رژیم کتوبالانس دکتر کرمانی

آشنایی با خواص عدس برای لاغری + آیا عدس برای دیابت مضر است؟

ایرانیان از زمان قدیم از خواص عدس بهره می‌بردند زیرا عدس یکی از مواد مغذی بسیار مهم در رژیم‌های غذایی است که به سبب دارا بودن خواص زیاد هیچوقت از سفره غذایی خانواده ایرانی حذف نمی‌شود. این گیاه کوچک شبیه نخود است و در خانواده حبوبات‌ جای می‌گیرد. از عدس در خورش، سوپ، خوراک، همراه […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 33 دقیقه
تعداد بازدید 18319
تاریخ انتشار
متخصصان تغذیه خواص عدس را برای پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها مفید می‌دانند.
میانگین امتیاز 4.2 از 5

ایرانیان از زمان قدیم از خواص عدس بهره می‌بردند زیرا عدس یکی از مواد مغذی بسیار مهم در رژیم‌های غذایی است که به سبب دارا بودن خواص زیاد هیچوقت از سفره غذایی خانواده ایرانی حذف نمی‌شود. این گیاه کوچک شبیه نخود است و در خانواده حبوبات‌ جای می‌گیرد.

از عدس در خورش، سوپ، خوراک، همراه با برنج و حتی در سالاد نیز استفاده می‌شود. عدس یکی از ارزان‌ترین و سالم‌ترین غذاها در رژیم غذایی است، اما جالب است بدانید که همه عدس‌ها به یک صورت طبخ نمی‌شوند. این مقاله همه چیز را درباره عدس از جمله خواص عدس برای لاغری، ارزش غذایی، مضرات آن، فواید عدس برای دیابت و حتی نحوه طبخ آن به شما می‌گوید. پس تا انتها ما را همراهی کنید.

ارزش غذایی عدس

عدس یک وعده فوق‌العاده عالی در رژیم غذایی  است و مملو از منیزیم، ویتامین‌های گروه B، روی، پتاسیم، فیبر و پروتئین می‌باشد. جالب است بدانید که بیش از 25 درصد از عدس را پروتئین تشکیل می‌دهد و این دانه با ارزش را به یک جایگزین عالی برای گوشت تبدیل می‌کند.

علاوه براین، عدس منبع غنی از آهن است؛ منبعی که گاهی اوقات در رژیم‌های گیاهخواری خبری از آن نیست. عدس‌ها به دلیل تنوع از نظر مواد مغذی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند، اما به صورت کلی یک فنجان عدس پخته (حدود 198 گرم) شامل این مقدار مواد مغذی می‌باشد:

کالری 230
کربوهیدرات 39.9 گرم
چربی 0.8 گرم
فیبر 15.6 گرم
تیامین 28 درصد از ارزش روزانه غذایی (DV)
نیاسین 13 درصد از (DV)
ویتامین B6 21 درصد از (DV)
آهن 37 درصد از (DV)
منیزیم 17 درصد از (DV)
فسفر 28 درصد از (DV)
پتاسیم 16 درصد از (DV)
فولات 90 درصد از (DV)
روی 23 درصد از (DV)
مس 55 درصد از (DV)
منگنز 43 درصد از (DV)

علاوه بر موارد بالا، عدس سرشار از فیبر است که به حرکات منظم و رشد باکتری‌های سالم در روده‌ها کمک می‌کند. خوردن عدس حجم مدفوع شما را افزایش داده و عملکرد کلی روده را بهبود می‌بخشد.

همچنین، حاوی طیف گسترده‌ای از ترکیبات گیاهی مفید از جمله فیتوکمیکال‌ها است که از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله بیماری قلبی و دیابت نوع 2 محافظت می‌کند.

فیتوکمیکال‌ها ترکیبات شیمیایی تولید شده در گیاهان هستند که اثرات فیزیولوژیکی زیادی برای بدن دارند و از نظر پزشکی و تغذیه بسیار سودمند و مفید می‌باشند.

عدس سرشار از پلی فنول و پروسیانیدین است؛ پلی فنول در بدن مانند یک آنتی‌ اکسیدان عمل می‌کند و رادیکال‌های آزادی (اتم‌های ناپایدار و عامل بیماری و تخریب سلول‌های بدن) که باعث آسیب به سلول‌های بدن و بروز سرطان می‌شود را خنثی می‌نماید. پروسیانیدین نیز خاصیت ضد التهابی دارد و رادیکال‌های آزاد را در بدن از بین می‌برد.

انواع عدس کدامند؟

عدس‌ها غالبا براساس رنگشان دسته‌بندی می‌شوند که می‌تواند از رنگ زرد و قرمز، تا سبز، قهوه‌ای یا سیاه متغیر باشند. در این قسمت تعدادی از رایج‌ترین انواع عدس را برای شما آورده ایم:

عدس قهوه‌ای

پر مصرف‌ترین و محبوب‌ترین نوع عدس در بین عموم عدس‌های قهوه‌ای هستند که طعم خاک مانندی دارند و بعد از پخت شکل و ظاهر خودشان را به خوبی حفظ می‌کنند. تنها 20 الی 30 دقیقه زمان برای پخت‌شان کافی است و برای درست کردن خورش‌ و سوپ‌ها عالی هستند.

عدس پوی یا عدس فرانسوی

این نوع عدس از منطقه فرانسوی Puy کشت می‌شود. از نظر رنگ مشابه عدس سبز هستند، اما اندازه آن‌ها یک سوم عدس سبز است. طعم فلفلی مانند دارند و بعد از پخت شکل و  ساختار خودشان را به خوبی حفظ می‌کنند. به همین جهت، انتخاب مناسبی برای سالاد و سوپ‌ها می‌باشند.

عدس سبز

دارای اندازه‌های متفاوتی هستند و معمولا در مقایسه با عدس پوی جایگزین ارزان‌تری هستند. سطح براقی دارند و حدود 45 دقیقه طول می‌کشد تا کاملا پخته شوند.

طعم آن‌ها با توجه به کشوری که در آن این عدس کشت می‌شود، ممکن است تفاوت‌های زیادی داشته باشد اما در هر صورت در مقایسه با بقیه عدس‌ها طعم بهتری دارد. این نوع عدس بافت و ظاهر خود را حفظ می‌کند؛ از این رو، انتخاب مناسبی برای افزودن به سالاد‌ها خواهد بود.

میزان خواص عدس به نوع آن بستگی دارد.

میزان خواص عدس به نوع آن بستگی دارد.

عدس زرد

زمانی که پوست عدس سبز کنده می‌شود، داخل آن به رنگ زرد است که به همین عدس، عدس زرد گفته می‌شود. عدس زرد دارای طعم شیرین است و رنگ روشن‌تری به سوپ شما می‌دهد. توجه داشته باشید که 15 الی 20 دقیقه زمان می‌برد تا عدس زرد کاملا پخته شده و حالت خمیری پیدا کند.

عدس قرمز

عدس قرمز که به آن  عدس مصری نیز گفته می‌شود از پوست کندن عدس قهوه‌ای به دست می‌آید. رنگ آن نارنجی پررنگ و کمرنگ است و بعد از پخت به صورت کامل شکافته می‌شود. مانند عدس زرد طعم شیرینی دارد و در ایران به آن دال عدس قرمز گفته می‌شود. این نوع عدس برای پختن سوپ گزینه مناسبی است؛ چرا که در عرض 10 دقیقه و خیلی سریع پخته و نرم می‌شوند.

عدس سیاه یا بلوگا

عدس بلوگا عدس‌های سیاه و ریزی هستند که تقریبا شبیه خاویار می‌باشند. این نوع عدس بعد از پخت ظاهر و شکل خود را به خوبی حفظ می‌کند و دارای طعم ملایم است. برای پخت آن چیزی حدود 20 الی 30 دقیقه زمان لازم است. عدس‌های سیاه در مناطق آب و هوایی خنک و خشک کشت می‌شوند.

کدام عدس خواص بیشتری دارد؟

اگر به دنبال منابع پروتئین‌های گیاهی هستید تا به واسطه آن مصرف پروتئین‌های حیوانی را حذف یا محدود کنید، لازم است که مرغ، گوشت، لبنیات، تخم‌مرغ را به عنوان تنوع حذف کرده و آن‌ها را با میوه‌ها، سبزیجات، غلات و حبوبات جایگزین نمایید.

عدس یکی از پروتئین‌های گیاهی محبوب است که احساس سیری زیادی به شما در طول رژیم غذایی می‌دهد. اگر به دنبال عدسی هستید که بیشترین درصد پروتئین را داشته باشد، با اختلاف عدس پوی یا همان عدس فرانسوی با 09/0 در صدر جدول در مقایسه با بقیه قرار می‌گیرد.

بعد از آن به ترتیب بقیه عدس‌‌ها با اختلاف بیشترین درصد پروتئین‌های گیاهی را  در هر کالری دارا می‌باشند:

  • عدس سبز : 0.0818
  • عدس زرد : 0.0796
  • عدس قهوه ای : 0.0783
  • عدس سیاه یا بلوگا : 0.0765
  • عدس قرمز : 0.073
بیشتر بخوانید:  بررسی میزان قند خرما و مقایسه آن با قند و شکر

۲۱ خاصیت شگفت‌انگیز عدس برای سلامتی

بسیاری از بیماری‌های دنیای امروز، به سبک زندگی و تغذیه ما مرتبط است. بنابراین، مصرف غذاهای گیاهی خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. مطالعه‌ای که در سال 2019 در مجله انجمن قلب آمریکا(AHA)  منتشر شده بود، نشان می‌دهد که آن دسته افرادی که در برنامه غذایی خود از غذاهای گیاهی سالم‌تری استفاده می‌کنند، شانس کمتری را در ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی دارند.

غذاهای گیاهی غالبا طیف وسیعی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی را به بدن می‌رسانند. همچنین، دارای خاصیت آنتی اکسیدان و ضد التهابی بر علیه رادیکال‌های آزاد هستند که به پیشگیری و جلوگیری از انواع سرطان‌ها کمک می‌کند. در این بین، عدس؛ این دانه پرخاصیت و مغذی از این قاعده مستثنی نیست و برای بدن فواید زیادی دارد.

خواص عدس برای لاغری یکی از موضوعاتیست که کمتر به آن پرداخته شده. اما جالب است بدانید که عدس به دلیل داشتن فیبر به کاهش وزن کمک می‌کند. علاوه بر این عدس برای دیابت نیز مفید است و موجب کاهش قند خون می‌شود.

سلامت قلب و عروق

عدس به دلیل دارا بودن مقادیر غنی از فیبر، فولیک اسید و پتاسیم به سلامت قلب و عروق ما کمک زیادی می‌کند. براساس تحقیقات مجله دانشکده پزشکی آمریکا، مصرف فیبر زیاد، سطح کلسترول بد (LDL) را در بدن کاهش می‌دهد. علاوه براین، فیبر پیشرفت بیماری‌های پرخطر را در بدن انسان کند می‌کند.

کاهش فشار خون با مصرف عدس

یک مطالعه بر روی موش‌ها در آمریکا نشان می‌دهد افرادی که عدس را در وعده‌های غذایی خود مصرف می‌کنند در مقایسه با کسانی که نخود یا لوبیا می‌خورند، فشار خون پایین‌تری را تجربه می‌کنند.

به بیان ساده‌تر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم موجود در عدس به طور طبیعی فشار خون را پایین آورده و احساس بهتری به ما می‌دهد. همچنین، پروتئین‌های موجود در عدس، آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین را که موجب انقباض رگ‌های خونی می‌شود و فشار خون را بالا می‌برند مسدود می‌کند.

یکی از خواص عدس به دلیل وجود منیزیم و پتاسیم، کاهش فشار خون است.

یکی از خواص عدس به دلیل وجود منیزیم و پتاسیم، کاهش فشار خون است.

کاهش دیابت بارداری

فولات همان ویتامین B9 در بدن است که کمبود آن منجر به کم‌خونی می‌شود. وجود فولات برای رشد جنین و جلوگیری از نقص‌های مادرزادی در نوزادان حیاتی است. این ویتامین ضروری خطر ابتلا به دیابت بارداری را نیز کاهش می‌دهد.

یک مطالعه تحقیقاتی در سال 2019 روی زنان باردار نشان می‌دهد زنانی که در دوران بارداری فولات بیشتری مصرف می‌کنند در مقایسه با گروه دیگر، کمتر دچار دیابت بارداری می‌شوند. پزشکان نیز توصیه می‌کنند که زنان در سنین باروری حداقل 400 میکروگرم فولات یا فولیک اسید را به صورت روزانه مصرف کنند. عدس حاوی منبع غنی از فولات است که سلامت مادر را در این دوران تضمین می‌کند.

پیشگیری از سرطان

عدس دارای سلنیوم است. سلنیوم سرعت رشد تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد و پاسخ ایمنی فرد به عفونت‌ها را با تحریک سلول‌های لنفوسیت بالا می‌برد. همچنین، سلنیوم موجود در عدس میزان سرطان را در روده بزرگ، پروستات، ریه، مثانه، پوست، مری و معده کاهش می‌دهد.

جلوگیری از کم خونی

برای تولید گلبول‌های قرمز جدید در خون، بدن انسان به میزان کافی آهن نیاز دارد. عدس منبع غنی‌ای از آهن است که به سلامت گلبول‌های قرمز خون و در نتیجه پیشگیری از کم خونی به خصوص در زنان کمک زیادی می‌کند.

کمک به کاهش وزن با عدس

فیبر و پروتئین گیاهی موجود در عدس موجب می‌شود که شما با خوردن آن در وعده غذایی خود احساس سیری داشته باشید و زودتر از غذا دست بکشید. استفاده از عدس در رژیم غذایی به منظم‌ کردن حرکات روده، دفع و به دنبال آن کاهش وزن و لاغری در افراد چاق کمک زیادی می‌کند.

رژیم کتوبالانس دکتر کرمانی

کمک به هضم بهتر غذا و احساس سیری

عدس برای لاغری توصیه می‌شود زیرا مصرف کافی فیبر یک عامل موثر در سلامت سیستم گوارش است. فیبر موجود در عدس موجب می‌شود که شما در رژیم غذایی خود احساس سیری و کاهش اشتها را تجربه کنید. همچنین، میزان کالری دریافتی شما را کاهش می‌دهد.

جلوگیری از یبوست

اگر دچار بیماری یبوست هستید، بدن شما دچار کم آبی و کمبود فیبر است. فیبر موجود در عدس موجب می‌شود که غذاهای شما سریع‌تر به روده بزرگ منتقل شوند و دفع آسان‌تری داشته باشید.

عضله سازی

یکی از خواص عدس عضله سازی و تقویت ماهیچه‌ها است. اندام‌ها و ماهیچه‌های ما برای ترمیم و تقویت به یک منبع مناسب پروتئینی نیاز دارند. عدس به ویژه جوانه عدس حاوی تمام اسید آمینه‌های ضروری است که بدن ما برای عضله سازی و عملکرد مناسب به این اسید آمینه‌ها احتیاج دارد.

کنترل دیابت

یک مطالعه تحقیقاتی در آمریکا در مورد غذاها نشان می‌دهد که فیبر رژیمی موجود در خانواده حبوبات بسیار بالاست. از این رو، مصرف عدس به همراه لوبیا و نخود به کنترل سطح قند خون کمک زیادی می‌کند.

بالواقع، فیبر سرعت جذب غذا توسط خون را کاهش داده و در نتیجه سطح قند خون را در تعادل نگه می‌دارد. به همین دلیل عدس برای دیابت و کنترل قند خون مفید است.

عدس برای دیابت مفید است زیرا میزان فیبر بالایی دارد و قند خون را کاهش می‌دهد.

عدس برای دیابت مفید است زیرا میزان فیبر بالایی دارد و قند خون را کاهش می‌دهد.

جلوگیری از پیری پوست

تحقیقاتی که بر روی عدس در داکوتای شمالی ایالات متحده انجام شده است نشان می‌دهد که عدس به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی خود، خطر ابتلا به تصلب شرایین را کاهش داده و از پوست در برابر اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. آنتی اکسیدان موجود در عدس تاثیر رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و در نتیجه از پیری و چین و چروک پوست جلوگیری می‌نماید.

بهبود سلامت مغز

مدت‌ها پیش محققان اعتقاد داشتند که ریزمغذی‌ها از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی تاثیر چندانی بر عملکرد مغز انسان ندارند. اما بعد از مدتی مشخص شد که وجود ویتامین‌ها و مواد مغذی برای عملکرد صحیح مغز ضروری و مهم است. منیزیم موجود در عدس به عملکرد رگ‌ها و سلول‌های عصبی کمک شایانی می‌کند و از پیشگیری بیماری‌هایی چون آلزایمر موثر است.

عدس و مبارزه با خستگی

کمبود آهن در بدن یکی از علت‌های شایع خستگی و کسالت در بدن است. وقتی فردی در رژیم غذایی خود به میزان کافی آهن دریافت نمی‌کند، کارایی و  عملکرد بدن او کاهش می‌یابد و احساس خستگی و فرسودگی می‌کند.

دو نوع آهن ضروری در بدن انسان وجود دارد: “آهن هِم و آهن غیر هِم” . گیاهان آهن غیرهم را برای بدن ما فراهم می‌کنند و عدس منبع خوبی برای دریافت این آهن است. گوشت و ماهی نیز منبع مناسبی از آهن هم می‌باشد.

بیشتر بخوانید:  چطور کالری غذاها را محاسبه کنیم؟

جالب است این نکته را بدانید که بدن قادر نیست آهن غیرهم را به خوبی آهن هم جذب کند. از این رو، سعی کنید آهن غیرهم را با مصرف غذاهای غنی از ویتامین C از جمله مرکبات، عدس، فلفل و … دریافت کنید.

بهبود عملکرد کلیه‌ها

پتاسیم یکی از مواد معدنی موجود در عدس است که جایگزین مناسبی در مقایسه با سدیم است. این ماده مغذی در عملکرد اندام ها از جمله کلیه‌های ما بسیار کارآمد است.

عدس به دلیل اینکه پتاسیم بالایی دارد مصرف آن برای بهبود عملکرد کلیه‌ها توصیه می‌شود.

عدس به دلیل اینکه پتاسیم بالایی دارد مصرف آن برای بهبود عملکرد کلیه‌ها توصیه می‌شود.

افزایش متابولیسم

عدس منبع غنی از ویتامین‌ها از جمله ویتامین B6 است که در سوخت و ساز بدن نقش بسیار مهمی دارد. این ویتامین سوخت و ساز و متابولیسم بدن شما را بالا می‌برد و انرژی تولید می‌کند.

عدس و کاهش کلسترول خون

عدس حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین B3 است. این ویتامین در تقویت سیستم گوارشی و عصبی نقش بسیار حیاتی را ایفا می‌کند. ویتامین B3 کلسترول خون را کنترل کرده و کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

کمک به سلامت دستگاه گوارش کودکان

هیچ چیز خسته کننده‌تر از یک کاسه ساده عدس برای کودکان نیست. اما این جمله بدین معنا نیست که شما این ماده مغذی را نادیده بگیرید و از سبد غذایی خود حذف کنید! همان‌طور که بارها در مقاله اشاره کردیم، عدس حاوی مقادیر فراوانی فیبر، آهن، پتاسیم و روی است که همه این مواد در سلامت دستگاه گوارش کودکان بسیار مفید است.

عدس را به صورت مخفیانه در رژیم غذایی کودکان خود بگنجانید و کودکان خردسال خود را مجبور کنید تا ناخواسته آن را امتحان کنند. همچنین، می‌توانید عدس را در کنار همبرگر به عنوان سالاد و جایزه برای آن‌ها در نظر بگیرید.

رشد موها

برای اینکه موهای پرپشتی داشته باشیم، به جز شستشوی آن‌ها لازم است از مواد مغذی موجود در غذاها کمک بگیریم. عدس سرشار از فولیک اسید است و اکسیژن مورد نیاز پوست سر را تأمین می‌کند.

اگر به دنبال داشتن موهای سالم و حجیم هستید، خوردن عدس را فراموش نکنید؛ چرا که برای رشد مو و تجدید سلول‌های آن ضروری است.

فولیک اسید موجود در عدس به رشد و تقویت موها کمک می‌کند.

فولیک اسید موجود در عدس به رشد و تقویت موها کمک می‌کند.

کاهش دردهای قاعدگی

اگر به صورت ماهانه قاعدگی‌های دردناکی را تجربه می‌کنید و از درد پریودی خود کلافه شده‌اید، خوردن عدس و لوبیا را در دوران قاعدگی خود فراموش نکنید. عدس و لوبیا سرشار از آهن و پروتئین هستند و درد شما را در این دوران به حداقل می‌رسانند.

کمک به سلامت جنسی در آقایان

عدس پخته شده حاوی 27 درصد فولات در مقایسه با اسفناج است. همچنین، منبع ویتامین B1، سلنیوم، منیزیم، منگنز و آهن است که همه این‌ها در بهبود سلامت جنسی آقایان و حتی خانم‌ها بسیار کارآمد است.

افزایش شیر در خانم‌های شیرده

نخود، لوبیا و عدس از جمله غذاهای نفاخ در دوران شیردهی هستند. اما عدس به سبب داشتن فیبر و خواص شگفت انگیز خود هفته‌ای یک بار برای خانم‌های شیرده توصیه می‌شود.

چه میزان عدس در رژیم لاغری مجاز است؟

براساس میزان اضافه وزن، سن و شرایط جسمانی میزان در نظر گرفته شده برای هر وعده غذایی با شخص دیگر متفاوت است. اما برچسب حقایق تغذیه‌ای که درصد ارزش روزانه غذاها را در رژیم غذایی نشان می‌دهد، مصرف نصف فنجان عدس که دارای 20 گرم کربوهیدرات و 8 گرم فیبر است به صورت روزانه ممنوعیتی ندارد.

بهترین روش پخت عدس چیست؟

عدس به راحتی پخته می‌شود و می‌توان آن را حداکثر تا 45 دقیقه آماده کرد. حتی می‌توانید از کنسرو عدس نیز برای غذای خود استفاده کنید. برخلاف سایر حبوبات‌ها، خیساندن عدس تنها به مدت 24 ساعت کفایت می‌کند.

به علاوه، بهتر است قبل از پختن آن را آبکشی کنید تا ناخالصی‌هایش از بین بروند. سپس آن را در یک قابلمه به همراه سه فنجان آب و کمی نمک بجوشانید و اجازه دهید به مدت 20 الی 30 دقیقه بدون گذاشتن درب قابلمه بجوشند.

عدس پخته را می‌توان تا 5 روز در یخچال نگهداری کرد.

عدس پخته را می‌توان تا 5 روز در یخچال نگهداری کرد.

توجه داشته باشید که عدس باید کمی ترد و نرم باشد؛ البته این موضوع به ذائقه شما بستگی دارد. اما توصیه می‌شود که بعد از یکبار جوش آمدن بلافاصله روی آن آب سرد بریزید تا از پختن و شکافته شدن بیشتر آن جلوگیری شود.

همچنین، می‌توانید عدس‌ها را در نایلون بریزید و در طول هفته برای وعده ناهار یا شام از آن‌ها استفاده کنید؛ چرا که قابلیت ماندگاری تا 5 روز داخل یخچال را دارند.

مضرات عدس چیست؟

عدس در دسته حبوبات دانه‌ای طبقه بندی می‌شود. بنابراین، اگر به طور منظم از عدسِ غنی از فیبر استفاده کنید، دچار نفخ شدید شکمی خواهید شد. به علاوه، عدس دارای ماده‌ای به نام الیگوساکارید است که مصرف زیاد آن علاوه بر نفخ، باعث ناراحتی معده و شکم خواهد شد.

زمانی که عدس وارد دستگاه گوارشی می‌شود به خوبی در معده هضم نمی‌شوند و پس از انتقال به روده بزرگ دفع خواهد شد که همین مسئله زمینه ساز نفخ و گاز بیشتری از شکم خواهد بود. از این رو، توصیه می‌شود که حتما قبل از مصرف آن را خیس کنید.

چه کسانی نباید عدس را مصرف کنند؟

اگر دارای مشکلات روده‌ای از قبیل سندروم روده تحریک پذیر(IBS) یا بیماری‌های خودایمنی از جمله کرون (بیماری التهابی روده که باعث تحرک و تورم دستگاه گوارش می‌شود) یا هاشیموتو (التهاب مزمن غده تیروئید) هستید، این احتمال وجود دارد که کربوهیدرات موجود در عدس برای شما مشکل ساز شود.

بنابراین، قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید. به علاوه، عدس خام یا نیم پز برای سلامتی بسیار مضر است و حتی ممکن است در برخی افراد مرگ آن‌‌ها را به دنبال داشته باشد.

آنچه از مقاله خواص عدس آموختیم:

در این مقاله درباره خواص عدس و مضرات آن خواندید. دانستیم که عدس برای لاغری، پیشگیری از انواع سرطان، رفع کم خونی و خستگی بسیار مفید است. همچنین مصرف عدس برای دیابت نیز موثرو مفید است و سطح قند خون را کاهش می‌دهد. عدس دارای خواص بی‌شماری می‌باشد که انواع مختلفی دارد و براساس رنگ‌هایش طبقه بندی می‌شود. این ماده مغذی حاوی مواد معدنی از جمله منیزیم، پتاسیم،آهن، روی، فولات و … است که فواید زیادی در سلامتی، پوست، مو، کاهش وزن، دیابت، بیماری کلیوی، قلب و عروق دارد. اما مصرف زیاد آن می‌تواند باعث نفخ شکمی و ناراحتی‌های معده شود. بنابراین، آن را در حد اعتدال مصرف کنید. همچنین، توصیه می‌شود که برای پختن آن بین 20 تا 30 دقیقه زمان بگذارید و به هیچ‌ وجه آن را نیم‌ پز مصرف نکنید.

منابع:

آشنایی با خواص عدس برای لاغری + آیا عدس برای دیابت مضر است؟ - 1 - خواص عدس - تغذیه

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.2 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-محب 1403/03/26

با سلام بنده هرموقع عدسی به عنوان صبحانه میخورم شکمم نفخ و گاز روده هام زیاد و در اداره باعث شرمندگی بین دوستان میشوم لطفا اهنمایی بفرمایید.

کارشناس به اندام 1403/03/26

سلام عزیزم به حبوبات حساسیت دارین پس حذفش کنید یا قبل کامل خیس بخوره

-مهتاب 1402/11/08

سلام آقای دکتر خسته نباشید میخواستم اونای که قصد لاغری دارن باید چه مقدار عدس مصرف کنن و به مدت چند وقت ؟ جدا از این بحث من پرخوری هم دارم ولی عصبی نیست باید چطوری بفهمم چه نوع پرخوری دارم ممنون

کارشناس به اندام 1402/11/08

سلام سلامت باشید عزیزم مقدار برای هرفرد باتوجه به شرایط ومشخصاتی که داره متفاوته و صرفا یک ماده غذایی شما رو لاغر نمیکنه

-الینا 1402/09/17

اگه عدسو برا صبحانه بخوریم‌ چاق میشیم؟

کارشناس به اندام 1402/09/17

عزیزم اگر به مقدار مشخص استفاده کنید وزن بالا نمیره

-نرگس 1402/08/14

سلام وقت تون بخیر ، من عمل جراحی داشتم و خون زیادی از دست دادم و بعد از گذشت یکسال همچنان دست بگریبان کم خونی و صعف عمومی بدنم ، مصرف روزانه عدس برام مفیده ؟ بصورت عدسی بخوام مصرف کنم

کارشناس به اندام 1402/08/14

سلام بله عزیزم میتونیداستفاده کنید

- 1402/06/07

عدس چتق کننده است؟؟

کارشناس به اندام 1402/06/07

عزیزم هرچیزی مازاد نیاز بدن خورده بشه بله

. 1402/06/02

سلام ببخشید ایا مصرف یک کاسه عدسی فقط در یه روز تقربیا 464 گرم باعث چاقی میشه

کارشناس به اندام 1402/06/02

سلام عزیزم اینطورمتوجه شدم فقط در روز یک کاسه عدسی بخورید که روال درستی نیست حدود۷۰۰ ۸۰۰ کالری میشه برای کل روز کمه برای یک وعده زیاده

-. 1402/04/01

سلام خسته نباشید من سنگ کلیه دارم شنیدم عدس به دلیل پتاسیم و کلسیم برای سنگ کلیه بده درسته ایا؟

کارشناس به اندام 1402/04/01

سلام عزیزم میزان مصرفش باید محدودترباشه

-فاطمه 1402/01/12

سلام مطالبتون خیلی عالی بودمتشکرم

کارشناس به اندام 1402/01/12

سلام مرسی ازتوجهی که دارین عزیزم

کمیل 1400/08/02

من تو شیش ماه نزدیک سی کیلو کم کردم عدس تو برنامه غذایی بنده نقش بسزایی داشت وقتی برای ناهار عدس میخوردم تا خود غروب سیر بودم مخصوصا اگه با گوشت سفید مصرف بشه خیلی عالی میشه من زمانی که رژیم گرفتم دچار کم خونی بودم اما در پایان رژیم نه تنها کم خونی نداشتم بلکه خداروشکر سیستم ایمنی بدنم قویتر شد پوست بدنم هیچ مشکلی براش پیش نیومد دچار ریزش مو نشدم کلا بعد رژیم یه آدم دیگه شدم بدنم از همه نظر تامین بود بخش اعظم موفقیتم رو مدیون خواص حبوبات مخصوصا عدس هستم به همه پیشنهاد میکنم مصرف کنن

مریم 1400/06/15

من هروقت عدسی مبخورم احساس سیری دارم تا چند ساعت جوری که میلم به غذا کم شده به اونایی که میخان رژیم بگیرن توصیه میکنم 😍😍😍👍🏻

کارشناس به اندام 1400/06/15

سلام مریم خانم عزیز ممنون از اینکه تجربتون را با ما به اشتراک گذاشتید بله همینطوره چون عدسی پروتئین هست و پروتئینها حالت سیری ایجاد میکنن

هیچکس 1400/02/11

کالری عدسی بالاس ترجیح میدم نخورم اصلا منک درروز ۱۳۰۰کالری دارم ارزش خورذن نداره توی ماه رمضان نیاز دارم کالریمو برای غذای سحر نگهدارم

کارشناس به اندام 1400/02/11

سلام دوست عزیز رژیم غذایی اصول خودش رو داره و هر وعده باید در جای خودش مصرف بشه