از خواص بهار نارنج چه می‌دانید؟ – بهار نارنج خشک برای چی خوبه؟

خواص بهار نارنج برای چه چیزی مفید است؟ برای اکثر خانواده‌های ایرانی، شکوفه‌های درختان تداعی‌کننده فصل بهار و آب و هوای خوشایند شمال است. وقتی عطر و بوی شکوفه‌ها به مشام‌مان می‌رسد، دوست داریم ساعت‌ها در طبیعت بکر و سرسبز بمانیم و از آن لذت ببریم. حال اگر بتوانیم از خواص شکوفه‌های برخی گیاهان و […]

خواص بهار نارنج تنها برای دنیای عط و ادکلن نیست؛ بلکه فواید متعددی برای سلامتی و پیگشیری از بیماری‌ها دارد.
4.3 از 5

زمان مطالعه 21 دقیقه

تعداد بازدید 572

تاریخ انتشار

خواص بهار نارنج برای چه چیزی مفید است؟ برای اکثر خانواده‌های ایرانی، شکوفه‌های درختان تداعی‌کننده فصل بهار و آب و هوای خوشایند شمال است.

وقتی عطر و بوی شکوفه‌ها به مشام‌مان می‌رسد، دوست داریم ساعت‌ها در طبیعت بکر و سرسبز بمانیم و از آن لذت ببریم. حال اگر بتوانیم از خواص شکوفه‌های برخی گیاهان و میوه‌هایش استفاده کنیم، سلامتی و حس خوب زندگی را در تمام فصول سال برای خودمان رقم زده‌ایم.

بهار نارنج یک گیاه دارویی بسیار پرکاربرد و منبع غنی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است و سرشار از خواص درمانی می‌باشد. اگر دوست دارید درباره عطر گل‌های نارنج بیشتر بدانید، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید:

بهار نارنج چیست؟

بهار نارنج با نام علمی (Citrus Sinensis) درختی پر از شکوفه‌های سفید رنگ نارنج است که صدها سال  به سبب بوی شیرین و مرکباتی خود مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است. تمام قسمت‌های گیاه بهار نارنج قابل استفاده و سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است.

منشا شکوفه‌های خوش عطر بهار نارنج، هندوستان و چین است. اما این گیاه در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله تونس، مراکش، ایتالیا، اسپانیا و حتی مدیترانه نیز یافت می‌شود.

بهار نارنج سرشار از مواد سودمند برای بدن است که مورد توجه پزشکان طب سنتی و محققان در سراسر دنیا قرار گرفته است.

بهار نارنج سرشار از مواد سودمند برای بدن است که مورد توجه پزشکان طب سنتی و محققان در سراسر دنیا قرار گرفته است.

این گیاه یکی از معدودترین گیاهان در دنیاست که به سبب بوی مرکباتی خود در صنعت عطرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به علاوه، در خاک غنی و سنگین با مقادیر زیادی شن و ماسه رشد می‌کند!

جالب است بدانید که با توجه به تمایل زیاد بهار نارنج به نور خورشید، این گیاه بایستی در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد. از طرفی، لازم نیست که مانند گیاهان دیگر برای رشد و باروری آن از کودهای شیمیایی استفاده شود.

بهار نارنج از جمله گیاهانیست که بایستی به میزان آب‌دهی آن توجه ویژه داشته باشید؛ چرا که کم و زیاد کردن مقدار آب، فورا برگ‌های این گیاه را زرد و پژمرده خواهد کرد.

ماده‌ای به نام سینفرین در بهار نارنج، موجب افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه لاغری می‌شود.

ماده‌ای به نام سینفرین در بهار نارنج، موجب افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه لاغری می‌شود.

ارزش غذایی بهار نارنج

بهار نارنج یک گیاه آسیایی است که از آن به عنوان طعم دهنده در تهیه انواع مارمالاد، مربا، دمنوش و.. استفاده می‌شود.

از آنجایی که میوه نارنج طعم ملس (ترش و شیرین) دارد، یکی از پرطرفدارترین میوه‌هاییست که در ایران مصرف می‌شود. بهار نارنج یک گیاه کم کالری و در عین حال سرشار از کلسیم، منیزیم، فسفر و … است. در ادامه ارزش غذایی 100 گرم بهار نارنج را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • کالری:  99 کالری
  • چربی:  1/0 گرم
  • سدیم: 2 میلی‌گرم
  • کربوهیدرات: 10 گرم
  • فیبر رژیمی: 2/0 گرم
  • قند: 9/7 گرم
  • پروتئین: 50/0 گرم
  • ویتامین دی: 3 میکروگرم
  • کلسیم: 42 میلی‎گرم
  • آهن:  11/0 میلی‌گرم
  • پتاسیم: 132 میلی‌گرم
  • ویتامین آ: 1 میکروگرم
  • بتا کاروتن: 6 میکروگرم
  • لوتئین و زیگزانتین: 20 میکروگرم
  • ریبوفلاوین (ویتامین B2): 030/0 میلی‌گرم
  • نیاسین (ویتامین B3): 210/0 میلی‌گرم
  • ویتامین ب6: 056/0 میلی‌گرم
  • فولات (ویتامین B9): 14 میکروگرم
  • ویتامین سی: 8/24 میلی‌گرم
  • ویتامین ای: 15/0 میلی‌گرم
  • تیامین (ویتامین B1): 035/0 میلی‌گرم

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

طبع بهار نارنج

محققان طب سنتی با بررسی‌های متعدد دریافته‌اند که این گیاه دارای طبع گرم و خشک است. از این رو، مصرف آن برای عمده افرادی که طبع و مزاج سردی دارند، به شدت توصیه می‌شود.

خواص بهار نارنج

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، گیاه بهار نارنج به سبب دارا بودن خواص فوق‌العاده و معجزه آسای خود بسیار مورد توجه محققان، پزشکان و متخصصان طب سنتی است.

خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی بهار نارنج باعث می‎‌شود که از آن به عنوان داروی شفابخش بیماری‌‎ها یاد شود.

خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی بهار نارنج باعث می‎‌شود که از آن به عنوان داروی شفابخش بیماری‌‎ها یاد شود.

برخی از خواص و فواید سودمند بهار نارنج خشک و تازه را در ادامه مقاله بیان خواهیم کرد:

بهبود و درمان مشکلات پوستی

عرق بهار نارنج یک تونر فوق العاده عالی برای پوست‌های چرب و مستعد جوش است. اثر ضد التهابی این گیاه آن‌قدر ملایم است که شما می‌توانید برای پوست حساس نوزادان خود نیز از آن استفاده کنید.

علاوه براین، ویتامین C موجود در بهار نارنج به شفافیت پوست شما و روشن‌تر شدن آن کمک می‌کند. اگر به دنبال یک منبع خوب ویتامین C هستید، خوردن شربت بهار نارنج را فراموش نکنید.

خواص بهار نارنج برای اعصاب و روان

یکی از مهم‌ترین خواص بهار نارنج خاصیت آرامش بخشی آن است. آن دسته افرادی که با انواع سردردهای مزمن از جمله سردردهای میگرنی دست و پنجه نرم می‌کنند، با این دست دردهای آزاردهنده به خوبی آشنا هستند.

اگر احساس می‌کنید که در طول روز به شدت کلافه هستید و دائما دچار سردردهای عصبی می‌شوید، مصرف دمنوش بهار نارنج را حتما در میان وعده‌های روزانه خود بگنجانید.

مصرف بهار نارنج مانند گلاب، برای کاهش اضطراب و افسردگی توصیه می‌شود.

مصرف بهار نارنج مانند گلاب، برای کاهش اضطراب و افسردگی توصیه می‌شود.

کاهش استرس و اضطراب

در کنار رفع سردردهای عصبی و میگرنی، بهار نارنج یک داروی ضد افسردگی محسوب می‌شود. دارا بودن منبع غنی ویتامین‌های گروه B و C و آنتی اکسیدان‌های قوی این گیاه در کاهش استرس و اضطراب شما بسیار سودمند است.

بهار نارنج طبع گرمی دارد و بی‌حالی و رخوت را در افراد سرد مزاج کاهش داده و نشاط و انرژی بدن‌تان را در طول روز تامین می‌نماید.

خواص بهار نارنج برای لاغری

محققان آمریکایی با بررسی‌های متعدد خود بر روی گیاه بهار نارنج به این نتیجه رسیده‌اند که ماده‌ای به نام سینفرین در این گیاه وجود دارد که به عنوان محرک در بدن عمل کرده و باعث کاهش اشتها و در عین افزایش سرعت متابولیسم و حجم چربی‌های بدن خواهد شد.

  • در دوران رژیم لاغری عمده افراد با مشکلاتی همچون یبوست دست و پنجه نرم می‌کنند. مصرف چای و دمنوش بهار نارنج به رفع اختلالات گوارشی همچون یبوست کمک کرده و هضم را آسان می‌نماید.
  • علاوه براین، یک گیاه ضد اشتهای فوق العاده است که در کاهش ولع شما نسبت به خوردن غذاها بسیار موثر است.

اگر از یک رژیم لاغری اصولی استفاده می‌کنید، مصرف دمنوش یا عرق بهار نارنج را حتما در سبد غذایی داشته باشید و از خواص سودمند آن برای سلامتی خود بهره‌مند شوید.

برای بهره‌مندی از خواص بهار نارنج، می‌توانید مقدار مجاز آن را در رژیم لاغری خود بگنجانید.

برای بهره‌مندی از خواص بهار نارنج، می‌توانید مقدار مجاز آن را در رژیم لاغری خود بگنجانید.

طریقه مصرف بهار نارنج خشک و تازه برای لاغری

بهار نارنج یک گیاه بسیار پر کاربرد است و شما می‌توانید از آن به عنوان طعم‌دهنده برای تهیه مربا یا مارمالاد استفاده کنید:

  • چند گلبرگ بهار نارنج را مستقیما در مربا یا مارمالاد خود بریزید و از عطر شگفت انگیز آن لذت ببرید.
  • به علاوه، می‌توانید ترکیب بهشتی بهار نارنج و گلاب (مصلح بهار نارنج) را به همراه یک قاشق عسل مخلوط کرده و در فصل تابستان از این شربت استفاده کنید.
  • خوردن دمنوش این گیاه نیز مزایای فوق العاده زیادی دارد که یکی از خواص آن کمک به کاهش وزن و لاغری شماست. برای درست کردن دمنوش بهار نارنج، یک قاشق چای خوری شکوفه‌های بهار نارنج را در یک قوری کوچک آب جوش بریزید و اجازه دهید تا به مدت پانزده دقیقه بماند و کاملا دم بکشد. پس از آن، ترکیب آب جوش و بهار نارنج را از صافی رد کرده و آن را نوش جان کنید.
  • همچنین، می‌توانید در کنار آب جوش، یک قاشق چای سیاه را به ترکیب خود اضافه کرده و یک چای خوش طعم با عطر و عصاره بهار نارنج میل کنید.

سلامت دستگاه گوارش

براساس تحقیقات به دست آمده از خواص بهار نارنج، این گیاه یک درمان کننده طبیعی برای رفع مشکلاتی همچون سوء‌هاضمه، یبوست، اسهال و دل پیچه است.

زنان بارداری که از مشکلات گوارشی رنج می‌برند، با مصرف بهار نارنج می‌توانند دل درد، سوزش معده و مشکلاتی همچون نفخ و گاز معده را برطرف نمایند.

رفع آفتاب سوختگی

خواص بهار نارنج برای رفع آفتاب سوختگی نیز مفید است. شما می‌توانید اسانس بهار نارنج را در طیف وسیعی از لوسیون‌ها و کرم‌های پوستی خود به دلیل تاثیرگذاری بالای این گیاه در نرمی، لطافت و رفع التهابات پوستی پیدا کنید.

بهار نارنج در رفع مشکل آفتاب سوختگی نیز حرفی برای گفتن دارد و با خاصیت ضدالتهابی خود سوختگی ناشی از آفتاب را کاهش داده و التهاب و قرمزی را رفع می‌کند.

یکی از خواص بهار نارنج، بهبود التهاب و قرمزی ناشی از آفتاب‌سوختگی است.

یکی از خواص بهار نارنج، بهبود التهاب و قرمزی ناشی از آفتاب‌سوختگی است.

سپر دفاعی در برابر ابتلا به انواع سرطان‌ها

دارا بودن انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی ضدسرطانی از جمله ویتامین C، آنتی اکسیدان‌های قوی لوتئین، زیگزانتین، بتاکاروتن و.. این گیاه را به یک داروی ضد سرطانی تبدیل کرده است.

شما می‌توانید با مصرف دمنوش و عرق بهار نارنج سیستم دفاعی خود را بالا برده و بدن‌تان را در برابر بیماری‌های سرطانی ایمن کنید.

بالا بردن کیفیت خواب

همان‌طور که گفتیم، یکی از خواص بهار نارنج خاصیت آرامش بخشی آن است. از این رو، برای آن دسته افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند یک مکمل عالی به حساب می‌آید.

برای اینکه تاثیرگذاری بالای بهار نارنج را در بهبود کیفیت خواب خود بررسی کنید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی از عرق بهار نارنج را روی ملحفه تخت خواب خود بریزید. آن وقت پس از بیدار شدن از خواب، کیفیت بالای خواب خود را به خوبی متوجه خواهید شد.

خوردن عرق بهار نارنج یا دمنوش آن باعث می‌شود که در طی شبانه روز خواب آرامی داشته باشید.

خوردن عرق بهار نارنج یا دمنوش آن باعث می‌شود که در طی شبانه روز خواب آرامی داشته باشید.

خواص بهار نارنج برای رحم

استفاده از داروهای گیاهی و سنتی برای تسکین دردهای دوران پریودی بهترین گزینه برای درمان دردهای این دوران است.

بسیاری از خانم‌ها در دوران قاعدگی خود با استرس، اضطراب، واکنش‌های هیجانی مانند گریه یا پرخاشگری روبرو هستند و در عین حال از کلافگی و افت عملکرد روزانه خود برخوردار می‌باشند.

مصرف دمنوش بهار نارنج به رفع مشکلات ناشی از قاعدگی و حتی عوارض یائسگی در زنان میانسال کمک می‌کند.

مضرات بهار نارنج

محققان آمریکایی با بررسی‌های خود در مورد عوارض مصرف بهار نارنج به این نتیجه رسیده‌اند که این گیاه خطر و عوارض خاصی ندارد، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند برای فرد مصرف کننده عوارضی همچون سردرد، افزایش فشار خون و ضربان قلب را به همراه داشته باشد.

با وجود خواص بهار نارنج، مصرف بیش از اندازه آن موجب سردرد، افزایش فشار خون و ضربان قلب می‌شود.

با وجود خواص بهار نارنج، مصرف بیش از اندازه آن موجب سردرد، افزایش فشار خون و ضربان قلب می‌شود.

از این رو، اگر خواهان استفاده از این گیاه معجزه آسا هستید، حتما در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.

بهار نارنج برای چه کسانی مضر است؟

  • اگر به میوه‌هایی نظیر پرتقال و لیمو حساسیت دارید، مصرف دمنوش یا چای بهار نارنج می‌تواند حساسیت شما را تشدید نماید. بنابراین، بهتر است قبل از مصرف حتما موضوع را با پزشک خود مطرح کنید.

  • اگر از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنید، بهتر است از دمنوش یا چای بهار نارنج با مشورت پزشک استفاده کنید. چرا که برخی از داروهای افسردگی ممکن است با این گیاه تداخل دارویی ایجاد کند.

  • از آنجایی که بهار نارنج باعث بالا بردن فشار خون می‌شود، افرادی که دچار فشار خون بالا و مشکلات قلبی هستند، نباید در مصرف این گیاه زیاده روی داشته باشند.

آنچه از مقاله خواص بهار نارنج آموختیم:

خواص بهار نارنج به دلیل ویتامین‌های گروه B، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی این گیاه پرفایده و خوشبو است. از این رو، گنجاندن آن به صورت چای، دمنوش، شربت و.. در سبد غذایی به سلامتی و کیفیت بیشتر زندگی ما کمک می‌کند. بهار نارنج به دلیل دارا بودن ماده‌ای به نام سینفرین به افزایش متابولیسم و کاهش اشتهای فرد چاق کمک کرده و یبوست او را در دوران رژیم غذایی رفع می‌کند. اگر از داروی خاصی همچون داروهای ضد افسردگی، داروهای فشار خون و.. استفاده می‌کنید، قبل از مصرف بهار نارنج به صورت روزانه حتما موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

منابع:

4.3 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-راضیه 1402/10/08

سلام عزیز من به شدتی که فکرشو نمکنید کلافه هستم وافسردگی دارم واز دنیا وهمه نا امید شدم داعم گریه می کنم امیدم به خدا کم شده نمی خوام داروهای افسرگی استفاده کنم وفشارمم معمولا ۱۲و۱۱ است ویک رگ اضافه توقلبم داشتم که عمل ابلیشن انجام دادم حالا موندم بهار نارجو مصرف کنم چقدر در روز یا هفته سردردهای میگرینیه خیلی بدی هم دارم چون یکی از دوستام استفاده کرده عرق بهارنارجو خیلی برای درد های عصبیش خوب بودمن خیلی دوست دارم مصرف کنم ولی به خاطر اینکه گفتین برای قلب خوب نیست دچارتردید شدم لطفا راهنماییم کنید

کارشناس به اندام 1402/10/09

سلام عزیزم مصرف نکنید

محمد 1402/07/02

سلام . مطلب خوب بود ولی چرا عکس ها هیچکدام درخت نارنج نیست ؟

کارشناس به اندام 1402/07/03

سلام عزیزم مرسی ازشما درخت نارنج هستن که شکوفه اش میشه بهارنارنج