روز پدر

رژیم وایکینگی چیست و چه تفاوت هایی با رژیم دکتر کرمانی دارد؟

همین که می آییم یک رژیم را شروع کنیم متوجه ورود رژیم جدید دیگری می شویم. فقط کافیست به لیست رژیم های جدید نگاه کنید تا ببینید در این بخش چه ترافیک سنگینی وجود دارد. یکی از این رژیم ها، رژیم وایکینگی یا نوردیک است. امروز می خواهیم درباره این رژیم صحبت کنیم.  این رژیم […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 8 دقیقه
تعداد بازدید 6432
تاریخ بروزرسانی
رژیم وایکینگی

همین که می آییم یک رژیم را شروع کنیم متوجه ورود رژیم جدید دیگری می شویم. فقط کافیست به لیست رژیم های جدید نگاه کنید تا ببینید در این بخش چه ترافیک سنگینی وجود دارد. یکی از این رژیم ها، رژیم وایکینگی یا نوردیک است. امروز می خواهیم درباره این رژیم صحبت کنیم.  این رژیم غذایی کاملا جدید نیست. در سال 2004 گروهی از بهترین سرآشپزهای دانمارکی، فنلاندی، ایسلندی، نروژی و سوئدی تیمی را تشکیل دادند تا رژیم جدید متعلق به منطقه خود را تنظیم کنند که رژیم نوردیک یا همان رژیم وایکینگی نام دارد. به دلیل تمرکز این رژیم غذایی روی ساخت وعده های غذایی هماهنگ با هر فصل و تمرکز روی کیفیت و سلامت متمایز از دیگر رژیم ها شد.

بر خلاف بسیاری از رژیم های محدود در کالری، رژیم نوردیک یا وایکینگی اصلا به محدود کردن کالری یا حذف کربوهیدرات ها کاری ندارد ولی بر اساس تشخیص سازمان بهداشت جهانی برای فرد و هم برای محیط زیست (تمرکز روی غذاهای گیاهی) مفید است و از بیماری ها پیشگیری می کند اما چگونه به روش وایکینگ ها بشقاب خود را پر کنیم؟

رژیم وایکینگی

رژیم وایکینیگی یا نوردیک چیست؟

رژیم غذایی وایکینگی همانطور که از نامش پیداست تمرکز روی غذاهایی با منابع محلی مخصوص شمال اروپا دارد و هدف این گروه جلوگیری از رشد چاقی در کشورهای شمال اروپا بوده است. این رژیم غذایی از نظر جغرافیایی و توجه به مصرف غذاهای محلی انتخاب مناسبی است ( البته برای مردم شمال اروپا ). رژیم واایکینگی در مقایسه با رژیم های غربی شکر و چربی کمتری دارد ولی در عوض فیبر و غذاهای دریایی آن دو برابر است.

باید و نباید های غذایی در رژیم وایکینگی

رژیم غذایی وایکینگی روی غذاهای سنتی منطقه شمال اروپا و محلی تمرکز دارد. در لیست پایین می توانید لیست غذاهای مجاز و ممنوع در این رژیم را ببینید:

  • غذاهایی که باید زیاد خورده شوند: میوه ها، توت ها، سبزیجات، حبوبات، سیب زمینی، غلات کامل، آجیل ها، دانه ها، نان جو، ماهی، غذاهای دریایی، لبنیات کم چرب، گیاهان، ادویه جات و روغن دانه انگور.
  • غذاهایی که باید متعادل خورده شوند: گوشت شکار ( که در ایران غیر قانونی است و همچنین فرد را در خطر بیماری قرار می دهد)، تخم مرغ رسمی، پنیر و ماست.
  • غذاهایی که می توانید به ندرت بخورید: دیگر گوشت های قرمز و چربی حیوانات.
  • غذاهایی که نباید بخورید: نوشیدنی های شیرین شده با قند، قندهای اضافه شده، گوشت های فرآوری شده، فست فودهای تصفیه شده.
بیشتر بخوانید:  تا چه حد از اهمیت صبحانه در لاغری خبر دارید؟

رژیم غذایی وایکینگی شباهت زیادی به رژیم غذایی مدیترانه ای دارد. رژیم وایکینگی بیشتر روی مصرف روغن کانولا و رژیم مدیترانه ای روی مصرف روغن زیتون اکسترا ویرجین تاکید دارد که این بزرگترین تفاوت این دو رژیم است. منتقدان این رژیم می گویند برخی غذاهای موجود در این رژیم قرن ها پیش اصلا در این منطقه وجود نداشته است. این موارد شامل لبنیات کم چرب و روغن کانولا می شود که غذاهایی مدرن به حساب می آیند. همچنین بیشتر میوه ها در قسمت شمال اروپا به جز سیب و چندین نوع از توت ها خوب رشد نمی کنند. بنابراین رژیم وایکینگی کاملا مطابق غذاهایی نیست که مردم شمال اروپا در گذشته مصرف می کردند بلکه غذاهای مدرن نیز در آن حضور دارند.

آیا رژیم وایکینگی می تواند به کاهش وزن کمک کند؟

پژوهش های بسیاری تاثیر رژیم وایکنیگی روی کاهش وزن را مورد بررسی قرار دادند. در پژوهشی که روی 147 فرد چاق انجام گرفت افراد تحت رژیم وایکینگی در طی زمانی خاص توانستند 4.7 کیلوگرم وزن کم کنند و در مقابل افرادی که رژیم دانمارکی گرفته بودند طی این دوره تنها 1.5 کیلو وزن کم کردند. با این حال در ادامه آن پژوهش یک سال بعد افرادی که رژیم وایکینگی را رعایت کرده بودند بیشتر وزن کم شده را بازگردانده بودند.

این نتایج برای پژوهش های طولانی مدتی که روی کاهش وزن انجام می شوند بسیار عادی است. افراد در ابتدا وزن کم می کنند اما سپس در یک یا دو سال وزن کم شده را دوباره اضافه می کنند. نتایج پژوهش دیگری که به مدت 6 هفته انجام شد، نشان داد آن گروهی که رژیم وایکینگی را رعایت می کردند 4 درصد از وزن بدنشان را از دست دادند. این مقدار نسبت به کسانی که رژیم معمولی داشتند بسیار بیشتر بود.

رژیم وایکینگی

رژیم وایکینگی در مقایسه با رژیم غذایی به اندام ( دکتر کرمانی )

رژیم غذایی وایکینگی در واقع رژیمی است که فرد را محدود نمی کند و رژیمی کم کالری نیز به حساب نمی آید اما با نگاه کلی به غذاهای موجود در این رژیم متوجه می شویم محدودیت این رژیم شاید در قسمت کالری دیده نشود اما در قسمت انتخاب غذا کاملا مشهود است.

  • برای دست یابی به کاهش وزن موفق و پایدار باید به دنبال رژیمی باشید که هدفش تغییر سبک زندگی و نه فقط کاهش وزن باشد. نتایج پژوهش های قبلی نشان دادند هدف اصلی رژیم غذایی وایکینگی کاهش وزن است چون پس از اتمام آن وزن افراد دوباره باز می گردد. رژیم غذایی وایکینیگی دارای غذاهای مناسب یک منطقه خاص نه مردم سراسر جهان است. در حالی که هدف اصلی رژیم غذایی به اندام ( دکتر کرمانی ) تغییر سبک زندگی فرد است طوری که افراد پس از رسیدن به وزن ایده آل خود می توانند در طولانی مدت وزن کاهش یافته را حفظ کنند.
  • در رژیم غذایی به اندام ( دکتر کرمانی ) به سفره غذایی مردم ایران توجه شده است و فرد با شروع رژیم در دنیایی متفاوت وارد نمی شود و تمام غذاهای مورد علاقه خود را مصرف می کند. خوشبختانه بسیاری از غذاهای ایرانی سالم هستند ( مخصوصا غذاهای خانگی ) بنابراین فرد به سادگی رژیم را رعایت می کند.
  • در رژیم غذایی به اندام ( دکتر کرمانی ) به انگیزه و حمایت از افراد اهمیت بالایی داده می شود یعنی با شروع رژیم مشاورین غذایی و همچنین روانشناسان همراه فرد هستند و این حمایت حتی پس از رسیدن به وزن ایده آل نیز قطع نخواهد شد.
  • در رژیم غذایی به اندام ( دکتر کرمانی ) افراد پس از رسیدن به وزن ایده آل رژیم غذایی تثبیت را نیز دریافت می کنند که بتوانند دوره پس از رژیم غذایی را کنترل کنند و زحماتشان از بین نرود. هرچند که طی رژیم غذایی به اندام با کنترل مقدار مصرف غذاها آشنا می شوند.
بیشتر بخوانید:  آیا قرص لاغری ونوستات برای کاهش وزن موثر است؟

در پایان باز هم تاکید می کنیم قبل از شروع هر رژیمی ابتدا از خود سوال کنید که آیا این رژیم غذایی را تا طولانی مدت ادامه می دهم یا خیر؟ جواب این سوال کمک بسیاری به شما خواهد کرد.

رژیم وایکینگی چیست و چه تفاوت هایی با رژیم دکتر کرمانی دارد؟ - 1 - رژیم وایکینگی - رژیم تناسب اندام

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*