لاغری با سرکه‌ی سیب و چند روایت از میوه ممنوعه

سیب یکی از اولین غذاهای بشر محسوب می‌شود. احتمالا قبل از کشف آتش و اختراع غذا، بشر اولیه خودش را بیشتر با خوراکی‌هایی که مستقیما از طبیعت می‌گرفت سیر می‌کرد و یکی از اصلی‌ترین منابعش برگ و بار درختان و گیاهان بوده است. یکی از این غذاها سیبی بود که از شاخه‌های درخت چید و […]

لاغری با سرکه‌ی سیب و چند روایت از میوه ممنوعه
4.4 از 5

زمان مطالعه 6 دقیقه

تعداد بازدید 1605

تاریخ انتشار

سیب یکی از اولین غذاهای بشر محسوب می‌شود. احتمالا قبل از کشف آتش و اختراع غذا، بشر اولیه خودش را بیشتر با خوراکی‌هایی که مستقیما از طبیعت می‌گرفت سیر می‌کرد و یکی از اصلی‌ترین منابعش برگ و بار درختان و گیاهان بوده است.

یکی از این غذاها سیبی بود که از شاخه‌های درخت چید و طعم شیرین و بافت آبدارش انسان را شیفته‌ی این میوه‌ی شگفت‌انگیز کرد.

مَثل معروف انگلیسی می‌گوید که اگر هر روز سیب بخورید نیازی به دکتر نخواهید داشت! سیب طی سالیان، نماد سلامتی شده است و بسیاری از تصویر آن برای رساندن مفهوم سلامتی و بهبودی استفاده می‌کنند.

سیب علاوه بر مفید بودن بسیار پرکاربرد نیز هست. از این میوه فرآورده‌های متنوعی تهیه می‌شود از جمله سرکه که یکی از محصولات اصلی به دست آمده از سیب محسوب می‌شود و خواص فراوانی دارد.

سرکه‌ی سیب از جمله خوراکی‌هایی است که ادعا می‌شود برای لاغری مفید است و مصرف مرتب و مقدار مشخصی از آن می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد. اما واقعیت این است که نه سرکه‌ی سیب و نه هیچ خوراکی خاصی، حتی مفیدترین خوراکی‌ها، به تنهایی در کاهش وزن موثر نیستند؛ مادامی که در کنار رعایت اصول تغذیه و رژیم غذایی مصرف نشوند.

اسید استیک از جمله مواد اصلی سرکه‌ی سیب است و در اثر تبدیل قند سیب به الکل و سپس تبدیل الکل به اسید استیک به وجود می‌آید. مصرف سرکه‌ی سیب برای کاهش قند خون، کنترل و بهبود دیابت و کاهش کلسترول خون مفید است.

اما در عین حال می‌تواند به معده و گوارش آسیب بزند و برای مینای دندان مضر باشد. پس باید در مقدار و نوع مصرف آن دقت عمل کافی به خرج داد به ویژه اینکه برای برخی از بیماری‌ها می‌تواند خطرناک نیز باشد از جمله بیماری گاستروپارزی که نوعی از فلج معده محسوب می‌شود.

این ماده‌ی ترش و اسیدی را می‌توان همراه سالاد یا کنار برخی از غذاها به عنوان چاشنی مصرف کرد.

همینطور می‌توان آن را با مقداری آب، رقیق کرده و به عنوان نوشیدنی چربی‌سوز بعد از غذا مصرف کرد. نکته‌ی مهم این است که در مصرف آن نباید زیاده‌روی کرد چون اسید آن می‌تواند به گوارش آسیب بزند.

در مورد موارد مصرف سرکه‌ی سیب، عوارض مصرف آن، شیوه و مقدار درست مصرف، کاربردهای غیرخوراکی، تداخلات دارویی و کاربردهای پزشکی سرکه‌ی سیب در این اپیزود صحبت کرده‌ایم و هر یک از این موارد را به طور جداگانه و مفصل توضیح داده‌ایم.

غیر از موارد علمی و تغذیه‌ای که در پادکست مفصلا به آن‌ها اشاره می‌کنیم، سیب داستان دیگری هم دارد. سیب نه تنها اولین غذای بشر، که اولین گناه بشر نیز بوده است. طبق روایات اسطوره‌ای، میوه‌ای که آدم و حوا را ترغیب به نافرمانی کرد سیب بود؛ بنابراین روایات سیب تبدیل به میوه‌ای اسطوره‌ای و نمادی از عشق، عصیان، نافرمانی و آگاهی شد.

داستان این میوه‌ی مطبوع، از دست‌های آدم و حوا شروع شد و به کشف جاذبه توسط نیوتون و محصولات دیجیتال استیو جابز و شرکت اپل رسید. آن سیب گاز خورده‌ی گناه‌آلود، حالا پشت گوشی‌ها و مـک‌بــوک ها خودنمایی می‌کند و قصه‌ی پرفراز و نشیبش در روایت‌ها، داستان‌ها و تاریخ و اسطوره همچنان ادامه و جریان دارد.

ما در این اپیزود، ضمن صحبت از خواص سرکه‌ی سیب و ربط آن با لاغری و کاهش وزن و میزان تاثیر آن در کاهش چربی دور شکم، از قصه‌های پیرامون این میوه‌ی تاریخی نیز برای شما چند روایت کوتاه آماده‌ کرده‌ایم.

4.4 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*