رژیم 21 روزه دکتر کرمانی

ارتباط الگوی خواب با رژیم غذایی

بی شک الگوی خواب صحیح یکی از ارکان تندرستی است. کما اینکه مطالعات بسیاری حاکی ازآنند که کم خوابی و پر خوابی می تواند شانس ابتلا به اضافه وزن را افزایش دهند و تاثیرات نامطلوبی بر سلامت بدن داشته باشند، لذا برای پیشگیری از چاقی و دست یابی به تغذیه ای سالم، می بایست از […]

زمان مطالعه 5 دقیقه

تعداد بازدید 2993

تاریخ انتشار

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

میانگین امتیاز 5 از 5

ارتباط الگوی خواب با رژیم غذایی - 2 - - خواص مواد غذایی بی شک الگوی خواب صحیح یکی از ارکان تندرستی است. کما اینکه مطالعات بسیاری حاکی ازآنند که کم خوابی و پر خوابی می تواند شانس ابتلا به اضافه وزن را افزایش دهند و تاثیرات نامطلوبی بر سلامت بدن داشته باشند، لذا برای پیشگیری از چاقی و دست یابی به تغذیه ای سالم، می بایست از یک الگوی خواب صحیح پیروی نمایید.در همین راستا مطالعه ای جدید به بررسی ارتباط مدت زمان خواب با ا لگوی غذایی افراد پرداخت. در این مطالعه 27983 شرکت کننده خانم در سنین 35 تا 74 سال واقع در ایالات متحده امریکا یا پورتوریکو، شرکت نمودند. بررسی تفاوتهای تکرر مصرف وعده ها و میان وعده غذایی در طی روز، منجر به تعیین دو نوع الگوی غذایی در زنان مورد مطالعه شد: 1- الگوی غذایی اول؛ شامل مصرف وعده های غذایی (صبحانه، ناهار و شام) در ساعات مرسوم و متعارف مصرف آنها بود. 2- در الگوی غذایی دوم؛ دریافت منظم وعده های غذایی در ساعات متعارف(صبحانه- ناهارو شام) وجود نداشت و به جای ان مصرف خوراکی ها و میان وعده های غذایی بر مصرف وعده های غذایی اصلی روزانه غالب بود.

پس از مقایسه الگوهای غذایی با توجه به مدت زمان خواب خانمها (تقسیم بندی مدت زمان خواب زنان بدین ترتیب بود: کمتر از 5 ساعت/ 5.9-5 ساعت / 6.9-6 ساعت / 7.9-7 ساعت/ 8.9-8 ساعت/ 9.9- 9ساعت/ مساوی و بیشتر از 10 ساعت)، مشاهده شد که با کاهش مدت زمان خواب افراد؛ تمایل برای صرف وعده های غذایی اصلی در زمانهای متعارف آنها کاهش می یافت. و بالعکس آن با کوتاهتر شدن مدت زمان خواب؛ میزان گسترش میان وعده های غذایی نسبت به وعده های غذایی اصلی افزایش می یافت. همچنین کاهش تمایل به غذا خوردن در زمانهای متعارف صرف غذا (زمانهای صرف صبحانه، ناهار و شام) و افزایش مصرف میان وعده ها نسبت به وعده های غذایی اصلی، با دریافت انرژی بیشتر از چربی و شکر و دریافت کمتر از میوه و سبزیمرتبط بود. ضمنا مشاهده شد که خواب بیش از حد نیز موجب نامناسب شدن الگوی غذایی افراد می گشت چرا که زنانی که خواب طولانی تری داشتند (مساوی و بیش از 10ساعت) دارای الگوی غذایی مشابه با افراد دارای خواب کمتر از 6 ساعت بودند.

نکته عملی: افرادی که خواب کم (کمتر از 6 ساعت) و یا خواب زیاد (مساوی و بیش از 10 ساعت) دارند، بیشتر مستعد ابتلا به بی نظمی غذایی و کاهش کیفیت رژیم غذایی هستند، و ممکن است شانس ابتلا به چاقی، سندرم متابولیک و غیره در آنها افزایش یابد. لذا به همه افراد توصیه می شود که از یک الگوی خواب صحیح و نظم غذایی برخوردار گردند.

 

ارتباط الگوی خواب با رژیم غذایی - 3 - - خواص مواد غذایی

مریم اصیلی

بیشتر بخوانید:  شگفت‌انگیزترین خواص مویز که تا به حال نشنیده‌اید!

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*