روز پدر

نمک صورتی هیمالیا چیست؟ + خواص درمانی شگفت‌انگیز نمک صورتی

نمک صورتی نوعی نمک است که به طور طبیعی به رنگ صورتی بوده و در بین مردم به نام نمک هیمالیا نیز معروف است. بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که این نوع نمک مملو از مواد معدنی است، به همین خاطر اغلب تصور می‌شود که نمک صورتی هیمالیایی بسیار سالم‌تر از نمک خوراکی معمولی است.با این […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 20 دقیقه
تعداد بازدید 9530
تاریخ بروزرسانی
برای دریافت بیشتر ید می‌توان از ترکیب نمک معمولی و نمک صورتی هیمالیا در برنامه روزانه استفاده کرد.
میانگین امتیاز 4.1 از 5

نمک صورتی نوعی نمک است که به طور طبیعی به رنگ صورتی بوده و در بین مردم به نام نمک هیمالیا نیز معروف است. بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که این نوع نمک مملو از مواد معدنی است، به همین خاطر اغلب تصور می‌شود که نمک صورتی هیمالیایی بسیار سالم‌تر از نمک خوراکی معمولی است.

با این حال، تحقیقات کمی در مورد نمک صورتی هیمالیایی وجود دارد و برخی افراد بر این گمانند که این ادعاهای تغذیه‌ای عجیب و غریب چیزی بیش از حدس و گمان نیست. این مقاله به تفاوت‌های اساسی بین نمک صورتی هیمالیایی و نمک معمولی می‌پردازد و شواهدی را مبنی بر اینکه کدام نوع نمک سالم‌تر است ارزیابی می‌کند.

نمک صورتی چیست؟

نمک صورتی هیمالیا یک نمک صورتی رنگ است که از معدن نمک خهورا (خیرا) در نزدیکی هیمالیا در پاکستان استخراج می‌شود. معدن نمک خهورا یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین معادن نمک در جهان است. عده‌ای بر این باورند که نمک صورتی هیمالیا برداشته شده از این معدن، میلیون‌ها سال پیش از تبخیر توده‌های آبی قدیمی تشکیل شده است.

این نمک به صورت دستی استخراج می‌شود و کمترین فرایند فرآوری در آن رخ می‌دهد تا محصولی تصفیه نشده به دست آید که فاقد مواد افزودنی و بسیار طبیعی‌تر از نمک خوراکی است. نمک صورتی هیمالیا مانند نمک خوراکی عمدتاً از سدیم کلرید تشکیل شده است. با این حال، فرآیند برداشت طبیعی به نمک هیمالیا این اجازه را می‌دهد تا دارای بسیاری از مواد معدنی کمیابی باشد که در نمک معمولی یافت نمی‌شوند.

برخی افراد معتقدند که نمک هیمالیا حاوی 84 ماده معدنی مختلف و عناصر کمیاب است. در واقع، وجود مواد معدنی به ویژه آهن، موجب رنگ صورتی این نمک شده است.

نکات تغذیه‌ای نمک هیمالیا

ترکیب غذایی 100 گرم نمک صورتی هیمالیا بر اساس وزارت کشاورزی آمریکا عبارت است از:

  • انرژی: 0 کیلو کالری
  • کل چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 0 گرم
  • سدیم: 3800 میلی‌گرم
نمک صورتی هیمالیا چیست؟ + خواص درمانی شگفت‌انگیز نمک صورتی - - نمک صورتی - خواص مواد غذایی

نمک صورتی هیمالیا یک نمک صورتی رنگ است که از معدن نمک، در نزدیکی هیمالیا استخراج می‌شود.

فواید غذایی (خواص بی‌نظیر نمک صورتی هیمالیا)

قرن‌هاست افرادی که در مناطق دریایی زندگی می‌کنند، از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند. نمک صورتی مهم‌ترین بخش در رژیم غذایی مدیترانه‌ای است که بر اساس تحقیقات منجر به افزایش طول عمر می‌شود.

  • مواد معدنی موجود در نمک هیمالیا می‌تواند به سم زدایی بدن کمک کند. نمک هیمالیا حاوی بیش از 80 ماده معدنی و عناصری از جمله پتاسیم، آهن و کلسیم است. همه این مواد معدنی به فرآیند سم زدایی طبیعی بدن ما کمک می‌کنند و باعث حذف باکتری‌ها می‌شوند.
  • نمک هیمالیا سدیم کمتری نسبت به نمک خوراکی فرآوری شده دارد و موجب کاهش فشارخون می‌شود. نمک خوراکی فرآوری شده نسبت به نمک هیمالیا دارای مواد معدنی کمتر و سدیم بیشتری است. وقتی به جای نمک خوراکی از نمک هیمالیا استفاده می‌کنیم، بدن ما به راحتی آن را تجزیه می‌کند، زیرا در مقایسه با مصرف نمک خوراکی، آب کمتری برای دفع سدیم اضافی نیاز دارد.
  • برخلاف آنچه اکثر مردم باور دارند، نمک هیمالیایی می‌تواند به حفظ رطوبت بدن کمک کند.
  • نمک هیمالیایی هضم غذا را نیز بهبود می‌بخشد.
  • نمک هیمالیایی غنی از مواد معدنی به تعادل سطحPH بدن ما کمک می‌کند. وقتی سطح PH ما متعادل باشد، بدن ما ایمنی بهتری دارد و بهتر می‌تواند غذا را تجزیه و هضم کند.

در ادامه به طور مفصل برخی از فواید نمک صورتی هیمالیا را می‌خوانید:

یک نوشیدنی سالم با نمک هیمالیا

یک نوشیدنی عالی بعد از تمرین می‌خواهید؟ مقداری نمک هیمالیا و آب لیمو بنوشید. تقریباً 65 درصد از بدن یک فرد بالغ را آب تشکیل می‌دهد. اگر آبی را که همه در طول روز به آن نیاز داریم ننوشیم (همانطور که اکثر ما این کار را نمی‌کنیم)، بدن ما این کم آبی را احساس می‌کند. اگر میزان آب بدن تا ۲ درصد کاهش پیدا کند، احساس خستگی می‌کنیم.

نمک هیمالیا و آب لیمو چگونه می‌تواند کمک کند؟

اساساً وقتی عرق می‌کنیم، مواد معدنی یا الکترولیت‌ها را از دست می‌دهیم. نوشیدن آب با مقداری نمک هیمالیایی غنی از مواد معدنی، بعد از تمرین می‌تواند به ما کمک کند تا این مواد معدنی و به نوبه خود انرژی و آبرسانی بدنمان را دوباره به دست آوریم.

نمک صورتی هیمالیا چیست؟ + خواص درمانی شگفت‌انگیز نمک صورتی - 1 - نمک صورتی - خواص مواد غذایی

نوشیدن آب با مقداری نمک هیمالیا، به ما کمک می‌کند تا مواد معدنی و انرژی و آبرسانی بدنمان را دوباره به دست آوریم.

راهکاری مناسب برای خوابی عالی

آیا شما هم ساعت 3 صبح از خواب بیدار می‌شوید؟ میزان نمک مصرفی ما دلیلی است که این زمان از شب یکی از رایج‌ترین زمان‌ها است که افراد از خواب بیدار می‌شوند. واکنش‌های بیوشیمیایی که به دلیل ترشح بالای هورمون‌های استرس رخ می‌دهد باعث اختلالات خواب و اختلال در خوابیدن بین ساعت 2 تا 4 صبح می‌شود.

برای داشتن خوابی عالی، مقداری عسل طبیعی را با کمی نمک هیمالیا مخلوط کنید و بخورید یا در یک فنجان چای بریزید.

 راهی ساده برای بهبود سلامتی 

تحقیقات نشان می‌دهد که هنگام خواب، قرار گرفتن در معرض نور آبی، نوری که از تلفن‌ها، رایانه‌ها و تبلت‌های ما ساطع می‌شود موجب بیدار نگه داشتن ما می‌شود. در عوض، لامپ‌های نمک هیمالیا علاوه بر تصفیه هوا، همانند شمع یا آتش کمپ به طور طبیعی درخششی ملایم و گرم تولید می‌کنند. این لامپ‌ها یک چراغ خواب عالی برای اتاق شما یا فرزندانتان است.

علاوه بر این، لامپ‌های نمک هیمالیا مقدار کمی یون منفی تولید می‌کنند، مولکول‌های بی بو و بی‌مزه‌ای که به وفور در محیط‌های طبیعی مانند کوه‌ها و سواحل وجود دارند. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که این یون‌ها می‌توانند باعث افزایش سروتونین شده و علائم افسردگی را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید:  خواص سیر برای سلامتی – چه کسانی نباید سیر بخورند؟

نمک صورتی و سلامت پوست

با یک لایه بردار خانگی نمک هیمالیا از شر خشکی پوست در زمستان خلاص شوید. نمک هیمالیا یک لایه بردار عالی و طبیعی است. برای این که پوستی نرم و لطیف داشته باشید، بلورهای نمک را با روغن زیتون یا روغن نارگیل مخلوط کرده و با یک حوله گرم یا در یک حمام گرم استفاده کنید.

کاهش درد عضلات با حمام نمک هیمالیا

حمام‌های نمک و مواد معدنی راهی عالی برای تسکین درد یا گرفتگی عضلات هستند. حمام‌های معدنی منیزیم و سایر مواد معدنی موجود در نمک را به بدن جذب می‌کنند و باعث تقویت استخوان‌ها و بافت‌های پیوندی شده و به کاهش درد کمک می‌کنند.

بهبود بیماری‌های تنفسی

نمک درمانی فرآیندیست که از نمک خالص هیمالیا برای درمان بیماری‌های تنفسی استفاده می‌کند. در برخی موارد، افراد از استنشاق کننده نمک استفاده می‌کنند، اما در برخی دیگر، فرد باید در اتاقی پر از بخار غنی از نمک بنشیند. زمانی‌ که فرد این هوای پر شده با نمک را استنشاق می‌کند، ذرات با گردش در کل سیستم تنفسی به همراه خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی نمک، ریه‌ها و سینوس‌ها را پاکسازی می‌کند.

نمک درمانی همچنین می‌تواند به کاهش آلرژی‌های فصلی و گرفتگی قفسه سینه کمک کند. حتی می‌توان از یک ظرف نتی (ظرف مخصوص کوچکی که برای شستشوی بینی استفاده می‌شود) استفاده کرد که به کمک آن آب نمک گرم از حفره‌های بینی عبور کرده و آن‌ها را شستشو می‌دهد. این امر میکروب‌ها را کاهش داده و با اتصال به آلودگی‌ها به دفع آنها کمک می‌کند.

نمک درمانی همچنین می‌تواند به کاهش آلرژی‌های فصلی و گرفتگی قفسه سینه کمک کند.

نمک درمانی همچنین می‌تواند به کاهش آلرژی‌های فصلی و گرفتگی قفسه سینه کمک کند.

متعادل سازی سطح PH بدن

نمک دریایی غنی از مواد معدنی هیمالیا می‌تواند به تعادل سطح PH بدن کمک کند. وقتی PH بدن ما نسبت اسید به بازی سالمی داشته باشد، به طور قابل توجهی بر سلامت کلی ما تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، PH مناسب به تقویت ایمنی و هضم خوب کمک می کند. از آن جایی که نمک دریایی هیمالیا حاوی سدیم و سایر الکترولیت‌ها است به طور مستقیم بر PH خون تأثیر می‌گذارد.

یک راه طبیعی برای کمک به کاهش وزن بدون ترس از عوارض جانبی، استفاده از نمک صورتی هیمالیا است. بر اساس برخی گزارش‌ها، زمانی که مردم به جای نمک خوراکی سفید از نمک طبیعی برای رژیم غذایی خود استفاده کردند، توانستند وزن خود را کاهش دهند. این نمک را می‌توان درست مانند نمک سفید به عنوان طعم دهنده، چاشنی، نگهدارنده مواد غذایی و… استفاده کرد. یکی دیگر از روش‌های بسیار محبوب استفاده از نمک صورتی برای کاهش وزن، استفاده از کف نمک هیمالیا است.

آیا نمک صورتی هیمالیا باعث کاهش وزن می‌شود؟

میزان نمک در بدن از طریق فرایند شناخته شده اسمز باعث احتباس آب در داخل سلول‌های بدن می‌شود. افزایش میزان آب بدن باعث تورم و چاقی می‌شود که اغلب علت سلولیت نیز می‌باشد. بلورهای نمک هیمالیا برخلاف نمک معمولی باعث دفع این آب اضافی از سلول‌ها شده و همچنین میل بدن به غذاهای سرشار از قند و کربوهیدرات را کاهش می‌دهد.

تخفیف روز پدر

عوارض جانبی نمک صورتی هیمالیا

مصرف روزانه نمک برای زنده نگه داشتن و سالم ماندن ما ضروری است اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند عوارض شدیدی داشته باشد. این عوارض جانبی نه تنها برای نمک صورتی هیمالیا بلکه همه نمک‌ها حتی نمک معمولی خوراکی هم صدق می‌کند.

ادم یا احتباس مایعات

ادم، تورمی قابل مشاهده است که در اثر تجمع مایع در بافت‌های بدن ایجاد می‌شود. میزان بالای نمک باعث احتباس آب در بدن شده که در این حالت آب به درون فضای میان بافت‌ها نفوذ کرده و منجر به ادم می‌شود.

سدیم با احتباس آب بدن به حفظ تعادل مایع در داخل و خارج سلول‌ها کمک می‌کند. بنابراین، احتباس آب در بدن ممکن است هنگام مصرف وعده‌های غذایی پر نمک اتفاق بیفتد. چندین مقاله تحقیقاتی نشان می‌دهند که افزایش مصرف سدیم منجر به افزایش احتباس مایعات در بدن شده و همین امر موجب ادم می‌شود.

کاهش تراکم مواد معدنی استخوان (به دلیل کمبود پتاسیم)

پتاسیم می‌تواند با خنثی کردن بار اسیدی از کاهش کلسیم استخوان جلوگیری کند، در نتیجه باعث افزایش تراکم مواد معدنی استخوان می‌شود. وقتی سطح سدیم بالا می رود، سطح پتاسیم کاهش می‌یابد زیرا کلیه‌ها تلاش می‌کنند سدیم اضافی بدن را از طریق ادرار دفع کنند، متاسفانه این امر باعث دفع پتاسیم نیز می‌شود.

بدن با تصفیه خون از طریق کلیه‌ها، مایعات غیرضروری را دفع می‌کند. مایعات اضافی دفع شده، در مثانه ذخیره می‌شوند و در نهایت به صورت ادرار دفع می‌شوند. کلیه‌ها با استفاده از فرایند اسمز موجب دفع آب اضافی خون می‌شوند.

تعادل دقیق سطح سدیم و پتاسیم امری ضروری است. مطالعات نشان می‌دهد که خوردن نمک باعث افزایش میزان سدیم در جریان خون می‌شود و از بین رفتن این تعادل، توانایی کلیه برای دفع آب را کاهش می‌دهد. در اثر فشار زیاد مایعات و فشار روی رگ‌های خونی حساس که به سمت کلیه‌ها می‌رود، فشار خون افزایش می‌یابد.

پتاسیم می‌تواند با خنثی کردن بار اسیدی از کاهش کلسیم استخوان جلوگیری کند.

پتاسیم می‌تواند با خنثی کردن بار اسیدی از کاهش کلسیم استخوان جلوگیری کند.

عدم تعادل الکترولیت‌ها

مصرف بیش از حد سدیم، به ویژه سدیم کلرید، پیامدهای منفی متعددی دارد. بیشترین نگرانی‌ها در رابطه با عدم تعادل الکترولیت‌ها است، یون‌هایی که در مایعات بدن وجود دارند و بدن را هیدراته نگه می‌دارند و عملکردهای طبیعی بدن مانند واکنش‌های عصبی و ضربان قلب را کنترل می‌کنند.

مصرف بیش از حد سدیم می تواند باعث کاهش سطح پتاسیم و بالعکس شود. در نتیجه بسیاری از مردم به دلیل مصرف بیش از حد سدیم دچار کمبود پتاسیم می‌شوند. کم آبی بدن، گرفتگی عضلات و افزایش فشار خون همگی می‌توانند از نتایج این امر باشند.

بیشتر بخوانید:  خواص عسل طبیعی چیست؟

علاوه بر این، زیاده روی در مصرف سدیم می‌تواند منجر به هایپرناترمی (سطح بالا سدیم) و هیپوکالمی (سطح پایین پتاسیم) شود. این سطوح پایین پتاسیم مخاطره آمیز هستند. از علائم شایع آن می‌توان حالت تهوع، یبوست، اسپاسم عضلانی، ضعف، ریتم نامنظم قلب، خستگی و در بدترین موارد ضعف عضلانی و فلج را نام برد.

نکته:

در صورت استفاده از نمک صورتی هیمالیا به نکات زیر توجه کنید:

  • ید یک ماده معدنی است که بدن برای حفظ عملکرد مناسب تیروئید و متابولیسم سلولی به آن نیاز دارد. منابع غنی ید شامل ماهی، سبزیجات دریایی، لبنیات و تخم مرغ و سایر موادغذایی است. نمک یددار یکی دیگر از منابع رایج این ماده معدنی کمیاب است. بنا به گزارش منابع معتبر تقریباً 75 درصد از خانواده‌ها در ایالات متحده از نمک یددار استفاده می‌کنند. اگرچه نمک صورتی هیمالیا ممکن است به طور طبیعی حاوی مقداری ید باشد اما به مراتب حاوی ید کمتری نسبت به نمک یددار است. بنابراین، کسانی که کمبود ید دارند یا در معرض کمبود ید هستند، در صورت استفاده از نمک صورتی به جای نمک خوراکی باید ید مورد نیاز خود را از جای دیگری تامین کنند.
  • اگرچه سدیم برای بقای زندگی ضروری است، اما کنترل مصرف هر نوع نمک نیز بسیار مهم است. همان طور که سدیم در مقادیر کم ضروری است، مصرف بیش از حد آن می‌تواند تأثیر منفی بر سلامتی داشته باشد. افرادی که مشکلات کلیوی، قلبی یا کبدی دارند یا افرادی که رژیم غذایی محدود از سدیم دارند، باید مصرف سدیم خود را کنترل کنند و مصرف تمامی نمک‌ها، از جمله نمک صورتی هیمالیا را محدود کنند. حتی افرادی که از سلامت خوبی برخوردارند باید مصرف سدیم را کنترل کنند. در سال 2016 گزارشی معتبر  از مراکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) بیان می‌کند که بیش از 90 درصد کودکان و 89 درصد بزرگسالان بیش از مقدار توصیه شده سدیم مصرف می‌کنند.

افزایش غیرعادی سدیم در بدن

دستورالعمل‌های رژیمی معتبر در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به آمریکایی‌ها توصیه می‌کند که افراد بایستی روزانه کمتر از ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف کنند. این مقدار تقریباً معادل 1 قاشق چایخوری نمک معمولی در روز است.

کسانی که فشار خون بالا دارند باید مصرف سدیم را به ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند. با یک متخصص تغذیه صحبت کنید تا تغییرات غذایی که منجر به کاهش مصرف سدیم می‌شود را برایتان تعیین کند.

نمک حاوی 40 درصد سدیم است. هنگام آگاهی از مصرف سدیم، دانستن میزان سدیم موجود  در مقادیر معینی از نمک  بسیار مفید است.

دانستن میزان سدیم موجود  در مقادیر معینی از نمک  بسیار مفید است.

دانستن میزان سدیم موجود  در مقادیر معینی از نمک  بسیار مفید است.

میزان سدیم موجود در مقادیر معینی از نمک به شکل زیر است:

  • ¼ قاشق چایخوری نمک: 575 میلی‌گرم سدیم
  • ½ قاشق چایخوری نمک: 1150 میلی‌گرم سدیم
  • ¾ قاشق چایخوری نمک: 1725 میلی‌گرم سدیم
  • 1 قاشق چایخوری نمک: 2300 میلی‌گرم سدیم

متاسفانه اکثر مردم خیلی بیشتر از این مقدار را مصرف می‌کنند.

هنگامی که افراد بیش از نیاز خود سدیم دریافت می‌کنند، کلیه‌های آن‌ها سعی می‌کنند مقدار اضافی آن را از طریق ادرار دفع کنند. اگر کلیه‌ها نتوانند سدیم کافی را دفع کنند، شروع به تجمع آن  در مایع بین سلول‌ها می‌کند که به عنوان آب میان بافتی شناخته می‌شود. این امر باعث افزایش حجم آب و حجم خون می‌شود و فشار بیشتری بر قلب و عروق خونی وارد می کند.

مصرف زیاد سدیم باعث بروز بیماری‌های جدی از جمله:

  • فشارخون بالا
  • بیماری قلبی
  • سکته
  • آسیب کبدی
  • پوکی استخوان
  • بیماری کلیوی می شود.

مصرف بی‌رویه نمک باعث تحریک بیش از حد سیستم ایمنی بدن شده و موجب بروز بیماری‌های خودایمنی، مانند مالتیپل اسکلروزیس، آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس می‌شود.

تحقیقات انجام شده در سال 2015، ارتباط مستقیم بین مصرف نمک و چاقی را نشان می‌دهد، افزایش مصرف یک گرم نمک در روز با افزایش 25 درصدی خطر چاقی در بزرگسالان و کودکان مرتبط است.

چگونگی مصرف نمک هیمالیا

مردم از این نوع نمک همانند نمک معمولی برای پخت و پز، چاشنی غذا و نگهداری مواد غذایی استفاده می‌کنند.

سنگ‌های نمک صورتی گاهی اوقات تبدیل به ظروف پذیرایی، سطوح پخت و پز و تخته های برش می‌شوند. برخی افراد نیز به جای نمک‌های حمام از نمک صورتی هیمالیا استفاده می‌کنند. همچنین امکان خرید لامپ و شمعدان‌های ساخته شده از نمک صورتی نیز وجود دارد.

آیا نمک صورتی هیمالیا بهتر از نمک دریایی است؟

نمک دریایی، نمکی فاقد مواد معدنی است که دارای سدیم کلرید بالایی بوده و بیشتر خانوارها از آن استفاده می‌کنند. در حالی که نمک صورتی نمکی تصفیه نشده و حاوی 84 ماده معدنی است که در رژیم های غذایی مدرن وجود ندارد. مصرف منظم مقادیر کم نمک صورتی موجب حفظ تعادل الکترولیت بدن شده و یک جایگزین عالی برای نمک دریایی است.

چه مقدار نمک صورتی در روز مصرف کنیم؟

بنا بر توصیه سازمان جهانی بهداشت مصرف روزانه نمک برای هر فرد، کمتر از 5 گرم (حدود 2 گرم سدیم) می‌باشد. با این حال، کارشناسان کشورهای مختلف بیان می‌کنند که مصرف نمک اکثر مردم  از مقدار توصیه شده بیشتر است.

آن چه در مقاله نمک صورتی آموختیم

نمک صورتی هیمالیا، یک نوع سنگ نمک از معادن نمک خهورا (خیرا) در پاکستان است. این نمک حاوی 98 درصد سدیم کلرید و 2 درصد باقی مانده حاوی 84 ماده معدنی کمیاب است. نمک هیمالیا به صورت دستی استخراج شده و تصفیه نشده است. با اینکه  شواهد قابل توجهی وجود ندارد که نشان دهد نمک صورتی هیمالیا خواص بیشتری نسبت به نمک معمولی دارد، اما برای سلامتی کلی افراد مفید است. این نمک فاقد هر گونه مواد افزودنی یا مواد مصنوعی مضر است و همین امر آن را به یک جایگزین طبیعی تبدیل کرده است. با این حال، نمک معمولی منبع غذایی اولیه ید است، چیزی که نمک هیمالیا فاقد آن است.

طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، هر فرد برای متابولیسم و عملکرد هورمون‌های تیروئید به ید نیاز دارد. بنابراین، می‌توانید در صورت مصرف نمک صورتی به جای نمک معمولی از منابع دیگر ید مانند ماهی، محصولات لبنی یا مکمل‌های غذایی نیز استفاده کنید. به همین خاطر کارشناسان توصیه می‌کنند که برای دریافت بیشتر ید می‌توان از ترکیب نمک معمولی و نمک صورتی هیمالیا در برنامه روزانه استفاده کرد.

منبع: ++++

میانگین امتیاز 4.1 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
محبوبه امیری 1403/05/03

سلام من برای سفر اومدم آلمان ، امروز تو فروشگاه نمک صورتی نیم کیلویی ۲/۵ یورو بود ، خواصشو نمی دونستم ولی برم فروشگاه حتما تهیه می کنم ، یک کیلو نمک صورتی اینجا حدودا ۳۲۵ هزار تومن می شه

-مریم 1402/11/30

سلام وقت شما بخیر خواهشا بگید داخل نمک صورتی ارسنیک هست وباعت فعال شدن سلولهای سرطانی میشه چون من استفاده میکنم ایا روی این نمک ها ازمایشی شده

کارشناس به اندام 1402/11/30

سلام وقت بخیر عزیزم برای اطمینان تصفیه شده استفاده کنید اگر هم داشته باشه خیلی کمه

-دکتر جعفری 1402/11/17

نمک صورتی فاقد ید هست. به طور طبیعی ید در منابع غذایی بسیار محدود می باشد که به نمک طعام اضافه می گردد تا از کمبود آن بیماریهای گواتر و ... پیشگیری گردد.با عدم مصرف نمک طعام و استفاده از نمک صورتی(فاقد ید) به ویژه در خانم های باردار سبب تولد نوزادان با عقب ماندگی همراه خواهد بود.

- 1402/10/25

سلام این سنگ نمکا واقعا عالین

-سین 1402/10/19

سلام هر کسی خودش تحقیق کنه چه نمکی خوبه من نمیدونم سنگ نمک خوبه یا نه تحقیق کنید حتما من شنیدم بعضی نمک ها سرطان زا هست ولی فقط شنیدم هر کی خودش تحقیق کنه

-hko 1402/08/19

عالی خیلی ممنون

کارشناس به اندام 1402/08/19

تشکر از لطف شما عزیزم

-شفیی 1402/08/08

سلام برارسفارش نمک صورتی کجا مراجعه کنیم وکیلو چند هست

کارشناس به اندام 1402/08/08

سلام عزیزم فروش نداریم

-علی 1402/06/19

عالی ممنون واقعا

کارشناس به اندام 1402/06/19

ممنون عزیزم

- 1402/06/03

سلام عزیزان توروخدا از نمک هایی که داخل پلاستیک هستن وکارخونه ای هستن استفاده نکنید بهترین نمک سنگ نمک است.