علائم ناباروری در مردان‌ راهنمای تشخیص زودهنگام ناباروری

تقریباً علت مشکل نیمی از زوج‌هایی که برای باردار شدن دچار چالش می‌شوند، ناباروری در مردان است که به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. شایع‌ترین علت آن نیز، کمبود شدید تعداد اسپرم طبیعی در مردان است

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 18 دقیقه
تعداد بازدید 34035
تاریخ بروزرسانی
ناباروری در مردان
میانگین امتیاز 4.4 از 5

تقریباً علت مشکل نیمی از زوج‌هایی که برای باردار شدن دچار چالش می‌شوند، ناباروری در مردان است که به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. شایع‌ترین علت آن نیز، کمبود شدید تعداد اسپرم طبیعی در مردان است که باعث می‌شود تعداد مناسبی از اسپرم‌ها نتوانند از مجرای زن عبور کرده و تخمک را بارور کنند. سایر علل نیز ممکن است شامل اضافه وزن، استعمال سیگار و علل پزشکی باشند.

باروری مردان از نظر علم پزشکی نشان‌ دهنده سلامت عمومی آنهاست. استعمال دخانیات، مصرف الکل، استفاده از استروئیدها و داروهای تفریحی، رژیم غذایی نامناسب و استرس، نه تنها بر سلامت عمومی مردان، بلکه بر سلامت اسپرم آنان نیز تأثیرگذار است. در این مقاله به طور مفصل به علائم ناباروری مردان، علل و روش‌های تشخیص و درمان آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

ناباروری در مردان یعنی چه؟

ناتوانی مرد در باردار کردن یک زن را ناباروری مردان می‌گویند، در چنین شرایطی با وجود نزدیکی مرتب، بارداری اتفاق نمی‌افتد.

علت ناباروری در مردان چیست؟

تقریباً از هر 7 زوج، 1 زوج نابارور هستند؛ به این معنی که با وجود داشتن رابطه جنسی مکرر و محافظت نشده برای یک سال یا بیشتر، نتوانسته‌اند بچه‌دار شوند. در نیمی از این زوج ها ناباروری در مردان مساله اصلی است.

علت ناباروری در مردان چیست؟
دلایل مختلفی وجود دارد که موجب ناباروری در مردان می شود.

ناباروری مرد می‌تواند به علل زیر رخ دهد:

  • عدم تولید اسپرم سالم: این مورد با اختلال در رشد و تشکیل اندام‌ های تناسلی مردانه در دوران بلوغ مرتبط است. در حالت عادی، حداقل یکی از بیضه‌ های مرد باید عملکرد درست داشته باشد و به راحتی تستوسترون و سایر هورمون‌ ها را برای تحریک و حفظ تولید اسپرم تولید کند.
  • مشکل در انتقال اسپرم: اسپرم باید بتواند به داخل مایع منی منتقل شود.
  • تعداد اسپرم: اسپرم کافی باید برای باروری در مایع منی وجود داشته باشد. اگر تعداد اسپرم در مایع منی کم باشد، احتمال این‌که یکی از اسپرم‌ها بتواند تخمک زن را بارور کند، کاهش می‌یابد.
  • مشکل تحرک اسپرم: اسپرم باید قادر به حرکت باشد تا بتواند به تخمک زن رسیده یا به آن نفوذ کند.

عوامل زیاد دیگری در شروع ناباروری در مردان تاثیر می‌گذارند. برخی از این عوامل عبارتند از:

دلایل پزشکی

منظور از دلایل پزشکی، اختلالات یا بیماری‌هایی است که در بدن یک مرد وجود دارد و او را از بارور کردن محروم می‌سازد. این عوامل عبارتند از:

واریکوسل: به حالتی که رگ‌های اطراف بیضه متورم می‌شود، واریکوسل می‌گویند. در اثر واریکوسل اسپرم با کیفیت پایین تولید می‌شود.

مشکل انزال: فروکش انزال زمانی اتفاق می‌افتد که منی به جای خارج شدن از آلت مرد به درون مثانه برود. برخی از مشکلات سلامتی که باعث این اتفاق می‌شود عبارتند از: دیابت، آسیب‌ های ستون فقرات، داروها، جراحی پروستات، مثانه یا مجرای ادرار.

التهاب: برخی التهاب‌ها که روی کیفیت تولید اسپرم موثرند، عبارتند از التهاب اپیدیدیم (اپیدیدیمیت) یا التهاب بیضه (ورم بیضه)، برخی عفونت‌های جنسی، بیماری سوزاک و HIV.

علت ناباروری در مردان
التهاب و برخی از ویروس ها ممکن است موجب ناباروری در مردان شود.

تومورها: تومورهای خوش‌ خیم یا سرطانی باعث ناباروری در مردان می‌ شوند. در برخی موارد، جراحی و شیمی درمانی از عوامل اثر گذار در بروز این مشکل هستند.

عدم تعادل هورمونی: ناهماهنگی در هورمون‌های هیپوتالاموس، هیپوفیز، تیروئید و غدد آدرنال سبب ناباروری در مردان می‌شود.

نقص در لوله‌های کوچک تناسلی: لوله‌ های کوچک بسیاری در دستگاه تناسلی مردان وجود دارد که اسپرم را حمل می‌کنند. انسداد این لوله‌ها به یکی از دلایل جراحی، آسیب دیدگی، مادرزادی، و یا رشد غیرطبیعی موجب ناباروری در مردان می‌شود.

نقص کروموزوم: برخی دیگر از شرایط ژنتیکی که منجر به ناباروری می‌شوند عبارتند از: سندروم کلاین فلتر، فیبروز کیستیک، سندروم کالمن و سندروم کارتاژنر

جراحی‌های پیشین: برخی جراحی‌های خاص مانند: وازکتومی، جراحی برای درمان فتق مغبنی، جراحی‌های بیضه، اسکروتوم و پروستات و جراحی‌ های شکم برای سرطان بیضه و رکتوم موجب ناباروری در مردان می شود.

مشکلات مربوط به رابطه جنسی: مشکلات رابطه جنسی که در ناباروری مردان دخیلند عبارتند از: اختلال در نعوظ، انزال زودرس، مشکلات آناتومیکال مانند هیپوسپادیاس و مشکلات روانی.

مشکلات مربوط به رابطه جنسی
گاهی برخی از مشکلات جنسی در مردان موجب اختلال در ناباروری آنها می شود.

دلایل زیست محیطی

قرار گرفتن در معرض گرما، سموم و مواد شیمیایی تولید اسپرم را کم می‌کند. برای مثال: محیط دارای مواد شیمیایی، قرار گرفتن در معرض فلزات سرب‌دار، دوز بالای اشعه ایکس یا تشعشعات، افزایش حرارت، پوشیدن لباس‌های تنگ و … .

برخی از تحقیقات نشان داده اند نشستن برای مدت طولانی، پوشیدن لباس های تنگ یا کار با رایانه لپ تاپ برای مدت طولانی نیز ممکن است دمای کیسه بیضه شما را افزایش دهد و تولید اسپرم را اندکی کاهش دهد. اما، تحقیقات در این رابطه قطعی نیست.

www.mayoclinic.org

دلایل مربوط به شیوه زندگی

سبک زندگی ناسالم و غلط نیز می‌تواند بر روی ناباروری مردان تاثیرگذار باشد. برای مثال:

استرس: استرس طولانی مدت باعث بروز عدم تعادل هورمونی شده و در نتیجه روی تعداد اسپرم‌ها تاثیر می‌گذارد.

اضافه وزن: مردانی که اضافه وزن دارند، بیشتر در خطر ناباروری هستند. کیفیت اسپرم در مردانی که چاق یا دارای اضافه وزن هستند، نسبت به مردانی که وزن مناسبی دارند، پایین‌تر است. کمبود وزن نیز می‌تواند کیفیت اسپرم مرد و در نتیجه، قدرت باروری او را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید:  چه چیزی درباره قرص اعصاب و آرامبخش چاق کننده می‌دانید؟

اضافه وزن یا چاقی می‌تواند باعث تغییرات هورمونی شود که علاوه بر کاهش قدرت باروری، میل جنسی آنان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این، مردانی که دارای اضافه وزن هستند، بیشتر با مشکل در نعوظ و حفظ آن مواجه می‌شوند که مجموعه این عوامل با هم شانس پدر شدن را کاهش می‌دهند.

در یک مطالعه پس از اجرای یک برنامه کاهش وزن 14 هفته‌ای، افزایش تعداد کل اسپرم و حجم مایع منی در مردانی که قبل از آن دچار اضافه وزن بودند، مشاهده شد. این مطالعه نشان داد که BMI بالا در مردان، با تولید کم اسپرم، کاهش غلظت مایع منی، اختلال در مورفولوژی طبیعی اسپرم و کاهش تحرک آن همراه است.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

الکل، مواد مخدر و تنباکو: اگر از نوشیدنی‌ های الکلی استفاده می‌کنید، مصرف آن را قطع کنید، چون الکل باعث کاهش تولید اسپرم در بدن می‌شود. همچنین مشکلات کبدی که به دلیل مصرف بیش از حد الکل به وجود می‌آیند، در ناباروری نیز تاثیرگذارند. مواد مخدری مانند کوکائین، ماری جوانا و موادی که باعث تحریک و رشد عضله می شوند نیز تولید طبیعی اسپرم را مختل می کنند. مردانی که مرتب سیگار می کشند بیش از دیگران به ناباروری حساس هستند.

علائم ناباروری در مردان

از مهم ترین علائم ناباروری در مردان، ناتوانی در بچه‌ دار شدن است و ممکن است هیچ علامت یا نشانه واضح دیگری وجود نداشته باشد. با این حال در برخی موارد، یک مشکل زمینه‌ای مانند اختلال ارثی، عدم تعادل هورمونی، گشاد شدن سیاهرگ‌ های اطراف بیضه یا شرایطی که عبور اسپرم را مسدود می‌کند، موجب ایجاد علائم و نشانه‌هایی می‌شود.

علائم و نشانه‌هایی که ممکن است در این خصوص متوجه شوید، عبارتند از:

  • درد و تورم در بیضه ها
  • سیاهرگ های برجسته در بیضه ها

مشکل در غده پروستات یا لوله ای که اسپرم را از بیضه ها (اپیدیدیم) حمل می کند، ممکن است موجب علائم زیر شود:

  • مشاهده خون در منی
  • درد هنگام انزال
  • مشکل در انزال هنگام رابطه جنسی
علائم ناباروری در مردان
از مهم ترین علائم ناباروری در مردان، ناتوانی در بچه‌ دار شدن است.

سطوح پایین هورمون ممکن است علائم زیر را ایجاد کند:

  • مشکلات در نعوذ یا حفظ آن
  • تغییر در خلق و خو
  • خستگی
  • مشکلات تمرکز
  • افزایش وزن
  • میل جنسی کمتر از حد معمول
  • کاهش میل جنسی

اگر مشکل انزال داشته باشید، ممکن است متوجه شوید که ادرار شما بعد از رابطه جنسی کدر به نظر می رسد.

روش های تشخیص ناباروری در مردان

در ادامه برخی از آزمایش‌ ها و اقدامات را که موجب تشخیص ناباروری در مردان می شود را معرفی خواهیم کرد:

  • تحلیل منی: این نوع آزمایش برای تشخیص کیفیت و مقدار اسپرم ضروری است.
  • تست خون: یکی از دلایل اصلی ناباروری مردان عدم تعادل هورمونی است که با تست خون بررسی می‌شود.
  • آزمایش تصویر برداری: گاهی دلیل ناباروری، آناتومیک است، به همین دلیل با آزمایش تصویربرداری چک می‌کنند که مشکلی وجود نداشته باشد.
  • آزمایش ادرار پس از انزال: این آزمایش وجود اسپرم در نمونه ادرار را بررسی و تعیین می‌کند که بعد از انزال منی به مثانه باز می‌گردد یا خیر (به این عارضه پس زده شدن انزال می‌گویند).
  • سونوگرافی اسکروتوم: در این آزمایش یک طول موج با فرکانس بالا برای تصویرسازی استفاده می‌شود. این آزمایش، بیماری واریکوسل در بیضه‌ها را تشخیص می‌دهد.
تشخیص ناباروری در مردان
سونوگرافی اسکروتوم یکی از روش های تشخیص ناباروری در مردان است.
  • سونوگرافی ترانس رکتال: در سونوگرافی پروستات (ترانس رکتال) تصویری از غده پروستات یک مرد و بافت اطراف آن گرفته می‌شود. پروب سونوگرافی از راه مقعد بیمار، آزمایش ناباروری در مردان را انجام می‌دهد.
  • بیوپسی بیضه: در این آزمایش، متخصص آسیب شناس با استفاده از یک سوزن از بیضه نمونه‌گیری می‌کند تا متوجه شود تولید اسپرم در بدن طبیعی است یا خیر. اگر نتایج طبیعی بود پس علت ناباروری باید مسدود بودن سیستم انتقال اسپرم باشد.
  • آزمایش ژنتیک: تست ژنتیک، ناهنجاری‌هایی همچون تکه تکه شدن DNA، نقص کروموزومی و بیماری‌های ژنتیکی را مشخص می‌کند.

درمان ناباروری در مردان

اگرچه ناتوانی در باروری و صاحب فرزند شدن می‌تواند استرس‌زا و خسته‌کننده باشد، اما درمان‌هایی برای ناباروری مردان وجود دارند که نتایج امیدوار کننده‌ای در پی داشته‌اند؛ از جمله این درمان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

رفتاردرمانی در ناباروری مردان

اغلب، نمی‌توان علت دقیق ناباروری را پیدا کرد، اما ممکن است پزشک بتواند درمان‌ها یا روش‌ هایی را توصیه کند که منجر به لقاح شود. در موارد ناباروری توصیه می‌شود همسر فرد نیز معاینه شود.

عمل جراحی برای درمان ناباروری مردان

به عنوان مثال، واریکوسل را اغلب می‌توان با جراحی اصلاح نموده و یا مجرای دفران انسدادی را ترمیم کرد. وازکتومی‌های قبلی با کمک جراحی معکوس می‌شوند و در مواردی که هیچ اسپرمی در انزال وجود نداشته باشد، اغلب می‌توان اسپرم را مستقیماً از بیضه یا اپیدیدیم با استفاده از تکنیک‌های بازیابی اسپرم بازیابی نمود.

درمان ناباروری در مردان
گاهی با جراحی می توان مشکل ناباروری در مردان را برطرف کرد.

درمان آنتی بیوتیکی ناباروری در مردان

آنتی بیوتیک ممکن است عفونت دستگاه تناسلی را درمان کند، اما همیشه نمی‌تواند باعث رفع ناباروری شود.

بیشتر بخوانید:  کم کاری تیروئید در زنان - از علت و علائم تا درمان

درمان مشکلات رابطه جنسی برای ناباروری در مردان

دارو یا مشاوره می‌تواند به بهبود باروری در شرایطی مانند اختلال نعوظ یا انزال زودرس کمک کند.

هورمون درمانی و دارودرمانی در ناباروری مردان

در مواردی که ناباروری به دلیل سطوح بالا یا پایین برخی هورمون‌ها در بدن ایجاد می‌شود، پزشک ممکن است هورمون درمانی یا دارودرمانی را شروع کند.

فناوری کمک باروری (ART)

درمان‌های ART شامل گرفتن اسپرم از طریق انزال طبیعی، استخراج اسپرم از طریق جراحی یا گرفتن اسپرم از افراد اهداکننده است.

درمان‌های خانگی

در این میان برخی درمان‌های خانگی نیز برای افزایش شانس باروری وجود دارد:

  • افزایش دفعات رابطه جنسی
  • رابطه جنسی در زمانی که امکان لقاح وجود دارد (در طول دوره تخمک‌ گذاری زنانه)
  • خودداری از مصرف روان‌ کننده‌ها
  • سبک زندگی سالم (مصرف انواع غذاهای سالم، وزن مناسب، خواب کافی، ورزش منظم)
  • اجتناب از موادی که به سلامت کلی بدن آسیب می‌زند، مانند: الکل، سیگار، مواد مخدر و …
درمان خانگی ناباروری در مردان
ترک الکل و دیگر مواد مخدر در درمان باروری در مردان موثر است.

استفاده از طب سنتی و مکمل‌ها

شواهد در مورد این‌که آیا داروهای گیاهی یا مکمل‌ها به افزایش باروری مردان کمک می‌کند یا خیر، هنوز محدود است، اما باید توجه داشت که هیچ یک از این مکمل‌ها علت‌های زمینه‌ای خاص ناباروری مانند نقص مجرای اسپرم یا اختلال کروموزومی را درمان نمی‌کنند. برخی از مکمل‌ها که تعداد یا کیفیت اسپرم را بهبود می‌بخشند، عبارتند از:

  • کوآنزیم Q10
  • ترکیب اسید فولیک و روی
  • ال کارنیتین
  • سلنیوم
  • ویتامین C
  • ویتامین E

البته لازم است قبل از مصرف مکمل‌های غذایی برای ناباروری مردان با پزشک مشورت شود.

راهکارهای حمایتگرانه در طول درمان ناباروری در مردان

مقابله با ناباروری می‌تواند دشوار و فرساینده باشد و دقیقا قابل پیش‌ بینی نیست که چقدر طول می‌کشد یا چه نتیجه‌ای خواهد داشت، اما بار عاطفی زیادی روی زوج‌ها می‌گذارد که با کمک برنامه‌های حمایت‌گرانه مانند پیشنهادات زیر می‌تواند کاهش یابد.

  • برنامه‌ ریزی برای کاهش آشفتگی عاطفی: محدودیت‌های درمان در عین در نظر گرفتن هزینه‌های آن باید تعیین شوند و حد نهایی مالی برای آن مشخص شود. درمان‌های باروری ممکن است گران باشند و اغلب تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند. همفکری درمورد گزینه‌های جایگزین – کمک گرفتن از اهدا کننده اسپرم یا تخمک – می‌تواند اضطراب و ناامیدی را کاهش دهد.
  • گفتگوی همسران با یکدیگر و بیان احساسات خود از روند درمان: خودافشایی و همدلی به جای احساس گناه یا خشم می‌تواند به بهبود ارتباط عاطفی زوجین کمک کند.
راهکارهای حمایتگرانه در طول درمان ناباروری در مردان
همدلی با همسر در روابط زناشویی نقش مهمی در درمان باروری در مردان دارد.
  • صحبت در مورد احساسات: مشورت با یک روان‌شناس یا مشاور در مورد احساسات قبل و بعد از درمان برای کمک به تحمل این روند و کاستن اندوه در صورت شکست درمان ضروری است.
  • مدیریت استرس عاطفی در طول درمان: تکنیک‌های کاهش استرس (یوگا، مدیتیشن و ماساژدرمانی)

عوارض عدم باروری مردان

عوارض ناباروری در مردان، می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • استرس و مشکلات روابط مربوط به ناتوانی در داشتن فرزند
  • فشار اقتصادی و احساس درماندگی و خشم، در نتیجه درمان‌های پرهزینه مرتبط با تولیدمثل
  • افزایش خطر ابتلا به سرطان بیضه، ملانوم، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات

پیشگیری از عدم باروری مردان

ناباروری مردان همیشه قابل پیشگیری نیست، با این حال، برخی از دلایل شناخته شده ناباروری مردان قابل پیشگیری هستند:

  • عدم استعمال سیگار و موادمخدر
  • عدم مصرف الکل
  • حفظ وزن سالم و تناسب
  • عدم جراحی وازکتومی
  • جلوگیری از گرم شدن طولانی مدت بیضه‌ها
  • کاهش استرس
  • عدم قرارگرفتن در معرض تشعشعات رادیواکتیو، آفت ‌کش‌ها، فلزات سنگین و سایر سموم
پیشگیری از عدم باروری مردان
یکی از روش های پیشگیری از عدم باروری در مردان ورزش است.

آنچه از مقاله علائم ناباروری در مردان آموختیم:

تقریباً از هر 7 زوج، 1 زوج نابارور هستند و علت ناباروری نیمی از زوج‌هایی که برای باردار شدن دچار چالش می‌شوند، ناباروری در مردان است. اضافه وزن یا کمبود بیش ازحد وزن در کنار عواملی مانند اختلالات و بیماری‌های جسمی و قرار گرفتن در معرض آسیب‌ های محیطی، می‌تواند زمینه‌ساز ناباروری مردان شود.

علائم ناباروری در مردان همیشه مشخص نیست و بسیاری از مردان تا زمانی که برای بچه‌دار شدن اقدام نکنند، از مشکل خود آگاه نمی‌شوند. خوشبختانه برخی درمان‌های پزشکی و خانگی برای کمک به بهبود این اختلال وجود دارد.

سوالات متداول علائم ناباروری در مردان:

1- آیا ناباروری در مردان قابل درمان است؟

بله، در بسیاری از موارد، ناباروری در مردان قابل درمان است. درمان به علت اصلی مشکل بستگی دارد و ممکن است شامل دارو درمانی، جراحی یا تکنیک‌های کمک باروری مانند IVF باشد.

2- آیا سن بر ناباروری مردان تأثیر می‌گذارد؟

بله، با افزایش سن، کیفیت و تعداد اسپرم‌ها کاهش می‌یابد که این امر می‌تواند بر باروری تأثیر بگذارد.

3- چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر شما و همسرتان به مدت یک سال به طور منظم برای بارداری تلاش کرده‌اید و موفق نشده‌اید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. همچنین اگر هر یک از علائم ناباروری را دارید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

منبع:

علائم ناباروری در مردان‌ - - ناباروری در مردان - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.4 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-AMIN 1402/11/23

سلام من ۱۶ سالم هست و ۸ساله ورزشکارم تقریبا ۶،۵ ماه پیش توی ی‌مسابقه‌ایی به بیضه‌هایم ضربه شدیدی وارد شد با اینکه بیضه بند داشتم و بعد از گذشت این مدت بازم درد میکنه بیضه‌ی چپیم و طی این چند ماه بعضی روزا هیچ دردی بعضی روزا درد کم و بعضی روز‌ها درد زیادی داشتم و دیشب هم توی باشگاه با اینکه بیضه بند داشتم بازم ضربه خورد و دردی شدیدی دارم و رگی از شکمم تا بیضم درد میکنه اونم که وصله به بیضه‌ی چپ میخواستم ببینم مشکل جدی هست؟

کارشناس به اندام 1402/11/23

سلام عزیزم وقتی درد مزمن هست بهتره با متخصص مشورتی داشته باشید

-امید 1402/10/29

سلام و خسته نباشید خدمت شما دو سال پیش ضربه محکمی به بیضه هام خورد که از درد به خودم پیچیدم ایا عقیم شدم یا نه اگه شدم درمانش چیه

کارشناس به اندام 1402/10/29

سلام عزیزم توسط متخصص باید بررسی بشه

:) 1402/10/28

من تازگیا ب بیضه هام ضربه تقریبا محکمی خورده و خیلی درد گرفته ایا من عقیمم؟

کارشناس به اندام 1402/10/28

عزیز باید توسط پزشک بررسی بشه

-pegasus 1402/10/25

سلام و درود ، من نوجوونم یادمه وقتی کوچیکتر بودم چند باری به شکلی شوخی به بیضه هام ضربه خورد ، درد میگرفت بعدش خوب میشد جوری که مثلا به خودم میپیچیدم ولی هیچ اثری ازون ضربه ها نمی موند و بعد مثلا ده دیقه بعد خوب خوب میشد ، ایا قطعا عقیم شدم یا چی ، چجوری بدون ازمایش اینو بفهمم ؟ با اشکر

کارشناس به اندام 1402/10/25

سلام عزیزم فقط باازمایش وبررسی میشه فهمید

-علی 1402/09/17

سلام من 18 سالمه و به اب سرد حساسیت دارم برای حمام و دستشویی از اب داغ استفاده میکنم بنظرتون میتونه مشکل پیدا کنه

کارشناس به اندام 1402/09/17

سلام عزیزم در طولانی مدت میتونه اسیب زا باشه

-محمد 1402/09/08

سلام دکتر من حالت ارضا بهم دست میده ولی هیچ منیی خارج نمیشه، همون اوایل که خودارضایی میکردم هم منی خیلی خیلی کم ترشح میشد، باید برم پیش چه دکتر و متخصصی؟

کارشناس به اندام 1402/09/08

سلام با اورولوژیست مشورت کنید

- 1402/07/27

ایا جوشکاری عقیم نیکند

کارشناس به اندام 1402/07/27

عزیز جوشکاری برباروری تاثیر زیادی ندارد مکانی که دران فعالیت دارین بخاطر تشعشعات درطولانی مدت میتونه موثر باشه

کرمانشاه 1402/07/16

سلام در اثر ضربه متوسط به تخم یعنی عقیم شدم ابش هم زیاده نه کم ولی استرس دیوانم کرده ممنون میشم جواب بدید

کارشناس به اندام 1402/07/16

سلام برای بررسی این مورد باید به متخصص مراجعه کنید

-محسن 1402/07/11

سلام خسته نباشد ببخشید میخواستم بدونم حزینه عمل عقیم سازی چقده شرایط چطوری هست ایا برگشت داره من متاهلم بچه ندارم و اصلا با همسرم تصمیم بچه دار شدن نداریم ممنون راهنمایی کنید

کارشناس به اندام 1402/07/11

سلام سلامت باشید عزیزم درموردجزییات برگشت وشرایطی که نیازه با متخصص مشورت کنید

Mehdi 1402/07/10

سلام خوبید آقای دکتر من ۲۱ سالمه ازدواج کردم از کجا باید بفهم چون من قبلا تشنج میکردم و عصبی میشدم و خودارضایی داشتم از سن ۱۳ سالگی باید از کجا بفهم عیقم هستم

کارشناس به اندام 1402/07/10

سلام عزیز چکاب وبررسی لازم توسط متخصص باید انجام بشه

-ناشناس 1402/06/09

سلام.ببخشید ممکنه کسی از خودارضایی زیاد عقیم بشه؟؟؟ و اگر آره میتونه دوباره با ترک خوب بشه؟

کارشناس به اندام 1402/06/09

سلام عزیزم این مورد درتخصص مانیست

-محمد 1402/05/25

سلام من از 13 سالگی خودارضایی میکردم و الان 15 سالم هست ممکن که عقیم شده باشم

کارشناس به اندام 1402/05/25

سلام بهتر هست با متخصص دراین خصوص مشورتی داشته باشید تا دچارعوارض احتمالی نشید

-طاها 1402/05/12

سلام من ۱۰ یا ۱۳ بار بیضه هام در جای گرم قرار گرفتن یعنی الان عقیم شدم ؟

کارشناس به اندام 1402/05/12

سلام برای بررسی با متخصص مشورت کنید

-ساسان 1402/05/08

سلام من از ۱۴.۱۵ سالگی خودارضایی میکنم الان ۲۰ سالمه و مشکلی تو بدنم حس نمیکنم.الان کمتر خودارضایی میکنم ولی وقته منی خارج میشه حاوی توپ‌های ریز شفاف هستش این غیرطبیعیه؟

کارشناس به اندام 1402/05/08

سلام بامتخصص مشورت کنید دوست عزیز

-حح 1402/04/20

سلام آقای دکتر ببخشیدمن الان ۱۶ سال دارم ولی ولی اصلا ارضا نمیشم دوستام بهم میگه برو پیش دکتر به نظرتون احتمال داره عقیم شده باشم

کارشناس به اندام 1402/04/20

سلام عزیزم با متخصص مشورت کنید تا در صورت نیاز بررسی لازم انجام بشه

-فف 1402/04/14

سلام ببخشید من از ۱۳ سالگی تا الان که ۱۶ سالم دارم خود ارضایی میکنم و الان دارم روزی ۱ بار خودارضایی میکنم آیا اگر همین طور ادامه بدم عقیم میشم؟؟ اگر ترک کنم چی؟

کارشناس به اندام 1402/04/14

سلام عزیزم عارضه روبه همراه داره بررسی هم به عهده پزشک متخصص هست

-سورن 1402/04/11

ممنون که جواب منو دادید.اما الان من متوجه نشدم عقیم هستم یا خیر

کارشناس به اندام 1402/04/11

بزرگوار همه پرسشها تا جاییکه به حوزه فعالیت ما مربوط بشه پاسخگو هستیم

-سورن 1402/03/22

سلام.آقای دکتر من یه سوالی داشتم.من الان تقریبا ۱۴و نیم سالمه.از دوازده سالگی خود ارضایی میکردم.البته یک ماهی هست ترک کردم.میخواستم ببینم احتمال عقیم شدن وجود داره؟

کارشناس به اندام 1402/03/22

سلام عزیزم در دراز مدت میتونه عوارض داشته باشه همین که ترک شده خیلی عالیه

-آخر شانس 1401/12/19

سلام بخاطر کیست بیضه عقیم شدم چند بار آزمایش اسپرم دادم که خوشبختانه دکتر گفت هیچ اسپرمی نداری ولی متاسفانه باید هرماه تستوسترون بزنم چون داشت سینه هام بزرگ میشد و موی صورتم هم کم میشد حس خیلی بدی است ولی خوشبختانه دیگه نمیتونم نه ازدواج کنم نه بچه دآر بشم 😅

عین الدین تیموری 1401/10/16

سلام من همه این چیزهای رو ک گفتنی انجام دادم فقط تخمک گذاری نکردم ولی هنوز مشکلم خب نشده آیا غیر از تخمک گذاری رای دیگه ام هست ؟؟؟؟؟؟؟

کارشناس به اندام 1401/10/16

سلام عزیز برای درمان وبررسی این مورد حتما به متخصص مربوطه مراجعه بفرمایید