالکلی دارد. روغن‌های هیدروژنه و فست‌فودها، حاوی مقدار زیادی چربی‌های ترانس و اشباع هستند که مصرف بیش از حد آن‌ها، افراد را در معرض خطر ابتلا به کبد چرب قرار می‌دهد.

همچنین مواد غذایی مثل غذاهای فرآوری‌شده، لبنیات پرچرب و گوشت حیوانات، سرشار از چربی‌های اشباع هستند و مصرف آن‌ها نباید بیش از مقدار مشخصی باشد. توصیه می‌کنیم برای درمان کبد چرب از روغن‌هایی مثل روغن زیتون که مقادیر پایینی از چربی ترانس و اشباع دارند، استفاده کنید.

رژیم کبد چرب بر پایه چربی‌های سالم و فیبر بالا است.

رژیم کبد چرب بر پایه چربی‌های سالم و فیبر بالا است.

قند و فروکتوز

مصرف زیاد قند و فروکتوز می‌تواند سلامت کبد را به خطر بیندازد و موجب تجمع چربی در آن شود. از منابع اصلی فروکتوز می‌توان به شهد ذرت اشاره کرد که در انواع سس‌ها، غذاهای منجمد، غلات صبحانه، شیرینی‌‌ها و نوشیدنی‌های گازدار یافت می‌شود.

بنابراین مقصران اصلی در ایجاد کبد چرب، غذاهای فرآوری شده‌ای مانند لیست زیر هستند:

  • کیک
  • کلوچه
  • دونات، شیرینی و پای
  • آب نبات
  • بستنی
  • غلات قندی
  • نوشیدنی بدون الکل
  • نوشیدنی‌های ورزشی
  • نوشیدنی‌های انرژی‌زا
  • محصولات لبنی شیرین‌شده، مانند ماست‌های طعم‌د‌ار
مصرف بسیار محدود غذاهای شیرین شده، از مهمترین نکات پرهیز غذایی کبد چرب است.

مصرف بسیار محدود غذاهای شیرین شده، از مهمترین نکات پرهیز غذایی کبد چرب است.

برای تشخیص اینکه آیا یک غذای بسته‌بندی شده حاوی شکر افزوده است یا خیر، لیست مواد تشکیل‌دهنده روی بسته‌بندی محصول را مطالعه کنید:

  • کلماتی که به “ose” ختم می‌شوند، ازجمله ساکارز، فروکتوز و مالتوز قند هستند.
  • سایر قندهایی که معمولاً به محصولات غذایی اضافه می‌شوند، عبارتند از: نیشکر، شربت ذرت با فروکتوز بالا، کنسانتره آب‌میوه
  • راه دیگر برای تشخیص میزان قند موجود در یک ماده غذایی این است که برچسب حقایق تغذیه‌ای آن را بخوانید و به تعداد قند موجود در یک وعده برای آن غذا نگاه کنید. هر چه قند کمتر، بهتر!

نکات کاربردی برای رعایت رژیم کبد چرب

سلامت کبد ارتباط تنگاتنگی با رژیم غذایی دارد. برنامه غذایی که در آن قند کم، چربی‌های اشباع و ترانس کاهش و سرشار از امگا 3 باشد، نشان از رژیمی متعادل دارد. در یک برنامه غذایی متعادل مصرف میوه، سبزیجات، حبوبات، آجیل‌ها، دانه‌ها، روغن زیتون و غلات کامل توصیه می‌شود. داشتن چنین برنامه غذایی برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است. در نهایت، احتمال مرگ در سنین پایین را کاهش و به صورت مفید التهاب کبد را کم می‌کند:

کلسترول بالا را هدف قرار دهید

یکی از مهمترین نکات تغذیه کبد چرب، کاهش کلسترول بد است. طبق تحقیقات انجام شده در سال 2012، کبد چرب مدیریت میزان کلسترول را برای بدن دشوارتر می‌کند. این مساله می‌تواند کبد چرب غیرالکلی را بدتر کرده و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.

سعی کنید برای کمک به مدیریت کلسترول و درمان کبد چرب، مصرف انواع خاصی از چربی‌ها را محدود کنید. چربی‌هایی که باید محدود شوند عبارت‌اند از:

  • چربی‌های اشباع شده: این‌ نوع چربی در گوشت قرمز و محصولات لبنی پرچرب یافت می‌شود.
  • چربی‌های ترانس: چربی‌های ترانس اغلب در محصولات پخته فرآوری شده، کراکرها و غذاهای سرخ شده هستند.

روش‌های پخت سالم و کاهش چربی

طرز تهیه و طبخ غذا می‌تواند تفاوت زیادی در سلامتی ما ایجاد کند! کاهش مصرف چربی غیر الکلی مهمترین نکته در رژیم کبد چرب است که باید در زمان طبخ غذا به آن توجه کنید. با توجه به الین نکته، روش‌های پخت زیر سالم‌تر هستند و توصیه می‌شوند:

بخار پز کردن

این روش یک گزینه سالم و ساده است. مواد مغذی، رنگ و بافت سبزیجات تازه بهتر حفظ می‌شود زیرا غذا با آب در تماس نیست.

تفت دادن

این روش، سریع، آسان و سالم است. در این روش غذا فقط برای مدت کوتاهی در مقدار کمی روغن پخته می‌شود که به حفظ بافت و مواد مغذی غذا کمک می‌کند.

رژیم کبد چرب بر پایه طبخ سالم مواد غذایی و کاهش وزن اضافه است.

رژیم کبد چرب بر پایه طبخ سالم مواد غذایی و کاهش وزن اضافه است.

پختن

پختن روشی آهسته اما ساده برای طبخ غذا است، زیرا به روغن کمی نیاز دارید یا اصلا نیازی به روغن ندارید؛ برای مثال، مرغ، ماهی و سبزیجات را می‌توان در کاغذ روغنی یا بسته‌های فویل با کمی آب پخت.

با این حال، گاهی اوقات مقادیر زیادی روغن یا چربی استفاده می‌شود، مانند سیب زمینی سرخ کرده. سعی کنید سیب زمینی را با مقدار کمی روغن (به صورت اسپری) در فر کبابی کنید.

روش پخت با هوا

پختن با ایرفرایر به دلیل اینکه جایگزین سالم‌تری برای سرخ کردن است، به یک روش محبوب برای پخت تبدیل شده است. در مقایسه با مقدار روغنی که هنگام سرخ کردن غذاها استفاده می‌شود، مقدار استفاده شده در سرخ کن هوا عملاً هیچ است و در نتیجه چربی کمتر و کالری کمتری دارد.

ایر فرایر با چرخاندن هوای گرم برای پختن غذا کار می‌کند که باعث ایجاد یک رنگ سرخ شده بدون روغن می‌شود. این روش پخت همچنین می‌تواند منجر به حفظ بیشتر مواد مغذی غذا شود.

روش پخت با ایر فرایر یک راه عالی برای طبخ سالم غذا در رژیم کبد چرب است.

روش پخت با ایر فرایر یک راه عالی برای طبخ سالم غذا در رژیم کبد چرب است.

کباب کردن

یک روش بسیار سالم‌تر از سرخ کردن، کباب کردن غذاهاست. اگرچه این روش‌ تا حدودی باعث از بین رفتن مواد مغذی می‌شود زیرا مواد غذایی در معرض دمای بالا قرار می‌گیرند.

سعی کنید غذا را با موادی مانند آب لیمو، گیاهان و ادویه جات مزه‌دار کنید تا بدون اضافه کردن چربی طعم آن را تقویت کنید. مرغ، استیک، ماهی و برخی سبزیجات را می‌توان کبابی کرد. کباب کردن همچنین باعث می‌شود چربی از غذا خارج شود.

تمرینات ورزشی مناسب برای بهبود کبد چرب

فعالیت فیزیکی را با برنامه غذایی ترکیب کنید. اگر شخصی اضافه وزن داشته باشد و مبتلا به این بیماری باشد، کاهش وزن می‌تواند تاثیر زیادی روی بهبود سلامت و عملکرد کبدش داشته باشد. ترکیب فعالیت فیزیکی و برنامه غذایی سالم برای کاهش وزن بسیار مهم است و فعالیت فیزیکی نباید نادیده گرفته شود.

روزانه 30 دقیقه پیاده‌روی در کنار پیروی از برنامه غذایی سالم برای داشتن کبدی سالم و همچنین التیام آن توصیه می‌شود. تحقیقات نشان داده وقتی افراد در طول هفته فعالیت فیزیکی خود را به بالای 60 دقیقه افزایش می‌دهند، شاهد کاهش وزن و بهبود عملکرد کبد خواهند بود.

روش‌های کاهش استرس و تأثیر بر کبد

استرس یک پاسخ طبیعی به موقعیت‌های چالش‌برانگیز است، اما استرس مزمن یا طولانی مدت می‌تواند اثرات منفی بر بدن از جمله کبد داشته باشد. وقتی استرس را تجربه می‌کنیم، بدن ما هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌کند که با ایجاد اختلالات متابولیک مرتبط است.

ترشح هورمون کورتیزول یا همان هورمون استرس (که قند موردنیاز بدن را در این شرایط در اختیار آن قرار می‌دهد.) ممکن است با مقاومت به انسولین و التهاب کبد مرتبط باشد، که می‌تواند میزان چربی ذخیره شده در سلول‌های کبد را افزایش دهد.

علاوه بر این، استرس مزمن با تغییرات رفتاری مانند افزایش مصرف غذا، مصرف الکل و کاهش ورزش مرتبط است که همگی بر چاقی و بیماری کبد چرب تأثیر دارند.

در رژیم کبد چرب با رعایت میزان مصرف قند و شکر و چربی ناسالم، از استرس جلوگیری خواهید کرد.

در رژیم کبد چرب با رعایت میزان مصرف قند و شکر و چربی ناسالم، از استرس جلوگیری خواهید کرد.

این نکات را نیز در رژیم کبد چرب در نظر داشته باشید:

  • فعال باشید (تقریباً هر شکلی از فعالیت بدنی می‌تواند به عنوان یک کاهش دهنده استرس عمل کند.)
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید
  • مدیتیشن کنید
  • بیشتر بخندید
  • با دیگران ارتباط برقرار کنید
  • یوگا را امتحان کنید
  • به اندازه کافی بخوابید

آنچه از مقاله رژیم کبد چرب آموختیم:

رعایت رژیم کبد چرب و کنترل میزان مصرف چربی و قند روزانه، در کنار پیاده‌روی روزانه 30 دقیقه‌ای عامل مهمی در بهبود و مهمتر از آن پیگشیری از کبد چرب دارد. اگر افزایش وزن داشته باشید، با رژیم کبد چرب علاوه بر کاهش وزن، به درمان این بیماری نیز کمک خواهد کرد.

منابع:

4.1/5 - (42 امتیاز)
این مطالب را از دست ندهید ...
    به اشتراک بگذارید

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما

-فاطمه 1402/06/27

سلام خسته نباشید میشه توضبح بدید گربد ۲به ۳ یعنی چی؟بعنی هنوز به گرید ۳ نرسیده؟

کارشناس به اندام 1402/06/28

سلام سلامت باشید بله عزیزم هنوز به گرید سه نرسیده ولی از دو هم بیشتره

-پاینده 1402/06/12

اقای دکتر معذرت میخام رژیم غذایی و داروهایی ک دکترشون دادن لیورگل ۱۴۰ و لیو۵۲ و ویتامین ای هستش روزی هم دوساعت پیاده روی دارن همین کافیه یا از داروهای گیاهی دیگع هم استفاده کنیم ؟کبد چربشون گرید ۲ به ۳ بوده . بعد اینکه ماهی هم خوبه ؟

کارشناس به اندام 1402/06/13

عزیزم تجویز دارویی با پزشکشون هست وزن هم اگر بالا هست کاهش بدن ماهی خوبه

-پاینده 1402/06/08

دستتون درد نکنه . مرسی از راهنماییتون آقای دکتر خدا خیرتون بده

کارشناس به اندام 1402/06/09

تشکر از توجه شما عزیزم

-پاینده 1402/06/07

ممنون آقای دکتر . پباده روی میکنن هر روز صبح دوساعت. میوه هم زیاده روی نمیکنه .این روشی که الان دارن خوبه ؟

کارشناس به اندام 1402/06/08

سلامت باشید همیشه بله وزن هم دربازه نرمالی باشه

-پاینده 1402/06/03

سلام آقای دکتر خوب هستین من مادرم ۴۲ سالشه کبد چرب گرید ۲به ۳ دارن الان دوهفته اس ک رژیم شروع کردن کلا برنج و هر چیزی ک روغن داره حذف کردن و ففط سبزیجات و لبنیات و میوه و چیزای آب پز میخورن و قرصای ک دکتر دادن هم سر وقت میخورن میخاستم ببینم این رژیم غدایی ک دارن و ادامه میدن خوبه؟؟؟؟؟ ممنون میشم راهنمای کنین

کارشناس به اندام 1402/06/04

سلام عزیزم اگر اضافه وزن دارن باید وزنشون کم بشه در کنار پرهیز تعادل مهمه مصرف زیاد میوه بدترشون میکنه نهایت 3 تادر روز پیاده روی روهم شروع کنن

-محمدی 1402/05/24

ممنون از توضیحات عالیتون

کارشناس به اندام 1402/05/25

سپاس فراوان

-یاسان 1402/04/12

سلام من 33سالمه چربی کبد 2دارم اما تو دوران شیردهی هستم چکار کنم بیشتر نشه ایا قرصی یا دارو گیاهی هست برای درمانم

کارشناس به اندام 1402/04/13

سلام عزیزم دارو یا قرص فقط با دستور پزشک معالج باید باشه پرهیز غذایی رو باید داشته باشید وزنتونن روهم کنترل کنید اگر اضافه هست کم بشه اگر مناسبه نگه دارین

-الهام درزاده 1402/03/06

سلاممن 21سالمه رفتم دکتر گفت کبد چرب است من خودم خیلی چاق شدم ختی نمیتونم بشینم یاراه بروم انگار حامله ام غذا هم زیاد میخورم هر چ میخورم تعثیر ندارع همیشه حالت تهوع دارم استفراغ میکنم لطفاً راهنماییم کن

کارشناس به اندام 1402/03/07

سلام عزیزم باید وزن وکاهش بدین کاهش وزن به کنترل چربی کبد کمک میکنه برای رژیم مناسب خودتون روی لینک بزنید وثبت نام انجام بدین

مهنوش 1402/02/31

سلام وقت بخیر من ۱۸ سالمه امروز دکتر به من گفتن کبدتون چربه و نیاز به رژیمه ولی الان ک من خوندم اطلاعات رو من در هیچکدوم از این موارد پرخوری نمیکنم اصلا نمیتونم غذای چرب و شیرین رو بیشتر از دو سه قاشق بخورم حالم بد میشه میشه راهنمایی کنید ک مشکلم چیه

کارشناس به اندام 1402/03/01

سلام عزیزم سابقه ژنتیک وخانوادگی بی تحرکی مصرف زیاد میوه و... میتونه دلیلش باشه

فرناز 1402/02/26

سلام ۲۱سالمه و بعداز آزمایش متوجه شدم ک کبدم چربه آیا بعداز رژیم غذایی و فعالیت بدنی چربی کبدم ازبین میره یا فقط نسبت ب قبل کمترمیشه؟

کارشناس به اندام 1402/02/27

سلام عزیزم اگر رعایت پرهیز وورزشتون همیشگی باشه بله کاملا درمان میشه

علی امیری 1401/10/19

سلام. من۲۶ سالمه. کبدم چربه و زیاد جوش میزنم میشه کمکم کنیدـ. درضمن من نزدیک ۶۰ کیلو هستم بنظرتون باید چکار کنم

کارشناس به اندام 1401/10/20

سلام علی اقا اگر اضافه وزنی دارین که حتما چند کیلو وزن وکاهش بدین پرهیزغذایی داشته باشید فستفود وغذاهای چرب ومحدود کنید پرخوری در یک وعده نداشته باشید اعتدال درخوردن هرچیزی مانند گوشت ها میوه رعایت بشه فعالیت بدنی سبک هم انجام بدین

فاطمه 1401/10/13

سلام دیروز سونوانجام دادم کبدم گرید ۲استدستورعدایی میخام چه عداهایی بخورمکه چربی کبدمبیادپایین

کارشناس به اندام 1401/10/14

سلام فاطمه جان اگر اضافه وزن دارین برای ‌کنترل ودرمان باید وزن وکاهش بدین مصرف چربی های ناسالم مانند روغن جامد غذای فست فودی وچرب محدودبشه ازسبزیجات کنار وعده ها استفاده کنید دروعده های پرخوری ویکجا خوری نداشته باشیدحتما تحرک وفعالیت بدنی به برنامه روزانتون اضافه کنید برای دریافت رژیم اصولی میتونین روی لینک کلیک کرده وثبت نام کنید

حسن 1401/08/22

سلام خستہ نباشید کبدم چربہ ورزش بدنسازی انجام میدم آیامیتونم ازمکملھای بدنسازی استفادہ کنم

کارشناس به اندام 1401/08/25

سلام وقت بخیر .نه با توجه به شرایطی که دارید استفاده از مکمل های بدنسازی توصیه نمیشه ورزشتون هم باید سبک باشه نباید تمرینات سنگین انجام بدین .

حاتمی 1401/06/06

سلام وقتتون بخیر من ۲۷ سالمه روی کمرم و شونه هام جوش زده امکان داره از کبد چرب باشه وزنم ۶۰ کیلو و قدم ۱۶۸ هست

کارشناس به اندام 1401/06/07

سلام دوست عزیز.علت های مختلفی میتونه داشته باشه بهتره آزمایش بدین و به پزشک مراجعه کنید .

علیرضا 1401/01/25

با سلام من پوست صورتم جوش میزنه دکتر گفته برای کبد چرب هست کمکم کنید این مشکل رو حل کنم

کارشناس به اندام 1401/01/27

سلام دوست عزیز یکی از بهترین کارها برای برطرف کردن کبد چرب استفاده از یه رژیم اصولی و سبک تغذیه سالم هست پیشنهاد می‌کنیم از رژیم اصولی دکتر کرمانی استفاده کنی که با کاهش وزن میتونی به برطرف کردن مشکل کبد چربت کمک کنی برای دریافت این رژیم به این لینک مراجعه کنید

شیری 1400/11/28

سلام پدر من خارش بدن و ناحیه کمر دارن که یه دکتری بهش گفته کبد چرب هست میخواستم بدونم برای افراد مبتلا به کبد چرب مصرف تخمه یا سیگار ضرر دارد؟

کارشناس به اندام 1400/11/28

سلام دوست عزیز بله هر دو مورد برای کبد چرب مضر هست

آزیتا 1400/09/25

سلام من کبد چرب دارم و ینو ک دادم گقت تو ک چاق نیستی چرا کبدت چرب هنوز پیش دکتر نرفتم چکار کنم

کارشناس به اندام 1400/09/28

سلام دوست خوبم ممکنه فردی چاق نباشه ولی کبد چرب داشته باشه بهتره به پزشک مراجعه کنی و آزمایش‌های لازم رو انجام بدی

نازنین 1400/09/18

سلام ،من خانمی ۳۹ ساله هستم چاقی دارم وکبد چرب ،همیشه نفخ شدید روزه وعده من رو خیلی اذیت میکنه ،میخواستم از دکتر راهنمایی بگیرم ،ممنونم

کارشناس به اندام 1400/09/27

سلام نازنین خانم عزیز با استفاده از یه رژیم مناسب و سبک درست زندگی میتونی هم کبد چرب و هم اضافه وزنت رو درمان کنی پیشنهاد میکنیم که از رژیم کاهش وزن دکتر کرمانی که یک سبک زندگی تغذیه‌ای هست استفاده کنید برای این کار به این لینک مراجعه کنید

ایدا 1400/09/17

سلام اونایی که پروتئین دفع میکنند حبوبات خوبه بخورند

کارشناس به اندام 1400/09/24

سلام دوست عزیز ممکنه مشکلی ایجاد نکنه ولی بهتره با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید

رسول 1400/08/20

سلام من کبدم چرب هست کسل هستم بی حوسله هستم همیشه چیکار کنم

کارشناس به اندام 1400/09/14

سلام دوست خوبم با استفاده از یه رژیم غذایی سالم و اصولی باید وزنت رو کاهش بدی که این کار کمک زیادی به کبد چربت می‌کنه برای دریافت رژیم کاهش وزن دکتر کرمانی به این لینک مراجعه کنید