روز پدر

کم کاری تیروئید در زنان – از علت و علائم تا درمان

کم کاری تیروئید در زنان بسیار زیاد است و در دوره‌های مختلف زندگی آنها می‌تواند متفاوت باشد. یکی از بیماری‌های شایع است که در دوره‌های مختلف زندگی زنان مانند قاعدگی، بارداری و شیردهی ممکن است روی دهد، همین کم کاری تیروئید است. این بیماری دومین اختلال شایع غدد درون ریز در بین زنان است.اگر جزو […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 8 دقیقه
تعداد بازدید 1746
تاریخ بروزرسانی
کم کاری تیروئید در زنان در بیشتر مواقع به دلیل کمبود ید و دیگر مواد ضروری در تغذیه روزانه است.
میانگین امتیاز 5 از 5

کم کاری تیروئید در زنان بسیار زیاد است و در دوره‌های مختلف زندگی آنها می‌تواند متفاوت باشد. یکی از بیماری‌های شایع است که در دوره‌های مختلف زندگی زنان مانند قاعدگی، بارداری و شیردهی ممکن است روی دهد، همین کم کاری تیروئید است. این بیماری دومین اختلال شایع غدد درون ریز در بین زنان است.

اگر جزو زنان مبتلا به کم کاری تیروئید هستید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با علائم و راه درمان این بیماری آشنا شوید:

چرا کم کاری تیروئید در زنان شایع‌تر است؟

هم مردان و هم زنان ممکن است تیروئید کم‌کار داشته باشند، اگرچه در زنان شایع‌تر است. زنان بیشتر از مردان به بیماری‌های تیروئید مبتلا می‌شوند، به خصوص بلافاصله پس از بارداری و پس از یائسگی. از هر هشت زن یک نفر در طول زندگی خود دچار مشکلات تیروئید می‌شود.

در زنان، خطر ابتلا به کم‌کاری تیروئید با افزایش سن و در طول بارداری، دوره پس از زایمان و یائسگی افزایش می‌یابد. کمبود ید شایع‌ترین علت کم‌کاری تیروئید در سراسر جهان است.

علائم کم کاری تیروئید در زنان

علائم تیروئید کم کار اغلب شبیه علائم سایر بیماری‌هاست و معمولاً به کندی ایجاد می‌شود، بنابراین ممکن است تا سال‌ها متوجه آن نشوید. به عنوان مثال، اگر در سنی هستید که منتظر یائسگی هستید، ممکن است فکر کنید به جای داشتن تیروئید کم‌کار، یائسگی شما شروع شده است.

تشخیص کم کاری تیروئید در زنان

در واقع تشخیص کم‌کاری تیروئید در زنان می‌تواند دشوار باشد، زیرا علائم را می‌توان به راحتی با سایر بیماری‌ها اشتباه گرفت. اگر هر یک از علائم کم‌کاری تیروئید را دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

زنان مبتلا به کم کاری تیروئید باید به طور مرتب و زیر نظر پزشک، آزمایش خون انجام دهند.

زنان مبتلا به کم کاری تیروئید باید به طور مرتب و زیر نظر پزشک، آزمایش خون انجام دهند.

عوارض کم کاری تیروئید در زنان چیست؟

عوارض تیروئید در زنان در دوره‌های مختلف، متفاوت است:

در دوران قاعدگی

مشکلات تیروئید می‌تواند بر چرخه قاعدگی تاثیر بگذارد. قاعدگی شما ممکن است سنگین‌تر یا نامنظم شود، یا ممکن است به مدت چندین ماه یا بیشتر هیچ قاعدگی نداشته باشید.

بیشتر بخوانید:  همه چیز درباره کم کاری تیروئید

در بارداری

هورمون‌های تیروئید برای رشد جنین مهم هستند. این هورمون‌ها به رشد مغز و سیستم عصبی کمک می‌کنند. اگر کم‌کاری تیروئید دارید، کنترل سطح تیروئید در دوران بارداری بسیار مهم است.

اگر جنین در طول رشد، هورمون تیروئید کافی دریافت نکند، ممکن است مغز جنین به درستی رشد نکند. کم کاری تیروئیدی که در دوران بارداری با دارو درمان نشود، می‌تواند باعث موارد زیر شود:

  • کم‌خونی
  • پره اکلامپسی
  • وزن کم نوزاد هنگام تولد
  • سقط جنین
  • مرده‌زایی
  • مشکلات رشد و تکامل مغز نوزاد
عدم درمان به موقع کم کاری تیروئید در زنان باردار می‌تواند منجر به سقط جنین شود.

عدم درمان به موقع کم کاری تیروئید در زنان باردار می‌تواند منجر به سقط جنین شود.

در دوران شیردهی

کم‌کاری تیروئید همچنین می‌تواند باعث شود بدن، پرولاکتین بیشتری بسازد، هورمونی که به بدن، دستور ساخت شیر را می‌دهد. پرولاکتین بیش از حد می‌تواند از تخمک گذاری جلوگیری کند.

برخی از مادران شیرده مبتلا به کم‌کاری تیروئید به سختی می‌توانند شیر کامل تولید کنند. هورمون‌های تیروئید در رشد طبیعی سینه‌ها و کمک به سینه‌ها برای تولید شیر نقش دارند. اگر بدن به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نکند، ممکن است تولید شیر را تحت تاثیر قرار دهد.

درمان کم کاری تیروئید در دوران شیردهی

شیردهی همراه با مصرف داروی لووتیروکسین برای درمان تیروئید کم کار، به شرطی که دوز آن کم باشد، بی‌خطر است، زیرا در سطوح بسیار کم در شیر مادر ترشح می‌شود. البته بهتر است در این مورد با متخصص غدد مشورت کنید.

داروها بهتر است در دوزهای کوچک‌تر در دو یا سه نوبت در روز پس از شیردهی مصرف شوند. اگر برای کنترل تیروئید به دوزهای بالاتری از دارو نیاز دارید، کودک باید آزمایش خون بدهد، تا بررسی شود که آیا تیروئیدش تحت تأثیر قرار گرفته است یا خیر.

در دوران یائسگی

کم‌کاری تیروئید می‌تواند علائم یائسگی را افزایش داده یا بدتر کند. یک مطالعه تحقیقاتی نشان داد که زنان مبتلا به اختلال تیروئید و یائسگی شدید پس از درمان اختلال تیروئید بهبود یافتند. این موضوع نشان می‌دهد که درمان اختلالات تیروئید می‌تواند به مدیریت علائم یائسگی کمک کند:

  • کم‌کاری تیروئید و یائسگی نیز دارای علائم همپوشانی زیادی هستند. اختلالات تیروئید همچنین ممکن است خطر عوارض طولانی مدت یائسگی را افزایش دهد.
  • یکی از شایع‌ترین عوارض یائسگی، پوکی استخوان یا کاهش تراکم استخوان است. تحقیقات نشان می‌دهد که کم‌کاری تیروئید همچنین می‌تواند تراکم استخوان را کاهش دهد.
  • یکی دیگر از عوارض شایع یائسگی افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی است. سطوح پایین هورمون‌های تیروئید نیز خطر ابتلا به اختلالات قلبی را افزایش می‌دهد.
  • همچنین اگر سیستم ایمنی بدن شما باعث بیماری تیروئید شود، غدد دیگر از جمله تخمدان‌ها نیز ممکن است درگیر شوند. این موضوع می‌تواند منجر به یائسگی زودرس(قبل از 40 سالگی) شود.
یکی از عوارض کم کاری تیروئید در زنان، افزایش یا بدتر شدن علائم یائسگی است.

یکی از عوارض کم کاری تیروئید در زنان، افزایش یا بدتر شدن علائم یائسگی است.

آیا تغذیه به پیشگیری از کم‌کاری تیروئید در زنان کمک می‌کند؟

ید یک ماده معدنی است که به غده تیروئید در تولید هورمون کمک می‌کند. اگر سطوح پایینی از هورمون تیروئید دارید، خوردن غذاهای غنی از ید می‌تواند به افزایش سطح هورمون شما کمک کند. مطمئن‌ترین راه برای افزایش سطح هورمون شما، تجویز داروی مناسب توسط پزشک است. هیچ رژیم غذایی جدیدی را بدون صحبت با پزشک  خود امتحان نکنید.

بیشتر بخوانید:  معرفی رژیم میگرن + غذاهای مضر برای میگرن چیست؟

غذاهایی که ید بالایی دارند عبارتند از:

  • تخم مرغ
  • محصولات لبنی
  • گوشت، مرغ و غذاهای دریایی
  • جلبک دریایی خوراکی
  • نمک ید‌دار

حتما با یک متخصص تغذیه برای تهیه یک برنامه غذایی مشورت کنید. غذای شما سوخت بدن شما را تامین می‌کند. اطمینان از خوردن غذاهایی که برای کم‌کاری تیروئید مناسب است به همراه مصرف داروهای خود طبق دستور پزشک، می‌تواند در طول زمان شما را سالم نگه دارد.

کم کاری تیروئید در زنان - از علت و علائم تا درمان - 1 - کم کاری تیروئید در زنان - بیماری و درمان

توجه: افراد مبتلا به بیماری تیروئید نباید مقادیر زیادی ید مصرف کنند، زیرا این کار ممکن است نتیجه عکس داشته باشد.

آن‌چه از مقاله کم‌کاری تیروئید در زنان آموختیم:

همان‌طور که ملاحظه کردید کم‌کاری تیروئید در زنان بسیار زیاد است و گاهی با شرایط دیگری اشتباه گرفته می‌شود. عوارض کم کاری تیروئید در زنان عبارتند از قاعدگی نامنظم، تولد نوزاد نارس، پره اکلامپسی، مرده زایی و … بنابراین بهتر است تا با این عوارض درگیر نشده‌اید به فکر راهی برای درمان خود باشید.

منابع:

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*