۸ مورد از خواص خاویار برای سلامتی

خواص خاویار به دلیل مواد بسیار مغذی این ماده غذایی ارزشمند است که آن را به یکی از گران‌ترین غذاهای جهان است. خاویار اصلی سیاه است و خاویار قرمز برای ماهی قزل‌

خواص خاویار سیاه به دلیل امگا ۳ ودیگر مواد مغذی بسیار ارزشمند است.
امتیاز کاربرها

زمان مطالعه 18 دقیقه

تعداد بازدید 192

تاریخ انتشار

خواص خاویار آنقدر ارزشمند است که به آن لقب مروارید سیاه را داده‌اند. خاویار یا همان تخمک‌های بارورنشده به دست آمده از ماهیان خاویاری است. این ماده بسیار مغذی و پر انرژی دارای انواع مواد معدنی ویتامین‌ها و پروتئین بوده، که به راحتی جذب بدن می‌شوند. خاویار علاوه بر طعم خاص و خوشمزه‌ای که دارد دارای خواص فراوانی برای پوست، التهاب مفاصل و درمان ناباروری در مردان می‌باشد. در این مقاله به طور مفصل در مورد خاویار و خواص آن صحبت کرده ایم. با ما همراه باشید.

خاویار چیست؟

خاویار که به عنوان یک غذای دریایی لوکس شناخته می‌شود، تخم گونه‌های مختلف ماهیان خاویاری است. رایج‌ترین گونه‌های آن عبارتند از اوسترا، بلوگا، کالوگا، سورگا، استرلت و هکلبک. رنگ و اندازه خاویار، نسبت به نوع آن متفاوت است و به طور معمول مانند مرواریدهای کوچک در رنگ‌های مختلف از سبز کمرنگ تا سیاه به نظر می‌رسد.

۸ مورد از خواص خاویار برای سلامتی - 1 - خواص خاویار - عادات غذایی
خواص خاویار بسته به نوع آن متفاوت است اما خاویار سیاه باارزش‎‌ترین نوع آن است.

تخم ماهی قزل آلا اغلب به عنوان خاویار قرمز شناخته می‌شود، ولی در واقع این خاویار واقعی نیست. خاویار دارای بافت لزج و طعم شور می‌باشد. معمولا در مقادیر کم به عنوان چاشنی یا روی کراکرهای ساده، برش‌های خیار یا نان تست، سرو می‌شود و طعم ملایم اقیانوسی آن محفوظ می‌ماند.

استفاده از خاویار علاوه بر اینکه یک تجربه متفاوت، در آشپزی می‌باشد، در کنار لذت بردن از آن می‌توانید از فواید فراوان آن برای سلامتی استفاده کنید. در ادامه مقاله به خواص مختلف خاویار که توسط محققان تایید شده است می‌پردازیم.

ارزش غذایی و کالری خاویار

خاویار حتی زمانی که در مقادیر کم نیز سرو می‌شود، خواص تغذیه‌ای چشمگیری دارد. یک وعده ۲۸ گرمی از خاویار دارای ارزش تغذیه‌ای زیر است:

مواد مغذی و کالریمقدار
کالری۷۵
پروتئین۷ گرم
چربی۵ گرم
کربوهیدرات۱ گرم
ویتامین  B12۲۳۶ درصد از ارزش غذایی روزانه
سدیم۱۸ درصد از ارزش غذایی روزانه

همان‌طور که می‌بینید تنها یک وعده، بیش از دو برابر نیاز روزانه شما به ویتامین ب ۱۲ را تامین می‌کند. این ویتامین برای رشد و عملکرد سیستم عصبی و تولید DNA و گلبول‌های قرمز ضروری است. یک وعده خاویار همچنین مقدار کمی کلسیم و ویتامین‌های  A، D و E را فراهم می‌کند. خاویار، این غذای لذیذ، منبع عالی از اسیدهای چرب امگا ۳ به نام اسید ایکوز اپنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوز اهگزانوئیک (DHA) است. این دو اسید چرب علت خواص فراوان خاویار می‌باشد.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

خواص خاویار

همانطور که ذکر شد خاویار دارای خواص زیادی برای سلامتی می‌باشد. از جمله خواص آن به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

کاهش علائم پیری پوست

از آنجایی که خاویار سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ می‌باشد، به دلیل فواید آن برای سلامت پوست مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات نشان داده‌اند که DHA موجود در عصاره خاویار، سلول‌های چربی را برای تولید آدیپونکتین تحریک می‌کند.

آدیپونکتین، مولکولی است که فرایندهای ترمیم زخم و ضد التهابی پوست را بهبود بخشیده، سنتز کلاژن را تقویت می‌کند و از تجزیه فیبرهای کلاژن جلوگیری می‌کند. از آنجا که کلاژن برای ساختار پوست مهم است عصاره آن علائم پیری پوست را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این یک مطالعه ۱۲ هفته روی ۳۵ زن با علائم خفیف تا متوسط پیری پوست مشاهده شد، که سرم حاوی عصاره خاویار، صافی، استحکام و خشکی پوست را همراه با خطوط ظریف پای کلاغی بهبود می‌بخشد.

۸ مورد از خواص خاویار برای سلامتی - 7 - خواص خاویار - عادات غذایی
یکی از خواص خاویار کاهش چین و چروک پوست به دلیل امگا ۳ بالای آن است.

بهبود سلامت مغز و روان

حفظ یک ذهن سالم در طول زندگی مهم است. تحقیقات امیدوارکننده نشان می‌دهد که EPA اختلالات خلقی را بهبود بخشیده و‌ DHA ساختار مغز را حفظ می کند. بنابراین اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در خاویار، سلامت مغز و روان را تقویت می‌کنند. اسیدهای چرب امگا ۳ عناصر کلیدی غشای سلولی مغز هستند، که به مبارزه با التهاب کمک می‌کنند. محققان حدس می‌زنند که کاهش التهاب در مغز می‌تواند سلامت روانی را که در بیماری آلزایمر مشاهده می‌شود، افزایش دهد.

علاوه بر این مطالعات نشان ثابت کرده اند که افراد مبتلا به افسردگی، اغلب، سطوح پایین‌تری از اسیدهای چرب امگا ۳ دارند و این موضوع، نشان‌دهنده این است که کمبود این ماده مغذی ممکن است یک عامل خطر برای افسردگی باشد. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مکمل‌های ۱ تا ۲ گرم امگا ۳ در روز ممکن است دارای اثرات ضد افسردگی بدون عوارض جانبی جدی یا تداخل با داروهای ضد افسردگی رایج باشد.

۸ مورد از خواص خاویار برای سلامتی - 9 - خواص خاویار - عادات غذایی
از خواص خاویار پیشگیری از افسردگی به دلیل امگا ۳ آن است.

تقویت سلامت قلب

اسیدهای چرب امگا ۳ بیش از پیش برای پیشگیری و مدیریت عوامل خطر بیماری قلبی، که علت اصلی مرگ و میر در بسیاری از جوامع است، استفاده می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف خاویار، عوامل خطر مربوط به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. این کاهش خطر از طریق راه‌های زیر به دست می‌آید:

کاهش فشار خون

امگا ۳ موجود در خاویار ضربان قلب و سفتی رگ‌های خونی را کاهش می‌دهد تا بتواند باعث کاهش فشار خون شود.

بهبود سطح کلسترول خون

امگا ۳ موجود در خاویار سطح تری گلیسیرید خون را کاهش داده و سطح کلسترول خوب یا HDL را افزایش می‌دهد.

جلوگیری از تجمع پلاکتی

امگا ۳ از جمع شدن پلاکت‌های خون و تشکیل لخته جلوگیری می‌کند. این امر، یک عامل خطر برای سکته است. خاویار به عنوان یک منبع دریایی غنی از اسید های چرب امگا ۳ این مزایا را بدون تاثیر منفی بر درمان دارویی استاندارد ارائه می‌دهد.

۸ مورد از خواص خاویار برای سلامتی - 11 - خواص خاویار - عادات غذایی
از فواید خاویار می‌توان به پیشگیری از سکته قلبی اشاره کرد.

افزایش قدرت باروری در مردان

تحقیقات نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ نقش مهمی در باروری مردان دارند. اسپرم دارای محتوای DHA بالایی می‌باشد. مطالعات می‌گویند که سطوح پایین DHA با کیفیت پایین اسپرم مرتبط است. در واقع کمبود DHA در مردان مبتلا به ناباروری امری معمولی است.

برعکس مردان بارور سطح اسیدهای چرب امگا ۳ بالایی در خون و اسپرم خود دارند. خوردن خاویار به دلیل بالا بودن میزان امگا ۳ در آن ساختار، شکل و سیالیت اسپرم را بهبود بخشیده که به اسپرم کمک می‌کند تا راحت‌تر به تخمک بپیوندد و باعث افزایش باروری می‌گردد.

به عنوان مثال یک مطالعه بر روی مردان به اثرات محصول مشتق‌شده از خاویار بر کیفیت و کمیت اسپرم پرداخت و دریافت که به طور قابل توجهی تعداد، تحرک و بقای اسپرم را افزایش می‌دهد.

۸ مورد از خواص خاویار برای سلامتی - 13 - خواص خاویار - عادات غذایی
از فواید خاویار کمک به بهبود کیفیت اسپرم است.

حمایت و تقویت سیستم ایمنی

هم اسیدهای چرب امگا ۳ و هم سلنیوم موجود در خاویار، باعث حمایت از سیستم ایمنی بدن شما می‌شود. امگا ۳ موجود در خاویار باعث کاهش التهاب شده و عملکرد موانع پوست، روده و ریه‌های شما را بازیابی می‌کند. این کار به جلوگیری از عبور باکتری‌های مضر برای حفظ سلامتی شما کمک می‌کند.

آنها همچنین نشانگرهای پیش التهابی را کاهش می‌دهند، این موضوع نشان می‌دهد که آنها با التهاب مبارزه می‌کنند. به علاوه به ترمیم گلبول‌های سفید و آسیب دیده نیز کمک می‌کنند. این سلول‌ها ایمنی بدن را در برابر بیماری بالا می‌برند. وجود سلنیوم نیز برای شروع و تنظیم پاسخ‌های ایمنی بدن مهم است. تحقیقات نشان می‌دهد که سلنیوم، باعث افزایش تولید آنتی بادی‌ها و فعالیت مایکروفاژها می‌شود. این ماکروفاژها، نوعی از گلبول‌های سفید خون هستند، که با مواد مضر بدن مبارزه کرده و آنها را از بین می‌برند.

عوارض مصرف خاویار

خاویار در کنار خواص فراوانی که برای سلامتی دارد ممکن است دارای عوارضی نیز باشد. علائمی که بلافاصله پس از مصرف آن ممکن است در بعضی از افراد ظاهر شود شامل موارد زیر می‌شود:

  • اسهال
  • سردرد
  • تشنگی
  • انقباض قفسه سینه
۸ مورد از خواص خاویار برای سلامتی - 15 - خواص خاویار - عادات غذایی
با وجود خواص بی‌نظیر خاویار این ماده غذایی عوارضی مانند گرفتگی قفسه سینه دارد.

فشار خون پایین

همچنین چندین سندروم بالینی با ویژگی‌های گوارشی نوروتوکسیک و قلبی توصیف شده است.  برای تهیه خاویار، تخم‌های ماهی، درجه‌بندی، دسته‌بندی، نمک‌زدایی و سپس پخته می‌شوند، که محتوای سدیم بالایی به آن ها می‌دهد. مصرف مکرر خاویار یا سایر محصولات آن با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده، کلورکتال و سرطان‌های دیگر به دلیل محتوای نمک بالا مرتبط است.

مصرف خاویار به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

خاویار یک غذای دریایی گران‌قیمت است، که از تخم ماهیان خاویاری تهیه می‌شود. این غذای دریایی دارای خواص فراوانی می‌باشد، ولی مصرف آن به بعضی از افراد توصیه نمی‌شود. از جمله این افراد به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

افراد مبتلا به سرطان سینه

خاویار به دلیل دارا بودن سطوح بالایی از کلسترول، آهن و سدیم برای افرادی که دارای سرطان سینه هستند، مناسب نیست، زیرا ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. همچنین افزایش قابل توجه آهن در نتیجه مصرف منظم خاویار و سایر غذاهای غنی از آهن برای سرطان سینه مضر است.

۸ مورد از خواص خاویار برای سلامتی - 17 - خواص خاویار - عادات غذایی
افرادی که از رژیم لاغری پیروی می‌کنند، باید در مصرف خاویار احتیاط کنند.

 محققان ثابت کرده‌اند که افزودن آهن به سلول‌های سرطان سینه و ریز محیط آن ها از کشته آن شدن این سلول ها توسط سلول‌های کشنده طبیعی محافظت می‌کند. در عین حال نشان داده شده است که کاهش آهن منجر به مهار قابل توجهی از رشد سلول‌های سرطان سینه در آزمایشگاه می‌شود.

افراد مبتلا به نقرس

خاویار، سرشار از ماده پورین است. این ماده برای افرادی که دارای بیماری نقرس هستند، و یا در معرض خطر ابتلا به آن هستند، مناسب نیست.

از جمله افراد دیگری که مصرف خاویار برای آنها مناسب نیست شامل موارد زیر می‌شود:

  • خانم‌های باردار
  • افراد مبتلا به چربی خون بالا
  • افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی
  • افراد دارای ناراحتی و نارسایی کبد و کلیه
  • افراد دارای اضافه وزن

آن چه از مقاله خواص خاویار آموختیم:

خواص خاویار به دلیل مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا ۳ ویتامین ب ۱۲ و سلنیوم و همچنین سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد. اگر به دنبال بهانه‌ای برای خوردن خاویار هر چند وقت یکبار هستید، خوشحال خواهید شد، که بدانید مصرف آن برای سلامت پوست، مغز، قلب و سیستم ایمنی بدن شما مفید بوده و امگا ۳ فراوان موجود در خاویار برای افزایش باروری مردان بسیار مفید می‌باشد .

امتیاز کاربرها
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*