هیپنوتراپی لاغری چیست و چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟

هیپنوتراپی لاغری یک روش درمانی روانی است که به شما کمک می‌کند تا عادات اشتباه غذایی خود را هنگامی که کاهش وزن برایتان به یک چالش تبدیل می‌شود، اصلاح کنید. این روزها دائما برنامه‌های تلویزیونی، تبلیغات و فضای مجازی به ما تلقین می‌کنند که زیبایی در لاغری و کم وزن بودن است. تماشای تبلیغاتِ قرص […]

هیپنوتراپی
4 از 5

زمان مطالعه 22 دقیقه

تعداد بازدید 12859

تاریخ انتشار

هیپنوتراپی لاغری یک روش درمانی روانی است که به شما کمک می‌کند تا عادات اشتباه غذایی خود را هنگامی که کاهش وزن برایتان به یک چالش تبدیل می‌شود، اصلاح کنید. این روزها دائما برنامه‌های تلویزیونی، تبلیغات و فضای مجازی به ما تلقین می‌کنند که زیبایی در لاغری و کم وزن بودن است. تماشای تبلیغاتِ قرص و دمنوش‌های لاغری این حس را به ما القا می‌کنند که به اندازه کافی زیبا نیستیم و باید چیزهای زیادی را در خود تغییر دهیم.

یکی از روش‌های بسیار جدید در زمینه کاهش وزن و لاغری روشی به نام هیپنوتراپی لاغری یا لاغری با هیپنوتیزم است.

هدف هیپنوتراپی این است که کمک کند تا درباره بدنتان اعتماد به نفس داشته باشید، افکار منفی درباره غذا خوردن را تغییر دهید و بدون آنکه بر احساسات شما تاثیر بگذارد و یا حس منفی به شما بدهد، وزن کم کنید. هیپنوتراپی با تاثیرگذاری بر ذهن ناخودآگاه انسان، رابطه مثبتی بین ذهن، بدن، ورزش و غذا که کلید کاهش وزن درست و کنترل وزن است، ایجاد می‌کند.

خیلی از مردم، چه چاق و چه لاغر، اصرار دارند رژیم بگیرند و وزن‌شان را کاهش دهند. اینکه مردم به فکر سلامتی هستند و برای داشتن بدنی سالم‌تر تلاش می‌کنند خبر خوشحال کننده‌ای است. اما چاقی و یا اضافه وزن بر اعتماد به نفس بعضی از افراد اثرات منفی می‌گذارد و آنها را گوشه‌گیر می‌کند. این دسته از افراد نباید به این دلیل که به رژیم گرفتن و یا کم کردن وزن نیاز دارند، حس شرمساری و یا خجالت داشته باشند.

سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که آیا من از بدنم راضی هستم؟ می‌توانم با همین بدن تا آخر عمر زندگی کنم؟

این جا، همان جایی است که هیپنوتراپی برای کاهش وزن به شما کمک می‌کند. برای تغییر دادن بدنتان ابتدا نیاز دارید ذهنتان را تغییر دهید. باید از خودتان بپرسید چرا از بدنم ناراضی هستم و چرا نمی‌توانم وزن کم کنم؟

 

آیا هیپنوتراپی بر کم کردن وزن تاثیر می‌گذارد؟

هیپنوتراپی به تازگی بین مردم رواج پیدا کرده و طرفداران زیادی دارد. اکثر کسانی که این روش را امتحان کرده‌اند ادعا می‌کنند که هیپنوتراپی در طولانی مدت تاثیر گذار است. در طول زمان و بعد از چند جلسه هیپنوتراپی کاهش وزن، شما یاد می‌گیرید که چطور عادت‌های اشتباه غذایی را با عادت‌های درست، که توسط هیپنوتراپیست توصیه می‌شود، جایگزین کنید.
هیپنوتراپی

چه اتفاقاتی در یک جلسه هیپنوتراپی می‌افتد؟

  • در ابتدا هیپنوتراپیست ذهن شما را آرام می‌کند.
  • زمانی که ذهن و بدنتان کاملا آرام شد، هیپنوتراپیست به ضمیر ناخودآگاه شما دسترسی پیدا می‌کند.
  • با استفاده از کلمات دقیق و ظریف، هیپنوتراپیست دلیل پرخوری شما را جویا می‌شود و بعد راه‌های جدیدی را برای درمان آن پیشنهاد می‌کند. هیپنوتراپیست از شما می‌خواهد که خود را در حال انجام راه‌حل‌های جدید تصور کنید. در این حالت شما می‌توانید هر راه حلی را که حس ناخوشایندی به شما می‌دهد، انجام ندهید.
 

چند روش هیپنوتراپی برای کاهش وزن

قبل از بررسی روش‌های هیپنوتراپی برای کاهش وزن این نکته را در نظر بگیرید که دلایل افراد برای کاهش وزن با یک دیگر متفاوت است و در نتیجه روش‌های درمانی تفاوت نیز دارند. روش‌های هیپنوتراپی شامل موارد زیر است:

  • شکل و ظاهر بدن و یا سطحی از سلامتی که دوست دارید به آن برسید را تصور کنید.
  • تصور کنید زمانی که به وزن، چهره و سطح سلامتی ایده‌آل خود رسیدید، چه احساسی خواهید داشت.
  • تصور کنید که بدون هیچ زحمتی به هدف خود می‌رسید.
  • تصور کنید از امروز به بعد چقدر تغییر خواهید کرد.
  • تصور کنید چقدر اعتماد به نفس و انرژی مثبت شما زیاد خواهد شد.
  • باور کنید که هرچه بیشتر ورزش و تمرین کنید، بیشتر دلتان می‌خواهد به ورزش کردن ادامه دهید و این کار برای شما راحت‌تر می‌شود.

این تکنیک‌ها طراحی شده‌اند تا به شما توانایی کنترل افکار و انتخاب‌ها را بدهند. اگر نگران این هستید که در رابطه با خوردن بعضی از غذاها نمی‌توانید خود را کنترل کنید و یا به طور کلی فکر می‌کنید به غذا خوردن اعتیاد دارید، هیپنوتراپی به شما کمک می‌کند تا این عادات اشتباه را ترک کنید.

در طول هیپنوتراپی کاهش وزن می‌توانید از غذاهای سالم لذت ببرید. با این روش درمانی، کمتر به خوردن غذاها و خوراکی‌های شیرین و چرب وسوسه می‌شوید. همچینین یاد می‌گیرید که از بدن خود لذت ببرید و آن را منبعی برای نگرانی و اضطراب نبینید. با تغییر احساسات عمیقی که پایه و اساس عادات غذایی شما را تشکیل می‌دهد، هیپنوتراپی  به شما کمک می‌کند تا عادات غذایی سالم‌تری را جایگزین آنها کنید.

 

موانع احتمالی کاهش وزن

خیلی از مردم تلاش می‌کنند تا وزن کم کنند، اما به دلایل مختلفی موفق به این کار نمی‌شوند. معمولا به این موانع ذهنی که از کاهش وزن جلوگیری می‌کنند، دلایل ثانویه می‌گویند. اکثر مواقع این موانع نا‌خودآگاه هستند و از بین بردن آنها مشکل است.

واقعیت امر این است که ذهن انسان از تغییر می‌ترسد؛ به همین دلیل بعضا با تغییر ندادن، احساس آرامش می‌کنیم. ذهنمان به ما می‌گوید “همینطور که هستیم بمانیم تا احساس امنیت و آرامش کنیم”.

به همین دلیل بعضی مواقع دلمان می‌خواهد وزن کم کنیم اما ضمیر ناخود‌آگاه مانع از کاهش وزن می‌شود. هیپنوتراپی این دسته از افکار و موانع ناخودآگاه را هدف قرار می‌دهد و سعی می‌کند آنها را تغییر دهد. با این کار بالاخره کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند، می‌توانند بر موانع ذهنیشان پیروز شوند و به هدف خود برسند.

در ادامه بعضی از دلایلی که ممکن است مانع از کم کردن وزن شود را بررسی می‌کنیم.

 

1- با غذا خوردن آرام می‌شوید.

ذهن ما غذا خوردن را با آغوش گرم و پر آرامش مادران در دوران کودکی ارتباط می‌دهد. بعضی از متخصصین معتقدند که این رابطه هیچگاه ذهن ما را ترک نکرده؛ در نتیجه زمانی که احساس اضطراب یا استرس داریم و یا فشار‌های روانی زیادی را حس می‌کنیم، غذا خوردن به ما آرامش می‌دهد.

در این مواقع غذا خوردن این حس را به ما می‌دهد که به دوران خوب و بدون نگرانی کودکی‌مان برگشته‌ایم. اینجاست که غذاخوردن احساسی ممکن است به مانعی برای کاهش وزن تبدیل شود.

تا حالا شده‌ بعد از یک روز پرمشغله و استرس، یک شکلات بخورید؟ و یا زمانی که احساس تنهایی و ناراحتی می‌کنید از بیرون غذا سفارش بدهید؟ اگر جواب‌تان به این سوال‌ها مثبت است، احتمالا شما غذا خوردن احساسی را تجربه کرده‌اید. در این حالت کم کردن وزن و غذا نخوردن سخت است؛ چرا که غذا حکم یک دوست و رفیق را به هنگام ناراحتی برای شما پیدا کرده و بدون غذا نمی‌توانید با مشکلات و احساساتتان کنار بیایید.

هیپنوتراپی دقیقا بر اینگونه مشکلات دست می‌گذارد و به شما یاد می‌دهد که چگونه احساسات و افکار منفی خود را کنترل کنید و دیگر نیازی به غذا خوردن برای کنترل آنها نداشته باشید.
هیپنوتراپی

2- ناآگاهانه غذا می‌خورید.

برای کاهش وزن باید کاملا با خود صادق باشید. صادقانه بگویید چقدر غذا می‌خورید و ورزش می‌کنید؟ حتی اگر از کالری‌شمار استفاده کنید و یا هرآنچه که می‌خورید در جایی بنویسید، باز هم سخت است که تمام ریزه خواری‌های روز را یادداشت کنید. احتمالا موقع غذا پختن به مواد ناخنک می‌زنید؟ و یا هنگام رفتن به محل کار چیزی برای خوردن در راه برمی‌دارید و یا همراه چای عصرتان، بیسکویتی می‌خورید؟
خیلی از مواقع همین ریزه خواری‌هاست که باعث اضافه وزن ما می‌شوند اما ما آنها را به حساب نمی‌آوریم.

حتی اگر برای شام فقط سالاد بخورید، باز هم ریزه خواری‌هایی که در طول روز کرده‌اید، جبران نمی‌شود. این خوردن‌های بدون فکر و ناخودآگاه چیزی است که هیپنوتراپی به درمان آن می‌پردازد.

هیپنوتراپی با کمک روش‌های درمانی دیگر مانند کوچک کردن معده، کمک می‌کند تا آگاهانه غذا بخورید. به این معنا که دقیقا بدانید چه مقدار غذا و نوشیدنی و کالری در روز دریافت می‌کنید. هدف این است که شما برای مدت طولانی‌تری سیر بمانید تا از ریزه‌خواری دست بکشید.

 

3- خوردن بعضی از غذاها را ممنوع می‌کنید.

فرض کنید به شما می‌گویند که نباید درِ این جعبه اسرارآمیز را باز کنید. در این حالت تنها چیزی که به آن فکر می‌کنید باز کردن در همین جعبه اسرارآمیز است. ممنوع کردن بعضی از غذاها دقیقا همین حس را به شما القا می‌کند. اگر غذای خاصی را از برنامه غذایی خود حذف کنید، احتمالا تنها چیزی که به آن فکر می‌کنید خوردن همان غذاست؛ چرا که به احتمال زیاد آن غذا به نظرتان خوشمزه‌تر از همیشه می‌آید.

آگاهانه غذا خوردن، کلید خوردن متعادل و سالم و در نهایت کم کردن وزن به روشی درست است. آگاهانه غذا بخورید، هر لقمه را درست بجوید و به خوبی مزه مزه کنید. در این صورت می‌توانید از غذای مورد علاقه‌تان لذت ببرید و وزنی هم اضافه نکنید.
هدف اصلی روش درمانی هیپنوتراپی لاغری این است که به شما آموزش دهد چطور آگاهانه غذا بخورید و یک رابطه بی ضرر با غذا داشته باشید. بدون آنکه احساسات، شما را به بیشتر یا کمتر غذا خوردن تشویق کند.

 

4- به اندازه کافی ورزش نمی‌کنید.

وقتی صحبت از کاهش وزن می‌شود، ورزش هم  به اندازه کم غذا خوردن اهمیت دارد. بعضی افکار مانع از ورزش کردن ما می‌شوند. مثلا:

  • کمبود انرژی
  • احساس ناامنی و عدم اعتماد به نفس هنگام ورزش در اماکن عمومی
  • نداشتن اراده کافی و به تعویق انداختن شروع برنامه ورزشی

هیپنوتراپی به شما کمک می‌کند تا با شکستن این موانع فکری راهی برای تحرک بیشتر بدنتان پیدا کنید. تحرک و بالا بردن ضربان قلب کمک می‌کند تا احساس بهتری نسبت به بدنتان و رفتار‌های سالم داشته باشید.

 

آیا هیپنوتراپی برای همه موثر است؟

یکی از سوالات رایج درباره هیپنوتراپی همین است. جواب دادن به این سوال تا زمانی که هیپنوتراپی را امتحان نکنید ممکن نیست. هیپنوتراپی بر همه به یک شکل تاثیر نمی‌گذارد. به طور کلی این روش کمک می‌کند تا عادات اشتباه غذایی خود را ترک کنید و عادات درست را در برنامه غذایی و رژیم خود جا بدهید.
به یاد داشته باشید که هیپنوتراپی یک روش درمانی روانی است و باید برای کاهش وزن در کنار جلسات هیپنوتراپی، یک رژیم غذایی خوب و یک برنامه ورزشی منظم انتخاب کنید. اگر برای کاهش وزن و درست غذا خوردن به مشاوره و راهنمایی احتیاج دارید بهتر است از یک مشاور تغذیه بخواهید تا کمکتان کند.

راهی برای درمان ریزه‌خواری وجود داره؟
چرا که نه؟ یکی از دلایل اصلی پرخوری و در نتیجه اضافه وزن، غذا خوردن‌های احساسیه. وقتی ریشه‌ی پرخوری مشخص بشه خیلی راحت می‌شه درمانش کرد. چطوری؟
روانشناسی تغذیه، علم جدیدیه که فقط و فقط با تغییر ذهنت، تو رو به اندام دلخواه می‌رسونه.
چطوری مشاوره بگیرم؟

کافیه روی لینک زیر بزنی و با کارشناس‌های روانشناسی ما ارتباط برقرار کنی
برای دریافت مشاوره کلیک کن
call-to-action

 

فواید هیپنوتراپی

هیپنوتراپی به افراد اجازه می‌دهد ذهن خود را آرام کنند. در این حالت ذهن انسان برای پذیرفتن پیشنهادات و راه حل‌های جدید آزادتر است. اگر با پذیرش راه‌حل‌های جدیدی که هیپنوتراپیست به شما پیشنهاد می‌کند، رژیم بگیرید و وزن خود را کاهش دهید احتمالا سرعت کاهش وزنتان بیشتر می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که ذهن باز دارند بیشتر به اثرات هیپنوتراپی واکنش نشان می‌دهند و از نتیجه آن بیشتر بهره‌مند می‌شوند. در بعضی از درمان‌ها افرادی که ذهن باز‌تری دارند و ذهنشان چندان درگیر نیست نتیجه بهتری از هیپنوتراپی می‌گیرند.

هیپنوتراپی برای افراد بالای 40 سال و زنان در تمام سنین تاثیر بهتری دارد.

 

خطرات هیپنوتراپی

اگر هیپنوتراپی به دست یک متخصص انجام شود، ضرری به بدن نمی‌رساند. بر خلاف تفکر عموم هیپنوتراپی با شست و شوی مغزی و یا کنترل ذهن تفاوت بسیاری دارد. هیپنوتراپیست نمی‌تواند ذهن شما را کنترل کند تا کاری را بر خلاف میلتان انجام دهید. هیپنوتیزم و یا هیپنوتراپی برای اکثر افراد ضرری ندارد و عوارض که در ادامه می‌آید بسیار نادر هستند.

عوارض هیپنوتراپی شامل موارد زیر هستند:

  • سر درد
  • سرگیجه
  • خواب‌آلودگی
  • اضطراب
  • پریشانی
  • به یاد آوردن خاطرات تلخ

افرادی که قبل از شروع هیپنوتراپی دچار توهم هستند باید با پزشک خود برای شروع درمان مشورت کنند. به یاد داشته باشید هیپنوتراپی نباید بر شخصی که همچنان تحت تاثیر مواد مخدر و نوشیدنی‎های الکلی است انجام شود.

 

چند ترفند دیگر برای کاهش وزن

  • تحرک بیشتری داشته باشید: سعی کنید روزانه 15 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط مانند پیاده روی، ایروبیک در آب، باغبانی و یا 75 دقیقه ورزش‌هایی با شدت بالا مانند دویدن، شنا کردن و کوهنوردی را امتحان کنید.
  • یک ژورنال غذایی داشته باشید: روزانه هرآنچه که می‌خورید و مقدار کالری آن را در یک دفتر بنویسید. چه مواقعی که از روی گرسنگی چیزی می‌خورید و چه مواقعی که صرفا ریزه‌خواری می‌کنید. نوشتن ژورنال کمک می‌کند عادت‌های غذایی غلط مانند خوردن خوارکی از روی بی‌حوصله را بشناسید.
  • میوه و سبزیجات بخورید: روزانه حدود پنج واحد میوه و سبزیجات بخورید. همچنین باید مقدار بیشتری فیبر به برنامه رژیمتان اضافه کنید. مصرف 25 تا 35 گرم فیبر به صورت روزانه موجب می‌شود اشتهای کمتری برای غذا خوردن داشته باشید.
  • روزانه شش تا هشت لیوان آب بنوشید: اگر بدنتان آب کافی داشته باشد، کمتر به غذا خوردن تمایل پیدا می‌کنید.
  • وعده های غذایی را حذف نکنید: خوردن وعده‌های غذایی منظم کمک می‌کند تا متابولیسم بدنتان را منظم و دقیق نگه دارید.

هیپنوتراپی

4 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*