رژیم حذف ناهار چیست؟ + آیا لاغری با حذف نهار روشی ایمن است؟

برخی از افراد با رژیم حذف ناهار به جنگ چربی‌ها و اضافه وزن بدن خود می‌روند و گمان می‌کنند لاغری با حذف نهار با سرعت بیشتری امکان‌پذیر است. متاسفانه این یک تصور رایج در بین مردم است که حذف وعده‌های غذایی منجر به کاهش وزن می‌شود. لاغری با حذف ناهار می‌تواند برای سلامتی بسیار مضر […]

رژیم حذف ناهار شاید سریع وزن کم مند اما عوارض متعددی از جمله بازگشت وزن را به دنبال دارد.
4.3 از 5

زمان مطالعه 21 دقیقه

تعداد بازدید 3179

تاریخ انتشار

برخی از افراد با رژیم حذف ناهار به جنگ چربی‌ها و اضافه وزن بدن خود می‌روند و گمان می‌کنند لاغری با حذف نهار با سرعت بیشتری امکان‌پذیر است. متاسفانه این یک تصور رایج در بین مردم است که حذف وعده‌های غذایی منجر به کاهش وزن می‌شود. لاغری با حذف ناهار می‌تواند برای سلامتی بسیار مضر باشد و حتی ممکن است باعث افزایش وزن شود زیرا بدن شما را از مواد مغذی محروم می‌کند.

بسیاری با گرفتن رژیم ترک ناهار، روز خود را با یک صبحانه مقوی شروع می‌کنند و آن را با یک شام مقوی اما سبک به پایان می‌رسانند غافل از اینکه بدون ناهار، بعد از مدتی دچار پرخوری عصبی خواهند شد تا کمبودهای بدن‌شان را تامین کنند. دراین مقاله به بررسی دلایل مضر بودن رژیم لاغری حذف نهار می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

رژیم حذف نهار چیست؟

رژیم حذف نهار به معنای حذف یک وعده‌ غذایی اصلی است. از آنجا که معمولا افراد در وعده‌های اصلی خود کالری زیادی را دریافت می‌کنند، حذف نهار می‌تواند تاثیر زیادی نسبت به حذف میان وعده‌ها در کاهش کل کالری دریافتی روزانه داشته باشد که کاهش کالری دریافتی در نهایت باعث کاهش وزن می‌شود.

رژیم حذف ناهار با حذف بخش مهمی از مواد غذایی دریافتی روزانه، موجب کاهش وزن سریع می‌شود.

رژیم حذف ناهار با حذف بخش مهمی از مواد غذایی دریافتی روزانه، موجب کاهش وزن سریع می‌شود.

کار در بیرون از خانه چالش جدیدی را در برنامه‌های ما ایجاد می‌کند. سوختی که در زمان ناهار مصرف می‌شود برای آماده کردن ما برای یک بعد از ظهر پربار و عصری آرام بسیار مهم است.

آیا تا به حال احساس خاص ساعت 2 یا 3 بعد از ظهر را تجربه کرده‌اید؟ خمیازه‌ها، کاهش انرژی و هوس خوردن غذا‌های ناسالم. این احساس مستقیماً با آنچه برای ناهار مصرف کرده‌اید، مرتبط است.

به همین دلیل حتی کسانی که به دنبال کاهش وزن نیستند نیز گاهی وعده ناهار را حذف می‌کنند. اما باید بگوییم ناهار جزء کلیدی رژیم غذایی ما است که یک سوم یا بیشتر از غذای روزانه ما را تشکیل می‌دهد، و این وعده غذایی است که به خصوص در یک روز کاری به ما انرژی می‌دهد.

قبل از حذف وعده های غذایی، مثل ناهار تحقیق کنید که آیا سلامتی شما اجازه این کار را می‌دهد یا خیر و اینکه چه نوع برنامه رژیمی برای شما مفید است.

آیا حذف نهار برای بدن ضرر دارد؟

واضح است که وقتی ناهار را حذف می‌کنید، احتمال زیادی وجود دارد که بعداً در روز، غذاهای اشتباهی را انتخاب کنید. حتی اگر فکر می‌کنید آنقدر مشغول کار هستید که نمی‌توانید برای خود یک ناهار درست کنید، این می‌تواند برای شما مضر باشد.

رژیم ترک ناهار معمولا موجب ضعف و خستگی بدنی در بعدازظهر شده و موجب کاهش تمرکز خواهد شد.

رژیم ترک ناهار معمولا موجب ضعف و خستگی بدنی در بعدازظهر شده و موجب کاهش تمرکز خواهد شد.

چیزی که لاغری با حذف نهار را با شکست مواجه می‌کند، مصرف میان‌وعده و غذاهای پرکالری به جای وعده نهار است. به عبارت دیگر بسیاری از افراد نهار خود را حذف می‌کنند، ولی در عوض عصرانه مفصلی می‌خورند و یا با استفاده از تنقلات ناسالم خود را سیر می‌کنند.

این روش نه تنها به کاهش دریافت کالری کلی منتهی نمی‌شود، بلکه به‌علت کاهش مصرف غذاهای مفید، بدن شما دچار کمبود مواد مغذی می‌شود.

بدن شما در این شرایط دچار ضعف می‌شود و برای برطرف‌کردن این ضعف، مقدار بیشتری مواد غذایی مصرف می‌کنید. در این وضعیت، لاغری با حذف نهار نه تنها امکان‌پذیر نیست، بلکه ممکن است افراد با حذف نهار، دچار افزایش وزن بیشتری شوند.

پس لازمه لاغری با حذف نهار این است که کالری‌های مصرف شده را در نظر بگیرید و کالری را که با نخوردن نهار کم شده‌، به شکل دیگری جایگزین نکنید.

در این ویدئو دلایل ضروری بودن کاهش وزن متعادل با مصرف تمام وعده‌های غذایی از جمله میان‌وعده‌ها توضیح داده شده است:

لاغری با حذف نهار برای چه کسانی مناسب است؟

افرادی که بنیه خوبی دارند و به علت غلبه بلغم دچار چاقی هستند، معمولا حذف نهار را یک روش خیلی خوب برای کاهش وزن می‌بینند و معمولا اظهار می‌کنند که با حذف نهار سبک شده‌اند. به هر حال لازم است در نظر بگیرید که  حذف یک وعده غذایی، چه نهار باشد، چه صبحانه و چه شام، در علم  تغذیه جدید توصیه نمی‌شود.

رژیم حذف نهار برای چه کسانی مضر است؟

این روش برای همه توصیه نمی‌شود. افرادی که بنیه ضعیفی دارند و یا همیشه عادت به مصرف غذاهای کامل در وعده نهار دارند، ممکن است با حذف نهار دچار مشکلات گوارشی و ضعف شوند.

با این حال همانطور که اشاره کردیم، از نظر طب سنتی حذف نهار برای افرادی که دچار غلبه بلغم هستند و بنیه خوبی دارند توصیه می‌شود. این موضوع را فراموش نکنید که وعده حذف شده، نباید با میان‌وعده‌های سنگین جایگزین شود و تنها لازم است مقداری مغزیجات، شیر و لبنیات در فاصله بین صبحانه و شام مصرف شود.

کسانی که ضعف بدنی و مشکلات گوارشی دارند نباید وعده اصلی ناهار را حذف کنند.

کسانی که ضعف بدنی و مشکلات گوارشی دارند نباید وعده اصلی ناهار را حذف کنند.

 عوارض رژیم حذف نهار

لاغری با حذف نهار مشکلات متعددی را به دنبال خواهد داشت:

کاهش سطح انرژی

این موضوع کاملا واضح است. کالری کم به این معنی است که بدن شما سوخت کمتری برای کارکردن اندام‌های مختلف بدن در اختیار دارد و کمبود کالری کافی شما را خسته می‌کند.

اثر منفی بر هورمون‌های گرسنگی

ترشح هورمون لپتین به بدن شما می‌گوید که وقتی سیر هستید دست از خوردن بکشد، در حالی که هورمون گرلین به شما اطلاع می‌دهد که چه زمانی گرسنه هستید. اگر بخواهید نشانه‌های گرسنگی را نادیده بگیرید و ناهار را حذف کنید، این هورمون‌ها به درستی کار نخواهند کرد.

 میل شدید به قند و کربوهیدرات

هوس شدید، نتیجه نادیده گرفتن علائم گرسنگی و پایین بودن سطح قند خون است. با حذف نهار بیشتر هوس شکر و کربوهیدرات خواهید کرد، زیرا هر دو به طور کاذب می‌خواهند به شما انرژی بدهند و بدن شما به حداقل مواد مغذی راضی می‌شود.

با رژیم حذف ناهار و گرسنگی کشیدن، بدن بیشتر به سمت مواد غذایی شکم سیرکن اما غیرمغذی کشیده می‌شود.

با رژیم حذف ناهار و گرسنگی کشیدن، بدن بیشتر به سمت مواد غذایی شکم سیرکن اما غیرمغذی کشیده می‌شود.

رژیم حذف ناهار و هضم نامنظم

نخوردن نهار می‌تواند منجر به حالت تهوع، اسهال یا حتی یبوست شود. ممکن است در چرخه معیوب حذف وعده‌های غذایی و سپس پرخوری قرار بگیرید.

افزایش خطر اختلالات خوردن

افرادی که در رژیم حذف نهار، وعده‌های غذایی خود را حذف می‌کنند بیشتر در برابر اختلالات خوردن آسیب پذیر هستند. در این موارد خطر ابتلا به اختلالاتی مانند بی اشتهایی، پرخوری عصبی یا حتی ارتورکسی (وسواس در خوردن غذاهای سالم و خالص) را افزایش می‌دهند.

رژیم حذف ناهار و مشکلات عصبی

با حذف یک وعده غذایی مثل نهار، قند خون شما کاهش می‌یابد، که باعث اختلال در توانایی شما برای درست فکر کردن می‌شود. مغز از گلوکز برای کارکرد موثر استفاده می‌کند و اگر گلوکز کافی برای استفاده مغز وجود نداشته باشد، بدن شما درست کار نمی‌کند.

قند خون پایین باعث می‌شود افراد احساس تحریک پذیری، گیجی و خستگی کنند. بدن شروع به افزایش تولید کورتیزول می‌کند و ما را دچار استرس و گرسنگی می‌کند.

برنامه غذایی حذف نهار موجب خستگی، بی‌حوصلگی و استرس خواهد شد.

برنامه غذایی حذف نهار موجب خستگی، بی‌حوصلگی و استرس خواهد شد.

تأثیر بر چرخه خواب

نخوردن نهار می‌تواند چرخه خواب شما را به حدی تحت تاثیر قرار دهد که ممکن است دچار کم خوابی شوید. کم خوابی می‌تواند اثرات نامطلوبی بر سیستم ایمنی، خلق و خو، انرژی و متابولیسم شما داشته باشد.

ایجاد اضطراب

کسانی که اغلب سعی می‌کنند نهار را حذف کنند، ممکن است دچار عادات غذایی ناسالم شوند. خوردن غذاهای ناسالم باعث افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس) در بدن می‌شود که خطر مشکلات سلامت روان را افزایش می‌دهد.

افزایش یا کاهش وزن

حذف وعده‌های غذایی می‌تواند باعث کند شدن متابولیسم شود که می‌تواند باعث افزایش وزن یا کاهش وزن شود؛ به این معنی که وقتی یک وعده غذایی را حذف می‌کنید یا برای مدت طولانی بدون غذا می‌مانید، سلول‌ها و بدن شما هوس غذا می‌کنند که باعث می‌شود شما مقدار زیادی غذا بخورید.

ما معمولاً تمایل به خوردن غذاهای ناسالم داریم و همه تلاش‌ها برای تغذیه سالم از بین می‌روند.

افراط در غذا با رژیم ترک ناهار

اگر در طول روز به اندازه کافی غذا نخوریم، در اواخر روز با افراط در میان وعده‌های عصرانه آن را جبران می کنیم. برای این مسئله دلیل بیوشیمیایی وجود دارد که چرا این اتفاق می افتد: “اگر در طول روز روی وعده های غذایی خود تمرکز کنید هنگام شب، کمتر زیاده روی خواهید کرد.”

 چه رژیمی را بهتر است جایگزین رژیم حذف نهار کنیم؟

بهترین رژیم، رژیمی است که در طول روز به جای حذف وعده‌های غذایی، وعده‌های غذایی کوچکتر و مکرر بخورید. همیشه میان وعده‌ای مانند ماست یا گرانولا میل کنید تا شما را تا وعده غذایی بعدی نگه دارد.

برای این که دچار گرسنگی کاذب نشوید، تنقلات سرشار از پروتئین و فیبر بخورید. آن‌ها مدت بیشتری شما را سیر نگه می دارند. در هر حال، کنار گذاشتن غذا سالم نیست و در واقع می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. یا به دنبال رژیم‌های لاغری باشید که این نکات را رعایت کرده باشند و شما را به سمت سوتغذیه یا پرخوری عصبی سوق ندهند.

 

به جای رژیم لاغری حذف ناهار به یک برنامه غذایی متعادل پایبند باشید که بدن شما را دچار سوتغذیه و مشکلات عصبی و کم خوابی نکند.

به جای رژیم ترک ناهار به یک برنامه غذایی متعادل پایبند باشید که بدن شما را دچار سوتغذیه و کم خوابی نکند.

رژیم دکتر کرمانی به جای رژیم حذف ناهار

در دنیایی که انواع و اقسام برنامه‌های غذایی به سرعت گسترش پیدا کرده، انتخاب یک رژیم غذایی سالم و متعادل بسیار ضروری است.

بسیاری از رژیم‌ها بر پایه حذف یک وعده غذایی یا یک یا چند گروه غذایی در برنامه روزانه است اما رژیم لاغری دکتر کرمانی برنامه جدید برای کاهش وزن اصولی و باثبات دارد که با تحقیقات گسترده بر روی انواع رژیم‌های مشهور دنیا، بررسی نقاط قوت و ضعف آنها و بررسی پزشکی مواد غذایی مختلف، در نهایت به رژیم‌‌ غذایی رسیده است که شامل موارد زیر است:

  • 7 وعده غذایی شامل صبحانه، بعد از صبحانه، قبل از ناهار، ناهار، عصرانه، شام و بعد از شام
  • مصرف آزاد مواد غذایی کالری آزاد مانند قارچ خام، کاهو، شلغم، خیار، هویج و…
  • شامل مواد قندی مفید مانند کشمش، توت و…
  • حاوی چاشنی‌هایی مانند روغن زیتون، زیتون، روغن کنجد، سس‌ها (به اندازه معین شده)
  • کاهش وزن اصولی 0.5 تا 1 کیلوگرم در یک هفته، 4 کیلوگرم در یک ماه و نهایتا 12 کیلوگرم در سه ماه
  • همراهی پشتیبان در طول رژیم
  • عدم بازگشت وزن به دلیل آهسته و پیوسته بودن آن
  • تثبیت وزن بعد از سه ماه با توجه به عادات غذایی ایجاد شده
campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

نکته مهم دیگر آن است که برنامه غذایی دکتر کرمانی به صورت روزمنو هم در اختیار کاربران قرار می‌گیرد به این معنی که شما دو انتخاب دارید: یا از برنامه رژیم لاغری دکتر کرمانی استفاده کنید یا لیست مواد غذایی و غذاهای مصرف خود را در برنامه دکتر کرمانی جایگزیم کنید.

مثلا ممکن است در یک روز، به جای موز، سیب داشته باشید که می‌توانید با راهنمایی پشتیبان یا اپلیکیشن برنامه غذایی به اندام دکتر کرمانی، آن را جایگزین کنید.

آنچه از مقاله رژیم حذف ناهار آموختیم:

هنگام استفاده از رژیم حذف ناهار برای کاهش وزن، مراقب باشید. هر چیزی را که می‌شنوید یا می‌خوانید باور نکنید. ناهار بخشی ضروری از رژیم غذایی روزانه شماست زیرا اطمینان می‌دهد که بدن مواد مغذی و کالری مورد نیاز خود را دریافت می‌کند. همچنین، از دست دادن وعده‌های غذایی گهگاهی به شما آسیبی نمی‌رساند، اما انجام مکرر آن خطرناک است. بنابراین، یک ناهار سبک و مقوی بخورید نه اینکه آن را به طور کامل حذف کنید زیرا لاغری با حذف نهار بعد از مدتی موجب می‌شود به پرخوری روی بیاورید تا نیاز بدن خود را جبران کنید؛ همچنین رژیم‌های سریعی مانند رژیم ترک ناهار، بعد از مدتی بدن را دچار سوتغذیه و مشکلاتی مانند اختلالات خواب، افزایش قند خون و تپش قلب و اضطراب خواهد کرد. راه حل جایگزین، توسل به برنامه‌های غذایی متعادلی است که غذاها را بدون حذف کردن، کوچک‌تر می‌کنند و با ترفندهای اصولی، مانع پرخوری و ریزه‌خواری می‌شوند.

منابع:

4.3 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
زهرا 1402/11/30

سلام اقای کرمانی ایا رژیم گرفتن باعث میشه دیگه قد نکشی؟

کارشناس به اندام 1402/12/01

سلام عزیزم اگر رژیم اصولی باشه مانع رشدنیست و روند لاغری هم اهسته تر میشه

-.... 1402/08/17

سلام من چند ماه ی هست حذف کردم چون وقتی صبحانه بخورم ناهار تا عصر سیرم یعنی بازم که سیرم بخورم ؟

کارشناس به اندام 1402/08/18

سلام عزیزم حذف هیچ وعده ای توصیه نمیشه ازتمامی وعده ها به قاعده باید استفاده کنید تا هم جلوگیری از افت قندبشه هم مانع پرخوری در وعده های دیگه

-حسام 1402/07/03

سلام یک سوال من دو سال نهار نخوردم چی خسارت دارد غذا نخوردی

کارشناس به اندام 1402/07/04

سلام عزیزم حذف وعده غذایی ومواد وویتامین های مورد نیاز بدن سیستم ایمنی رو ضعیف میکنه

-علی گل 1402/05/29

هرکس میخواد لاغر کنه صبحونه مفصل بخوره نه خامه سر شیر چیزای چربی دار قند نوشابه حذف بشه ناهار به کل قطع بشه ساعت 2 یک عدد سیب شام هم ساعت ۷_۸ غذای سبک تمام

-مهسا 1402/05/22

من ۳۳ساله هستم و۶۵کیلو بودم والان شدو ۵۹کیلو ولی بازهم باید لاغرشوم چه کارکنم ناهار و شام کلا حذف کردم میخواهم ۵۰کیلو بشم میشه کمکم کنید ممنون

کارشناس به اندام 1402/05/23

عزیزم حذف هیچ وعده ای توصیه نمیشه شما برای لاغر شدن هم باید برنامه اصولی رو داشته باشید تا وقتی به وزن رسیدین بدونین چجوری باید تغذیتون روادامه بدین برای رژیم میتونین روی لینک بزنیدوثبت نام برنامه روانجام بدین

-حسین 1401/12/21

وعده‌های مکرر کاملا غلط و غیر علمی هست. زمان لازم برای هضم غذا در معده 6 ساعت و خوردن وعده‌های مکرر اجازه نمیده که معده به درستی غذاهای خورده شده رو هضم کنه

کارشناس به اندام 1401/12/22

عزیزم همه غذاها 6 ساعت زمان برای هضم نیاز ندارن در رژیم هم حجم غذا کمتر میشه با بیشتر شدن تعداد وعده متابولیسم بدن هم بالامیره