آیا پرکاری تیروئید در کودکان خطرناک است؟ + علائم، روش‌های تشخیص و درمان

پرکاری تیروئید در کودکان زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید (تیروکسین) تولید کند. پرکاری تیروئید در دوران کودکی نسبتاً نادر است و در هر 5000 کودک و نوجوان، در 1 نفر رخ می‌دهد. این بیماری با تشخیص و مدیریت صحیح قابل کنترل است و می‌تواند با کمک برخی داروها یا […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 31 دقیقه
تعداد بازدید 5790
تاریخ انتشار
پرکاری تیروئید در دوران کودکی نسبتاً نادر است و در هر 5000 کودک و نوجوان، در 1 نفر رخ می‌دهد.
میانگین امتیاز 4.7 از 5

پرکاری تیروئید در کودکان زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید (تیروکسین) تولید کند. پرکاری تیروئید در دوران کودکی نسبتاً نادر است و در هر 5000 کودک و نوجوان، در 1 نفر رخ می‌دهد. این بیماری با تشخیص و مدیریت صحیح قابل کنترل است و می‌تواند با کمک برخی داروها یا جراحی قابل درمان باشد. برخی علائم پرکاری تیروئید در کودکان، شامل بیش فعالی یا مشکلات خواب است که به علل مختلفی رخ می‌دهد. ما در این مقاله به تمام جزئیات مربوط به این بیماری از جمله علائم، علل و توصیف بهترین و بدترین غذاها برای پرکاری تیروئید کودکان و روش‌های درمان آن پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

تیروئید چه زمانی پرکار می‌شود؟

مشکلات تیروئید در کودکان، بسته به نوع اختلالی که کودک دارد، می‌تواند به طرق مختلف بر بدن تاثیر بگذارد. یکی از مواردی که در این زمینه همواره مورد اتهام قرار می‌گیرد، سطح استرس کودک است، اما استرس به تنهایی باعث اختلال تیروئید نمی‌شود. با این حال می‌تواند به بدتر شدن وضعیت بیماری کمک کند. تاثیر استرس بر تیروئید با کند کردن متابولیسم بدن اتفاق می‌افتد. شایع‌ترین دلیل تغییر در عملکرد تیروئید، التهاب غده تیروئید (تیروئیدیت) است، زیرا زمانی که تیروئید برای اولین بار ملتهب می‌شود، تمام هورمون‌های ذخیره شده خود را آزاد می‌کند.

علائم پرکاری تیروئید در بیشتر موارد از سنین بین 20 تا 40 سالگی شروع می‌شود، اما شروع آن می‌تواند در هر سنی از جمله در دوران کودکی نیز اتفاق افتد. تیروئید پرکار در کودکان می‌تواند طیف وسیعی از علائم را ایجاد کند؛ هر چند بعید است کودک همه آن‌ها را تجربه کند. علائم ممکن است به تدریج یا ناگهانی ایجاد شوند و برای برخی افراد خفیف و برای برخی دیگر شدید باشند.

آیا کودکان نیز به پرکاری تیروئید مبتلا می‌شوند؟

پرکاری تیروئید در کودکان نیز اتفاق می‌افتد. زمانی که غده تیروئید کودک بیش از نیاز خود هورمون تیروئید تولید کند، این بیماری به وجود می‌آید. غده تیروئید پرکار می‌تواند بزرگ شود و ممکن است مانند یک توده در گلو به نظر برسد. زمانی که غده تیروئید بیش از حد هورمون ترشح کند، متابولیسم کودک تسریع شده و باعث ایجاد مشکلاتی مانند اضطراب، کاهش وزن و لرزش می‌شود. با این حال، پرکاری تیروئید کودکان قابل درمان است و در مقایسه با کم کاری تیروئید نادر است.

باید توجه داشت که درمان این بیماری مهم است، زیرا پرکاری تیروئید می‌تواند باعث تاخیر شناختی در کودکان زیر 3 سال شده و بر توانایی آن‌ها در تفکر و یادگیری تأثیر بگذارد. در نوزادان تازه متولد شده اگر این بیماری بلافاصله پس از تولد تشخیص داده نشود، می‌تواند عامل تهدید کننده زندگی باشد. پرکاری تیروئید درمان نشده، می‌تواند ابتدا باعث رشد سریع کودکان و سپس توقف زودرس آن شود. کوتاهی قد از جمله پیامدهای بعدی این اتفاق است. پرکاری تیروئید در نوجوانان بیشتر از کودکان خردسال و در زنان بیشتر از مردان رایج است. برخی از عوامل خطرساز این بیماری عبارتند از:

  • سابقه شخصی یا خانوادگی بیماری تیروئید یا ندول تیروئید
  • سابقه شخصی یا خانوادگی بیماری‌های خودایمنی
  • ضربه به غده تیروئید
  • برای نوزادان: مادری با سابقه بیماری گریوز

علائم پرکاری تیروئید در کودکان چیست؟

علائم و نشانه‌های رایج پرکاری تیروئید در کودکان، عبارتند از:

  • کاهش وزن
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • افزایش فشار خون
  • بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر)
  • لرزش
  • عدم تحمل حرارت
  • تعریق
  • اضطراب و تحریک‌پذیری
  • بیش فعالی یا بی‌قراری
  • مشکل در تمرکز
  • مشکل خواب
  • اسهال یا یبوست
  • خستگی
  • برای دختران: دوره‌های قاعدگی کوتاه و اندک
  • افزایش اشتها

کودکان مبتلا به بیماری گریوز نیز ممکن است قرمزی، درد یا برآمدگی در چشم داشته باشند. این علامت مشخصه بیماری چشم گریوز است که به عنوان افتالموپاتی گریوز یا بیماری چشمی تیروئید نیز شناخته می‌شود. علائم همچنین ممکن است شامل حساسیت به نور، خشکی و دوبینی باشد. اگر کودک طوفان تیروئیدی را تجربه کند، علائم دیگری نیز ممکن است رخ دهد که به آن بحران تیروتوکسیک نیز گفته می‌شود. این وضعیت نادر اما تهدید کننده زندگی است و زمانی که پرکاری تیروئید درمان نشده باشد، ممکن است رخ دهد. علائم طوفان تیروئید عبارتند از: تب بالا، ضربان قلب سریع، کم آبی بدن، گیجی، آژیتاسیون و اسهال. طوفان تیروئید نیاز به درمان اضطراری دارد.

غده تیروئید پرکار می‌تواند بزرگ شود و ممکن است مانند یک توده در گلو به نظر برسد.

غده تیروئید پرکار می‌تواند بزرگ شود و ممکن است مانند یک توده در گلو به نظر برسد.

آیا علائم پرکاری تیروئید در کودکانی با سنین مختلف با هم متفاوت است؟

علائم پرکاری تیروئید در جنین (رشد ضعیف داخل رحمی، تاکی کاردی جنین [> 160 ضربه در دقیقه]، گواتر) ممکن است در اوایل سه ماهه دوم تشخیص داده شود. اگر پرکاری تیروئید جنین تا دوران نوزادی تشخیص داده نشود، ممکن است نوزاد دچار کرانیوسینوستوز (پیوستگی زودرس سطح جمجمه)، اختلال در هوش، نارسایی رشد و کوتاهی قد شود. میزان مرگ و میر ممکن است به 10 تا 15 درصد برسد.

در نوزادان، علائم و نشانه‌های پرکاری تیروئید عبارتند از: تحریک‌پذیری، مشکلات تغذیه، فشار خون بالا، تاکی کاردی، اگزوفتالموس، گواتر، بوسینگ فرونتال، میکروسفالی، عدم رشد، استفراغ و اسهال. نوزادان مبتلا تقریباً همیشه در عرض 6 ماه بهبود می‌یابند. شروع و شدت علائم نیز بسته به این‌که مادر از داروهای ضد تیروئید استفاده می‌کند یا خیر، متفاوت است. اگر مادر دارو مصرف نکند، نوزادان در بدو تولد دچار پرکاری تیروئید می‌شوند. اگر مادر دارو مصرف کند، نوزادان ممکن است تا زمانی که داروها در حدود 3 تا 7 روز متابولیزه نشوند، دچار پرکاری تیروئید نشوند. بیش از 95 درصد از کودکان متولد شده از مادران مبتلا به بیماری گریوز با علائمی در ماه اول زندگی خود این بیماری را نشان می‌دهند و به ندرت تشخیص آن تا ماه دوم به تعویق می‌افتد.

بیشتر بخوانید:  چاقی شکمی در کودکان؛ چرا باید مراقب اضافه وزن کودکان باشیم؟

در کودکان و نوجوانان، علائم پرکاری تیروئید ممکن است شامل مشکلات خواب، بیش فعالی، ناتوانی عاطفی، کاهش قابل توجه تمرکز و عملکرد مدرسه، عدم تحمل گرما، دیافورز، خستگی، کاهش وزن، افزایش دفعات مدفوع، لرزش و تپش قلب باشد. سایر علائم عبارتند از گواتر منتشر، تاکی کاردی و فشار خون بالا. کودکان و نوجوانان ممکن است با تغییراتی در رشد، از جمله تسریع رشد و سن استخوانی پیشرفته مواجه شوند. بلوغ در اغلب کودکان مبتلا به تأخیر می‌افتد.

از سوی دیگر، تیروئیدیت حاد در کودکان ممکن است با شروع ناگهانی علائم پرکاری تیروئید، حساس شدن غده تیروئید و تب ظاهر شود. حدود 10 درصد از بیماران مبتلا به تیروئیدیت حاد، پرکاری تیروئید دارند. تب ممکن است چند هفته طول بکشد. باید توجه داشت طوفان تیروئید که یک عارضه نادر و شدید در کودکان مبتلا به پرکاری تیروئید است، ممکن است با تاکی کاردی شدید، هیپرترمی، فشار خون بالا، نارسایی احتقانی قلب و هذیان همراه با پیشرفت به کما و مرگ ظاهر شود.

کدام کودکان مستعد پرکاری تیروئید هستند؟

در نوزادان، پرکاری تیروئید نادر است، اما به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است، اما در جنین زنان مبتلا به بیماری گریوز فعلی یا قبلی ایجاد می‌شود. در بیماری گریوز، بیماران دارای اتوآنتی بادی علیه گیرنده تیروئید برای هورمون محرک تیروئید (TSH) هستند و این اتوآنتی بادی‌ها با اتصال به گیرنده‌های TSH در غده تیروئید، تولید هورمون تیروئید را بیش از حد تحریک می‌کنند. این آنتی بادی‌ها از جفت عبور نموده و باعث پرکاری تیروئید در جنین می‌شوند که می‌تواند منجر به مرگ جنین یا زایمان زودرس شود. از آن‌جایی که بدن نوزادان پس از تولد آنتی بادی‌ها را پاک می‌کند، بیماری گریوز نوزادان معمولا گذراست. با این‌حال، طول مدت بیماری گریوز نوزادان متفاوت است.

در کودکان و نوجوانان نیز بیماری گریوز علت پرکاری تیروئید در بیش از 90٪ جمعیت است. گاهی اوقات، پرکاری تیروئید گذرا کودکانی که به برخی عفونت‌ها، از جمله عفونت‌های باکتریایی (تیروئیدیت حاد) و ویروسی (تیروئیدیت تحت حاد) مبتلا شده‌اند را درگیر خود می‌کند. عوامل مستعد کننده تیروئیدیت حاد در کودکان مبتلا به ناهنجاری‌های مادرزادی (مانند فیستول سینوس پیریفورم مداوم) و وضعیت نقص ایمنی وجود دارد.

پرکاری تیروئید در کودکان زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید (تیروکسین) تولید کند.

پرکاری تیروئید در کودکان زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید (تیروکسین) تولید کند.

چگونه می‌توان پرکاری تیروئید را در کودکان تشخیص داد؟

تست‌های تشخیص پرکاری تیروئید در کودکان، شامل موارد زیر است:

سونوگرافی تیروئید یا اسکن رادیونوکلئید برای تشخیص پرکاری تیروئید در کودکان

نوزادان در صورتی مشکوک به پرکاری تیروئید تشخیص داده می‌شوند که مادرشان بیماری گریوز فعال یا سابقه بیماری گریوز و حجم بالایی از آنتی بادی‌های تحریک کننده علیه گیرنده TSH داشته باشد (TSH نام علمی هورمون تیروئید یا تیروکسین است). از آن‌جا که علائم پرکاری تیروئید ممکن است غیراختصاصی باشد، نوزادانی که از مادران مبتلا به بیماری گریوز متولد می‌شوند و در معرض خطر پرکاری تیروئید هستند، باید در 3 تا 5 روز اول زندگی و دوباره در 10 تا 14 روز بعدی زندگی سونوگرافی شده و تحت نظر قرار گیرند. اگر هیچ ناهنجاری بیوشیمیایی مشاهده نشد، نوزادان باید تا حدود 2 تا 3 ماهگی از نظر بالینی پیگیری شوند تا آن تعداد کمی که تظاهر تاخیری دارند، شناسایی شوند.

اندازه‌گیری TSI/TRAb برای تشخیص پرکاری تیروئید در کودکان

تشخیص در کودکان و نوجوانان بزرگ‌تر، مشابه بزرگ‌سالان بوده و شامل تست‌های عملکرد تیروئید و اندازه‌گیری TSI/TRAb است. بسیاری از پزشکان، سونوگرافی تیروئید را در کودکان بزرگ‌تر مبتلا به پرکاری تیروئید و عدم تقارن غده تیروئید، TSI/TRAb منفی یا ندول قابل لمس انجام می‌دهند.

بیوپسی برای تشخیص پرکاری تیروئید در کودکان

بیوپسی روشی است که پزشکان در آن یک تکه کوچک از بافت تیروئید را برداشته و زیر میکروسکوپ بررسی می‌کنند تا از وجود احتمالی سلول‌های سرطانی باخبر شوند. گره‌های تیروئید معمولا سرطانی نیستند، اما زمانی که سرطانی شوند با کمک جراحی خارج می‌شوند. سایر روش‌های تشخیص عبارتند از:

  • معاینه فیزیکی و بررسی علائم کودک
  • بررسی سابقه پزشکی کودک
  • آزمایش خون برای بررسی آنتی بادی‌های محرک تیروئید که می‌تواند باعث بیماری گریوز شود.
  • تصویربرداری تیروئید برای بررسی عملکرد غده تیروئید (آزمایش‌های تصویربرداری ممکن است شامل سونوگرافی تیروئید یا اسکن ید رادیواکتیو باشد)
برای تشخیص پرکاری تیروئید در کودکان، تصویربرداری تیروئید برای بررسی عملکرد غده تیروئید انجام می‌گیرد.

برای تشخیص پرکاری تیروئید در کودکان، تصویربرداری تیروئید برای بررسی عملکرد غده تیروئید انجام می‌گیرد.

علت پرکاری تیروئید در کودکان چیست؟

علل اصلی پرکاری تیروئید در کودکان شامل موارد زیر است:

نقش بیماری گریوز در پرکاری تیروئید کودکان

این بیماری، شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید در کودکان است. یک اختلال خودایمنی است و زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن گیج شده و علاوه بر حمله به میکروب‌ها، به غده تیروئید نیز حمله می‌کند. در این زمان آنتی بادی‌هایی که باعث می‌شوند غده تیروئید هورمون اضافی آزاد کند، ممکن است به عضلات پشت چشم حمله کنند که می‌تواند باعث برآمدگی چشم شود. بیماری گریوز پرکاری تیروئید خود ایمنی نیز نامیده می‌شود.

نقش داروهای هورمون تیروئید در پرکاری تیروئید در کودکان

مصرف بیش از حد داروهای تیروئید نیز می‌تواند باعث پرکاری تیروئید در کودکانی شود که داروهای هورمون تیروئید را مصرف می‌کنند.

نقش مصرف بیش از حد ید در رژیم غذایی

زیاده‌روی در مصرف ید نیز می‌تواند باعث پرکاری تیروئید شود. ید یک واحد سازنده مهم برای تولید هورمون تیروئید است. با این حال، مصرف بیش از حد ید ممکن است از طریق زیاده‌روی در مصرف برخی آبزیان و ماهی‌ها یا مکمل‌های ید اتفاق بیفتد.

لاغری بیش از حد آزارت می‌ده؟
شاید بگی پرکاری تیروئید راهی برای افزایش وزنم نذاشته. اما دیگه نگران نباش!با رژیم دکتر کرمانی هیچ چیزی غیرممکن نیست!
کافیه اراده کنی!
برای ثبت نام دست به کار شو!
kermany

نقش تیروئیدیت

تیروئیدیت وضعیتی است که در آن غده تیروئید ملتهب شده و هورمون‌های اضافی به خون نشت می‌کند. این بیماری معمولاً یک وضعیت خود محدود شده است، به این معنی که به خودی خود متوقف می‌شود.

نقش آسیب یا عفونت غده تیروئید

آسیب یا عفونت تیروئید نیز می‌تواند باعث تیروئیدیت شود.

نقش بیماری گریوز نوزادان

بیماری گریوز، شایع‌ترین شکل پرکاری تیروئید در نوزادان است و زمانی اتفاق می‌افتد که مادری با سابقه بیماری گریوز، آنتی بادی‌هایی داشته باشد که از جفت عبور کرده و غده تیروئید نوزاد را تحریک کند.

بیشتر بخوانید:  علت کمردرد و بررسی سریع‌ترین راه‌های درمان خانگی آن

میزان نرمال TSH در کودکان چقدر است؟

محدوده طبیعی برای TSH در نوزادان و کودکان در جدول (1) ارائه شده است:

سن

میزان TSH

(mU/L)

خون بند ناف 2.2. تا 10.7
روز اول تا چهارم تولد 2.7 تا 26.5
روز چهارم تولد تا یک ماهگی 1.2 تا 13.1
یک ماهگی تا یک سالگی 0.6 تا 7.3
یک تا پنج سالگی 0.7 تا 6.6
شش تا ده سالگی 0.8 تا 6
11 تا 18 سالگی 0.6 تا 5.8
بالاتر از 18 سالگی 0.4 تا 4.2

 

بهترین غذاها برای کودکان مبتلا به پرکاری تیروئید

واقعیت این است که مصرف غذاها پرکاری تیروئید را درمان نمی‌کند، اما برخی از مواد مغذی و مواد معدنی می‌توانند در مدیریت این بیماری نقش داشته باشند. رژیم غذایی می‌تواند هم بر تولید هورمون‌های تیروئید و هم بر عملکرد تیروئید تأثیر بگذارد. مواد مغذی و معدنی زیر از جمله مواردی هستند که می‌توانند بر پرکاری تیروئید تأثیر بگذارند:

  • ید بیش از حد در رژیم غذایی، می‌تواند تولید هورمون تیروئید را افزایش دهد.
  • کلسیم و ویتامین D در تعدیل پرکاری تیروئید حیاتی هستن،د زیرا پرکاری تیروئید می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در تراکم مواد معدنی استخوان شود.
  • غذاها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین، می‌توانند علائم پرکاری تیروئید را تشدید کنند.

مصرف غذاهای زیر برای کودکان مبتلا به تیروئید پرکار توصیه می‌شود:

  • غذاهای حاوی ید اندک
  • نمک بدون بد
  • سفیده تخم مرغ
  • سبزیجات تازه یا منجمد
  • چای و قهوه سیاه
  • گیاهان
  • ادویه‌ها
  • ترشی‌ها
  • روغن‌های گیاهی
  • شکر، مربا، ژله و عسل
  • آجیل بدون نمک و کره مغزها
  • لیموناد
  • گوشت گاو، مرغ، بوقلمون، گوشت گوساله و بره
  • میوه و آب‌میوه
  • کلم بروکسل
  • سبزی کولارد
  • خردل
  • شلغم
  • کلم پیچ
  • تربچه
  • گل كلم
  • کلم بروکلی
مصرف کره مغز‌ها برای پرکاری تیروئید کودکان مفید است.

مصرف کره مغز‌ها برای پرکاری تیروئید کودکان مفید است.

غذاهای حاوی آهن

آهن یک ماده مغذی است که برای فرآیندهای طبیعی بدن از جمله سلامت تیروئید مهم است. محققان سطوح پایین آهن را با پرکاری تیروئید مرتبط می‌دانند. غذاهای حاوی آهن عبارتند از:

  • غلات غنی شده
  • کشمش
  • لوبیا سفید، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا سیاه
  • شکلات تلخ
  • گوشت گاو، مرغ، بوقلمون
  • عدس
  • اسفناج
  • ساردین
  • نخود
  • غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D
آهن یک ماده مغذی است که برای فرآیندهای طبیعی بدن از جمله سلامت تیروئید مهم است.

آهن یک ماده مغذی است که برای فرآیندهای طبیعی بدن از جمله سلامت تیروئید مهم است.

بدترین غذاها برای کودکان مبتلا به پرکاری تیروئید

غذاهایی که در صورت مصرف زیاد برای افراد مبتلا به پرکاری تیروئید مضر هستند، عبارتند از:

  • غذاهای غنی از ید
  • نمک یددار
  • ماهی و صدف
  • جلبک دریایی
  • محصولات لبنی
  • مکمل‌های ید
  • سبزیجات و میوه‌های قرمز
  • زرده تخم‌مرغ
  • سویا: مطالعات حیوانی نشان داده است که مصرف سویا می‌تواند با جذب ید رادیواکتیو برای درمان پرکاری تیروئید تداخل داشته باشد.
  • کافئین: کافئین می‌تواند برخی از علائم پرکاری تیروئید، از جمله تپش قلب، لرزش، اضطراب و بی‌خوابی را تشدید کند.
کافئین می‌تواند برخی از علائم پرکاری تیروئید، از جمله تپش قلب، لرزش، اضطراب و بی‌خوابی را تشدید کند.

کافئین می‌تواند برخی از علائم پرکاری تیروئید، از جمله تپش قلب، لرزش، اضطراب و بی‌خوابی را تشدید کند.

چه روش‌هایی برای درمان تیروئید در کودکان وجود دارد؟

استفاده از سه گزینه داروهای ضدتیروئید، ید رادیواکتیو و جراحی در درمان پرکاری تیروئید در کودکان رایج است.

درمان دارویی

داروهای مورد استفاده برای این بیماری عبارتند از:

  • متیمازول
  • پروپیل تیوراسیل
  • محلول لوگول (یدید پتاسیم)
  • هیدروکورتیزون

اخیراً مشخص شده است که پروپیل تیوراسیل، گاهی اوقات باعث نارسایی شدید کبدی می‌شود و دیگر داروی ارجح در درمان تیروئید در کودکان نیست، اما ممکن است در شرایط خاص مانند طوفان تیروئید استفاده شود. احتمال بهبودی کودکانی که با داروهای ضدتیروئید درمان می‌شوند، 35 درصد است. استفاده از درمان‌های غیردارویی ممکن است برای بیمارانی مورد نیاز باشد که با 18 تا 24 ماه درمان با داروهای ضدتیروئید بهبودی حاصل نکرده و یا از عوارض جانبی دارویی رنج می‌برند. احتمال کمتر بهبودی در موارد زیر اتفاق می‌افتد:

  • سن کمتر در شروع درمان (به عنوان مثال، قبل از بلوغ)
  • سطح هورمون تیروئید بالاتر در تظاهرات اولیه
  • غده تیروئید بزرگتر (> 2.5 برابر اندازه طبیعی برای سن)
  • افزایش مداوم آنتی بادی گیرنده TSH

داروی ضد تیروئید متیمازول برای کاهش سطح هورمون تیروئید تجویز می‌شود. داروهای ضدتیروئید معمولاً حداقل به مدت دو سال مصرف می‌شوند. برخی از کودکان ممکن است به بهبودی برسند و بتوانند درمان را پایان دهند. بهبودی زمانی است که دیگر هیچ علامتی از پرکاری تیروئید وجود نداشته باشد. سایر کودکان به درمان مداوم نیاز خواهند داشت. کسانی که درمان را متوقف می‌کنند، باید تحت نظر باشند؛ زیرا پرکاری تیروئید در 75٪ از کودکان مجددا عود می‌کند. عوارض جانبی احتمالی داروهای ضد تیروئید، شامل بثورات پوستی، درد مفاصل و ماهیچه‌ها، مشکلات کبدی و کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است.

برای تشخیص پرکاری تیروئید در کودکان، تصویربرداری تیروئید برای بررسی عملکرد غده تیروئید انجام می‌گیرد.

برای تشخیص پرکاری تیروئید در کودکان، تصویربرداری تیروئید برای بررسی عملکرد غده تیروئید انجام می‌گیرد.

درمان با ید رادیواکتیو

ید رادیواکتیو و جراحی، گزینه‌های قابل اعتمادی برای درمان قطعی تیروئید پرکار هستند. با این حال، ید رادیواکتیو معمولا در کودکان زیر 10 سال استفاده نمی‌شود و اغلب در غدد تیروئید بزرگ‌تر موثر نیست. بنابراین، جراحی برای کودکان و نوجوانانی که این علائم را دارند، ممکن است در اولویت باشد. در هر صورت، درمان با ید رادیواکتیو راهی برای درمان دائمی پرکاری تیروئید در کودکان است. برای این درمان، کودک ید رادیواکتیو را می‌بلعد. این عمل بی‌خطر است، زیرا غده تیروئید کودک آن را جذب می‌کند. این موضوع باعث می‌شود غده تیروئید به مرور زمان کوچک شده و تولید هورمون را کاهش دهد. ید رادیواکتیو به هیچ بافت دیگر بدن آسیب نمی‌رساند. برای خانواده‌هایی که به دنبال درمان دائمی پرکاری تیروئید در کودکان‌شان هستند، درمان با ید رادیواکتیو انتخاب ارجح اغلب پزشکان است. گاهی اوقات لازم است درمان بیش از یک بار انجام شود و این کار ممکن است مشکلات چشمی در بیماری گریوز را تشدید کند.

جراحی

جراحی تیروئیدکتومی، گزینه دیگری برای درمان دائمی پرکاری تیروئید در کودکان است. در این روش، قسمتی یا تمام غده تیروئید کودک برداشته می‌شود. پس از جراحی، کودک ممکن است نیاز به مصرف دارو برای جایگزینی هورمون‌های تیروئید داشته باشد.

کلام آخر

پرکاری تیروئید در کودکان، وضعیتی است که در آن غده تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید تولید می‌کند. شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید، یک بیماری خودایمنی به نام بیماری گریوز است. تغییر رژیم غذایی، درمان‌های دارویی یا جراحی، می‌تواند علائم پرکاری تیروئید را بهبود بخشد.

منبع: ++++++

آیا پرکاری تیروئید در کودکان خطرناک است؟ + علائم، روش‌های تشخیص و درمان - 1 - پرکاری تیروئید در کودکان - بیماری و درمان

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.7 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-s 1402/06/29

عالی بوود مرسی

کارشناس به اندام 1402/06/29

ممنون از همراهی شماعزیزم

احمد0 1401/09/13

عالی بود، ممنون