دکتر کرمانی » مجله » تغذیه
آووکادو فقط یک میوه نیست، یک نیروگاه تغذیهای سرشار از چربیهای سالم و ویتامینها، برای سلامت قلب، بهبود هضم و تقویت سیستم ایمنی بینظیر است. کشف کنید خواص آووکادو چیست و چگونه این “طلای سبز” به زیبایی پوست و موی شما کمک کرده و سپر دفاعی بدنتان را در برابر بیماریها قویتر میکند. یک میوه کوچک با دنیایی از خواص!
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
از خواص آووکادو میتوان به بهبود هضم، تنظیم کلسترول خوب، تاثیر بر کاهش قند خون، کاهش خطر افسردگی و محافظت در برابر سرطان اشاره کرد. این میوه که به نام گلابی تمساح یا میوه کره نیز شناخته میشود، در واقع نوعی توت است که در آب و هوای گرم و قارهای رشد میکند.
خواص آووکادو برای پوست، استخوان، دستگاه گوارش و هضم و فشار خون نیز ثابت شده است. البته آووکادو برای لاغری و کاهش وزن توصیه نمیشود، زیرا مصرف بیش از اندازه آن موجب افزایش وزن خواهد شد. با این وجود آووکادو با داشتن مقدار قابل توجهی اسیدهای چرب غیراشباع و بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی دیگر به عنوان یکی از منابع مورد اعتماد برای سلامت انسان شناخته میشود. گنجاندن این میوه استوایی در یک رژیم غذایی متنوع و سالم، میتواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد.
ما در این مقاله به تمام جزئیات محاسن آووکادو برای مردان، زنان، کودکان و مادران باردار پرداختهایم، با ما همراه باشید.
بسیاری از افراد، آووکادو را میوه میدانند و برخی میگویند که یک سبزی است، در حالی که آووکادو در واقع نوعی توت تک هسته و از خویشاوندان نزدیک درخت دارچین محسوب میشود.
این گیاه اگرچه بومی مکزیک و آمریکای مرکزی است، اما در بسیاری از مناطق جهان از جمله آمریکای شمالی نیز قابل کشت است. ایالت کالیفرنیا نیز به عنوان بزرگترین تولید کننده آووکادو بیش از 5000 مزرعه آووکادو را در خود جای داده که سالانه بیش از 400 میلیون پوند آووکادو تولید میکنند.
خواص آووکادو در دنیای سلامت و تندرستی کاملا شناخته شده است. این میوه یکی از معدود میوههایی است که حاوی چربیهای غیراشباع سالم است. این چربیها زمانی که به جای چربی اشباع شده مصرف شوند، به کاهش کلسترول LDL نامطلوب کمک میکنند.
آووکادو به رنگ سبز روشن بوده و پوستی با حفرههای بزرگ، چرمی، تیره و کرکی دارد و در تمام طول سال در آب و هوای گرم و مرطوب رشد میکند. نام دیگر آن، گلابی تمساح یا میوه کره است که در انواع غذاها، سالاد و اسموتی و حتی براونی استفاده میشود.
کالری آووکادو زیاد است و میزان توصیه شده مصرف آن شاید کمتر از چیزی باشد که انتظار میرود. به خاطر داشته باشید این میوه سرشار از چربی است و با وجود اینکه به عنوان یک چربی “خوب” به کاهش کلسترول بد کمک میکند، اما باید در حد اعتدال مصرف شود.
علاوه بر این آووکادو سرشار از 20 ویتامین و مواد معدنی است که برای بدن لازم هستند. این میوه معروف و گران در کشور ما به عنوان یک میوه کمیاب شناخته میشود. به همین دلیل برخی از خواص آن آگاهی ندارند. از این رو خواص اووکادو برای مقابله با بیماریهای سخت مانند آرتروز، فشار خون بالا و حتی افسردگی ناشناخته مانده است. بد نیست بدانید در یک وعده کامل آن (201 گرمی) مقادیر مواد مغذی به صورت زیر است:
کالری: 322
چربی: 30 گرم
پروتئین: 4 گرم
کربوهیدرات: 17 گرم
فیبر: 14 گرم
ویتامین: C ۲۲ درصد مقدار روزانه
ویتامین E: 28 درصد مقدار روزانه
ویتامین K: 35 درصد مقدار روزانه
ریبوفلاوین (ویتامین B2): 20 درصد مقدار روزانه
نیاسین (ویتامین B3): 23 درصد مقدار روزانه
اسید پانتوتنیک (B5): 58 درصد مقدار روزانه
پیریدوکسین (B6): 30 درصد مقدار روزانه
فولات: 41 درصد مقدار روزانه
منیزیم: 14 درصد مقدار روزانه
پتاسیم: 21 درصد مقدار روزانه
مس: 42 درصد مقدار روزانه
منگنز: 12 درصد از مقدار روزانه
قابل توجه است که پتاسیم برای تنظیم فشار خون و عملکرد سیستم عصبی مورد نیاز است و دریافت مقدار توصیه شده آن به صورت روزانه از آووکادو میتواند به محافظت در برابر فشار خون بالا و سکته مغزی کمک کند.
همچنین، نیمی از یک آووکادو 30 درصد از نیاز روزانه بدن به B6 را تامین میکند. ویتامین B6 به سرکوب التهاب و محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو کمک نموده و مصرف ناکافی آن ممکن است بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر منفی گذارد و استعداد ابتلا به بیماری را افزایش دهد.
یک سبک زندگی سالم و مشتمل بر غذاهای مغذی میتواند به پیشگیری و درمان برخی بیماریهای مزمن یا حاد کمک کند. آووکادو یک غذای سالم برای افزودن به برنامه غذایی است. این میوه منبع ویتامینهای C، E، K و B6 و همچنین ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، اسید پانتوتنیک، منیزیم، پتاسیم، لوتئین، بتاکاروتن و اسیدهای چرب امگا 3 و سطوح بالایی از چربیهای مفید است. آووکادو میتواند به ایجاد حس سیری بین وعدههای غذایی کمک کند و موجب ثابت نگه داشتن سطح قند خون شود.
چربی حاصل از این گیاه، برای تک تک سلولهای بدن ضروری است و سلامت پوست، جذب ویتامینهای محلول در چربی، مواد معدنی و سایر مواد مغذی را افزایش میدهد. در ادامه به سایر خواص آواکادو اشاره خواهیم کرد:
مطالعات هنوز ارتباط مستقیمی بین مصرف آووکادو و کاهش خطر ابتلا به سرطان را ارزیابی نکردهاند. با این حال، آووکادو حاوی ترکیباتی مانند فولات است که ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان پروستات، معده، پانکراس، دهانه رحم و روده بزرگ را کاهش دهد.
با این حال، مکانیسم این ارتباط نامشخص است. لازم به ذکر است که نیمی از یک آووکادو، حاوی تقریباً 59 میکروگرم فولات است که 15 درصد از نیاز روزانه را تشکیل میدهد.
آووکادو همچنین حاوی سطوح بالایی از فیتوکمیکالها و کاروتنوئیدها است که ممکن است خواص ضدسرطانی داشته باشند. مطالعات نشان دادهاند کاروتنوئیدها به طور خاص میتوانند از بدن در برابر پیشرفت سرطان محافظت کنند.
مطالعات روی عصاره روغن آووکادو نشان میدهد که این عصاره میتواند علائم آرتروز را کاهش دهد. ویتامین K موجود در آووکادو با کاهش سرعت تحلیل استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان، سلامت استخوانها را تضمین میکند.
قابل توجه است که نیمی از یک آووکادو تقریباً 18درصد از نیاز روزانه ویتامین K را فراهم میکند که برای سلامت استخوان ضروری است. همچنین، مصرف ویتامین K کافی میتواند با افزایش جذب و کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار به سلامت استخوان کمک کند. علاوه بر این، آووکادو، سویا و برخی دیگر از غذاهای گیاهی حاوی ساپونین هستند که تأثیر مثبتی بر علائم آرتروز زانو و لگن دارد.
ارتباط بین افسردگی و سطوح پایین فولات ثابت شده است. چرا که فولات به جلوگیری از تجمع مادهای به نام هموسیستئین در خون و افزایش سرعت مواد مغذی به مغز کمک نموده و افسردگی را کاهش میدهد.
بررسیهای تحقیقاتی در گذشته هموسیستئین اضافی را با اختلال عملکرد شناختی، افسردگی و تولید سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین مرتبط میداند که خلق و خو، خواب و اشتها را تنظیم میکنند. به همین دلیل سطوح بالای فولات موجود در آووکادو نیز ممکن است به جلوگیری از علائم افسردگی کمک کند.
التهاب مزمن میتواند باعث بسیاری از بیماریها از جمله دیابت، بیماری آلزایمر و آرتریت باشد. ویتامین E موجود در آووکادو التهاب را در بدن کاهش میدهد. آووکادو علاوه بر ویتامینها، مواد معدنی، چربیهای سالم و فیبر، سرشار از ترکیبات فعال زیستی، از جمله کاروتنوئیدها، ویتامین سی، ویتامین E و ترکیبات فنلی است. این مواد دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، محافظ اعصاب و قلب هستند.
به عنوان مثال، ثابت شده است کاروتنوئیدهای موجود در آووکادو از جمله لوتئین، α-کاروتن و بتا – کاروتن دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی هستند و از آسیب اکسیداتیو که با پیشرفت بسیاری از بیماریهای مزمن مرتبط محافظت میکنند. علاوه بر این، مصرف آووکادو با افزایش سطح ویتامین C و کاروتنوئیدها منجر به عملکرد شناختی بهتر و بهبود سلامت قلب نیز میشود.
آووکادو حاوی فیبر حلشونده است که به تحریک حرکت طبیعی رودهها کمک کرده و از یبوست جلوگیری میکند. علاوه بر این، چربیهای سالم موجود در آووکادو به جذب بهتر ویتامینها و مواد مغذی از غذاها کمک میکنند و سیستم گوارش بهبود میبخشند.
آووکادو با داشتن میزان بالای پتاسیم به تعادل سطح فشار خون کمک میکند. به عبارت دیگر پتاسیم به کاهش اثرات منفی سدیم در بدن و آرامش عضلات کمک کرده و موجب کاهش فشار خون میشود. همچنین، چربیهای سالم موجود در آووکادو میتوانند به بهبود عملکرد قلب و کاهش ریسک بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط با فشار خون بالا نیز کمک کنند.
فیبر آووکادو باعث حرکات منظم روده و دفع سموم از طریق صفرا و مدفوع میشود. مطالعات نشان دادهاند فیبر غذایی سلامت روده و تنوع میکروبی را افزایش داده و به بدن کمک میکند تعادل باکتریایی سالم را حفظ نموده و التهاب و تشدید دستگاه گوارش را کاهش دهد.
آووکادو با داشتن چربیهای سالم، فیبر و آنتیاکسیدانها به کاهش کلسترول بد (LDL)، بهبود جریان خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند. این میوه همچنین دارای یک ماده مغذی به نام بتاسیتوسترول (نسخه گیاهی کلسترول) است که موجب کاهش سطح کلسترول خون میشود. بد نیست بدانید در هر 100 گرم آووکادو 76 میلیگرم بتاسیتوسترول وجود دارد.
بنابراین مصرف منظم بتاسیتوسترول و سایر استرولهای گیاهی میتواند به حفظ سطح کلسترول سالم و سلامت قلب مهم کمک کند. علاوه بر این، آووکادو میتواند به افزایش کلسترول HDL محافظ قلب و کاهش سطح کلسترول LDL اکسید شده و تصلب شرایین یا ایجاد پلاک در امتداد دیواره سرخرگها نیز کمک کند.
لوتئین و زآگزانتین دو آنتی اکسیدان موجود در آووکادو و مفید برای چشم هستند که به محافظت از بافتهای چشم در برابر آسیب اشعه UV کمک نموده و از آب مروارید جلوگیری میکنند.
چربیهای سالم موجود در آووکادو به بدن کمک میکنند تا آنتیاکسیدانهای محلول در چربی مثل بتاکاروتن را بهتر جذب کند. این ترکیبها نقش مهمی در محافظت از چشمها دارند و میتوانند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا (تخریب شبکیه مرتبط با افزایش سن) را کاهش دهند.
روغن آووکادو سرشار از اسیدهای چرب و مواد مغذی مفید برای پوست بوده و منبع خوبی از ویتامینهای A و E به شمار میآید. یک مطالعه روی 24 فرد مبتلا به پسوریازیس پلاکی نشان داد که کرم حاوی روغن آووکادو (20٪) و ویتامین B12 علائم پسوریازیس را پس از 12 هفته درمان بهبود میبخشد.
البته لازم به ذکر است بیشتر مطالعات از روغن آووکادو همراه با مواد دیگر مانند B12 و عوامل مرطوبکننده استفاده کردهاند. بنابراین دشوار است که برآورد شود روغن آووکادو به خودی خود به یافتههای مشابه منجر میشود یا خیر.
اما علاوه بر کاربرد موضعی، مصرف یک رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامینهای A و E و آنتی اکسیدانها نیز منجر به سلامت پوست میشود. در مورد تاثیر آووکادو بر پوست باید به این نکته توجه داشته باشید که از قرار دادن مستقیم روغن آووکادو یا میوه آن روی هر زخم باز خودداری کنید.
آووکادو دارای ترکیبات فعال زیستی مانند پلیفنولها و فلاونوئیدها است که خاصیت ضدمیکروبی دارند. این ترکیبات میتوانند رشد برخی باکتریها و قارچهای مضر را مهار کرده و از عفونتهای پوستی و گوارشی جلوگیری کنند. حتی عصاره هسته آووکادو نیز در برخی تحقیقات، توانایی مقابله با میکروبها را نشان داده است.
یکی دیگر از خواص اواکادو پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلب و عروق مفید است.
تحقیقات نشان میدهد مصرف بهینه آووکادو به علت فیبر بالا میتواند خطر سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت، چاقی، سطح کلسترول، حساسیت به انسولین و برخی بیماریهای گوارشی را کاهش دهد.
در هر آووکادو حدود 14 گرم فیبر وجود دارد که تقریباً نیمی از مقدار مورد نیاز روزانه بدن را فراهم میآورد. دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به رشد باکتریهای سالم کمک میکند.
در مطالعهای با حضور 163 نفر که اضافه وزن داشتند نشان داده شد افرادی که به مدت 12 هفته روزانه 175 گرم (مردان) یا 140 گرم (زنان) آووکادو مصرف میکردند، غلظت اسید صفراوی مدفوع کمتری داشتند و تنوع باکتریایی روده آنها در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته بود. قابل توجه است که غلظت بالای اسید صفراوی باعث التهاب روده شده و منجر به سرطان روده بزرگ میشود.
همانطور که اشاره شد آووکادو از قند کمی برخوردار است که کمک میکند افراد مدت طولانیتری احساس سیری کنند. علاوه بر این، اگرچه آووکادو کالری بالایی دارد، اما سرشار از مواد مغذی است که از بروز سوءتغذیه در دوران رژیم غذایی جلوگیری میکند.
همچنین، تحقیقات نشان میدهد که پیروی از یک الگوی غذایی غنی از غذاهای فیبردار مانند میوهها و سبزیجات میتواند در کاهش وزن سالم موثر باشد. مصرف آووکادو بعد از ورزش نیز توصیه میشود، زیرا کالری طبیعی موجود در آن به بدن انرژی میبخشد و از خستگی جلوگیری میکند.
مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه ایلینوی انجام شد نشان داد آووکادو به کاهش سطح چربی احشایی و شکمی در زنان کمک میکند و از این رو میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت را کاهش دهد.
به طور کلی آووکادو با دارا بودن ویتامینهای E و C، اسیدهای چرب سالم و آنتیاکسیدانها، به بهبود سلامت پوست، کاهش التهاب و حفظ تعادل هورمونی در زنان کمک میکند.
زنان در دوران بارداری به حداقل 600 میکروگرم فولات در روز برای پیشگیری از ایجاد نقایص مادرزادی در مغز و ستون فقرات جنین نیاز دارند. یک آووکادو حاوی 160 میکروگرم فولات است که حدود 41 درصد از این میزان را تامین میکند.
آووکادو همچنین حاوی اسیدهای چرب است که برای یک رژیم غذایی سالم و رشد جنین ضروری است. همچنین، مصرف کافی آووکادو خطر سقط جنین و ناهنجاریهای لوله عصبی در جنین را کاهش میدهد. علاوه بر تمام این موارد، مصرف آووکادو در دوران بارداری، یک انتخاب هوشمندانه محسوب میشود، زیرا در دوران بارداری:
اما متأسفانه بسیاری از زنان باردار در سراسر جهان در مصرف فولات، پتاسیم و ویتامین سی توصیه شده کوتاهی میکنند. در نتیجه ممکن است خطر عوارض بارداری را افزایش دهند. اما با مصرف یک آووکادو در روز 27 درصد از فولات مصرفی توصیه شده در دوران بارداری تامین میشود و سطوح توصیه شده برای ویتامین C، پتاسیم و B6 نیز تامین خواهد شد.
آووکادو سرشار از مواد مغذی است و با داشتن دهها ویتامین و ریزمغذی در هر وعده (3/1 یک آووکادوی متوسط) میتواند ویتامینهای B1، B2، B3، B5، B6، C، E، K، فولات، پتاسیم، آهن و منیزیم را برای کودکان تامین کند.
آووکادو همچنین به طور طبیعی فاقد سدیم، کلسترول و قند بوده و برای کودکان مناسب است. علاوه بر این، آووکادو اولین غذای عالی خانگی برای تغذیه کمکی در کودکان است.
طبق یک مطالعه در ماه مه 2016 در ژورنال Nutrients، آووکادو یک غذای عالی برای ارائه به نوزادان و کودکان نوپا معرفی شد، زیرا غنی از مواد مغذی و یک منبع انرژی عالی با طعمی خنثی و بافتی سبک و ملایم است که برای نوزادان ایدهآل به شمار میرود.
یادآوری میشود که چربیهای تک غیراشباع در آووکادو برای رشد و تکامل مغز در دوران بارداری و در دوران کودکی نیز حیاتی هستند. از سایر خواص آووکادو میتوان به وجود لوتئین و زآگزانتین، کاروتنوئیدها یا رنگدانههای گیاهی در آن اشاره نمود که در چشم نیز یافت میشود و میتواند علاوه بر قدرت بینایی، حافظه و سرعت پردازش را نیز بهبود بخشد.
همچنین، مصرف آووکادو همراه با میوهها، سبزیجات و سایر غذاها به کودکان کمک میکند تا مواد مغذی محلول در چربی مانند ویتامینهای A، D، K و E را بهتر جذب کنند. این میوه میتواند منبعی غنی از فیبر برای کودکانی که از مصرف فیبرها امتناع میکنند باشد.
البته مقدار فیبر مورد نیاز کودکان به سن و جنسیت آنها بستگی دارد و دریافت فیبر کافی در روز میتواند به جلوگیری از یبوست در کودکانی که این مشکل را دارند، کمک کند.
انرژی و میل جنسی سالم برای مردانی که میخواهند از رابطه جنسی لذت ببرند بسیار مهم است. آووکادو میتواند منبع خوبی برای تولید انرژی در مردان باشد و به طور غیرمستقیم میل جنسی را نیز بهبود بخشد. این میوه حاوی چربیهای تک اشباع شده و سایر مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب امگا 3 است که انرژیبخش بوده و به بهبود خلق و خوی افراد نیز کمک میکنند.
با این حال توصیه میشود مردانی دارای افزایش وزن هستند، بیشتر از نصف تا یک آووکادو کامل در روز استفاده نکنند؛ چرا که یکی از خواص آووکادو وجود کربوهیدراتهایی است که ممکن است به خوبی هضم یا جذب نشده و موجب افزایش وزن شوند.
بسیاری از بیماران کرونایی در مرحله بهبودی خود از دست دادن اشتها و مشکلات معده به دلیل ضعف سیستم گوارشی را تجربه میکنند. زیرا هنگامی که ویروس وارد بدن میشود، تمام سلولهای سالم از جمله سلولهای موجود در دستگاه گوارش را از بین میبرد و حالت تهوع، از دست دادن انرژی و مشکلات تنفسی نیز به از دست دادن بیشتر اشتها میانجامد.
برای بازیابی قدرت و استقامت، پاکسازی روده برای دفع سموم باقیمانده در بدن بسیار مهم است. آووکادو به این دلیل برخورداری از ویتامینهای A، C، D، K، B، E، منیزیم، مس و آهن به تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم گوارش و حرکات روده و هضم آسان نیز کمک میکند.
آووکادوهای تازه روی درخت نمیرسند، آنها پس از برداشت میرسند یا نرم میشوند. اگرچه رنگ پوست میتواند در انتخاب بصری اولیه آووکادو کمک کند، اما همیشه بهترین شاخص برای تشخیص نیست.
رسیده بودن این میوه با قوام تعیین میشود. به همین دلیل رنگ آن گاهی اوقات میتواند گمراهکننده باشد.
برای انتخاب آووکادوی عالی، باید به رنگ پوست آن توجه کنید ( باید تیره و یکدست باشد)، کمی فشار ملایم به آن وارد کنید تا کمی نرم شود. همچنین، اگر دانه داخل آووکادو به راحتی حرکت کند، نشاندهنده تازگی آن است.
آووکادو باید در دمای اتاق نگهداری شود. اگر میوه شما نارس است، رسیدن آن 4 تا 5 روز طول خواهد کشید. وقتی پوست بیرونی آن به رنگ سیاه یا بنفش تیره شد و از حالت سفت به حالت کمی ملایمتر رسید، یعنی آماده مصرف یا نگهداری در یخچال است.
موارد استفاده آووکادو عموما در سالادها، پورهها، پاستاها، رولتها و ساندویچها است، اما در کرمها و محصولات آرایشی نیز استفاده میشود. در ادامه چند ایده برای استفاده از آووکادو در رژیم غذایی ارائه شده است:
روغن آووکادو نیز بسیار متنوع است و به راحتی میتوانید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. روغن آووکادو جزو روغنهای سالم برای آشپزی است و اسیدهای چرب آن در حرارت بالا (تا حدود 520 درجه فارنهایت یا 271 درجه سانتیگراد) پایدار هستند. در ادامه چند راه برای افزودن روغن آووکادو به رژیم غذایی آورده شده است:
به طور کلی آووکادو را میتوان بهصورت خام به عنوان یک میانوعده سالم، در سالادها یا با اضافه کردن به اسموتیها و ساندویچها مصرف کرد. همچنین میتوان از آن برای تهیه دسرهای سالم یا بهعنوان افزودنی به سوپ و غذاهای گرم استفاده کرد.
آووکادو را می توان در هر زمانی از روز به عنوان یک افزودنی خوشمزه به هر وعده غذایی مصرف کرد.
مصرف این میوه در طول روز دارای مجموعهای از مزایای خاص مانند بهبود جریان خون و کاهش قند خون است. مصرف آن در شب نیز میتواند به خواب بهتر کمک کند.
داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای دستیابی به سلامتی و پیشگیری از بیماری کلیدی است. به همین دلیل به افراد توصیه میشود بیشتر روی داشتن یک رژیم غذایی با تنوع زیاد تمرکز کنند تا اینکه تمام توان و انرژی خود را بر فواید غذاهای خاص بگذارند.
آووکادو نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگرچه خواص آووکادو فراوان است، اما باید در حد اعتدال مصرف شود، چرا که مانند همه غذاها زیادهروی در مصرف آن میتواند منجر به نتایج ناخواسته شود. قبل از مصرف آووکادو بهتر است به موارد زیر توجه کنید:
افرادی که به لاتکس آلرژی دارند، قبل از افزودن آووکادو به رژیم غذایی خود باید با پزشک صحبت کنند؛ چرا که ممکن است پس از مصرف آووکادو دچار علائم ناشی از آلرژی شوند.
محصولات لاتکس از پروتئین موجود در شیره درخت لاستیک برزیلی (Hevea brasiliensis) ساخته میشوند و آووکادو پروتئین بسیار مشابهی دارد که باعث همان واکنش آلرژیک میشود. البته علائم ممکن است خفیف یا جدی باشند، اما میتوانند با مصرف آووکادو مدام تشدید شوند.
آووکادو حاوی ویتامین K است و میتواند بر عملکرد رقیق کنندههای خون تأثیر بگذارد. لذا مصرف آن برای افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین) استفاده میکنند ممکن است مضر باشد. به همین دلیل، مصرف ناگهانی غذاهای حاوی ویتامین K که نقش مهمی در لخته شدن خون دارند، ایده خوبی برای این افراد نیست.
آووکادو برخلاف بعضی تصورات در رسته سبزیجات و حتی میوهجات دستهبندی نمیشود و یکی از انواع خانواده توتها است. از جمله خواص آووکادو وجود چربیهای غیراشباع سالم در آن است و با اینکه دارای مواد مغذی مهمی است، اما جای خالی آن در برنامه غذایی اغلب افراد حس میشود. آووکادو برای پوست و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است زیرا حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی به ویژه فیبرها، B6، ویتامین C، پتاسیم، ویتامین E، فولات و مس است. مصرف این میوه به طور منظم میتواند برای سلامتی و محافظت در برابر بیماریهای قلبی، بهبود کیفیت کلی رژیم غذایی، کاهش وزن، کنترل فشار خون و قند خون و ارتقای سلامت روده مفید باشد. برخی آووکادو را برای لاغری مصرف میکنند که باید بگوییم به دلیل اینکه این میوه دارای چربی سالم است اگر در مصرف آن زیادهروی کنید نه تنها موجب لاغری نمیشود، بلکه میتواند افزایش وزن را به دنبال داشته باشد. همچنین برخی افراد نسبت به آووکادو حساسیت دارند و باید به علائم آلرژی بعد از خوردن آووکادو توجه کنند.
بله، آووکادو به دلیل دارا بودن ویتامینهای گروه B و اسیدهای چرب امگا-3 میتواند در بهبود خلقوخو و کاهش علائم افسردگی موثر باشد.
بله، چربیهای تکغیراشباع و آنتیاکسیدانهای موجود در آووکادو به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکنند.
بله، آووکادو به دلیل داشتن پتاسیم و کم بودن سدیم، میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند.
بله، آووکادو به دلیل داشتن ویتامین E و چربیهای سالم میتواند به تقویت موها، کاهش ریزش و افزایش درخشش طبیعی آنها کمک کند.
خیر، چربیهای سالم موجود در آووکادو میتوانند به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کنند.
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم