آووکادو میوه سلامتی + خواص آووکادو برای پوست

خواص آووکادو معمولا شامل طیف وسیعی از فواید سلامتی، از جمله بهبود هضم، تنظیم کلسترول خوب، تاثیر بر کاهش قند خون، کاهش خطر افسردگی و محافظت در برابر سرطان است. این میوه که به نام گلابی تمساح یا میوه کره نیز شناخته می‌شود، در واقع نوعی توت است که در آب و هوای گرم و […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 43 دقیقه
تعداد بازدید 3612
تاریخ بروزرسانی
از مهمترین خواص آووکادو مقابله با بیماری‌هایی مانند سرطان و پوکی استخوان است.
میانگین امتیاز 4.5 از 5

خواص آووکادو معمولا شامل طیف وسیعی از فواید سلامتی، از جمله بهبود هضم، تنظیم کلسترول خوب، تاثیر بر کاهش قند خون، کاهش خطر افسردگی و محافظت در برابر سرطان است. این میوه که به نام گلابی تمساح یا میوه کره نیز شناخته می‌شود، در واقع نوعی توت است که در آب و هوای گرم و حاره‌ای رشد می‌کند.

خواص آووکادو برای پوست، استخوان، دستگاه گوارش و هضم و فشار خون شناخته شده است؛ البته آووکادو برای لاغری و کاهش وزن توصیه نمی‌شود زیرا مصرف بیش از اندازه آن موجب افزایش وزن خواهد شد. با این وجود آووکادو با داشتن مقدار قابل توجهی اسیدهای چرب تک غیراشباع و بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر به عنوان یکی از منابع مورد اعتماد برای سلامت انسان شناخته شده است.

گنجاندن این میوه استوایی در یک رژیم غذایی متنوع و سالم، می‌تواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد که ما در این مقاله به تمام جزئیات محاسن آن برای مردان، زنان، کودکان و مادران باردار پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

آووکادو چیست؟

آووکادوها به یکی از عناصر اصلی، مغذی، همه کاره و خوشمزه در آشپزخانه بسیاری از خانه‌ها در سراسر جهان تبدیل شده‌اند. با این وجود هنوز بسیاری از افراد، آووکادو را میوه می‌دانند و برخی می‌گویند که یک سبزی است، در حالی‌ که آووکادو در واقع نوعی توت تک هسته و از خویشاوندان نزدیک درخت دارچین محسوب می‌شود.

این گیاه اگرچه بومی مکزیک و آمریکای مرکزی است، اما در بسیاری از مناطق جهان از جمله آمریکای شمالی نیز قابل کشت است و ایالت کالیفرنیا به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده آووکادو بیش از 5000 مزرعه آووکادو را در خود جای داده که سالانه بیش از 400 میلیون پوند آووکادو تولید می‌کنند.

علاوه بر این، خواص آووکادو در دنیای سلامت و تندرستی کاملا شناخته شده است. آووکادو یکی از معدود میوه‌هایی است که حاوی چربی‌های غیراشباع سالم است. این چربی‌ها زمانی که به جای چربی اشباع شده مصرف شوند، به کاهش کلسترول LDL نامطلوب کمک می‌کنند.

آووکادو گوشتی به رنگ سبز روشن و پوستی با حفره‌های بزرگ، چرمی، تیره و کرکی دارد و در تمام طول سال در آب و هوای گرم و مرطوب رشد می‌کند. نام دیگر آن، گلابی تمساح یا میوه کره است و قابل استفاده در انواع غذاها و سالاد گرفته تا اسموتی و حتی براونی است.

آووکادوها به یکی از عناصر اصلی، مغذی، همه کاره و خوشمزه در آشپزخانه بسیاری از خانه‌ها در سراسر جهان تبدیل شده‌اند.

آووکادوها به یکی از عناصر اصلی، مغذی، همه کاره و خوشمزه در آشپزخانه‌ی بسیاری از خانه‌ها در سراسر جهان تبدیل شده‌اند.

ارزش غذایی آووکادو

آووکادو کالری زیادی دارد و میزان توصیه شده مصرف آن شاید کمتر از چیزی باشد که انتظار می‌رود. علاوه بر این، آووکادو سرشار از چربی است و هر چند این چربی تک غیراشباع به عنوان یک چربی “خوب” محسوب می‌شود که به کاهش کلسترول بد کمک می‌کند، اما باز هم باید در حد اعتدال مصرف شود.

همچنین، آووکادو سرشار از 20 ویتامین و مواد معدنی است که برای بدن لازم هستند.

با وجود اینکه آووکادو میوه سلامتی است اما هنوز در کشور ما یک میوه شناخته شده و عمومی نیست و برخی از خواص این میوه لذیذ آگاهی ندارند و خواص آووکادو برای مقابله با بیماری‌های سخت مانند آرتروز، فشار خون بالا و حتی افسردگی ناشناخته مانده است.

در یک وعده کامل آن (201 گرمی) مقادیر مواد مغذی به صورت زیر است:

  • کالری: 322
  • چربی: 30 گرم
  • پروتئین: 4 گرم
  • کربوهیدرات: 17 گرم
  • فیبر: 14 گرم
  • ویتامین: C ۲۲ درصد مقدار روزانه
  • ویتامین E: 28 درصد مقدار روزانه
  • ویتامین K: 35 درصد مقدار روزانه
  • ریبوفلاوین (ویتامین B2): 20 درصد مقدار روزانه
  • نیاسین (ویتامین B3): 23 درصد مقدار روزانه
  • اسید پانتوتنیک (B5): 58 درصد مقدار روزانه
  • پیریدوکسین (B6): 30 درصد مقدار روزانه
  • فولات: 41 درصد مقدار روزانه
  • منیزیم: 14 درصد مقدار روزانه
  • پتاسیم: 21 درصد مقدار روزانه
  • مس: 42 درصد مقدار روزانه
  • منگنز: 12 درصد از مقدار روزانه

قابل توجه است که پتاسیم برای تنظیم فشار خون و عملکرد سیستم عصبی مورد نیاز است و دریافت مقدار توصیه شده پتاسیم به صورت روزانه از آووکادو می‌تواند به محافظت در برابر فشار خون بالا و سکته مغزی کمک کند.

همچنین، نیمی از یک آووکادو 30 درصد از نیاز روزانه بدن به B6 را تامین می‌کند. ویتامین B6 به سرکوب التهاب و محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو کمک نموده و مصرف ناکافی آن ممکن است بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر منفی گذاشته و استعداد ابتلا به بیماری را افزایش دهد.

آووکادو برای پوست مفید است زیرا سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی مانند پتاسیم و فولات است.

آووکادو برای پوست مفید است، زیرا سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی مانند پتاسیم و فولات است.

خواص آووکادو کدام است؟

یک سبک زندگی سالم و مشتمل بر غذاهای مغذی می‌تواند به پیشگیری و معکوس کردن برخی بیماری‌های مزمن یا حاد کمک کند و از این نظر آووکادو یک غذای سالم برای افزودن به برنامه غذایی است.

آووکادو منبع ویتامین‌های C، E، K و B6 و همچنین ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، اسید پانتوتنیک، منیزیم، پتاسیم، لوتئین، بتاکاروتن و اسیدهای چرب امگا 3 و حاوی سطوح بالایی از چربی‌های مفید است که می‌تواند به فرد کمک کند بین وعده‌های غذایی احساس سیری داشته باشد و همین امر موجب ثابت نگه داشتن سطح قند خون می‌شود.

چربی حاصل از این گیاه، برای تک تک سلول‌های بدن ضروری است و سلامت پوست، جذب ویتامین‌های محلول در چربی، مواد معدنی و سایر مواد مغذی را افزایش داده و حتی به حمایت از سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. سایر خواص آووکادو شامل موارد زیر می‌شوند:

تاثیر آووکادو بر بیماری سرطان

مطالعات هنوز ارتباط مستقیمی بین مصرف آووکادو و کاهش خطر ابتلا به سرطان را ارزیابی نکرده‌اند. با این حال، آووکادو حاوی ترکیباتی مانند فولات است که ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان پروستات، معده، پانکراس، دهانه رحم و روده بزرگ را کاهش دهد.

با این حال، مکانیسم این ارتباط نامشخص است. لازم به ذکر است که نیمی از یک آووکادو، حاوی تقریباً 59 میکروگرم فولات است که 15 درصد از نیاز روزانه را تشکیل می‌دهد.

آووکادو همچنین حاوی سطوح بالایی از فیتوکمیکال‌ها و کاروتنوئیدها است که ممکن است خواص ضدسرطانی داشته باشند.

مطالعات نشان داده‌اند کاروتنوئیدها به طور خاص ممکن است از بدن در برابر پیشرفت سرطان محافظت کنند. یک مطالعه نیز در سال 2013 بر مزایای بالقوه مصرف آووکادو در رابطه با سرطان سینه، دهان و گلو تاکید کرد.

تاثیر آووکادو بر آرتریت و پوکی استخوان

مطالعات روی عصاره روغن آووکادو نشان می‌‎دهد که این عصاره می‌تواند علائم آرتروز را کاهش دهد. ویتامین K موجود در آووکادو با کاهش سرعت تحلیل استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان، سلامت استخوان‌ها را تضمین می‌کند.

قابل توجه است که نیمی از یک آووکادو تقریباً 18٪ از نیاز روزانه ویتامین K را فراهم می‌کند و هر چند این ماده مغذی اغلب نادیده گرفته می‌شود، اما برای سلامت استخوان ضروری است.

همچنین، مصرف ویتامین K کافی می‌تواند با افزایش جذب و کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار از سلامت استخوان حمایت کند. علاوه بر این، آووکادو، سویا و برخی دیگر از غذاهای گیاهی حاوی ساپونین هستند که تأثیر مثبتی بر علائم آرتروز زانو و لگن دارد.

مطالعات روی عصاره روغن آووکادو نشان می‌‎دهد که این عصاره می‌تواند علائم آرتروز را کاهش دهد.

مطالعات روی عصاره روغن آووکادو نشان می‌‎دهد که این عصاره می‌تواند علائم آرتروز را کاهش دهد.

تاثیر آووکادو بر افسردگی

تحقیقات حاکی از ارتباط بین افسردگی و سطوح پایین فولات است. فولات به جلوگیری از تجمع ماده‌ای به نام هموسیستئین در خون و افزایش سرعت مواد مغذی به مغز کمک نموده و افسردگی را کاهش می‌دهد.

بررسی‌های تحقیقاتی در گذشته هموسیستئین اضافی را با اختلال عملکرد شناختی، افسردگی و تولید سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین مرتبط می‌داند که خلق و خو، خواب و اشتها را تنظیم می‌کنند. سطوح بالای فولات موجود در آووکادو نیز به همین دلیل ممکن است به جلوگیری از علائم افسردگی کمک کند.

تاثیر آووکادو بر التهاب

التهاب مزمن می‌تواند باعث بسیاری از بیماری‌ها، از جمله دیابت، بیماری آلزایمر و آرتریت باشد. ویتامین E موجود در آووکادو التهاب را در بدن کاهش می‌دهد. آووکادو علاوه بر ویتامین‌ها، مواد معدنی، چربی‌های سالم و فیبر، سرشار از ترکیبات فعال زیستی، از جمله کاروتنوئیدها، ویتامین C، ویتامین E و ترکیبات فنلی است و این مواد دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، محافظ اعصاب و قلب هستند. ب

ه عنوان مثال، ثابت شده است کاروتنوئیدهای موجود در آووکادو از جمله لوتئین، α-کاروتن و بتا – کاروتن دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی هستند و از آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کنند که با پیشرفت بسیاری از بیماری‌های مزمن مرتبط است.

بیشتر بخوانید:  قرص ملاتونین: راهی طبیعی برای خواب بهتر با مکمل ملاتونین

علاوه بر این، مصرف آووکادو با افزایش سطح ویتامین C و کاروتنوئیدها منجر به عملکرد شناختی بهتر، بهبود سلامت قلب و موارد دیگر می‌شود.

تاثیر و خواص آووکادو بر قدرت هضم و گوارش

آووکادو مملو از فیبر به ویژه فیبر نامحلول است که به حرکت مواد زائد در بدن کمک می‌کند. فیبر با تنظیم سیستم گوارش، می‌تواند از یبوست جلوگیری کند.

آووکادو و فشار خون

آووکادو سرشار از پتاسیم است و پتاسیم با کاهش سطح سدیم در خون و کاهش تنش در دیواره رگ‌های خونی به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

آووکادو با کاهش سطح سدیم در خون و کاهش تنش در دیواره رگ‌های خونی به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

آووکادو با کاهش سطح سدیم در خون و کاهش تنش در دیواره رگ‌های خونی به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

تاثیر و خواص آووکادو بر سم‌زدایی طبیعی بدن

فیبر آووکادو باعث حرکات منظم روده و دفع سموم از طریق صفرا و مدفوع می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند فیبر غذایی سلامت روده و تنوع میکروبی را افزایش داده و به بدن کمک می‌کند تعادل باکتریایی سالم را حفظ نموده و التهاب و تشدید دستگاه گوارش را کاهش دهد.

خواص آووکادو برای سلامت قلب

بیشترین چربی سالم موجود در آووکادو، اسید اولئیک (یک اسید چرب تک غیراشباع) است. این چربی مفید به کاهش التهاب قلبی عروقی کمک می‌کند.

آووکادو همچنین دارای یک ماده مغذی به نام بتاسیتوسترول (نسخه گیاهی کلسترول) است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند. در هر 100 گرم آووکادو 76 میلی‌گرم بتاسیتوسترول وجود دارد. مصرف منظم بتاسیتوسترول و سایر استرول‌های گیاهی می‌تواند به حفظ سطح کلسترول سالم و سلامت قلب مهم کمک کند.

علاوه بر این، آووکادو ممکن است به افزایش کلسترول HDL محافظ قلب و کاهش سطح کلسترول LDL اکسید شده و تصلب شرایین یا ایجاد پلاک در امتداد دیواره سرخرگ‌ها نیز کمک کند. کما این‌که محتوای بالای پتاسیم و منیزیم آووکادو نیز برای تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی مفید است.

فواید آووکادو برای سلامت چشم

لوتئین و زآگزانتین دو آنتی اکسیدان موجود در آووکادو و مفید برای چشم هستند که به محافظت از بافت‌های چشم در برابر آسیب اشعه UV کمک نموده و از آب مروارید جلوگیری می‌کنند.

اسیدهای چرب تک غیراشباع موجود در آووکادو نیز از جذب سایر آنتی اکسیدان‌های مفید محلول در چربی مانند بتا کاروتن و کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن پشتیبانی می‌کند.

تاثیر و فواید آووکادو بر سلامت پوست و بهبود زخم

روغن آووکادو سرشار از اسیدهای چرب و مواد مغذی مفید برای پوست است و همچنین منبع خوبی از ویتامین‌های A و E است که با سلامت غشای پوست مرتبط هستند. یک مطالعه روی 24 فرد مبتلا به پسوریازیس پلاکی نشان داد که کرم حاوی روغن آووکادو (20٪) و ویتامین B12 علائم پسوریازیس را پس از 12 هفته درمان بهبود می‌بخشد.

البته لازم به ذکر است بیشتر مطالعات از روغن آووکادو همراه با مواد دیگر مانند B12 و عوامل مرطوب‌کننده استفاده کرده‌اند. بنابراین دشوار است که برآورد شود روغن آووکادو به خودی خود به یافته‌های مشابه منجر می‌شود یا خیر.

اما علاوه بر کاربرد موضعی، مصرف یک رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین‌های A و E و آنتی اکسیدان‌ها نیز منجر به سلامت پوست می‌شود. در هر حال، توصیه می‌شود از قرار دادن مستقیم روغن آووکادو یا میوه آن روی هر زخم باز خودداری شود.

از جمله فواید آووکادو برای پوست بهبود زخم و التهاب است.

از جمله فواید آووکادو برای پوست بهبود زخم و التهاب است.

خاصیت ضدمیکروبی آووکادو

تحقیقات نشان می‌دهد عصاره دانه آووکادو می‌تواند به دفاع از بدن در برابر عفونت‌های استرپتوکوک آگالاکتیه و استافیلوکوکوس اورئوس کمک کند.

آووکادو و پیشگیری از بیماری‌های مزمن

یکی دیگر از خواص آووکادو این است که اسیدهای چرب تک غیراشباع موجود در آن ممکن است در پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلب و عروق مفید باشند.

در همین حال، تحقیقات نشان می‌دهد مصرف بهینه آووکادو به علت فیبر بالا می‌تواند خطر سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت، چاقی، سطح کلسترول، حساسیت به انسولین و برخی بیماری‌های گوارشی را کاهش دهد.

خواص آووکادو بر سلامت روده

در هر آووکادو حدود 14 گرم فیبر وجود دارد که تقریباً نیمی از مقدار مورد نیاز روزانه بدن را فراهم می‌آورد. دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به رشد باکتری‌های سالم کمک می‌کند.

در مطالعه‌ای با حضور 163 نفر که اضافه وزن داشتند نشان داده شد افرادی که به مدت 12 هفته روزانه 175 گرم (مردان) یا 140 گرم (زنان) آووکادو مصرف می‌کردند، غلظت اسید صفراوی مدفوع کمتری داشتند و تنوع باکتریایی روده آن‌ها در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته بود. قابل توجه است که غلظت بالای اسید صفراوی باعث التهاب روده شده و منجر به سرطان روده بزرگ می‌شود.

علاوه بر این، گروه آووکادو دارای باکتری‌های Faecalibacterium، Lachnospira و Alistipes است که همگی اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) از جمله بوتیرات تولید می‌کنند. SFCA به سوخت سلول‌های کولون کمک نموده و از بدن در برابر بیماری‌هایی مانند سرطان کولورکتال و بیماری التهابی روده محافظت می‌کند.

آووکادو برای لاغری

همان‌طور که در سطرهای بالاتر ذکر شد، از خواص آووکادو این است که قند کمی دارد و حاوی فیبر است که کمک می‌کند افراد مدت طولانی‌تری احساس سیری کنند. علاوه بر این، اگرچه آووکادو کالری بالایی دارد، اما سرشار از مواد مغذی است که از بروز سوءتغذیه در دوران رژیم غذایی جلوگیری می‌کند.

همچچنین، تحقیقات نشان می‌دهد که پیروی از یک الگوی غذایی غنی از غذاهای فیبردار مانند میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند در کاهش وزن سالم موثر باشد. در مطالعه‌ای که شامل 345 نفر بود، مشخص شد مصرف فیبر (بدون توجه به مصرف کالری و درشت مغذی‌ها)، تاثیرگذارترین عامل بر وزن بدن است.

همچنین آووکادو بعد از ورزش نیز توصیه می‌شود زیرا کالری طبیعی موجود در آن به بدن انرژی می‌بخشد و از خستگی جلوگیری می‌کند.

قیمت جدید

خواص آوکادو برای زنان

مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه ایلینوی انجام شد نشان داد آووکادو به کاهش سطح چربی احشایی و شکمی در زنان کمک می‌کند و از این رو می‌تواند احتمال ابتلا به بیما‌ری‌های قلبی – عروقی و دیابت را کاهش دهد.

در شکم، دو نوع چربی وجود دارد: یک چربی که درست در زیر پوست انباشته می‌شود و چربی زیر جلدی نام دارد و یک چربی که در عمق بیشتری در شکم انباشته شده و چربی احشایی نام دارد که اندام‌های داخلی را احاطه کرده است. افرادی که میزان چربی احشایی بیشتری دارند، به احتمال زیاد در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.

فواید آووکادو در بارداری

زنان در دوران بارداری به حداقل 600 میکروگرم فولات در روز برای پیشگیری از ایجاد نقایص مادرزادی در مغز و ستون فقرات جنین نیاز دارند. یک آووکادو حاوی 160 میکروگرم فولات است که حدود 41 درصد از این میزان را تامین می‌کند.

آووکادو همچنین حاوی اسیدهای چرب است که برای یک رژیم غذایی سالم و رشد جنین ضروری است. همچنین، مصرف کافی آووکادو خطر سقط جنین و ناهنجاری‌های لوله عصبی در جنین را کاهش می‌دهد.

علاوه بر تمام این موارد، مصرف آووکادو در دوران بارداری، یک انتخاب هوشمندانه محسوب می‌شود، زیرا در دوران بارداری:

  • نیاز فولات از 400 میلی‌گرم به 600 میلی‌گرم در روز افزایش می‌یابد.
  • نیاز به پتاسیم از 2600 میلی‌گرم به 2900 میلی‌گرم در روز افزایش می‌یابد.
  • نیاز به ویتامین C از 75 به 85 میلی‌گرم در روز افزایش می‌یابد.

اما متأسفانه بسیاری از زنان باردار در سراسر جهان در مصرف فولات، پتاسیم و ویتامین سی توصیه شده کوتاهی می‌کنند که ممکن است خطر عوارض بارداری را افزایش دهد، اما با مصرف یک آووکادو در روز 27 درصد از فولات مصرفی توصیه شده در دوران بارداری تامین شده و به رسیدن به سطوح توصیه شده برای ویتامین C، پتاسیم و B6 نیز کمک می‌کند.

علاوه بر این، محتوای چربی و فیبر بالای آووکادو ممکن است به جلوگیری از یبوست که در دوران بارداری بسیار رایج است، کمک کند.

مصرف یک آووکادو در روز 27 درصد از فولات مصرفی توصیه شده در دوران بارداری را تامین می‌کند.

مصرف یک آووکادو در روز 27 درصد از فولات مصرفی توصیه شده در دوران بارداری را تامین می‌کند.

خواص آووکادو برای کودکان

آووکادو سرشار از مواد مغذی است و با داشتن ده‌ها ویتامین و ریزمغذی در هر وعده (3/1 یک آووکادوی متوسط) می‌تواند ویتامین‌های B1، B2، B3، B5، B6، C، E، K، فولات، پتاسیم، آهن و منیزیم را برای کودکان تامین کند.

آووکادو همچنین به طور طبیعی فاقد سدیم، کلسترول و قند است که برای کودکان مناسب است. علاوه بر این، آووکادو اولین غذای عالی خانگی برای تغذیه کمکی در کودکان است.

بیشتر بخوانید:  قرص آهن و بهترین زمان مصرف قرص آهن + عوارض مصرف

طبق یک مطالعه در ماه مه 2016 در ژورنال Nutrients، آووکادو یک غذای عالی برای ارائه به نوزادان و کودکان نوپا معرفی شد، زیرا غنی از مواد مغذی و یک منبع انرژی عالی با طعمی خنثی و بافتی سبک و ملایم است که برای نوزادان ایده‌آل به شمار می‌رود.

یادآوری می‌شود که چربی‌های تک غیراشباع در آووکادو برای رشد و تکامل مغز در دوران بارداری و در دوران کودکی نیز حیاتی هستند. از سایر خواص آووکادو می‌توان به وجود لوتئین و زآگزانتین، کاروتنوئیدها یا رنگدانه‌های گیاهی در آن اشاره نمود که در چشم نیز یافت می‌شود و می‌تواند علاوه بر قدرت بینایی، حافظه و سرعت پردازش را هم بهبود بخشد.

همچنین، مصرف آووکادو همراه با میوه‌ها، سبزیجات و سایر غذاها به کودکان کمک می‌کند تا مواد مغذی محلول در چربی مانند ویتامین‌های A، D، K و E را بهتر جذب کنند و می‌تواند منبعی غنی از فیبر برای کودکانی که از مصرف فیبرها امتناع می‌کنند باشد.

البته مقدار فیبر مورد نیاز کودکان به سن و جنسیت آن‌ها بستگی دارد و دریافت فیبر کافی در روز می‌تواند به جلوگیری از یبوست در کودکانی که این مشکل را دارند، کمک کند.

خواص آووکادو برای مردان

انرژی و میل جنسی سالم برای مردانی که می‌خواهند از رابطه جنسی لذت ببرند بسیار مهم است و آووکادو می‌تواند منبع خوبی برای تولید انرژی در مردان باشد و به طور غیرمستقیم میل جنسی را نیز بهبود بخشد، چرا که حاوی چربی‌های تک اشباع شده و سایر مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب امگا 3 است که انرژی‌بخش هستند و به بهبود خلق و خوی افراد نیز کمک می‌کنند.

اما با این حال توصیه می‌شود مردانی که مراقب وزن خود هستند، بیشتر از نصف تا یک آووکادو کامل در روز استفاده نکنند؛ چرا که یکی از خواص آووکادو وجود کربوهیدرات‌هایی است که ممکن است به خوبی هضم یا جذب نشده و موجب افزایش وزن شوند.

خواص آووکادو برای کرونا

بسیاری از بیماران کرونایی در مرحله بهبودی خود از دست دادن اشتها، قدرت و استقامت همراه با عوارض معده به دلیل ضعف سیستم گوارشی را تجربه می‌کنند، زیرا هنگامی که ویروس وارد بدن می‌شود، تمام سلول‌های سالم از جمله سلول‌های موجود در دستگاه گوارش را از بین می‌برد و حالت تهوع، از دست دادن انرژی و مشکلات تنفسی نیز به از دست دادن بیشتر اشتها کمک می‌کند.

کارشناسان تغذیه می‌گویند برای بازیابی قدرت و استقامت، پاکسازی روده برای دفع سموم باقی‌مانده در بدن به دلیل مصرف داروها و استروئیدها بسیار مهم است و آووکادو به این دلیل که سرشار از ویتامین‌های A، C، D، K، B، E، منیزیم، مس و آهن بوده و علاوه بر کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن به تنظیم گوارش و حرکات روده، دفع سموم بدن و هضم آسان نیز کمک می‌کند، برای پیشرفت بهبودی پس از درمان کرونا مفید است.

آووکادو با تقویت سیستم ایمنی بدن به تنظیم گوارش و حرکات روده، دفع سموم بدن و هضم آسان کمک می‌کند.

آووکادو با تقویت سیستم ایمنی بدن به تنظیم گوارش و حرکات روده، دفع سموم بدن و هضم آسان کمک می‌کند.

تشخیص بهترین آووکادو چگونه است؟

آووکادوهای تازه روی درخت نمی‌رسند، پس از برداشت می‌رسند یا نرم می شوند. اگرچه رنگ پوست می‌تواند در انتخاب بصری اولیه آووکادو کمک کند، اما همیشه بهترین شاخص برای تشخیص نیست.

رسیدن در نهایت با قوام تعیین می‌شود به همین دلیل رنگ گاهی اوقات می‌تواند گمراه‌کننده باشد زیرا نرم شدن آووکادو می‌تواند با سرعت متفاوتی، مستقل از رنگ، رخ دهد. همچنین پوست بیرونی آووکادو را برای هر گونه فرورفتگی بزرگ بررسی کنید زیرا ممکن است نشانه کبودی میوه باشد.

بهترین نحوه مصرف آووکادو

آووکادو باید در دمای اتاق نگهداری شود و اگر نارس است، رسیدن آن 4 تا 5 روز طول خواهد کشید. وقتی پوست بیرونی آن به رنگ سیاه یا بنفش تیره شد و از حالت سفت به حالت کمی ملایم‌تر رسید، یعنی آماده خوردن یا نگهداری در یخچال است.

موارد استفاده آووکادو عموما در سالادها، پوره‌ها، پاستاها، رولت‌ها و ساندویچ‌ها است، اما در کرم‌ها و محصولات آرایشی نیز استفاده می‌شود. از آن‌جا که شناخت خواص آووکادو در ایران به تازگی در حال ترویج است و ممکن است ایده‌های کمی برای کاربرد آن وجود داشته باشد، در ادامه چند ایده برای استفاده از آووکادو در رژیم غذایی ارائه شده است:

  • استفاده از آووکادو به جای مایونز به همراه ماست یونانی در سالاد مرغ، کنار ماهی کبابی و تخم‌مرغ
  • یک بشقاب طعم‌دار با استفاده از موادی، مانند آووکادو، پیاز، لیموترش و گشنیز یا جعفری
  • سینه‌ مرغ کبابی با سالاد گوجه‌فرنگی و آووکادوی خرد شده
  • استفاده از تکه‌های آووکادوی یخ زده در اسموتی
  • تزیین سوپ با آووکادوی خردشده
  • افزودن آووکادو به سالاد و کاسه غلات
  • موس شکلاتی آووکادویی بدون لبنیات
  • استفاده از آووکادو در خمیر نان یا مواد پیراشکی
  • آووکادو در کنار تخم‌مرغ و انواع توت‌ها برای یک صبحانه مقوی
  • آووکادو روی نان تست یا سیب زمینی برشته
  • آووکادو با سالاد لوبیا
  • استفاده از آووکادو در تاکو و بوریتو
  • چرخ کردن یا میکس کردن آووکادو، به همراه روغن زیتون، آب لیمو و نمک به عنوان سس سالاد
  • مصرف نصف یک آووکادوی خام با کمی نمک و فلفل

روغن آووکادو نیز بسیار متنوع است و به راحتی می‌توان آن را در رژیم غذایی خود گنجاند، چرا که جزو روغن‌های سالم برای آشپزی است و اسیدهای چرب آن در حرارت بالا (تا حدود 520 درجه فارنهایت یا 271 درجه سانتی‌گراد) پایدار هستند. در این‌جا چند راه برای افزودن روغن آووکادو به رژیم غذایی آورده شده است:

  • افزودن یک قاشق غذاخوری روغن آووکادو به اسموتی
  • افزودن یک قاشق غذاخوری روغن آووکادو روی سالاد
  • استفاده به عنوان ماریناد برای کباب کردن گوشت
  • استفاده از روغن آووکادو در سس مایونز خانگی
  • استفاده از روغن آووکادو برای تفت دادن سبزیجات
  • استفاده در تهیه هوموس

توجه شود که حتی آووکادوهای بیش از حد رسیده را می‌توان در پخت و پز گنجانید، مگر در صورتی‌ که طعم یا بوی ترش گرفته یا کپک زده و به شدت تغییر رنگ داده باشند.

بهترین زمان مصرف آووکادو چیست؟

آووکادو را می توان در هر زمانی از روز به عنوان یک افزودنی خوشمزه به هر وعده غذایی مصرف کرد.

خوردن آن در طول روز دارای مجموعه ای از مزایای خاص خود است مانند بهبود جریان خون و کاهش قند خون همراه با مصرف کالری کمتر در حالی که خوردن آن در شب ممکن است به خواب بهتر شما کمک کند.

مضرات آووکادو چیست؟

داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای دستیابی به سلامتی و پیشگیری از بیماری کلیدی است و به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود بیشتر روی داشتن یک رژیم غذایی با تنوع زیاد تمرکز کنند تا این‌که تمام توان و انرژی خود را بر فواید غذاهای خاص بگذارند.

آووکادو نیز از این جریان مستثنی نیست و اگرچه خواص آووکادو فراوان است، اما باز هم باید در حد اعتدال مصرف شود؛ چرا که مانند همه غذاها زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند منجر به نتایج ناخواسته شود.

آلرژی به آووکادو

افرادی که به لاتکس آلرژی دارند، قبل از افزودن آووکادو به رژیم غذایی خود باید با پزشک صحبت کنند؛ چرا که ممکن است پس از مصرف آووکادو دچار علائم ناشی از آلرژی شوند.

محصولات لاتکس از پروتئین موجود در شیره درخت لاستیک برزیلی (Hevea brasiliensis) ساخته می‌شوند و آووکادو پروتئین بسیار مشابهی دارد که باعث همان واکنش آلرژیک می‌شود. البته علائم ممکن است خفیف یا جدی باشند، اما می‌توانند با مصرف آووکادو مدام تشدید شوند.

با وجود خواص بی‌نظیر آووکادو برای بدن، مصرف زیاد آن موجب افزایش وزن می‌شود.

با وجود خواص بی‌نظیر آووکادو برای بدن، مصرف زیاد آن موجب افزایش وزن می‌شود.

لخته شدن خون

یا این‌که آووکادو حاوی ویتامین K است و می‌تواند بر عملکرد رقیق‌ کننده‌های خون تأثیر بگذارد.

لذا برای افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین) استفاده می‌کنند و مهم است که سطح ویتامین K خود را ثابت نگه دارند ممکن است مضر باشد و به همین دلیل، مصرف ناگهانی غذاهای حاوی ویتامین K که نقش مهمی در لخته شدن خون دارد، ایده خوبی برای آن‌ها نیست.

آنچه از مقاله خواص آووکادو آموختیم:

آووکادو برخلاف بعضی تصورات در رسته سبزیجات و حتی میوه‌جات دسته‌بندی نمی‌شود و یکی از انواع خانواده توت‌ها است. از جمله خواص آووکادو وجود چربی‌های غیراشباع سالم در آن است و با این‌که دارای مواد مغذی مهمی است، اما جای خالی آن در برنامه غذایی اغلب افراد حس می‌شود. آووکادو برای پوست و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است زیرا حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی به ویژه فیبرها، B6، ویتامین C، پتاسیم، ویتامین E، فولات و مس است و مصرف آن به طور منظم می‌تواند برای سلامتی و محافظت در برابر بیماری‌های قلبی، بهبود کیفیت کلی رژیم غذایی، کاهش وزن، کنترل فشار خون و قند خون و ارتقای سلامت روده مفید باشد. برخی آووکادو را برای لاغری مصرف می‌کنند که باید بگوییم به دلیل اینکه این میوه دارای چربی سالم است اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید نه تنها لاغر نمی‌کند بلکه موجب افزایش وزن خواهد شد. همچنین برخی افراد نسبت به آووکادو حساسیت دارند و باید به علائم آلرژی بعد از خوردن آووکادو توجه کنند.

منابع:

آووکادو میوه سلامتی + خواص آووکادو برای پوست - 1 - خواص آووکادو - تغذیه

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات