دکتر کرمانی » مجله » بیماری و درمان
کم کاری تیروئید در بارداری حتما باید زیر نظر پزشک متخصص درمان شود زیرا عدم توجه به این اختلال تیروئید در بارداری منجر به ناهنجاری و نقص رشد در جنین شده و حتی ممکن است جان مادر را نیز به خظر بیندازد.
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
کم کاری تیروئید در بارداری یکی از مشکلاتی است که برای برخی مادران ایجاد میشود و بسیاری از علائم آن مشابه کم کاری تیروئید در حالت عادی است. برای مثال برای مثال، خستگی و افزایش وزن غیرطبیعی در هر دو مشترک است. همچنین پایین بودن سطح هورمون تیروئید حتی ممکن است در باردار شدن اختلال ایجاد کند یا دلیلی برای سقط جنین باشد. در ادامه به بررسی مشکل کم کاری تیروئید در دوران بارداری و روش درمان آن میپردازیم.
به طور کلی، شایعترین علت کم کاری تیروئید، اختلال خود ایمنی است که به نام تیروئیدیت هاشیموتو شناخته میشود. کم کاری تیروئید میتواند در دوران بارداری به دلیل تظاهرات اولیه تیروئیدیت هاشیموتو، درمان ناکافی زنی که قبلاً به کم کاری تیروئید مبتلا بوده یا درمان بیش از حد پرکاری تیروئید با داروهای ضد تیروئید رخ دهد.
اگر غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تولید نکند، عملکرد بدن شما کند میشود. برای مثال، ممکن است احساس کنید نمیتوانید سریع فکر کنید یا حرکت کنید. سایر علائم کم کاری تیروئید عبارتند از:
کم کاری تیروئید درمان نشده یا درمان ناکافی، خطر سقط جنین را افزایش میدهد و با کم خونی مادر، میوپاتی(درد عضلانی، ضعف)، نارسایی احتقانی قلب، پره اکلامپسی، ناهنجاریهای جفت و خونریزی پس از زایمان همراه است. احتمال بروز این عوارض در زنان مبتلا به کم کاری شدید تیروئید بیشتر است. زنان مبتلا به کم کاری تیروئید خفیف ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند یا علائمی را که دارند به بارداری نسبت دهند.
هورمون تیروئید برای رشد مغز کودک بسیار مهم است. کودکانی که با کم کاری مادرزادی تیروئید متولد میشوند، میتوانند ناهنجاریهای شدید شناختی، عصبی و رشدی داشته باشند؛ اگر این بیماری به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشود. با درمان زودهنگام، میتوان تا حد زیادی از این ناهنجاریهای رشدی جلوگیری کرد. در نتیجه، همه نوزادان تازه متولد شده در ایالات متحده از نظر کم کاری مادرزادی تیروئید غربالگری میشوند تا در اسرع وقت با درمان جایگزینی هورمون تیروئید درمان شوند.
مطالعات اخیر نشان دادهاند که ناهنجاریهای خفیف رشد مغز نیز ممکن است در کودکان متولد شده از زنانی که کم کاری تیروئید خفیف درمان نشده در دوران بارداری داشتند، وجود داشته باشد. در حال حاضر، در مورد غربالگری همه زنان از نظر کم کاری تیروئید در دوران بارداری، اتفاق نظر کلی وجود ندارد. با این حال، متخصصان توصیه میکنند که به محض تایید بارداری در زنانی که در معرض خطر بالای بیماری تیروئید هستند، مانند کسانی که درمان قبلی برای پرکاری یا کمکاری تیروئید، سابقه خانوادگی بیماری تیروئید، سابقه شخصی بیماری خودایمنی دارند یا حتی زنانی که بیماری گواتر داشتند، باید تیروئید زنان بررسی شود.
رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمیذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که میخـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.
زنانی که در سه ماهه اول بارداری سطح TSH (مخفف عبارت thyroid stimulating hormone می باشد. این هورمون به نام تیروتروپین هم شناخته شده و برای تشخیص وجود اختلال تیروئید، شدت آن، غربالگری خصوصا در نوزادان و به طور کلی پایش عملکرد غده تیروئید انجام میشود.) بیش از 10 mIU/L دارند باید برای کم کاری تیروئید تحت درمان قرار گیرند. برعکس، زنان با TSH 2.5 یا کمتر، نیازی به درمان با لووتیروکسین ندارند.
هدف از درمان کم کاری تیروئید در یک زن باردار، جایگزینی کافی برای هورمون تیروئید است. یک داروی جایگزین هورمونی به نام لووتیروکسین برای درمان کم کاری تیروئید در بارداری استفاده میشود. لووتیروکسین یک نسخه مصنوعی از هورمون T4 است که تیروئید شما به طور طبیعی میسازد و برای شما و کودکتان بی خطر است. در حالت ایده آل، زنان کم کاری تیروئید باید دوز لووتیروکسین خود را قبل از باردار شدن بهینه کنند. نیاز به لووتیروکسین اغلب در دوران بارداری، معمولا بین 25 تا 50 درصد افزایش مییابد.
زنان کمکاری تیروئیدی که لووتیروکسین مصرف میکنند باید بهمحض تشخیص بارداری دوز خود را بهطور مستقل 20 تا 30 درصد افزایش دهند و باید پزشک خود را برای آزمایش سریع و ارزیابی بیشتر مطلع کنند. یکی از راه های افزایش دوز مصرف دو قرص اضافی در هفته از دوز معمول روزانه لووتیروکسین است.
آزمایشات عملکرد تیروئید باید تقریباً هر 4 هفته یکبار در نیمه اول بارداری بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که زن در طول بارداری عملکرد طبیعی تیروئید دارد.
به محض زایمان، زن ممکن است به دوز معمول لووتیروکسین قبل از بارداری خود بازگردد. همچنین مهم است که بدانید ویتامینهای دوران بارداری حاوی آهن و کلسیم هستند که میتوانند جذب هورمون تیروئید از دستگاه گوارش را مختل کنند. در نتیجه، لووتیروکسین و ویتامینهای دوران بارداری نباید همزمان مصرف شوند و باید حداقل 4 ساعت از هم فاصله داشته باشند.
اگر کم کاری تیروئید دارید، مرتباً با پزشک خود تماس بگیرید. آنها احتمالاً هر چهار تا شش هفته سطح هورمون تیروئید شما را بررسی میکنند و دوز داروی شما را بر اساس نتایج تنظیم میکنند.
مدیریت وضعیت تیروئید شما مهم است، اما کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای داشتن بارداری سالم انجام دهید. خوردن غذای مغذی، ورزش منظم و کاهش استرس تنها برخی از راههایی است که میتوانید مطمئن شوید که بهترین شروع ممکن را در زندگی کودک خود دارید.
همانطور که دیدیم کم کاری تیروئید در بارداری مشکلی است که باید جدی گرفته شود زیرا عدم درمان به موقع آن منجر به ناهنجاریهای رشد در جنین و حتی سقط خواهد شد. اگر سابقه کم کاری یا اختلالات تیورئيد دارید حتما قبل از بارداری و در حین بارداری زیر نظر پزشک باشید تا در ورت لزوم درمان لازم را تجویز نماید.
سوالات متداول کم کاری تیروئید در بارداری
دیر فهمیدن کم کاری تیروئید در بارداری چه عواقبی دارد؟
این اختلال اگر به موقع درمان نشود، منجر به ناهنجاریهای رشد در جنین، زایمان زودرس، خونریزی بعد از زایمان و حتی سقط جنین خواهد شد.
برای کم کاری تیروئید در بارداری چه بخوریم؟
داروی لووتیروکسین به عنوان جایگزینی برای هورمون تیروئید در نظر گرفته میشود. البته این دارو را باید زیر نظر پزشک و با توجه به مقدار نیاز خود مصرف کنید. همچنین پیروی از یک رژیم غذایی سالم و فعالیت روزانه و تحرک داشتن، میتواند به بهبود علائم این بیماری کمک کند.
منابع:
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
سلام من تیروئید کم کار دارم قرص مصرف میکنم ولی اصلا چاق نمیشم چرا علتش چی هستش ممنون میشم بگید
سلام عزیزم تاثیر روی افراد مختلف فرق داره
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم