دکتر کرمانی » مجله » رژیم ها » رژیم تناسب اندام
ازدواج؛ آغاز یک زندگی جدید و شیرین، اما گاهی همراه با تغییراتی ناخواسته در وزن است! بسیاری از افراد پس از این اتفاق دچار چاقی بعد از ازدواج میشوند. این تغییر ناگهانی در وزن، میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که از تغییرات سبک زندگی تا عوامل روانی را در بر میگیرد.عوامل متعددی از جمله کاهش […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
ازدواج؛ آغاز یک زندگی جدید و شیرین، اما گاهی همراه با تغییراتی ناخواسته در وزن است! بسیاری از افراد پس از این اتفاق دچار چاقی بعد از ازدواج میشوند. این تغییر ناگهانی در وزن، میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که از تغییرات سبک زندگی تا عوامل روانی را در بر میگیرد.
عوامل متعددی از جمله کاهش فعالیت بدنی، تغییر الگوی خواب، استرس و تغییرات هورمونی میتوانند در افزایش وزن بعد از ازدواج نقش داشته باشند.
در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق دلایل افزایش وزن بعد از ازدواج بپردازیم و راهکارهای عملی برای مقابله با این مشکل را ارائه دهیم. با شناخت عوامل موثر بر چاقی بعد از ازدواج و اتخاذ سبک زندگی سالم، میتوانیم از افزایش وزن جلوگیری کرده و به وزن ایدهآل خود دست پیدا کنیم.
چاقی بعد از ازدواج میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که از تغییرات سبک زندگی تا عوامل روانی را در بر میگیرد.
علت چاقی بعد از ازدواج را از زبان دکتر کرمانی بشنوید:
از مهمترین دلایل چاقی بعد از ازدواج به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
تغییراتی که در سبک زندگی افراد پس از تاهل رخ میدهد، میتواند موجب چاقی بعد از ازدواج شود. این تغییرات عبارتند از:
بعد از ازدواج ممکن است وسوسه انگیز باشد که تمرینات معمول خود را رها کنید و به جای بیدار شدن زودهنگام برای دویدن در ساعت 5:30 صبح، با همسرتان وقت بگذرانید. این موضوع موجب میشود که کالری کمتری بسوزانید و بیشتر دچار اضافه وزن شوید.
محققان دریافتند مردان در پنج سال اول پس از ازدواج شروع به افزایش وزن می کنند زیرا کالری بیشتری مصرف میکنند و کمتر فعالیت بدنی دارند. آنها معتقدند ازدواج تأثیر قابل توجهی بر BMI آنها داشته و اغلب آنها پس از ازدواج تا 2.5 درصد بیشتر دچار افزایش وزن میشوند. www.dailymail.co.uk
محققان دریافتند مردان در پنج سال اول پس از ازدواج شروع به افزایش وزن می کنند زیرا کالری بیشتری مصرف میکنند و کمتر فعالیت بدنی دارند. آنها معتقدند ازدواج تأثیر قابل توجهی بر BMI آنها داشته و اغلب آنها پس از ازدواج تا 2.5 درصد بیشتر دچار افزایش وزن میشوند.
www.dailymail.co.uk
تغییر الگوی خواب یکی از عواملیست که میتواند به طور مستقیم بر افزایش وزن بعد از ازدواج تأثیر بگذارد. با شروع زندگی مشترک، مسئولیتها و تعهدات جدیدی به وجود میآید که ممکن است به تنظیم مجدد برنامه خواب منجر شود.
با توجه به نیازهای جدید، ممکن است زوجین مجبور شوند در ساعات متفاوتی به رختخواب بروند یا از خواب بیدار شوند. تغییر محیط خواب از منزل پدری به منزل مشترک و عادت کردن به محیط جدید نیز ممکن است بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد.
زوجها معمولاً بیشتر وعدههای غذایی خود را با هم میخورند. اگر یکی از طرفین هوس پیتزا داشته باشد و دیگری قصد داشته باشد سالاد بخورد، احتمالاً پیتزا برنده خواهد شد. تأثیر شریک زندگی یک عامل مهم در چاقی بعد از ازدواج یا روابط طولانی مدت است.
وقتی مجرد هستید و به دنبال شریک زندگی میگردید، تمام تلاش خود را میکنید تا بهترین ظاهر را داشته باشید. لاغر ماندن، پوشیدن بهترین لباسها و غیره در ذهن شما اولویت دارند. این احساس ممکن است در مراحل اولیه یک رابطه ادامه داشته باشد، اما با گذشت زمان، خوشبختی و امنیت رابطه میتواند احساس فشار برای جلب توجه شریک زندگی بر اساس ظاهر را کاهش دهد.
مهم ترین دلیل جابه جا شدن عدد روی ترازو در بسیاری از زوج ها این است که وعده های غذایی را بیرون از خانه می خورند. گردش و تفریح موقعیتی مناسب است تا تازه عروس و داماد همدیگر را بهتر بشناسند اما این شناخت سبب اضافه شدن وزن هم می شود. در نظر سنجی هم بسیاری از افراد شرکت کننده یکی از عوامل اصلی افزایش وزن را غذای بیرون دانستند.
علاوه بر این زوجها اغلب برای جشن گرفتن مناسبتهای خاص مانند سالگرد ازدواج، تولد یا موفقیتهای یکدیگر به رستوران میروند. غذا خوردن در رستورانها، مخصوصا به طور مرتب، میتواند یکی از عوامل افزایش وزن باشد. علاوه بر این رفتن به رستوران میتواند یک تغییر لذت بخش از روتین روزمره باشد و به زوجها کمک کند تا از زندگی روزمره فاصله بگیرند.
عوامل روانی نقش بسیار مهمی در تغییر وزن افراد، به ویژه بعد از ازدواج، ایفا میکنند. این عوامل میتوانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر عادات غذایی و فعالیت بدنی تأثیر گذاشته و منجر به افزایش وزن شوند. در ادامه به برخی از این عوامل اشاره میکنیم:
زندگی مشترک با تمام زیباییهایش، میتواند همراه با استرسهای جدیدی نیز باشد. استرس میتواند باعث تغییراتی در هورمونهای بدن شود و منجر به افزایش اشتها و تمایل به خوردن غذاهای پرکالری شود. همچنین، استرس میتواند باعث شود که افراد به جای مقابله با مشکلات، به غذا پناه ببرند.
نگرانیهای مربوط به زندگی مشترک، آینده و تأمین نیازهای زندگی میتواند باعث ایجاد اضطراب شود. اضطراب نیز مانند استرس میتواند به افزایش اشتها و تغییرات هورمونی منجر شود.
غذا خوردن احساسی یکی از مهمترین دلایل افزایش وزن بعد از ازدواج است. این پدیده زمانی رخ میدهد که فرد به جای رفع گرسنگی فیزیکی، از غذا به عنوان راهی برای مقابله با احساسات منفی مانند استرس، اضطراب، خستگی، تنهایی یا ناراحتی استفاده میکند.
البته این مورد تنها به مواقع ناراحتی و اضطراب ختم نمیشود، بلکه افراد ممکن است در مواقعی همچون خوشحالی و هیجان نیز به پرخوری روی بیاورند.
عوامل اجتماعی نقش بسیار مهمی در چاقی بعد از ازدواج ایفا میکنند. این عوامل میتوانند بر عادات غذایی، فعالیت بدنی و حتی درک ما از بدن و غذا تأثیر بگذارند. این عوامل عبارتند از:
پس از ازدواج ممکن است از سوی خانواده، دوستان یا جامعه انتظاراتی از شما برای پذیرایی از مهمانان با غذاهای پرکالری وجود داشته باشد. رسومات مختلف پس از ازدواج به خصوص در خانوادههای ایرانی که اغلب با تجملات و غذاهای پرکالری همراه است، نقش موثری در چاقی بعد از ازدواج ایفا میکند. این رسوم ممکن است از طرف عروس و داماد و یا خانوادههای هر دو طرف باشد.
از دیگر عواملی که ممکن است بر روی چاقی بعد از ازدواج تاثیر بگذارد، چشم و هم چشمی و مقایسه با دیگران است. اغلب زوجهای جوان پس از ازدواج دچار عارضهای به نام مقایسه با دیگران شده و برای اینکه به اصطلاح از آنها کم نیاروند، به مهمانیهای تجملاتی دست میزنند. همین عامل به طور مستقیم موجب افزایش وزن آنها میشود.
حتما ضرب المثل “کمال همنشین در من اثر کرد” را شنیدهاید. این قضیه در مورد چاقی بعد از ازدواج نیز صدق میکند. به این معنا که وقتی یکی از زوجین دچار پرخوری و اضافه وزن باشد، به ناچار زوج دیگر نیز به همین مشکل دچار خواهد شد. اغلب زوجهای جوان با یکدیگر دچار پرخوری خواهند شد.
اگر دچار چاقی بعد از ازدواج شدهاید، نگران نباشید. هنوز هم فرصت دارید که لباس های مجردی را بپوشید و محکوم به اضافه وزن نیستید. راهکارهای زیر به شما کمک میکند تا اضافه وزن پس از ازدواج را مدیریت کنید:
زوج ها باید به غذا خوردن، فعالیت فیزیکی و عادات خواب خود توجه کنند تا به وزن سلامتی برسند. بهتر است این عادات را بر اساس طبیعت بدن و برنامه زندگی شان پایه ریزی کنند. اگر صبحانه خود را در ساعاتی زودتر از صبح میل کنند و بعد از خوردن آخرین وعده تا 12 ساعت چیزی نخورند (یعنی چند ساعت قبل از خواب دیگر غذا نخورند) از سوخت و ساز بدن در 24 ساعت بیشترین استفاده را میبرند.
شما به عنوان یک زوج جوان باید همدیگر را برای بهتر غذا خوردن و ورزش به چالش بکشید. با یکدیگر به خرید بروید و یکدیگر را تشویق به خرید میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های سالم کنید تا هر دو سالم بمانید. همچنین همدیگر را به باشگاه و ورزش کردن دعوت کنید و ناامید نشوید.
درست است که حمایت و همراهی شریک زندگی بسیار مهم است، اما این نباید باعث وابستگی شما به او شود. اجازه ندهید شریک زندگی تان تصمیم بگیرد که شما سالم باشید یا خیر. بسیار مهم است که زوج های جوان برای ورزش کردن به یکدیگر وابسته نباشند برای مثال، به یکدیگر بگوینمد “من زمانی باشگاه می روم که تو هم بروی.”
هنگامی که موضوع ورزش و سالم غذا خوردن است اگر نمی توانید با یکدیگر برنامه ریزی کنید، منتظر دیگری نمانید تا برای باشگاه رفتن برنامه ریزی کند یا سالم غذا بخورد. هر وقت فرصت داشتید برای بهبود وزن تلاش کنید، اگر هم موفق به انجام ورزش با همدیگر شدید که بسیار خوب است. اگر این عادات سالم را در همان ابتدای ازدواج رعایت کنید به سادگی همین روش را در زندگی مشترک ادامه و آن را به فرزندان تان آموزش خواهید داد.
نکات زیر نیز در مدیریت چاقی بعد از ازدواج موثر است:
ازدواج یک مرحله بزرگ در زندگی هر فرد است و تغییراتی را در زندگی او به وجود می آورد. یکی از این تغییرات علاوه بر رسیدن به عشق، افزایش وزن است که به اصطلاح آن را «وزنِ عشق» می گویند. چاقی بعد از ازدواج یک مشکل رایج است که با تغییرات سبک زندگی، عوامل روانی و اجتماعی مرتبط است. با اتخاذ یک سبک زندگی سالم، شامل تغذیه مناسب، فعالیت بدنی منظم و مدیریت استرس، میتوان از افزایش وزن جلوگیری کرده و به وزن ایدهآل دست یافت. اگر با مشکل چاقی مواجه هستید، بهتر است به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا برنامهای مناسب برای شما طراحی کند.
خیر، چاقی بعد از ازدواج اجتنابناپذیر نیست. با رعایت رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و مدیریت استرس، میتوان از افزایش وزن جلوگیری کرد و حتی وزن کم کرد.
استرس، خستگی، تنهایی، ناراحتی و احساسات منفی دیگر میتوانند باعث شوند که افراد به غذا خوردن احساسی روی آورند.
افزایش وزن مردان بعد از ازدواج معمولاً به دلیل تغییرات در سبک زندگی، عادات غذایی و عوامل روانی رخ میدهد. کاهش فعالیت فیزیکی، افزایش مصرف غذاهای پرکالری، استرسهای زندگی مشترک و تغییرات هورمونی از جمله دلایل اصلی این پدیده هستند.
علت چاقی زنان پس از ازدواج اغلب به تغییرات در سبک زندگی، عوامل روانی و تغییرات هورمونی مرتبط است. کاهش فعالیت بدنی، افزایش مصرف غذاهای پرکالری در مهمانیها و دورهمیها، استرسهای زندگی مشترک، تغییرات هورمونی به ویژه در دوران بارداری و شیردهی، و عوامل اجتماعی مانند فشارهای فرهنگی و انتظارات خانوادگی همه میتوانند به افزایش وزن در زنان بعد از ازدواج منجر شوند.
منابع:
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم