درمان سوزش معده با رژیم غذایی ضد رفلاکس

درمان سوزش معده از طریق یک برنامه غذایی متعادل و قلیایی امکان‌پذیر است. رفلاکس اسید زمانی اتفاق می‌افتد که جریان برگشت اسید از معده به مری وجود دارد که موجب سوزش سر دل می‌شود. یکی از دلایل این اتفاق این است که اسفنکتر تحتانی مری (LES) ضعیف یا آسیب دیده است. برای درمان رفلاکس معده […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 33 دقیقه
تعداد بازدید 21632
تاریخ انتشار
درمان سوزش معده به راحتی و با تغییر رژیم غذایی روزانه امکان‌پذیر است.
میانگین امتیاز 4.6 از 5

درمان سوزش معده از طریق یک برنامه غذایی متعادل و قلیایی امکان‌پذیر است. رفلاکس اسید زمانی اتفاق می‌افتد که جریان برگشت اسید از معده به مری وجود دارد که موجب سوزش سر دل می‌شود. یکی از دلایل این اتفاق این است که اسفنکتر تحتانی مری (LES) ضعیف یا آسیب دیده است. برای درمان رفلاکس معده علاوه بر این که باید چند نکته را هنگام غذا خوردن رعایت کنید، می‌توانید با رعایت رژیم سوزش معده و مصرف مداوم غذاهای مفید برای سوزش معده تا حد زیادی اسید معده را کنترل کنید. میوه‌هایی مانند موز، سیب، هویج و انواع دمنوش‌ها مانند زنجبیل و عرق نعنا از جمله غذاهای کنترل‌کننده سوزش معده هستند. در ادامه مواد غذایی بیشتری را مشاهده خواهید کرد.

سوزش معده یا رفلاکس معده چیست؟

سوزش سر دل یک احساس سوزش در قفسه سینه است و زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری (لوله 25 سانتی‌متری که دهان را به معده متصل می‌کند)، باز می‌گردد.

وقتی سوزش سر دل شروع می‌شود، می‌تواند فقط چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشد. برای درمان خانگی سوزش معده باید به برنامه غذایی روزانه‌ خود دقت کنید و غذاهای حساسیت‌زا را از لیست خود حذف یا محدودشان کنید.

علت سوزش معده چیست؟

با توجه به تحقیقات کالج آمریکایی گوارش، اسید معده برای تجزیه غذایی که می‌خورید لازم است؛ چیزی که معده شما با آن مشکلی ندارد، اما مری شما توسط آن تحریک می‌شود.

برای نگه داشتن اسید معده (و هضم غذا) در معده و خارج از مری، یک حلقه عضلانی دایره‌ای به نام اسفنکتر تحتانی مری، به عنوان دریچه عمل می‌کند. وقتی این دریچه شل شود، غذایی که مصرف کرده‌اید از معده شما عبور می‌کند. وقتی این دریچه منقبض می‌شود، از برگشت این غذا و اسید به مری جلوگیری می کند.

اگر این دریچه به طور غیر طبیعی شل شود و اسید معده به مری شما بازگردد، رفلاکس اسید اتفاق می‌افتد. رفلاکس اسید و سوزش معده گاهی به دلیل یک بیماری زمینه‌ای یا حتی دارویی که در برخی موارد مصرف می‌کنید ایجاد می‌شود. اما، بیشتر اوقات، این مشکل توسط رژیم غذایی و انتخاب‌های سبک زندگی ایجاد می‌شود.

باید بگوییم مهم‌ترین راه درمان سوزش معده توجه به نوع تغذیه و نحوه غذا خوردن است. اگر هنگام غدا خوردن عجله نکنید، همراه غذا آب ننوشید و با آرامش غذا بخورید مطمئنا این مشکل به راحتی برطرف می‌شود. مدتی به یک رژیم سوزش معده عمل کنید تا متوجه شوید دقیقا چه موادی مسبب ایجاد این مشکل گوارشی می‌شوند.

همچنین غذاهای مفید برای سوزش معده شامل انواع سبزیجات سبز و برخی میوه‌ها مانند موز، هویج و سیب است که روند درمان‌تان را تکمیل خواهد کرد.

راه درمان سوزش معده توجه به نوع تغذیه و نحوه غذا خوردن است.

راه درمان سوزش معده توجه به نوع تغذیه و نحوه غذا خوردن است.

محرک‌های رایج سوزش معده چیست؟

برای درمان سریع سوزش معده ابتدا باید عوامل ایجاد سوزش معده را شناسایی کنید. مهم‌ترین محرک‌های رایج در ایجاد سوزش سر دل عبارتند از:

  • پرخوری یا خیلی سریع غذا خوردن
  • خیلی زود بعد از غذا دراز کشیدن
  • مصرف برخی مواد غذایی از جمله کافئین، نوشابه‌های گازدار، الکل، نعناع، مرکبات، محصولات مبتنی بر گوجه فرنگی، شکلات و غذاهای چرب یا تند
  • داشتن اضافه وزن
  • سیگار کشیدن
  • استرس و مشکلات خلقی

علائم سوزش سر دل

بسته به شدت آن ممکن است احساس متفاوتی داشته باشد، اما علائم سوزش سر دل عبارتند از:

  • احساس سوزش در قفسه سینه، پشت سینه شما
  • درد سوزشی که به سمت گلوی شما بالا می رود
  • داشتن طعم تلخ یا ترش در دهان

برای در امان ماندن از این مشکلات باید نگاهی به برنامه غذایی روزانه خود بیندازید و مصرف برخی از آن‌ها را محدود کنید. همچنین می‌توانید از یک رژیم سوزش معده استفاده کنید که شامل مواد غذایی کاهش‌دهنده رفلاکس است.

برای درمان سوزش معده، از یک رژیم سوزش معده استفاده کنید که شامل مواد غذایی کاهش‌دهنده رفلاکس است.

برای درمان سوزش معده، از یک رژیم سوزش معده استفاده کنید.

درمان سوزش معده

سوال بسیاری از کاربران این است که برای سوزش معده چه بخوریم؟ و از چه غذاهایی اجتناب کنیم؟ در ادامه مهم‌ترین مواد غذایی موثر در ایجاد سوزش معده و کاهش آن را می‌خوانید:

پرهیز از غذاهای محرک

همانطور که گفته شد، برخی غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند باعث رفلاکس اسید و سوزش سر دل شوند. می‌توانید یک دفترچه یادداشت تهیه کرده و لیست غذاهای محرک را در آن ثبت کنید. هنگامی که آنها را شناسایی کردید، تا حد امکان از این غذاها و نوشیدنی ها خودداری کنید.

مقاومت در برابر میل به پرخوری

وقتی صحبت از پیشگیری از سوزش سر دل می شود، تماشای میزان وعده‌های غذایی می‌تواند کمک زیادی به شما کند. وجود مقدار زیادی غذا در معده ممکن است رفلاکس اسید و سوزش سر دل را بیشتر کند.

اگر مستعد سوزش سر دل هستید، وعده‌های غذایی کوچکتر را به دفعات بیشتر مصرف کنید. سریع غذا خوردن می‌تواند محرک سوزش سر دل باشد، بنابراین مطمئن شوید که سرعت را کم کرده و برای جویدن غذا و نوشیدنی‌ها وقت بگذارید.

از خوردن دیرهنگام، خوردن قبل از خواب و خوردن قبل از ورزش خودداری کنید. دراز کشیدن با معده پر از غذا می‌تواند باعث رفلاکس اسید شود و علائم سوزش سر دل را بدتر کند. تا 3 ساعت پس از خواب از خوردن غذا خودداری کنید تا معده شما زمان زیادی برای تخلیه داشته باشد. همچنین ممکن است بخواهید حداقل دو ساعت قبل از ورزش صبر کنید.

پوشیدن لباس‌های گشاد

اگر مستعد سوزش سر دل هستید، کمربندهای تنگ و لباس‌هایی که شکم شما را فشار می‌دهند ممکن است در علائم شما نقش داشته باشند.

اگر مستعد سوزش سر دل هستید، لباسهای گشاد بپوشید.

اگر مستعد سوزش سر دل هستید، لباس‌های گشاد بپوشید.

تنظیم وضعیت خواب

بالا بردن سر و قفسه سینه بالاتر از پاها در هنگام خواب می‌تواند به پیشگیری و کاهش رفلاکس اسید و سوزش سر دل کمک کند. می‌توانید این کار را با استفاده از یک گوه فوم که در زیر تشک قرار داده شده است یا با بالا بردن پایه تخت با استفاده از بلوک‌های چوبی انجام دهید.

مراقب بالش‌های شمعی باشید، زیرا این کار معمولاً مؤثر نیست و حتی ممکن است علائم شما را بدتر کند. علاوه بر این، خوابیدن به پهلوی چپ به هضم غذا کمک می‌کند و ممکن است برای محدود کردن رفلاکس اسید معده موثر باشد.

کاهش وزن

اضافه وزن فشار مضاعفی بر معده شما وارد می کند و خطر رفلاکس اسید و سوزش سر دل را افزایش می‌دهد. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در هفته، دو قدم اول برای حفظ وزن سالم و کاهش وزن اضافی است.

campaign
بیشتر بخوانید:  ارتباط سرطان پوست و تغذیه چیست؟ + غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان پوست

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

ترک سیگار

سیگار میزان تولید بزاق را کاهش می‌دهد و بر کارایی دریچه‌ای که مانع از ورود اسید معده به مری می‌شود، تأثیر می‌گذارد، که هر دوی این موارد احتمال سوزش سر دل را افزایش می‌دهند. ترک سیگار می‌تواند دفعات و شدت رفلاکس اسید را کاهش دهد و در برخی موارد حتی آن را از بین ببرد.

کاهش استرس

استرس مزمن عوارض جسمی بر بدن شما می‌گذارد، از جمله کند کردن هضم و حساس‌تر کردن شما به درد. هر چه غذا طولانی‌تر در معده شما بماند، احتمال رفلاکس اسید معده بیشتر می‌شود.

علاوه بر این، افزایش حساسیت به درد می تواند، سوزش سر دل را با شدت بیشتری احساس کند. انجام اقداماتی برای کاهش استرس ممکن است به پیشگیری یا کاهش اثرات رفلاکس اسید و سوزش سر دل کمک کند.

برای کاهش سوزش سر معده، استرس را کاهش دهید.

برای کاهش سوزش سر معده، استرس را کاهش دهید.

غذاهای مفید برای سوزش معده

غذاهای مناسب برای سوزش معده عموما خاصیت قلیایی دارند و مانع از اثرگذاری اسید معده در مری می‌شوند. سایر غذاهای قلیایی که ممکن است به رفع سوزش سر دل کمک کنند عبارتند از خربزه، گل کلم، رازیانه و آجیل و:

موز رسیده

محتوای پتاسیم بالای موز آن را به یک ماده غذایی نسبتا قلیایی تبدیل می‌کند. این بدان معنی است که به مقابله با اسید معده که مری شما را تحریک می‌کند، کمک می‌کند.

با این حال، موز نارس کمتر قلیایی، نشاسته‌ای سنگین است و ممکن است در واقع برای برخی افراد محرک رفلاکس معده باشد. پس حتما موزی را انتخاب کنید که رسیده باشد.

آدامس بدون قند

جویدن آدامس، تولید بزاق را افزایش می‌دهد. طبق یک مطالعه، این موضوع به کاهش سوزش سر دل کمک می‌کند، زیرا بزاق می‌تواند به بلع بهتر غذا کمک کند – که این امر می‌تواند به پایین نگه داشتن اسید معده کمک کند – و اسید معده را که به مری شما برگشت می‌دهد، خنثی می‌کند.

در واقع جویدن آدامس تولید بزاق و بلع را تحریک می‌کند. این موضوع ممکن است به رقیق شدن و پاکسازی اسید معده از مری شما کمک کند. طبق یک مطالعه قدیمی‌تر از سال 2005، جویدن آدامس بدون قند به مدت 1/2 ساعت بعد از غذا ممکن است به کاهش سوزش سر دل نیز کمک کند.

اما یک مطالعه کوچک در سال 2015 نشان می‌دهد که آدامس جویدن می‌تواند سوزش معده برخی را بدتر کند. با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا این روش ارزش امتحان کردن برای شما را دارد یا خیر.

غیر مرکبات

هندوانه، طالبی، موز و گلابی همگی اسیدیته کمی دارند. خوردن این میوه‌ها می‌تواند میزان اسید معده شما را کاهش دهد. علاوه بر این، این میوه‌‎ها دارای محتوای آب بالایی هستند که می تواند اسید معده را رقیق کند.

هندوانه، طالبی، موز و گلابی، می‌تواند میزان اسید معده شما را کاهش دهد.

هندوانه، طالبی، موز و گلابی، می‌تواند میزان اسید معده شما را کاهش دهد.

سبزیجات

سبزیجات، حاوی فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها هستند. افزودن آنها به رژیم غذایی می‌تواند اسید معده را کاهش دهد و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشد. سبزیجات کم اسیدی که می‌توانند به سوزش معده کمک کنند عبارتند از مارچوبه، سبزیجات برگ دار و سیب زمینی شیرین.

ماست کم چرب

ماست می‌تواند علائم سوزش سر دل را با تسکین مری تحریک شده کاهش دهد. به عنوان یک امتیاز، ماست، حاوی پروبیوتیک است که سلامت باکتری‌های روده را بهبود می‌بخشد.

حبوبات

حبوبات، قلیایی هستند. مصرف بیشتر حبوبات مانند لوبیا، نخود و عدس می‌تواند به خنثی کردن اسید معده و کاهش خطر سوزش سر دل کمک کند.

درمان سوزش معده با عسل

عسل هزاران سال است که در پزشکی برای درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود. برخی تحقیقات و شواهد حکایتی نشان می‌دهد که عسل ممکن است گلو را تسکین و علائم رفلاکس اسید را کاهش دهد.

عسل ممکن است به چندین روش برای کمک به علائم رفلاکس اسید کار کند. مقاله‌ای که توسط Indian Journal of Medical Research Source منتشر شده است به چندین مزیت کلیدی اشاره می‌کند:

  • عسل هم آنتی اکسیدان است و هم رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد. رفلاکس ممکن است تا حدی توسط رادیکال‌های آزاد ایجاد شود که به سلول‌های پوششی دستگاه گوارش آسیب می‌رساند. عسل با از بین بردن رادیکال‌های آزاد از آسیب جلوگیری می‌کند.
  • عسل برای کاهش التهاب در مری نیز موثر است. بافت عسل به آن اجازه می‌دهد تا غشای مخاطی مری را بهتر بپوشاند.
عسل گلو را تسکین داده و علائم رفلاکس اسید معده را کاهش می‌دهد.

عسل گلو را تسکین داده و علائم رفلاکس اسید معده را کاهش می‌دهد.

نوشیدنی‌های مفید برای سوزش معده

زنجبیل برای سوزش معده

زنجبیل که به عنوان یک داروی ضد نفخ شناخته می‌شود، فشار روی اسفنکتر مری و به همین دلیل رفلاکس و سوء هاضمه را کاهش می‌دهد.

زنجبیل یک ضد التهاب طبیعی است و به‌خاطر خواص تسکین‌دهنده روده‌اش شناخته شده است. از چای زنجبیل به طرق مختلف از جمله با کمی لیمو و عسل لذت ببرید. اگرچه لیمو به طور کلی اسیدی در نظر گرفته می شود، اما به نظر می رسد مقدار کمی آب گرم در ترکیب با عسل دارای اثر قلیایی است که ممکن است به خنثی کردن اسید معده کمک کند.

چای شیرین بیان

چای شیرین بیان دارای طعم طبیعی شیرین است و آن را به یک دمنوش گیاهی محبوب تبدیل می‌کند. با سابقه طولانی استفاده برای مشکلات گوارشی از جمله حالت تهوع، سوء هاضمه و کاهش علائم زخم، شیرین بیان به اشکال مختلف از جمله به صورت چای در دسترس است. این یک نوشیدنی تسکین‌دهنده و آرامش بخش محسوب می‌شود و به کاهش علائم سوء‌هاضمه کمک می‌کند.

آب

آب یکی از نوشیدنی‌های مفید و بی‌ضرر برای درمان سوزش معده است. آب معدنی با pH قلیایی، اسیدیته معده را کاهش می‌دهد. آب لوله کشی معمولی دارای pH خنثی حدود 7.0 است، در حالی که آب قلیایی دارای pH حدود 8.8-9.0 است.

به دنبال آب معدنی با سطوح بالاتر بی کربنات طبیعی، کلسیم، منیزیم و پتاسیم باشید. البته توجه داشته باشید آب را به همراه غذا مصرف نکنید.

آب هویج

آبمیوه غیر اسیدی در مقادیر کم ممکن است بتواند در هنگام سوزش سر دل کمک کند. این کار برای جلوگیری از تحریک بیشتر مری و جلوگیری از شل شدن بیشتر اسفنکتر تحتانی مری است. آب هویج یک آب غیر اسیدی است.

درمان سوزش معده با رژیم غذایی ضد رفلاکس - 1 - درمان سوزش معده - بیماری و درمان

آب میوه غیر اسیدی مثل آب هویج، ممکن است بتواند به سوزش سر دل کمک کند.

صبحانه مفید برای سوزش معده

بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر یک غذای سالم برای قلب است و از آنجایی که جو دوسر اسید معده را جذب می‌‌کند، انتخاب خوبی برای کاهش علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) است.

بیشتر بخوانید:  نظر دکتر کرمانی درباره عمل بای پس معده و اسلیو معده چیست؟

بلغور جو دوسر خود را با طعم‌های گرمسیری مانند پاپایا که حاوی آنزیم‌هایی به نام پاپائین است که به عنوان یک درمان طبیعی برای سوزش سر دل معرفی شده است، زنده کنید. تحقیقات در مورد پاپایا به‌ عنوان یک درمان برای ریفلاکس قطعی نیست، اما به نظر می‌رسد که فواید احتمالی دارد. برای طعم و اثر بیشتر، آن را با موز، یکی دیگر از مواد غذایی مناسب برای درمان رفلاکس اسید و نان تست همراه کنید:

  • 1 فنجان غلات جو دوسر
  • 225 گرم شیر بدون چربی، آب یا یک جایگزین بدون لبنیات
  • 1/2 فنجان برش‌های پاپایا
  • 1/2 یک موز
  • 2 برش نان سبوس دار
  • 1 قاشق غذاخوری کره

تخم مرغ

اگر می‌خواهید تخم مرغ را امتحان کنید، بهتر است از تخم مرغ سرخ شده در کره یا روغن خودداری کنید. تخم‌مرغ‌های سفت یا آب‌پز همراه با یک فنجان چای زنجبیل که از هضم غذای سالم پشتیبانی می‌کند، می‌تواند صبحانه‌ای رضایت‌بخش و سیرکننده ارائه دهد و به کاهش سوزش معده کمک کند.

اسموتی‌

اسموتی یکی از بهترین غذاهای مفید برای سوزش معده است. با یک موز شروع کنید و میوه‌های منجمد را به آن اضافه کنید. توت فرنگی و سایر غیر مرکبات معمولاً به خوبی تحمل می‌شوند.

یک قاشق کره بادام زمینی طبیعی پروتئین را تامین می‌کند و استفاده از شیر بادام یا جو دوسر باعث ایجاد حالت خامه‌ای می‌شود. اسموتی‌ها همچنین فرصتی برای افزایش ویتامین‌ها با افزودن مقداری سبزی مانند اسفناج فراهم می‌کنند:

  • توت فرنگی یخ زده: 2 فنجان
  • موز: 1 عدد
  • شیر بادام یا جو دوسر: 2 فنجان
  • اسفناج تازه: 1/4 فنجان
  • کره بادام زمینی: 1 قاشق غذاخوری
اسموتی یکی از بهترین غذاهای مفید برای سوزش معده است.

اسموتی یکی از بهترین غذاهای مفید برای سوزش معده است.

غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید

برخی غذاها می‌توانند خطر رفلاکس اسید را افزایش دهند و در نتیجه باعث سوزش سر دل شوند. در حالی که این غذاها برای همه علائم ایجاد نمی‌کنند، اما می‌توانند برای بسیاری از افراد مشکل‌ساز باشند. البته، همیشه باید از بدن خود به عنوان یک راهنما برای تعیین اینکه از چه غذاهایی باید اجتناب کنید، استفاده کنید.

هر فرد متفاوت است، بنابراین غذاهایی که سوزش سر دل را در افراد دیگر تشدید می‌کنند ممکن است روی شما تأثیر نگذارند. در زیر رایج‌ترین غذاهایی که باعث سوزش سر دل می‌شوند را بیان می‌کنیم:

خانواده مرکبات

مرکبات سرشار از اسید هستند. خوردن این غذاها می‌تواند اسید معده را افزایش دهد. نمونه‌هایی از مرکبات شامل پرتقال، گریپ فروت، لیمو و لیموترش است.

غذاهای چرب

هضم چربی از کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها دشوارتر است. خوردن غذاهای چرب باعث می‌شود معده اسید بیشتری تولید کند تا به تجزیه آنها کمک کند. این مساله می‌تواند تخلیه معده را به تاخیر بیاندازد و هضم را ضعیف کند. شما باید مصرف غذاهای فرآوری شده مانند چیپس سیب زمینی و محصولات پخته شده را محدود کنید. خوردن غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده، دونات و مرغ سرخ شده نیز می‌تواند منجر به سوزش معده شود.

غذاهای ادویه دار

غذاهای تند می‌توانند پوشش داخلی مری را تحریک کرده و منجر به تشدید علائم رفلاکس اسید شوند. غذاهای تند عبارتند از فلفل سیاه، سیر، پیاز خام و پودر چیلی.

غذاهای ادویه دار و تند، منجر به تشدید علائم رفلاکس اسید می‌شوند.

غذاهای ادویه دار و تند، منجر به تشدید علائم رفلاکس اسید می‌شوند.

شراب قرمز

شراب قرمز یک نوشیدنی بسیار اسیدی و الکلی است. نوشیدن الکل می‌تواند اسفنکتر تحتانی مری را آرام کند و تولید اسید معده را افزایش دهد.

شکلات

شکلات به طور طبیعی اسیدی است. برای برخی افراد، خوردن شکلات می‌تواند اسفنکتر تحتانی مری را آرام کند. این موضوع باعث می‌شود محتویات معده به سمت عقب به مری برود.

گوجه فرنگی

محصولات مبتنی بر گوجه فرنگی مانند سس مارینارا، سوپ گوجه فرنگی و کچاپ بسیار اسیدی هستند. خوردن این غذاها می‌تواند با افزایش میزان اسید معده، علائم رفلاکس اسید را افزایش دهد.

درمان سوزش معده در طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی مواد غذایی متنوعی به درمان سوزش معده کمک می‌کنند:

  • نوشیدن آب ولرم به جای آب سرد
  • دمنوش تخم بارهنگ
  • عرق نعناع
  • سکنجبین
  • کنجد
  • دمنوش بابونه
  • دمنوش رازیانه
  • دمنوش بادرنجبویه
  • نبات
  • عسل
  • زیره
  • سیب
  • برگ ریحان
  • برگ نعناع تازه
  • دمنوش شیرین بیان
  • دمنوش گل ختمی
  • شیر کم چرب

نکته: نیازی نیست تمام این مواد غذایی یا دمنوش‌ها را وارد رژیم سوزش معده کنید. زیرا مصرف بیش از اندازه یا بدون مشورت با پزشک این مواد ممکن است شما را دچار مشکلات گوارشی دیگری کند. به همین دلیل با پزشک یا مشاور تغذیه خود مشورت کنید.

اگر سوزش سر دل شدید یا مکرر باشد چه باید کرد؟

برای سوزش معده خفیف و گاه به گاه، داروهای بدون نسخه مانند آنتی اسیدها و مسدود کننده‌های هیستامین می‌توانند به تسکین علائم کمک کنند. همیشه قبل از مصرف داروهای ضد اسید یا مسدود کننده هیستامین، برچسب محصول را بخوانید و هرگز دوز بیشتری مصرف نکنید و دوزها را بیشتر از آنچه تجویز شده است مصرف نکنید.

اگر به طور مکرر سوزش سر دل را تجربه می‌کنید، قبل از مصرف منظم داروهای سوزش سر دل با پزشک خود مشورت کنید، زیرا این داروها با بسیاری از داروها تداخل دارند و بر بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است تأثیر بگذارند.

اگر سوزش سر دل شدید داشتید و پس از انجام اقداماتی برای تسکین آن همچنان ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، با پزشک خود مشورت کنید. در برخی موارد، سوزش سر دل می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای، مانند بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)، یا احتمالاً یک عارضه جانبی دارویی باشد که مصرف می‌کنید.

آن چه از مقاله درمان سوزش معده آموختیم:

دل درد گاه به گاه بخشی از زندگی عادی است. اما سوزش سر دل می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل بزرگتر باشد. درمان سوزش معده به راحتی و با تغییر رژیم غذایی روزانه امکان‌پذیر است. رژیم سوزش معده می‌تواند توانایی شما را برای مدیریت سوزش سر دل بهبود بخشد. باید غذاهایی بخورید که به سوزش سر دل کمک می‌کنند و از غذاهایی که باعث تشدید علائم می‌شوند اجتناب کنید. چند نمونه از غذاهای مفید برای سوزش معده عبارتند از موز، حبوبات، سبزیجات و زنجبیل. تغییرات رژیم غذایی اغلب به علائم خفیف کمک می‌کند. اما موارد شدید رفلاکس اسید ممکن است تنها با رژیم غذایی بهبود نیابد. پزشک شما ممکن است گزینه‌های درمانی دیگری مانند داروهای تجویزی یا جراحی را توصیه کند.

منابع: +++++

درمان سوزش معده با رژیم غذایی ضد رفلاکس - 2 - درمان سوزش معده - بیماری و درمان

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.6 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
احمدی 1403/06/16

سلام، خانوم من هراز چن گاهی درد و سوزش دور ناف دارن، از چهار صبح تا الان که میشه ساعت ۹ شب درد و حالت تهوع شدید دارن، از صبح نزدیک هفت تا آمپول عضلانی و چن تا سرم زدن ، هعی خوب میشن ولی بازم تهوع دارن و سوزش معده رو دارن. نمیدونم چرا و دکتر اورژانسم آزمایش خون نوشتن و مشکلی نبود. نزدیک به عادت ماهیانه هستن و یکماهه دارو جهت بارداری مصرف میکنن

کارشناس به اندام 1403/06/16

سلام عزیزم میتونه عوارض داروهایی باشه که استفاده میکنن

- 1403/04/08

سلام خدمت شما من 25ساله هستم مشکل معده من اینست وقتی من استرس میکنم معده من سوخت میکندو هم درد میکند و همین که غذا میل میکنم خوب میشوم خیلی ممنون میشم علت این مریضی من چی میتونه باشه برام راهنمایی کنین با تشکر از شما

کارشناس به اندام 1403/04/08

سلام بزرگوار اشاره کردین استرس زیاد عاملشه فقط باید این حالت عصبی شدن کنترل بشه

-نگین امیری 1403/03/07

باسلام من‌ دخترم ۱۶ سالش است سوزش معده داره سه یاچهار سال پیش دکتر بردمش همه ای آزمایش هارا رویش انجام داد گفت معده اش مشکلی نداره فقدمعده اش زعیف است باید غذایی سالم بخورد چیزای مثل نوشابه وکافیین مصرف نکند خوب میشه العان هریک ماه دوماه خوب است باز دباره معده اش سوزش پیدا میکنه چون پرهيز نمیکنه نميدانم چه کارکنم لطفا راهنمایی بفرمایید تشکر

کارشناس به اندام 1403/03/07

سلام تنهاکارعزیزم در مشکلات گوارشی پرهیزغذایی هست تا رعایت نکنن ناراجتی و سوزش ودارن

الهام.م 1402/12/16

سلام متشکرم بابت مقاله عالی تون..هر چیزی که دنبالش بودم یکجا خوندیم و متوجه شدم..خدا خیرتون بده

کارشناس به اندام 1402/12/16

سلام تشکر از وقتی که گذاشتین عزیزم

-علیزاده 1402/11/06

سلام خدمت شما اقای دکتر من ۲سال است که ریفلاکس معده دارم وقتی سر کارم هیچ مشکلی ندارم ولی وقتی بیکار باشم سوزش معده و گلودرد شروع میشه اول سوزش بعد سوزش گم میشه واحساص درد و باد تو سینه تا گلو میاد بعضی وقتا فامو تیدین وامپرازول مسرف میکنم خوب نمیشه دکتر رفتم تا۶ماه دارو مصرف کردم خوب نشدم اگه راهنمای کنید تشکر

کارشناس به اندام 1402/11/06

سلام عزیزم یه تفاوتی بین زمانیکه محل کار هستین وخانه هست که اونجا اذیت نمیشین به همون روال پیش برید

عباسی 1402/08/28

سلام وقت بخیرمن یه دو هفته ای میشه که برای زانودردم قرص کارتیژن رز که دکترتجویزکردن میخوردم ازاون موقع سردلم دردمیکردومن جدی نمیگرفتم تااین چن روزکه توگوگل سرچ کردم دیدم ازعوارض این قرصه الان چهارپنج روزه که نمیخورم ولی هنوزسردلم دردمیکنه به حدی که دم صبح ازدردش بیدارم میکنه بایدچیکارکنم به نظرتون خیلی اذیت میشم یه راهنمایی کنیدلطفا

کارشناس به اندام 1402/08/28

سلام عزیزم با پزشکتون مشورت کنید غذاهای محرک گوارش و مصرف نکنیدزمان میبره تا این حالتها بهبود پیداکنه

-کاربر 1402/08/14

سلام وقتتون به خیر. ببخشید من یه مدت بود تغذیه خوبی نخوردم تا اینکه حسابی گرینم شد و شام رو خیلی سنگین و بیش از حد خوردم.بعد از اون همش حالت تهوع داشتم و حس میگردم غذام هسچ هضم نمیشه،الان یه روز از این ماجرا مسگذره همش احساس سیری دارم و میل به غذام کم شده سرفه و خلط و احساس سوزش و ابریزش دارم خیلی اذیتم میکنه.حس میکنم دستگاه گوارشم همش مشغول کاره.به نظرتون اسیب جدی زدم به دستگاه گوارشم؟راه درمانش چیه؟خیلی نگرانم ممنون میشم زود جواب بدین ممنونم.

کارشناس به اندام 1402/08/14

سلام وقت بخیر عزیزم آسیب که نه اما فشار زیادی به گوارش اومده وعده هارو خیلی سبک بخورید غذای دیرهضم مثل چربی وفست فود نخورید ورزش سبکی انجام بدین

حمید 1402/01/12

سلام جناب محسن زنبور دار گرامی درست میگن بنده عسل خالص طبیعی انواع عسل هم تست کردم هر وقت میخورم رفلاکسم بدتر عود کرده

کارشناس به اندام 1402/01/12

سلام ممنون ازبیان تجربتون

محسن 1401/11/25

سلام من زنبوردار هستم و در زمینه آنالیز عسل مطالعات زیادی داشتم ، عسل ماده ای اسیدی هست ، بخاطر این عسل را در ظروف فلزی نگهداری نمیکنیم خاصیت خورندگی داره، سطح ph و میزان اسیدیته عسل شاخص داره و در آنالیز عسل مهمه، بنابرین فکر نکنم برای سوزش معده خوب باشه

کارشناس به اندام 1401/11/25

سلام بزرگوار برای مشکلات معده عسل میتونه در درمان وکاهش علائم تاثیرگذار باشه